Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς η γαμιόλα η μετοχή της ΕΤΕ ανέβηκε από < 0.40 σε > 0.70 μέσα σε ένα μήνα.
Τί πίστεψαν δηλαδή; Οτι σώθηκε η χώρα / η οικονομία;
Και μετα σου λέει οι αγορές ξέρουν! Ξεράδια.
Όχι, λέγε ελεύθερα!
Δηλαδή αυτό το ~0.70 το θεωρείς λάθος στοίχημα λόγω απληστίας;
(Θα παραβλέψω για τώρα το οτι αν ξέρεις και διαβάζεις σωστά ΔΕΝ βάζεις λάθος στοιχήματα.)
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 31/10/2015 στις 19:58.
Δεν μίλησα για την μετοχή της ΕΤΕ συγκεκριμένα. Το 0,70 μου φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα ίσως λίγο παραπάνω απο δίκαια αποτίμηση.
Η τιμή των τραπεζών και ποια είναι η δίκαιη αποτίμηση τους, είναι γρίφος, αφού σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες κεφαλαίων που θα προκύψουν από τα stress test και το basic & adverse scenario. Και το τι θα προκύψει από αυτά τα τεστ, προκύπτει από υποθέσεις και παραδοχές (σωστες/λάθος θά δείξει) για το πως θα κινηθεί η οικονομία στο μέλλον (άρα και τα κόκκινα δάνεια τους).
Πολύ δύσκολη άσκηση με υπερβολές και φόβο υιοθέτησης ακραίων σεναρίων και πολλά κοκκόρια (ECB-SSM-Κουαρτέτο-DG Comp-ΔΝΤ παρασκηνικά).
Το 0,40 δήλωνε με (υπερβολή) σχεδόν καταστροφή και τεράστια ποσά που θα χρειαζόταν η τράπεζα ακόμα και αν πουλιόταν η Finnans, δλδ εκμηδενισμό του παλιού μετόχου προς όφελος του νέου (SSM->κράτος->ΤΧΣ). Όταν φάνηκε πως δεν θα είναι και τόσο τραγικά μεγάλα τα ποσά (και υπάρχει κάποια αξία στην μετοχή) σχεδόν δίπλωσε.
Εν όψη ΑΜΚ σε χαμηλότερη τιμή (προφανώς) και βροχής νέων μετοχών αν τελικά συμμετάσχουν ιδιώτες (όπως φαίνεται), δεν νομίζω πως θα παραμείνει εδώ ή πιο πάνω εύκολα.
Αυτό το είδα τώρα.
Όλοι, και οι επαγγελματίες βάζουν λάθος στοιχήματα. Η διαφορά είναι πως ο επαγγελματίας θα καταλάβει γρήγορα το λάθος και θα βγεί (ή θα παραμείνει αν είναι σίγουρος, βάζοντας ένα stop loss στη θέση του), ο ιδιώτης ελπίζει στο θαύμα.
Και όπως λέει ένα αρχαίο ρητό στη δουλειά μου "Οι αποτυχημένοι κερδοσκόποι, γίνονται μακροχρόνιοι επενδυτές"![]()
Και θα γίνει leopard μόλις φτιάξουμε "δικές" μας τράπεζες...
http://www.pesotithes.gr/βόμβα-δραγα...ικές-μα/
Δραγασακης: Να φτιάξουμε δικές μας τράπεζες, που δεν θα τις ελέγχει η ΕΕ !
Πληρωσα 29/10 ολης της οικογενειας μεσω e banking
Σημερα πρωτομηνια, τσεκαρω, ΟΛΑ ληξιπροθεσμα
Ξερει κανεις τιποτα;
πουτσ@@@@@@@@@
To gsis το αναφέρει σαφώς στο δεξί πεδίο της προσωπικής πληροφόρησης "Απαιτούνται δυο (2) εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία πληρωμής στην τράπεζα". Προσωπικά μου έχει πάρει και πολύ παραπάνω.
http://www.thepressproject.gr/articl...o-nomo-ton-MME
Για να δούμε τι θα δούμε....
![]()
ανανήψαντας