Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 93

Θέμα: Ιάπωνες..

Παλαιό μέλος

Ιάπωνες..

Δεν είναι δικό μου , μου το έστειλαν..

"Το υποχρεωτικό μάθημα Soji No Jikan

Στο σχολείο υπάρχουν πολλά βασικά μαθήματα που κάνουν τα παιδιά, Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία κλπ., υπάρχουν όμως και μαθήματα επιλογής που τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και αυτό συμβαίνει, σε γενικές γραμμές, παγκοσμίως.

Μαθαίνω όμως, ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ένα μάθημα που όλα τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων είναι υποχρεωμένα να παρακολουθήσουν: το Soji No Jikan.

Το Soji No Jikan δηλ. "Η ώρα της καθαριότητας", είναι ένα διάστημα 15 λεπτών στο οποίο οι μαθητές καθαρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας. Και να πώς έχει το πρόγραμμα: αφού οι μαθητές φάνε το γεύμα τους, έχουν 30 λεπτά ελεύθερα για να παίξουν. Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος ακούγεται μία συγκεκριμένη μουσική από τα μεγάφωνα του σχολείου και όλα τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι ξεκινά ο χρόνος του Soji No Jikan, συνήθως 1:30 - 1:45 μ.μ.

Συγκεντρώνονται λοιπόν, στις ομάδες τους και στις αίθουσες που έχουν αναλάβει και αρχίζουν το καθάρισμα για ένα τέταρτο. Και καθαρίζουν όλο το σχολείο, όχι μόνο τις αίθουσές τους. Δηλ. υπάρχουν ομάδες που αναλαμβάνουν να καθαρίζουν το γήπεδο, τις τουαλέτες, την πισίνα, τα τζάμια, τους διαδρόμους κλπ. Κάθε παιδί που έρχεται στο σχολείο έχει τα δικά του εργαλεία καθαριότητας: κουρέλι, ξεσκονόπανο, σκούπα. Τώρα θα ρωτήσετε το κουρέλι τι χρειάζεται. Μα για το σφουγγάρισμα φυσικά! Γιατί στα Ιαπωνικά σχολεία το σφουγγάρισμα δε γίνεται με σφουγγαρίστρες, αλλά με κουρέλι και στα τέσσερα!

Το υποχρεωτικό μάθημα του Soji No Jikan διδάσκεται στην Ιαπωνία για ένα συγκεκριμένο λόγο: θέλει να διδάξει σε μικρά και μεγάλα παιδιά την υπευθυνότητα, την εκτίμηση, τη φροντίδα, την υπερηφάνεια και το σεβασμό που θα πρέπει να επιδεικνύουν για τις εγκαταστάσεις που έχουν το προνόμιο να χρησιμοποιούν. Και φυσικά το συγκεκριμένο μάθημα έχει την απόλυτη αποδοχή των γονέων.

Σαφώς υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική διαφορά ανάμεσά μας. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ, αν βάζαμε τα παιδιά ένα τέταρτο πριν σχολάσουν, να καθαρίσουν όλα όσα είχαν λερώσει από το πρωί στο σχολείο τους."

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Μιλάμε για τον λαό όπου όταν κάνουν "απεργία" απλά φοράνε ένα περιβραχιόνιο στο χέρι τους και εργάζονται κανονικά. Για τον εκάστοτε εργοδότη που τυγχάνει να έχει εργαζομένους με περιβραχιόνιο, αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη ντροπή.... Άλλη κουλτούρα εντελώς.

Banned
    αυτα ειναι λεπτομεριες

εμεις εχουμε....

ΦΙΛΗ

(no need to explain)

θα τα αλλαξει ΟΛΑ
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	FILHS_558_355.jpg 
Προβολές:	322 
Μέγεθος:	54,3 KB 
ID:	344183

http://www.dailyopinion.gr/wp-conten...Νίκος.jpg

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Εμένα μου φαίνεται χαζό να πρέπει να μαθαίνεις στο σχολείο αυτό που έπρεπε να ξέρεις απ' το σπίτι σου πριν καν πας παιδικό σταθμό...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Σαφώς υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική διαφορά ανάμεσά μας. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ, αν βάζαμε τα παιδιά ένα τέταρτο πριν σχολάσουν, να καθαρίσουν όλα όσα είχαν λερώσει από το πρωί στο σχολείο τους."
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Εμένα μου φαίνεται χαζό να πρέπει να μαθαίνεις στο σχολείο αυτό που έπρεπε να ξέρεις απ' το σπίτι σου πριν καν πας παιδικό σταθμό...
    Μιλώντας για αυτο. Πριν κατι φεγγαρια, δουλεψα σε ενα χριστουγεννιατικο παρκο στα Σπατα (μεροκαματα) κι οταν η υπευθυνη μας ειπε οτι τα πρωινα θα πρεπει να καθαριζουμε λιγο το χωρο πριν ερθει ο κοσμος, μια κοπελιτσα διαμαρτυρηθηκε λεγοντας "να καθαρισω; εγω ουτε το δωματιό μου δεν καθαριζω"

Οποτε...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Ε, καλύτερα στο σχολείο παρά ποτέ...

Και μην προσπαθείτε να συγκρίνετε άλλο λαό με τους Ιάπωνες. Είναι μάλλον εξωγήινοι.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Και μην προσπαθείτε να συγκρίνετε άλλο λαό με τους Ιάπωνες. Είναι μάλλον εξωγήινοι.
    Μάλλον;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    επίσης οι Ιάπωνες έχουν πολύ καλύτερο σύστημα management. Στην Ιαπωνία για να γίνεις αφεντικό πρέπει να έχεις περάσει από όλα τα πόστα της δουλειάς και όχι όπως εδώ που (παράδειγμα λέω τώρα), διευθυντής εταιρείας μπαίνει ο υπάλληλος που χε ασχοληθεί μόνο με ένα αντικείμενο και δεν έχει ξέρει την τύφλα του για τα υπόλοιπα...

μεγάλη μπουκιά φάεεεεεεεεεε
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    μεγάλη μπουκιά φάεεεεεεεεεε
    Όχι άλλο φαΐ, έχω σκάσει από το Σάββατο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    επίσης οι Ιάπωνες έχουν πολύ καλύτερο σύστημα management. Στην Ιαπωνία για να γίνεις αφεντικό πρέπει να έχεις περάσει από όλα τα πόστα της δουλειάς και όχι όπως εδώ που (παράδειγμα λέω τώρα), διευθυντής εταιρείας μπαίνει ο υπάλληλος που χε ασχοληθεί μόνο με ένα αντικείμενο και δεν έχει ξέρει την τύφλα του για τα υπόλοιπα...

Πόσα χρόνια έζησες στην Ιαπωνία ή ό,τι είδες από το Youtube?

Παλαιό μέλος
    υπαρχουν και τα βιβλια, φίλος, δεν πήγανε τζάμπα τα γράμματα...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το ίδιο συμβαίνει και στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Εκεί, βέβαια, αρκεί να περάσεις από ένα ή κανένα πόστο, για να γίνεις διευθυντής, αφού το ίδιο ακριβώς κάνεις σε όλες τις θέσεις.
    Life begins at 45°.

υπαρχουν και τα βιβλια, φίλος, δεν πήγανε τζάμπα τα γράμματα...

A, ok, έτσι έχουμε όλοι κι 7-8 νταν... carry on.

Παλαιό μέλος
    και εμεις το κάνουμε αυτο μετα απο 10-15 χρόνια στο στρατο. so what?

νταξ για σχολείο είναι λίγο τραβηξγμένο. αν μου έλεγες οτι έχουν μάθημα οδηγησης εκει ναι, respect

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Άχρηστες εφευρέσεις από τους φίλους μας τους Ιάπωνες
    από project.breeze στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2012, 22:40
  2. Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες
    από kalogeros στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2009, 23:09
  3. ιαπωνες ζηταδες
    από pyromaniacs στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2009, 14:58
  4. Sushi bar...Είναι καλλιτέχνες οι Ιάπωνες
    από ares_tz στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2008, 21:44
  5. Πως φωτογραφιζουν οι Ιαπωνες...Παρακολουθηστε..
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2007, 16:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF