καλα για να μην τα γειώσουμε όλα. σε όλα τα σχολεία που πήγα την τάξη την καθαρίζαμε εμεις και κάθε ενα δυο μήνες καθαρίζαμε και το προαυλιο. σκουπα κανονικά. οχι σφουγγάρισμα η τζαμια βεβαιως.
Σαν κοινωνίες , ελληνική και ιαπωνική, έχουμε κοινό χαρακτηριστικό , ακόμη τουλάχιστον , τη Μη πολυπολιτισμικότητα , αποτελούμαστε δηλ , κατά το μάλλον ή ήττον από ομοιογενείς πληθυσμούς , πράγμα που σημαίνει κοινές αξίες , ήθη , έθιμα , κλπ.
Μόνο που , απ ότι φαίνεται (δεν έχω ούτε εγώ επισκεφτεί τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου) έννοιες όπως τιμή , αξιοπρέπεια , σεβασμός , καθήκον και άλλες που σε μας έχουν λογοτεχνική αξία πλέον , γι αυτούς είναι πιο ουσιαστικές και διδάσκονται εξ απαλών ονύχων.
Κάποιοι αξιωματούχοι ιάπωνες , από ευθιξία , κατά καιρούς κάνουν χαρακίρι, αν αυτό ίσχυε στα καθ ημάς σύντομα θα μέναμε από δημόσια διοίκηση να μην πω για βουλή..
Μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας κυρίως με το δικό μας παράδειγμα , για να μη ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους.
Γιατί στον τόπο μας πριν τα οικονομικά ισοδύναμα πολύ φοβάμαι ανακαλύψαμε τα αξιακά τοιαύτα.
Ποιος ήρθε;
Ζούσαμε μια χαρά με Εβραιους, Αρμένιδες, Τούρκους, Κούρδους κλπ κυρίως πριν το '22 αλλά και μέχρι και πρόσφατα.
Εδώ κάτι χάνω, ή το λες στραβά.
Αόριστος, εκτός ότι είναι εδώ και δεκαετίες πολλές εκτός νόμου το σεπούκου, δεν το κάνει κανένας πλέον. Επίσης το ίδιο με τις απεργίες και τα περιβραχιόνια.
Σωστό.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
εχω την αίσθηση οτι έχετε παλιά εικόνα της ιαπωνίας
οι νεολαίοι γιάπωνες στα αστικά κέντρα έχουν γίνει πολύ "δυτικού τύπου" και αντιμετωπίζουν σαν κοινωνία πολλά προβλήματα
πουτσ@@@@@@@@@
Στην Ιαπωνία δεν είναι που έχουν διαφορετικά βαγόνια στο μετρό για άντρες και γυναίκες?
Που άμα λέει τις πιάσεις τον κ@λο κοκκινίζει από ντροπή και δεν μιλάει?
Κάνε το ίδιο σε μια Ελληνίδα να δεις τι εχει να γινει!![]()
Για την γιακουζα δεν εχει ακουσει κανένας τιποτα;ωραία και αυτα τα ήθη του τοσο "σπουδαίου" λαου.
Τουλάχιστον αυτοί εχουν και ωραια τατου.Εχεις δίκιο.