Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Ελαστικά για Versys

Αν καθυστερήσεις λίγο ακόμα θα προλάβεις και τα Diablo Rosso III

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Αν καθυστερήσεις λίγο ακόμα θα προλάβεις και τα Diablo Rosso III
    για τα προηγούμενα Rosso που τα είχαν αρκετοί Versάδες άκουγα τα καλύτερα για τα πρώτα 2-3χιλ χιλιόμετρα και μετά οτι ήταν χάλια. Μπορεί το καινούριο να είναι κάτι τελείως διαφορετικό αλλά δε νομίζω οτι θα έρθει σύντομα Ελλάδα μιας και
    http://www.sportrider.com/pirelli-di...iii-first-look
    γράφουν οτι η διαθεσιμότητα ξεκινά early 2016. Ελλάδα δηλαδή σίγουρα μετά το Μάρτη.

Αύριο BT-090 τελικά με δείκτη ταχύτητας H που ταιριάζει στη χρήση που κάνω.
    Φωτογραφικό υλικό και εντυπώσεις coming soon.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Αύριο BT-090 τελικά με δείκτη ταχύτητας H που ταιριάζει στη χρήση που κάνω.
    Φωτογραφικό υλικό και εντυπώσεις coming soon.
    Aν τα βρήκες πάνω απο 230€ ,πμ me ,να σε στείλω να τα βάλεις με τόσα.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Aν τα βρήκες πάνω απο 230€ ,πμ me ,να σε στείλω να τα βάλεις με τόσα.
    220

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    220
    Πολύ καλή τιμή.
    Δεν νομίζω να βρείς καλύτερη.
    Πάνε βάλτα αβλεπεί.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Πολύ καλή τιμή.
    Δεν νομίζω να βρείς καλύτερη.
    Πάνε βάλτα αβλεπεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3
    ναι έχω δει οτι για μπροστά λέει evo....από ζέσταμα μέσα στην Αθήνα πόσο γρήγορα το πετυχαίνεις Γιώργο μιας και θυμάμαι οτι αυτό φοράς. Με τις λευκές γραμμές στο κέντρο της Αθήνας πως τα πάει?
    Πολυ γρηγορο ζεσταμα.
    Μονη φορα στα 3 χρονια που τα φοραω που να μου ετυχε γλυστρημα λογω κρυου λαστιχου,ηταν σε γυαλι δρομο 2 στενα πανω απο το σπιτι.
    Κατα τα αλλα μετα απο 500 μετρα αρχιζεις και φρεναρεις νορμαλ.
    Με λευκες γραμμες παλι δεν ειχα ποτε θεμα.
    Βεβαια ποτε δε ζοριζω και καταστασεις πανω στις γραμμες αλλα ποτε μου δεν ανησυχησα κιολας.

Σήμερα περάστηκαν τα BT090. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για το Στράτο σαν άτομο, και την εξυπηρέτηση.

Για τα πρώτα 50-60χιλιόμετρα μου συνέστησε να πηγαίνω κάπως στρωτά. Εντυπώσεις δεν έχω να πω πολλά πράγματα μιας και έκανα κάπου στα 30χλμ εντός πόλης για δουλειές. Προσπάθησα πάντως ελεγχόμενα να δω τι κάνουν και δεν γλύστρισαν πουθενά.
    Η κορώνα μου φαίνεται ελάχιστα πιο αργή από τα M5 και στην πράξη σε εναλλαγές κλίσεων, όχι μόνο στο μάτι.
    Γράφω ελάχιστα πιο αργή γιατί αν και τα Μ5 βγήκαν χωρίς να έχουν φτιάξει τακούνι, προφανώς και είχαν ένα ανεπαίσθητο φάγωμα που επηρέαζαν στο πόσο γρήγορα έπαιρνε κλίση το Versys.
    Συγκρίνοντας λοιπόν ένα ελαφρά φαγωμένο Μ5 με το καινούριο 090 κατάλαβα οτι μάλλον έχουν λίγο πιο αργή κορώνα τα 090 όχι όμως σε σημείο που να προβληματίζει στις γρήγορες εναλλαγές. Μια χαρά δηλαδή.

Στο θέμα σκληρότητας πέλματος εδώ μπορώ να πω οτι είδα μεγάλη διαφορά γόμας H με γόμας W.
    Το κατάλαβα και στην κύλιση. Τα Μ5 δεν είχαν πολυκαιριστεί σε μεγάλο βαθμό μιας και είναι dot mid '13.....αλλά σίγουρα η φρέσκια γόμα κάνει μπαμ στην αίσθηση στο τιμόνι και στη σέλα όταν περνάς από δρόμο που έχει φρέσκο ασφαλτοχάλικο που μεταφέρει την τραχύτητα. Τα Μ5 έδιναν πολύ ουδέτερη αίσθηση στην εναλλαγή οδοστρώματος.Είτε δηλαδή πάταγες άσφαλτο γυαλί ή φρεσκοστρωμένη το feedback ήταν σχεδόν το ίδιο.

Φρεναρίσματα δε δοκίμασα μιας και θέλω να κάνω πρώτα φουλ 60χιλιόμετρα αλλά σε γκαζιές ή τσίμπημα του πίσω φρένου δε γλύστρισαν καθόλου.....και δοκίμασα και πιο γενναία ανοίγματα.
    Εντύπωση μου έκανε μετά την επιστροφή που έβγαλα γάντι και ακούμπησα το λάστιχο. Παρότι 10βαθμοί το ένιωθες ζεστό και να πιάνει στην αφή.
    Το Μ5 τέτοια αίσθηση μου έδινε μόνο μετά από υψηλές ταχύτητες στον Κηφισσό (130+).
    Λευκές γραμμές στο κέντρο πάτησα και εντύπωση μου έκανε οτι δεν είχαν ούτε το ελεγχόμενο γλύστριμα των Μ5.....και αυτό το λέω γιατί κράτησα ταχύτητα και κλίση όπως με τα Μ5 στις ίδιες στροφές και με το ίδιο φορτίο και πιέσεις.
    Νερά δε δοκίμασα. Ελπίζω να ανταπεξέλθουν στην απομάκρυνση νερού όπως είχα μείνει ευχαριστημένος και με τα Μ5.

αναμένοντας λοιπόν και τον επόμενο μήνα να μαζέψω πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Ευχαριστώ όσους έγραψαν.

με γειες λοιπόν, μία διορθωση μόνο

"μεγάλη διαφορά γόμας H με γόμας W"
    ο δείκτης "Η", "W" κλπ, δεν αναφέρεται στη γόμα αλλά είναι δείκτης μαξ ταχύτητας ελαστικού

http://www.glavopoulos.gr/arthra/tir..._index_gr.shtm
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    με γειες λοιπόν, μία διορθωση μόνο

"μεγάλη διαφορά γόμας H με γόμας W"
    ο δείκτης "Η", "W" κλπ, δεν αναφέρεται στη γόμα αλλά είναι δείκτης μαξ ταχύτητας ελαστικού

http://www.glavopoulos.gr/arthra/tir..._index_gr.shtm

Ναι ρε άθρωπα το ξέρω οτι είναι δείκτης ταχύτητας. Παρόλαυτά ισχύει και έτσι να το γράψεις μιας και για διαφορετικές ταχύτητες χρησιμοποιούνται διαφορετικές συνταγές.

spyrakos35 και εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ που με έκανες να απευθυνθώ στο Στράτο. Μου τσέκαρε τα κέντρα και τις ζάντες μιας και του το ζήτησα γιατί παίζει λακούβα και πεζοδρόμιο λόγω δουλειάς και μου πε οτι δεν έχει ξαναδεί τόσο τέλεια κατάσταση. Μου δειξε το νούμερο μέτρησης σφάλματος του μηχανήματος και ήταν μηδενικό (0.005 μπρος πίσω)

Έκανα ακόμα 30χιλιομετράκια σήμερα και ξεθάρρεψα και το λάστιχο βεντουζάρει παντού!!! Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τέτοιο grip και έχω καλό μνημονικό.
    Όταν πρωτοφόρεσα το Μ5 προ διετίας, καλοκαίρι και 30βαθμούς, τέτοια αίσθηση που έχω με τα 090 με 15βαθμούς Νοέμβρη μήνα, δεν είχα!
    Ο Στράτος μου έδωσε ένα όριο ζωής κοντά στα 12-15χιλ. χλμ με νορμάλ χρήση μιας και το χει δει να φτάνει και 20χιλ. χλμ σε πολύ ήρεμο οδηγό. Και 11 να βγάλει αν κρατάει έτσι μέχρι τέλους δε με νοιάζει.

φωτό από τα λαστιχάκια! άλλο πράμα η μυρωδιά και η όψη της "καινουργίλας" (sic) πάνω στη ρόδα!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tires090c.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	71,5 KB 
ID:	344384

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tires090b.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	59,4 KB 
ID:	344385

σορυ για τα απανωτά ποστ αλλά έχει μεταμορφωθεί η μηχανή και έχω κωλοχαρεί

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Kαλοφαγωτα!!
    MADE IN JAPAN 日本製

Νέο μέλος
    Γειά σας, φίλε george καλοφάγωτα και παντα όρθιος!!! Είμαι έτοιμος να αλλάξω λάστιχα στο versaki μου και μετά απο αρκετό ψάξιμο στο net.... καταλήγω σε 4 στα απο metzeler Μ5 ή στα Μ7 αν βρώ τα χρήματα και απο Bridgestone BT 90 ή S20.... εχω ξεραμένα τα diablo rosso H που καταργήθηκαν. Με ενδιαφέρει να βεντουζάρουν και ας λιώσουν σαν εσένα. Με αυτά που γράφεις μου φένεται οτι τα ΒΤ 90 να είναι καλύτερα απο τα Μ5 όντως είναι μεγάλη διαφορα? Γιατί δεν έβαλες τα S20 καθαρά λόγω τιμής η το BT 90 ειναι πιο μαλακό λάστιχο ή ζεστένεται πιο γρήγορα? Πόσο τα πλήρωσες τι DOT έχουν? σορυ που ρωταω πολλά :P

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jim7t Προβολή μηνύματος
    Γειά σας, φίλε george καλοφάγωτα και παντα όρθιος!!! Είμαι έτοιμος να αλλάξω λάστιχα στο versaki μου και μετά απο αρκετό ψάξιμο στο net.... καταλήγω σε 4 στα απο metzeler Μ5 ή στα Μ7 αν βρώ τα χρήματα και απο Bridgestone BT 90 ή S20.... εχω ξεραμένα τα diablo rosso H που καταργήθηκαν. Με ενδιαφέρει να βεντουζάρουν και ας λιώσουν σαν εσένα. Με αυτά που γράφεις μου φένεται οτι τα ΒΤ 90 να είναι καλύτερα απο τα Μ5 όντως είναι μεγάλη διαφορα? Γιατί δεν έβαλες τα S20 καθαρά λόγω τιμής η το BT 90 ειναι πιο μαλακό λάστιχο ή ζεστένεται πιο γρήγορα? Πόσο τα πλήρωσες τι DOT έχουν? σορυ που ρωταω πολλά :P
    Καλησπέρα Jim.
    Θα σου γράψω 2 λόγια σε αυτά που ρωτάς με βάση τη δικιά μου εμπειρία που όμως μπορεί να είναι διαφορετική σε κάποιον άλλον.
    Κάθε εταιρία βγάζει ελαστικά για διαφορετικά είδη μηχανής-αναβάτη-στυλ οδήγησης-χρήση. Η πληθώρα επιλογών είναι για να καλύψουν τους πάντες και όλα τα γούστα. Από όσα μέχρι στιγμής βλέπω-αντιλαμβάνομαι σου συνοψίζω παρακάτω:

Για να διαλέξεις το κατάλληλο ελαστικό πρέπει να απαντήσεις στο τι θες να κάνεις με τη μηχανή: Αν δεν κάνεις συχνά ταξίδια με υψηλές ταχύτητες (120-130+) ένα τουριστάδικο ελαστικό δε θα πιάνει θερμοκρασία λειτουργίας και δε θα αποδίδει όπως πρέπει. Με τα Μ5 είχα αυτό το πρόβλημα. Με τις χαμηλές ταχύτητες και την κακή λεία άσφαλτο της πόλης (επειδή με τόσα οχήματα τρώγεται γρήγορα το οδόστρωμα) η τριβή του τουριστάδικου ελαστικού με κάπως σκληρότερη γόμα ήταν λίγη. Έτσι δε ζεσταινόταν και δεν έπιανε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα σε μικρές αποστάσεις ή με αρκετά κρύο καιρό να αισθάνομαι οτι δεν είχα όσο grip ήθελα. Όσο φρέσκο και καινούριο και να είναι όταν το κάνεις βόλτα και σταματήσεις να το πιάσεις φαίνεται η διαφορά του ελαστικού που ζεστάθηκε και κολλάει και του άλλου που δεν δούλεψε γιατί δε ζεστάθηκε όσο έπρεπε.
    Τα S20 παρότι διάβαζα οτι έχει μαλακότερη γόμα από τα Μ5, τα έδιναν εξίσου για τουριστική χρήση και με δείκτη ταχύτητας W.....όσο ψηλότερος ο δείκτης ταχύτητας τόσο πιο ψηλή η μέση ταχύτητα οδήγησης για να μπεις στο παράθυρο λειτουργίας. Οπότε και τα απέρριψα.
    Επίσης είχα πολλά θετικά σχόλια για αστική χρήση σε άτομα που τα έβαλαν σε Versys και ER. Λόγω δείκτη H οτι πιάνουν αμέσως.
    Έχω γράψει ήδη 80χιλιόμετρα σε 3ημέρες και μπορώ να επιβεβαιώσω οτι τα βλέπω να γραπώνουν από τα πρώτα 2 λεπτά μιας και κάνω συνήθως στάνταρ διαδρομή μέχρι να πιάσω τις κεντρικές λεωφόρους για τις δουλειές μου.

Επομενως το βασικότερο ερώτημα είναι τι χρήση θα κάνεις. Αν κινείσαι πόλη 90% και πας και κάνα ταξιδάκι αραιά και που σου προτείνω ελαστικό με δείκτη H όπως τα 090. Αν είσαι το ανάποδο...έχεις δηλαδή παπί για την πόλη και το Versys μόνο για εκδρομές το S20 και το Μ5 μάλλον θα ταιριάξει καλύτερα.
    Το οικονομικό πάντα είναι θέμα αλλά αυτό που μετράει περισσότερο για μένα είναι να πάρεις το σωστό....σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά επίσης σίγουρα το να είναι κάτι ακριβότερο δε σημαίνει οτι είναι και καλύτερο.....ίσως είναι ακριβότερο γιατί είναι για άλλη δουλειά.
    Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τα έξτρα 50ευρώ (270 τα S20, 220 τα 090) θα τα έδινα...αλλά τελικά προτίμησα να ακούσω την εμπειρία και την άποψη του λαστιχά που ξέρει τη δουλειά του και με βάση τη χρήση που του περιέγραψα μου συνέστησε ένα μαλακότερο ελαστικό με χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας για να το αξιοποιήσω σωστότερα.
    Τα λόγια του με βρήκαν σύμφωνο μιας και αν δεις τις φωτογραφίες των Μ5 στην αγγελία που τα δίνω θα δεις οτι δεν έχουν φαγωθεί σχεδόν καθόλου. Άρα δε δούλευε το ελαστικό ώστε να έχει τη φθορά που πρέπει μετά από 14.000χλμ.
    Έκανα την ερώτηση για τη διάρκεια ζωής ενός μαλακότερου ελαστικού αλλά το να μην βγάλει 15-18.000 και να βγάλει 12-14.000 δε με απασχολεί τόσο. Προέχει η ασφάλεια και ας τα αλλάξω στα 2 χρόνια αντί στα 2μιση λόγω φθοράς.

Ίσως τα τουριστικά ελαστικά να απευθύνονται περισσότερο σε αναβάτες με πιο βαριές μηχανές ή που να μπορούν να κρατήσουν ταξιδιάρικες ταχύτητες πάνω από 140-150χλμ/ω. Με το Versys και φουλ τουριστικά χιλιόμετρα να κάνεις προσωπικά τα βρίσκω υπερ-αρκετά τα 130-150χλμ/ω. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν έχουμε και ΤΑ χιλιόμετρα δρόμων υψηλών ταχυτήτων για να πεις οτι θα πηγαίνεις συνέχεια ψηλά.

Για τα Μ7 δεν έχω άποψη. Τα δίνει ως supersport ελαστικό.....ίσως δηλαδή να είναι μαλακότερο και να είναι καλύτερο από το Μ5....αλλά 1ον ξεφεύγει σε τιμή, και 2ον αν είναι όντως για supersport και ο δείκτης ταχύτητας είναι και εκεί W μήπως το Versys δε καταφέρει να το ζεστάνει και αυτό?

Ξέχασα το dot των ελαστικών.
    Απρίλιος 2015 (15η εβδομάδα)
    Τελευταία τροποποίηση από George_Sp; 07/11/2015 στις 21:47.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. Ελαστικα για sm 2002
    από ktm640lc4 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2006, 15:52
  3. Ελαστικά για Ss 600
    από stokos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks