[Ασχετο] Πάνσοφος δεν είμαι αλλά το μάθε να φρενάρεις και μετά θα δεις ότι δεν χρειάζεσαι ABS είναι λίγο άτοπο. Μέχρι τότε ας κάνει μια προσευχή πριν ξεκινήσει (αν πιστεύει) ή ας το αφήσει στην τύχη.
Δεν είναι τυχαίο που πλέον βάζουν ABS (χωρίς δυνατότητα απομόνωσης - χωρις να πειράξεις τα ηλεκτρικά) σε ss1000.[/Ασχετο]
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εγω ξεκινησα εντελως νουμπας με τη φειζερ εκανα προπονηση σε αλανες για να μαθω να φρεναρω σωστα και στα (λιγα ισως) 23.000χλμ σε 2 χρονια που οδηγαω τη μηχανη (γιατι δεν εχω αμαξι πλεον οποτε μιλαμε για χειμωνα καλοκαιρι) εχουν τυχει πολλα περιστατικα γιατι κινουμαι και εντος πολης αν και μενω εκτος. Δε μου χρειαστηκε ποτε και πιστευω οτι δεν ειναι σκουτερακι να ματσουκωσεις κανα μπροστινο και να σε στειλει ξαπλα... Βαση αυτων το ειπα...![]()
Κοίτα, αν πάρεις μηχανάκι που δε μπορείς να το κάνεις άνετα ό,τι θέλεις (ένα μηχανάκι 200 κιλών σίγουρα δε μπορείς), πιθανότατα θα έχεις πτώσεις, μέχρι να μάθεις 5 βασικά πράγματα. Μπορεί να είναι μία και στατική, μπορεί 10, αλλά θα έχεις. Το θέμα είναι να είναι όσο πιο ανώδυνες γίνεται. Το ABS θα σε γλυτώσει από κάποιες πτώσεις λόγω απειρίας, δεν είναι πανάκεια. Θα ακούσεις διάφορες απόψεις περί ABS. Το σίγουρο είναι ότι, για έναν παντελώς αρχάριο αναβάτη, είναι ιδανικό και προσθέτει πάρα πολύ στην ασφάλειά του.
Εγώ δεν είχα ποτέ ABS κι όσο μπορώ, το αποφεύγω. Αλλά, όπως λέει και μια μεγάλη μπάντα, "do as I say, not as I do" ;P
Life begins at 45°.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ DEBATE ABS Vs NO ABS!!!
Πάρτε ΜΕ ABS! Ξεκολλήστε! Δεν θα σας πεί κανείς φλώρους και αξίζει τα 2 δέκατα του δευτερολέπτου που θα σας κόψει στην πίστα ώστε να έχετε μια ευκαιρία παραπάνω να σώσετε κανα κοκκαλάκι.
Μην τα ξαναλέμε! φακ μαι λαιφ ναουμε
+1000 στο ABS
Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις αν κ σίγουρα δεν θα με ξεφορτωθείτε με τις ερωτήσεις μου!
Δεν ξέρω πως νιώθατε εσείς στην αρχή αλλά πραγματικά ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!![]()
Α ναι. Μην πάρεις το πρώτο μηχανάκι που θα δεις. Ξέρω πώς νιώθεις, το'χω κάνει. Εσύ μην το κάνεις.
Life begins at 45°.