Για να είσαι έτοιμος για μαραθωνιο πρέπει να μπορείς να τρεχεις 25αρι μονοκοπανιά σε χρόνο 2,5 ώρες και έτσι ελπίζεις να βγαλεις το μαραθώνιο σε 4-4.5 ώρες.
πολύ σημαντικό είναι επίσις την ημέρα του αγώνα να έχεις άπειρο ηλεκτρολύτη μαζί σου (σε ειδική ζωνούλα) γιατι αυτα που δίνονται απο τους διοργανωτές δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.
Για χρόνους κάτω απο 3,5 ώρες πρέπει εκτός απο την σωστή προετοιμασία να παίρνεις και παραπάνω απο τα "νόμιμα" και να εχεις αναλογία βάρους-ύψους αιθίοπα δρομέα
οχι αναγκαία ο γαμπρός μου έκανε κατω απο 3,5ώρες με μέτρια προετοιμασια φέτος μιας και γεννήθηκε ο ανηψιος πριν μερικες εβδομάδες και έχασε προπονήσεις και βάλε και την αυπνία και τα ξενυχτια...και πιστεψε με δεν παιρνει τπτ απο βοηθήματα..είναι και θέμα οργανισμού και πως το έχτισες στα παιδικά-εφηβικα χρόνια και ποσο τον συντήρησες μετα την ενηλικίωση..εμεις θυμάμαι 14ετων οταν έπαιζα σε ποδοσφαιρική ομάδα το ζέσταμα μας πριν την κανονική προπόνηση ήταν 40λεπτα τρέξιμο στον στοίβο![]()
Ποναω...
...πολυ..
![]()
Μπράβο σας.Και του χρόνου να είστε καλά.
Φίου φίου φι φι φίου
Ούτε άπειροι ηλεκτρολύτες χρειάζονται ούτε παράνομες ουσίες για τερματισμό κάτω από 3,5 ώρες!
Ο χρόνος τερματισμού είναι ανάλογος της προετοιμασίας. Αν πάντως κάποιος σκοπεύει απλά να τερματίσει μέσα στο χρονικό όριο μόνο και μόνο για τη χαρά της συμμετοχής, μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα απ΄ότι νομίζει.
Think faster than you ride
και εγώ έτσι νόμιζα αλλα αν πιστευεις οτι μπορεις να το κάνεις κάτω απο 3,5 ώρες μόνο με σωστή προετοιμασία σκέψου οτι πρέπει να τρεχεις 4.5 λεπτά το χιλιόμετρο για 42 χιλιόμετρα.
δοκίμασε να τρεξεις σε ρυθμό 4,5 λεπτά/χιλιόμετρο για 5 χιλιόμετρα και θα δεις οτι πρακτικά ούτε 4 χιλιόμετρα δεν βγαίνουν.
Και φυσικά μίλησα για την κλασσική διαδρομή (που είναι πάνω απο την μισή ανηφόρα). Στο ίσωμα μπορει κάποιος με άριστη προετοιμασία και άριστο BMI να κανει και 3 ωρες χωρις αναβολικά.
Απειροι ηλεκτρολύτες ήταν τρόπος του λέγειν. Εννοούσα πολύ παραπάνω απο αυτούς που δινουνε οι διοργανωτές. Το καλύτερο θα ήταν να είναι καποιος φίλος σου στο 30 για να γεμίσεις τα μπουκαλάκια σου και να συχνεχίσεις.
το θέμα με τους ηλεκτρολύτες είναι σοβαρό, πέραν της μειωμένης απόδοσης άμα δεν έχεις τις σωστές ποσότητες στο αίμα, έχει πεθάνει και κόσμος απο αυτο...
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Δεν θα το συνεχίσω. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει μπορεί να το κάνει από πολύ πιο αρμόδιες και έγκυρες πηγές.
Think faster than you ride
πολλά μπράβο στους παίδες που καναν τα 42 σε όσο.
προφανώς ένα έξτρα μπράβο σε όσους το έκαναν σε κάτω απο 4 ώρες. ευελπιστούμε και εμείς του χρόνου.
εγω τελικά αδίκησα τον εαυτό μου με όλο το τρέξιμο που έκανα το 2015 και τελικά δε το εξαργύρωσα συμμετέχοντας στον μεγάλο αγώνα. ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμός τις προπονήσεις το 2016 και να τερματίσουμε "υγιείς" στα 42 του όπως είπε και ο blade
Highlight της συμμετοχής και ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα σε αγώνα τρεξίματος πάντως είναι να κουμπώνεις σε ρυθμό (κάποια στιγμή στη μέση της διαδρομής) μαζί με άλλους 2-3 άγνωστους και να τραβάει ο ένας τον άλλον μέχρι τέλους ώσπου όλοι μαζί να κάνετε καλύτερο χρόνο απο όσο περιμένατε.
3 ώρες και 47 λεπτά κλασσική, μόνο με καλή προετοιμασία? Φίλε μπράβο, ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, αλήθεια!!
και φυσικά 3,5 ώρες είναι 3 ώρες και 30 λεπτά.
Αν ρωτήσετε κάποιον που έχει κάτω απο 3 και 30 κλασσική, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί οτι έχει "κουμπώσει". Αυτή δυστυχώς είναι η μεγάλη πληγή του επαγγελματικού αθλητισμού και είναι κρίμα γιατί αποτρέπει αυτούς που χύνουν αίμα στην προετοιμασία να πάρουν κάποια διάκριση και έστω κάποια πενιχρή οικονομική ανταμοιβή για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια που κατέβαλαν στην προετοιμασία.
Δηλαδή για να αχοληθείς επαγγελματικά ξέρεις οτι θα παίξεις τη ζωη σου κορώνα γράμματα μετά τα 40 (λόγω αυξημένης πιθανότητας εμφράγματος και εγκεφαλικού). Και πολλοί αθλητές δυστυχώς δεν το ξέρουν καν αυτό, δεν τους το λένε οι "φίλοι" τους οι προπονητες και οι ομάδες.