Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Πίσω ανάρτηση Versys (ΥSS vs The Bad Boyz)

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp

Πίσω ανάρτηση Versys (ΥSS vs The Bad Boyz)

Ερωτησούλα μάλλον εύκολη.

Πόσο αξίζει τα λεφτά της η συγκεκριμένη πίσω ανάρτηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό? Για τις YSS σε παπιά και σκούτερ ξέρω οτι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά σε λύσεις για μεγάλες μηχανές δεν έχω άποψη.
    http://www.alexopoulos.gr/ProductDet...6-EC9B559F479C

Μιλάω συγκριτικά με Ohlins, Hyperpro πλήρως ρυθμιζόμενες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 550-600ευρώ για τις πολύ μαρκάτες, οπότε ρωτάω αν η YSS στα 380 αξίζει τα λεφτά της.
    Η εργοστασιακή πίσω ανάρτηση του Versys είναι ανεπαρκής. Το ήξερα εξαρχής και το καταλάβαινα τα πρώτα 2 χρόνια. Πλέον τους τελευταίους μήνες μετά την αναβάθμιση του μπροστινού που έκανα, είναι ξεκάθαρο οτι η πίσω δεν ακολουθεί και γι αυτό προσανατολίζομαι στο να αναβαθμιστεί και το οπίσθιο αμορτισέρ.
    Προς το παρόν έχω ολοκληρώσει σερβις και ελαστικά οπότε σε 1-2μήνες καιρό και αν όλα κυλάνε ομαλά, θα δρομολογηθεί και το πίσω αμορτισέρ. Κάνω την ερώτηση λίγο νωρίτερα για να δω τελικά αν θα καθαρίσω με 380ευρώ ή θα πρέπει να πάω στο 500άρικο ή σε κάποια λύση μεταχειρισμένης και να την σερβάρω στον k shock.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Τις αναρτήσεις τις σετάρουμε μαζί (Μ-Π)
    Από εκεί και μετά διάλεξε μια που να έχει και τηλεπροφορτιρτήρι και προοδευτικο ελατηριο
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Τις αναρτήσεις τις σετάρουμε μαζί (Μ-Π)
    Από εκεί και μετά διάλεξε μια που να έχει και τηλεπροφορτιρτήρι και προοδευτικο ελατηριο
    Όταν ρύθμισα το μπροστινό, ψάξαμε και τη βέλτιστη μοναδική ρύθμιση του εργοστασιακού οπίσθιου ως προς τη σκληρότητα.
    Τηλεπροφορτιστήρι να φανταστώ εννοείς το παπαράκι δεξιά όπως στη φώτο?
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	S46DR1S.jpg 
Προβολές:	211 
Μέγεθος:	37,7 KB 
ID:	344920

Στο μπροστινό έχουν μπει προοδευτικά Ohlins και έχει αντικατασταθεί στην αριστερή μπότα το απλό cartridge με ρυθμιζόμενο μιας και το Versys εργοστασιακά έρχεται με ρυθμιζόμενο μόνο δεξιά.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Τhe bad boyz ξεκαθαρα.. Ασε τις τσιγκουνιες!!!

@Κτηνος: Προοδευτικο ελατηριο ναι, το τηλεπροφορτιστηρι τι να το κανει;;
    MADE IN JAPAN 日本製

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ναι

(υποθετω)
    MADE IN JAPAN 日本製

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Μακρυα απο προοδευτικα ελατηρια για αναρτησεις που δεν εχουν υδραυλικο συστημα σχεδιασμενο για τετοια.

Τσεκαρε και τις mupo
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Μακρυα απο προοδευτικα ελατηρια για αναρτησεις που δεν εχουν υδραυλικο συστημα σχεδιασμενο για τετοια.

Τσεκαρε και τις mupo
    ναι τις τσέκαρα μόλις στα 720ευρώ χωρίς το παπαράκι και κοντά στο 1000άρικο με το παπαράκι

Άμα θες να μου συμπληρώσεις τα έξτρα.....θα το σκεφτώ :P

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    ναι τις τσέκαρα μόλις στα 720ευρώ χωρίς το παπαράκι και κοντά στο 1000άρικο με το παπαράκι

Άμα θες να μου συμπληρώσεις τα έξτρα.....θα το σκεφτώ :P
    Υπαρχει και πιο φτηνη σειρα αλλα να σου τσονταρω κατι αν θες την ακριβη, κανενα προβλημα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Υπαρχει και πιο φτηνη σειρα αλλα να σου τσονταρω κατι αν θες την ακριβη, κανενα προβλημα.
    έλα μη βαριέστε να γράψετε 2 λινκ.

άμα τσοντάρεις για την ακριβή να πάρω τη μούτζα πίσω

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Εκεί που είναι τοποθετημένη η ανάρτηση στο Versys ,δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς extra γιά υδραυλική προφόρτιση.
    Αφού το'χεις μπροστά σου κ ρυθμίζεις τον δακτύλιο προφόρτισης σε δευτερόλεπτα ,τι να το κάμεις το extra p@p@r@ki ???
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Εκεί που είναι τοποθετημένη η ανάρτηση στο Versys ,δεν χρειάζεται να πληρώσει κανείς extra υδραυλική προφόρτιση.
    Αφού το'χεις μπροστά σου κ ρυθμίζεις τον δακτύλιο προφόρτισης σε δευτερόλεπτα ,τι να το κάμεις το extra p@p@r@ki ???
    Δε διαφωνώ....επίσης δε νομίζω οτι θα πειράζω και τη ρύθμιση συνεχώς για να μου χρειάζεται η ευκολία με το παπαράκι. Το να παιδευτώ και 5 λεπτά με ένα κλειδί κάθε φορά δεν αποτελεί εμπόδιο.
    Πάντως με κάνα 5λεπτο ψάξιμο δε βρήκα mupo για versys εκτός αν πάει συμβατή με βάση το μήκος και κουμπώνει και του dorso. δεν έχω ιδέα.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Για ποιον λογο δεν σε καλυπτε;σου φαινοταν μαλακη;ξερη;τι;
    Προφανως οταν βελτιωσεις το ενα,φαινονται οι αδυναμιες του αλλου.
    Στο 8αρι το φεηζερ ειχα βαλει οτι φτηνοτερο ειχα βρει σε πληρες αναρτηση=hagon.
    Στο στρωμα εβαλα ελατηρια ολινς γιατι απλα στο φορτωμα δεν με καλυπτε και τραμπαλιζε.
    Τεινω στην αποψη πως ειτε τα χωνεις και ξενοιαζεις ειτε κανεις ενα σερβις(αληθεια ποσα χλμ εχεις)και αλλαζεις ελατηριο.
    Θυμαμαι καπου ειχες αναφερει οτι θες να φυγεις εξω και να δωσεις το μηχανακι.αν παιζει το σεναριο σε καμια περιπτωση μην πας για αναρτηση γιατι δεν θς παρεις τς λεφτα της στην πωληση.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    Για ποιον λογο δεν σε καλυπτε;σου φαινοταν μαλακη;ξερη;τι;
    Προφανως οταν βελτιωσεις το ενα,φαινονται οι αδυναμιες του αλλου.
    Στο 8αρι το φεηζερ ειχα βαλει οτι φτηνοτερο ειχα βρει σε πληρες αναρτηση=hagon.
    Στο στρωμα εβαλα ελατηρια ολινς γιατι απλα στο φορτωμα δεν με καλυπτε και τραμπαλιζε.
    Τεινω στην αποψη πως ειτε τα χωνεις και ξενοιαζεις ειτε κανεις ενα σερβις(αληθεια ποσα χλμ εχεις)και αλλαζεις ελατηριο.
    Θυμαμαι καπου ειχες αναφερει οτι θες να φυγεις εξω και να δωσεις το μηχανακι.αν παιζει το σεναριο σε καμια περιπτωση μην πας για αναρτηση γιατι δεν θς παρεις τς λεφτα της στην πωληση.

Γενικά η εργοστασιακή ανάρτηση των Versys δεν ειναι τίποτα ιδιαίτερο. Πριν την αναβάθμιση δε φαινόταν ιδιαίτερα γιατί ούτως ή άλλως μάθαινα τη μηχανή και δεν πίεζα την οδήγηση οπότε είχα και χαμηλότερες ταχύτητες και δεν έμπαινα σε στροφή με το μυαλό στην απόλαυση αλλά στην ασφάλεια (ελπίζω να γίνεται κατανοητό τι εννοώ).
    Μετά από 2χρόνια και την αναβάθμιση του μπροστινού σε ελατήρια, και 2πλά ρυθμιζόμενα cartridge, που άρχισα να ξεθαρρεύω είδα οτι σε τυχόν ανωμαλία του εδάφους σε στροφή ή σε υψηλότερες ταχύτητες, ενώ το μπροστά μέρος διάβαζε γρήγορα και πέρναγε σταθερό την οποιαδήποτε κατάσταση ξεκινούσε να ψαρεύει το πίσω. Η πρόσφυση ήταν εκεί, αλλά φαίνεται πλέον καθαρά οτι η ανάρτηση δεν διαβάζει όσο γρήγορα πρέπει και αργεί να προσαρμοστεί.
    Όταν έκανα την αναβάθμιση του μπροστινού ο μηχανικός μου που είναι και καλός φίλος ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε. Μην πάρεις θάρρος με το μπροστινό που πλέον κάνει παπάδες γιατί το πίσω δε θα δουλεύει οπότε έχει στο νου για αναβάθμιση επίσης.
    Και είδα πόσο δίκιο έχει στη πράξη.
    Τα χιλιόμετρα είναι 27.000. Το εργοστασιακό ελατήριο δεν παίρνει σερβις.
    Αν φύγω έξω θα το πάρω μαζί μου. Δεν ανέφερα πουθενά οτι θα το δώσω. Έχω βρει την μηχανή που θέλω και μου αρέσει όσο τη φέρνω στα μέτρα μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Πάρε μία αξιόλογη ανάρτηση που θα σου κρατήσει χλμ και θα μπορείς να κάνεις service Ελλάδα σε επαγγελματία του είδους. Μην λυπηθείς 100-200 ευρώ.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πίσω ανάρτηση σε rr600
    από wild_cat/anima στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2006, 13:24
  2. Πίσω ανάρτηση Honda nx-250
    από amitsaras στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2005, 12:16
  3. Πίσω ανάρτηση Cb600f