Πόσο αφελείς είμαστε...
Στα πλαίσια του οργανωμένου σχεδίου διάλυσης (ή κατάργησης) του κατασταλτικού μηχανισμού εκ των έσω ήταν η απόφαση του Συριζα να παρακινήσει τους εργαζομένους στην χθεσινή απεργία να απεργήσουν...
Αποτέλεσμα, παραδίδονται πλέον μόνοι τους οι δράστες αξιόποινων πράξεων... ενώ ήδη εδώ και μέρες η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι είναι γνωστές οι ταυτότητές τους (αλλά δεν έχει συλληφθεί κανένας) .
Έτσι, χωρίς αντικείμενο πλέον, θα γίνει μη απαραίτητη η ύπαρξη της ΕΛΑΣ...![]()
![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εγώ το λέω χρόνια απλά το λέω ανοιχτά....
Η μαφία στην Ελλάδα αλωνίζει και φυσικά δεν θέλει κανένα έλεγχο, σε τίποτα.
Καταρρέουν τα πάντα και μένει η αγορά να αυτορυθμιστεί.
Σε ποια αγορά όμως το μαύρο χρήμα έχει το πάνω χέρι?
Ποια αγορά θανατώνει, δέρνει ή καίει τη χώρα?
Θες να μείνουμε μόνο στους εμπρησμούς και να ξεχάσουμε ΟΛΑ τ άλλα?
Από τα 70ς έχουν πιάσει το Μηχαλολιάκο για εμπρησμό.
Σήμερα ο άνθρωπος έχει κόμμα.
ανανήψαντας
Μιας που έτσι και αλλιώς στο φιλοσοφικό θα το ρίξουμε γιατί δεν μας μένει και τίποτα άλλο, γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι όλη αυτή η μαλακία του 20ου αιώνα περί προόδου, που στηρίχθηκε εν πολλοίς πάνω στην επιστήμη και στη βιομηχανική επανάσταση, τελικά θα ευοδώσει; Ή για να το θέσω αλλιώς, γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός μιας κοινωνίας;
Ναι οκ, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει (και; ), υπάρχουν μεγαλύτερες ανέσεις, κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας (ή έτσι νομίζουμε anyway) περισσότερο από κάθε άλλη εποχή αλλά είμαστε τελικά εμείς οι δυτικοί (καταχρηστικά μας συμπεριλαμβάνω στους δυτικούς) μια κοινωνία που έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με άλλες, παλιότερες;
Εγώ τα ίδια σκατά που συνέβαιναν και παλιότερα βλέπω να επαναλαμβάνουμε ως είδος και μάλιστα τώρα που έχουμε ασύγκριτα μεγαλύτερη ισχύ και ικανότητες, τα επαναλαμβάνουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και έκταση.
Δεν νομίζω ότι έχουμε προοδεύσει ως είδος, οι ίδιοι μαλάκες που είμασταν πάντα είμαστε, απλά πιο επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί από ποτέ.
Για να το ξαναβάλω στη ροή του νήματος, αυτά που έχει γράψει ο Βουλαρίνος είναι πέρα για πέρα αληθινά και ας είναι γραμμένα με χιούμορ. Σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι κάνει λόγο για καταστροφή. Ποια καταστροφή; Τι θα καταστραφεί ακριβώς; Ήταν κάτι δηλαδή σωστό στην πρότερη κατάσταση και τώρα θα καταστραφεί; Μια ψευδαίσθηση peak είχαμε πιάσει και τώρα νομοτελειακά πάμε για ναδίρ. Αφού έτσι γίνεται χιλιάδες χρόνια τώρα, είναι έξω από εμάς και πέρα από τις δυνάμεις μας.
Ας το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ότι ούτε ουτοπία, ούτε πρόοδος μπορεί να υπάρξει (απέτυχαν παταγωδώς χροοοοοοονια τώρα στην εφαρμογή και στην επιδίωξη τους). Ας συνειδητοποιήσουμε επίσης ότι ούτε ως κοινωνία και είδος (γενικά και διεθνιστικά) έχουμε επιτύχει ποτέ να διατηρήσουμε επί μακρόν "καλές" περιόδους στη διάρκεια της ιστορίας μας, πάντα τα σκατώναμε.
Οποιοδήποτε καλό πολιτικο - ιδελογικο - κοινωνικό μοντέλο και να έχει κανείς κατά νου ως παράδειγμα ή ως όραμα, καταστρέφεται εντός 5 λεπτών με αντικειμενικά και λογικά αντεπιχειρήματα και παραδείγματα τα οποία πατούν στην ηθική και στη λογική:
Ηθική και λογική είναι ανθρώπινες εφευρέσεις και είναι για τον πο*τσο καβάλα στη σχέση τους με την πραγματικότητα... και ακριβώς επειδή όλα τα πολιτικο κοινωνικο ιδεολογικά κατασκευάσματα του ανθρώπου εκπορεύονται από την ηθική και την λογική, θα παίρνουν τα @@δια τους μια ζωή, γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά με μια μαλακία που έχουμε στον εγκέφαλο μας ως πραγματικότητα.
Με λίγα λόγια, είμαστε τίγκα ελαττωματικοί ως είδος. Οπότε ας βγάλουμε τον σκασμό, ας το αποδεχτούμε και ας κοιτάξουμε ο καθείς την πάρτη του, γιατί έτσι και αλλιώς, πάντα αυτό κάναμε.
Για να το θέσω απλά, αρκετά με τις αυταπάτες οποιουδήποτε είδους.
Από τον Μαρξ εως τον Παπανούτσο και από τον και από τον Κέινς ως τον Βαρουφάκη, παρέα με όλους τους τεχνοκράτες της υφηλίου, θα έπεφταν από το ΣούΛι, αλλά είναι το λιγότερο έτσι όπως τα λες.
Το κακό όμως είναι ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους.
Εδώ μια μάντρα έφτιαξε ένας μαλάκας να κάνει το γκαλόνΕ στη Μέρκελ
έπνιξε 10000 ψυχές (με γυναίκες και παιδιά)
και τώρα φιλοσοφεί περί τοιχών ανάμεσα στις ευρωπαικές χώρες....
Εμείς δε θα το ρίξουμε στη παρλαπίπα?
ΆΚουω τώρα τι έλεγε ο παππούς μου που τον είπαν κόκκινο φασίστα
και του γ.... ότι είχε και δεν είχε, δικοπΕ στα γκρικ ίσλαντς κλπ κλπ
-Είναι και 5% ιδεoλόγοι μέσα στο σκυλολόι αλλά δε φτάνουν....
Είναι λίγοι....
![]()
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 13/11/2015 στις 15:39.
ανανήψαντας
Τι σημαίνει ιδεολόγος ρε γαμότο μου; Έχω μια ιδέα (συνήθως δανεική) για το πως θα κάνω τον κόσμο καλύτερο και πάω να την εφαρμόσω;
Τους άλλους τους ρώτησα αν γουστάρουν την ιδέα μου ή είμαι τόσο σίγουρος ότι θα τους αρέσει;
Τα κίνητρα μου και η επιδίωξη μου είναι ανιδιοτελή ή μήπως αν το ψάξω κάτω από το ουμανιστικό παπατζιλίκι κρύβεται ο εαυτούλης μου;
Αξίζει πραγματικά να σκοτώσω και να εξαφανίσω τους διαφωνούντες με την ιδέα μου και αν ναι, ποιος και τι με δικαιοδοτεί σε αυτό;
Παπάρια μάντολες αγαπητέ Χτήνε. Έτσι και αλλιώς, το έχουμε διαπιστώσει πολλάκις, ότι μια ιδεολογία (και θρησκεία και πολιτική και και και) για να να φτουρίσει, πρέπει να επιβληθεί. Να την ασπαστούν όλοι αναίμακτα και μετά βαίων και κλάδων δεν έγινε και ούτε θα γίνει ποτέ.
...και το ιδεολόγος, εννοιολογικά παραπέμπει σε αυτό: ιδέα + λόγος... η ίδεα που εκπορεύεται από τον λόγο, χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί δηλαδή.
Ιδεοπράκτης -όσο αδόκιμο και αν ακούγεται- θα έπρεπε να λέγεται και να αφορά καθαρά σε προσωπική θέση και πράξη.
Το ιδεολόγος δεν μου λέει τίποτα... είναι σαν το διατροφολόγος... ένας εκεί που σου λέει ότι ιδανικό, είναι να τρως μουσλί, φύτρες ρυζιού και κινόα για να είσαι υγιής... ε οκ, καλό ακούγεται στα χαρτιά και όλοι θα θέλαμε να έχουμε καλή διατροφή, αλλά να, εκεί που τα σκεφτόμαστε αυτά και πάμε να τα εφαρμόσουμε, τσουπ! πετάγεται μπροστά μας η σούβλα με το κοκορέτσι και το ταψί με τον μπακλαβά...είμαστε πολύ αδύναμο είδος... και αυτό είναι απλά μια διαπίστωση. Ο χριστιανισμός το πήρε αυτό και το έκανε ενοχή με τυράκι την λύτρωση, ο νεοτερικός τρόπος σκέψης το έκανε ανάγκη για πρόοδο με τυράκι την ουτοπία.
Χυμαδόρ, προσωπικά πιστεύω ότι άνθρωπος χωρίς κοινωνία δεν υφίσταται. Ο καθένας εξαρτάται από την κοινωνία, οπότε η πάρτη του καθενός είναι συνδεδεμένη με την ευημερία όλης της κοινωνίας. Η κοινωνία για να φτιαχτεί θέλει πράξεις και οι πράξεις πηγάζουν από ιδέες. Η δημιουργία δηλαδή θέλει ιδεολογία και εγώ πιστεύω ότι η πάρτη μου και ταυτόχρονα και όλη η κοινωνία θα λειτουργεί καλύτερα και θα ευνοηθεί όταν λειτουργώ αλληλέγγυα προς τον διπλανό μου παρά εξουσιάζοντας πάνω του.
Όλα αυτά βέβαια θα λειτουργούσαν αν τα μέλη της κοινωνίας αποφάσιζαν για την ζωή τους, όταν δηλαδή φτιάχνεις εσύ τους δικούς σου κανόνες για να μπορείς να τους αλλάζεις και όχι όταν σου επιβάλλονται.
Εν κατακλείδι διαφωνώ που απαξιώνεις την ιδεολογία γενικώς σαν έννοια αλλά συμφωνώ στο να μην υιοθετούμε ιδεολογίες χωρίς αμφισβήτηση όπως οι θρησκείες πχ.
~
Αυτοί που σου πλασάρουν κινόα και μαλακίες σαν ιδανική διατροφή μάλλον πλασιέ της χερμπαλάιφ ή χίπστερ άσχετοι είναι, δεν είναι όλοι οι διαιτολόγοι έτσι.![]()
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Αυταπατες ολα,οπως λεει ο συμφορουμιτης με το σφυροδρεπανο.
Σε βαζουνε να ψηφιζεις για να νομιζεις οτι συμμετεχεις στη ληψη των αποφασεων.
Σε κατεβαζουνε στις διαδηλωσεις για να νομιζεις οτι κανεις επανασταση.
Σε βαζουνε να πληρωνεις τον αερα που αναπνεεις και εισαι χαρουμενος που βοηθας (παλι) στην ανοικοδομηση της χωρας σου.
Ατελειωτος ο καταλογος.Τελικα μηπως δεν ειναι αυταπατες ,αλλα ειμαστε απλως ηλιθιοι?
Για ποια ιδεολογια μιλας.
Για την αριστερη που πρατει χειροτερα απο την καπιταλιστικη?
Για την καπιταλιστικη που οποτε την βολευει,χαιδευει τα αυτια του λαουτζικου και μαζευει ψηφαλακια?
Η για την σοσιαλιστικη,της οποιας αρκετοι εκπροσωποι ενω επρεπε να ειναι κρεμασμενοι εξω απο την βουλη,μεχρι πριν λιγους μηνες ητανε ακομη υπουργοι μας?
Για ιδεολογια εχουνε το δικαιωμα να μιλανε μονο αυτοι που κρεμανε αναποδα τους κλεφτες,τα λαμογια και τους λωποδυτες.Εμεις αυτο το δικαιωμα το χασαμε προ πολλου.Να σου θυμησω δε οτι προσφατα επιβραβευσαμε με την ψηφο μας μια αριστερη κυβερνηση,η οποια λειτουργησε χειροτερα απο δεξια.
Οταν τρωμε αμασητο το ενα παραμυθι μετα το αλλο,σε τι θα μας βοηθησει η ιδεολογια.στην χωνεψη?