Χαχχαχχαχχααχχχχ
Σου βρήκα video να γελάς μέχρι αύριο. Ακούστε τον μονόλογο, και πείτε μου τι άλλαξε.
https://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI
Για καμιά δεν μιλάω. Γενικά νομίζω προσεγγίστικε ο όρος.
Αλλά πιο πάνω κάνεις την διαπίστωση ότι η ψήφος σου δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι λαμβάνεις και μια απόφαση.
Επίσης κάνεις την διαπίστωση ότι η εξουσία σε χειραγωγεί για να σε εκτονώνει που και που αλλά και διαστρεβλώνει τις λέξεις και την σημασία τους.
Αυτά δεν σε οδηγούν στο να σε κάνουν να πράξεις αλλιώς; Πριν πράξεις δεν θα σκεφτείς πως θα είναι αυτό το αλλιώς; Θα απορίψεις πχ την αντιπροσώπευση και θα στραφείς στην αυτονομία ας πούμε. Θα διαμορφώσεις νέες ιδέες για τον τρόπο ζωής σου. Αυτό δεν είναι ιδεολογία;
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Να ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι των TSOPANA RAVE αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει στην απεργία για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ...
https://youtu.be/Rmakc8Z9pD8
:rotflmao:
ανανήψαντας
Αν μιλαμε για 10 εκατομμυρια ιδεολογιες σε μια χωρα 10 εκατομμυριων δεν θα διαφωνησω.Αλλα για να συνεργαστει η κοινωνια πρεπει να καταληξει σε καποιες βασικες ιδεολογιες.Οταν αυτοι που αντιπρωσοπευουνε κατα καποιο τροπο αυτες τις ιδεολογιες,τις κοβουνε και τις ραβουνε στα μετρα τους,τις ξεφτιλιζουν,τις ποδοπατουν και κερδιζουνε απο αυτο πρεπει να εχουνε συνεπειες.
Επειδη η κοινωνια ειναι ανημπορη να επιβαλει τις συνεπειες,παυω να πιστευω και στις ιδειλογιες αλλα και στην κοινωνια μας.Προτιμω να γινω περιθωριακος κατα μια εννοια και να τα εχω καλα τουλαχιστον με τον εαυτο μου.
Α ρε Βυρωνα εβαλες τον Θεο και συγκινηθηκα.![]()
Πότε δεν τον είχαμε?
Εχμ... έχω ακούσει για κάτι τυπάκια που ζούσαν κάποτε στην περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Ελλάδα και πίστευαν στον ορθολογισμό. "Αρχαίους Έλληνες" τους λέμε σήμερα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς!
Ναι, ΠΑΝΤΑ έτσι ήμασταν, αλλά ΤΩΡΑ την πληρώνουμε!
Σαν τον μοτοσικλετιστή που οδηγάει χωρίς κράνος, με κακοσυντηρημένη μοτοσικλέτα κτλ.κτλ. Δεν την πάτησε πιθανότατα ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη, ούτε την δέκατη φορά που ανέβηκε έτσι στην μηχανή του. Κάποια στιγμή όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως ΘΑ την πατήσει, εκτός αν αλλάξει μυαλά εγκαίρως!
Ε, εμείς δεν αλλάξαμε μυαλά εγκαίρως... βασικά ούτε τώρα αλλάζουμε...![]()
Διαφωνώ, οι κοινωνίες, τόσο οι ανθρώπινες όσο και αυτές των ζωών, μπορεί εκ πρώτης να μοιάζουν ότι δομήθηκαν με σκοπό την ευημερία του συνόλου αλλά στην πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα ατομική "καβάτζα" που προϋποθέτει φυσικά αμοιβαίες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις μεταξύ των μελών τους. Με λίγα λόγια, ο προ νεατερντάλιος μπορεί να μην γούσταρε καθόλου τον διπλανό του αλλά ήξερε (ή ένοιωθε) ότι μαζί με αυτόν τον αχώνευτο μ@λ@κ@ θα σκότωναν πιο εύκολα το Μαμούθ ή θα αμύνονταν καλύτερα αν τους την έπεφτε το Μαμούθ.
Το κυριότερο δε, από τη στιγμή που τα μωρά των ανθρώπων απαιτούσαν και απαιτούν μακράν τον μεγαλύτερο χρόνο εκπαίδευσης απ΄όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά μέχρι που να αρχίσουν να αυτονομούνται, ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο να δημιουργηθούν οι κοινωνίες. Οπότε αυτό που λογίζουμε ως κοινωνία σήμερα, δεν είναι παρά ένα αταβιστικό και ζωώδες ένστικτο μας το οποίο προσπαθούμε να το προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα, βαφτίζοντας το -και καλά- ως πολιτισμό και κοινωνία πολιτών.
Γνώριζα τις εθνομηδενικές θεωρίες, βλέπω ότι προκύπτουν και κονωνιομηδενικές και ιδεολογιομηδενικές.
Ίσως είναι κάποιο νέο ρεύμα.... δεν ξέρω.
Θα τις παρακολουθήσω κι αυτές με ενδιαφέρον.
Μπα, μην ψαρώνεις μ'αυτά που έχεις ακούσει!
Ακόμα κι αν δεχθούμε την μάλλον φαιδρή ιδέα οτι έχουμε κάποια σχέση με τους προ δύομισυ χιλιετηρίδες κατοίκους αυτού του τόπου, ήταν κι αυτοί κάτι λαμόοοοογια... τους ορθολογιστές και φιλόσοφους τους σκότωναν άμα το παρατράβαγαν (Το κατηγορητήριο του Σωκράτη ήταν οτι... έφερνε νέες ιδέες...) - αντίθετα κάτι τσογλάνια Αλκιβιάδηδες, κάτι Περικλήδες - ισάξιους στον όποιο σημερινό Ανδρίκο/Μητσοτό/Τσίπρα και βάλε++, τους αποθέωναν.
Άστους όμως τους "Αρχαίους" και κοίτα λίγο και τα 2000 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε για να καταλάβεις πόσο ποτισμένος είναι ο τόπος σε αυτές τις νοοτροπίες.
Από Μιθριδάτη μέχρι Τανζιματ για να καταλάβεις πόσο Ανατολίτικος.
Τελικά ίσως να μην θέλουμε "μονδερνο κράτος". Δεν είναι και τόσο κακό αυτό. Μια νιόφερτη και πιθανά υπερτιμημένη ιδέα είναι κι αυτό. Ίσως μας ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία καλύτερα μια ψιλοαναρχίζουσα ρουσφετοκρατία.
Και να σου πώ....
έτσι που τάχουν κάνει δεν ακούγεται και τόσο άσχημα, έ;
Πω πω το τι μαλάκιες γράφονται στα σόσιλα μίδια με αφορμή το Παρίσι, δεν έχει προηγούμενο!!!
Αιτούμαι αλλαγή πλανήτη, pleaseeeeee