Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 123

Θέμα: Προς χωμάτινους και ποδηλάτες : Λύκοι στην Πάρνηθα

Παλαιό μέλος
    Παντως εδω πανω που εχουμε λυκους,δεν εχουνε πειραξει ποτε τους ανθρωπο.Και τα δαση ειναι γεματα κοσμο.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος

Παρουσιάζεις τα πράγματα με μια παιδική γοητευτική απλότητα του καλού αγριμιού , λύκου – αρκούδα, αντιμέτωπου με τον κυριαρχικό αδυσώπητο – κακό άνθρωπο που επιδιώκει τον αφανισμό τους…

Ο λύκος δεν είναι κακός , δεν είναι ούτε καλός .. Είναι λύκος! Δεν θα τον αφανίσουμε αλλά δεν θα του κάνουμε και εικόνισμα να τον προσκυνάμε .

Κι αν τον έβλεπες να ξεσκίζει το αγαπημένο σου σκυλάκι σε λωρίδες ... Ανθρωπος είσαι .. Εναν τσιμεντόλιθο θα του τον πέταγες ..

Μετα θα μετάνιωνες.. Ισως και να το φιλοσοφούσες

Nαι, ναι, παιδική αφέλεια...

Ο λύκος είναι λύκος και ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.

Το θέμα είναι ότι οι ειδήσεις που αφορούν λύκους, αρκούδες και άλλα ζώα του δάσους (του δάσους επαναλαμβάνω) είναι το ότι επιστρέφουν σε αυτά μετά από μερικές δεκαετίες απουσίας.

Οι ειδήσεις που αφορούν τους ανθρώπους σε σχέση με το δάσος, έχουν να κάνουν με πυρκαγιές, λαθροθηρία, τσιμεντώματα, εκχερσώσεις...

Λοιπόν αν έχει κάποιος πρόβλημα με τους λύκους και τις αρκούδες και τους λύγκες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να κοιτάξει πρώτα να επαναφέρει τον ζωτικό τους χώρο και να τον αφήσει ανέπαφο, να μην κυνηγά (εξοντώνει καλύτερα) τα θηράματα τους και να τους αφήσει στη ησυχία τους. Δεν ήρθαν οι λύκοι και τα ζώα του δάσους στην πόρτα μας, εμείς πήγαμε σε αυτούς γιατί βλακωδώς νομίζουμε ότι όλα μας ανήκουν και ότι έχουμε απόλυτη κυριαρχία επί των πάντων.

Το σκυλάκι να το φάει ο λύκος που ακριβώς; Στην Αλάσκα και στη Σιβηρία; Ή άμα πάω για κυνήγι μαζί με τα σκυλιά γνωρίζοντας ότι τα εκθέτω σε κίνδυνο;

Γιατί δε νομίζω οι οικόσιτοι σκύλοι των Θρακομακεδόνων να αφανιστούν από μια αγέλη λύκων! Έλεος!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Μακάρι να τα καταφέρεις, δεν τα κατάφεραν αξιλογότατιο άνθρωποι - μην το παρεις προσωπικά,δεν σε ξέρω.

Αθλητής σκοποβολής, πλέον.
    Ωραία, το νομικό μας πλαίσιο απαγορεύει τη θήρα με όλα τα παραπάνω που είπες. Το ανέφερα πριν.

Δεν λέω τι πιστεύω εγώ αλλά τι πιστεύει το 95% των υολοίπων. Πέφτεις μόνο σου στην παγίδα και κυνηγάς (sic) την ουρά σου.

Η άδεια κατοχής κι όχι οπλοφορίας, αν έχεις διάβασε τι λεει. Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.Σόρρυ, δεν φταίω εγω. Η ειρωνία έιναι περιττή. Είχα κι έχω διαφόρων ειδών άδειες κατά καιρούς. Μην γίνεσαι εξυπνάκιας.

Το είπα κι εγω πιο πάνω αλλά μάλλον στο θέμα αυτό δεν διααβάζεις ήρεμα τι λένε κι άλλοι.

Θα μπορουσες να κάνεις το ίδιο χωρίς να σκοτώνεις τίποτα και να τρως το ψάρι σου ήρεμα στην ταβέρνα. Όχι;
    Για την άδεια κατοχής που δεν είναι άδεια οπλοφορίας , έχεις δίκιο αν και εννοιολογικά οπλοφορία και οπλοκατοχή βρίσκονται πολύ κοντά εξ ου και το λάθος εν τη ρύμη του λόγου.. (έστω και γραπτού)

Για το «είρων» και «εξυπνάκιας» λυπάμαι που το πήρες στραβά. Τόσα χρόνια εδώ μέσα έχουμε ανταλλάξει απόψεις , είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας , αρκετές φορές ώστε να αναπτυχθεί (από τη πλευρά μου τουλάχιστον) κάποια οικειότητα που επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς αυστηρό πρωτόκολλο και με μια δόση ελαφρού πειράγματος.. Χωρίς να γνωριζόμαστε δεν θεωρώ πως είμαστε και άγνωστοι. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σου «την πω» αν και πολλές φορές έχω μπει στον πειρασμό.. (αμαρτία εξομολογούμενη…)

Κι εσύ έγραψες πως ... κουνάω την ουρά μου.. Χώρια το κάπως .. επιθετικό ύφος που (συνήθως) σε διακρίνει στις απαντήσεις σου . Πρέπει πάντα να συμφωνούμε ? ή να απαντάμε "ότι πεις εσύ αφεντικό" ??

Παλαιό μέλος
    είναι απο τα κακα της μοίρας μας η ευκολη επίθεση, υποβάθμιση της γνώμης του άλλου, ξερολίαση, εύκολες απειλες, τσαμπουκάδες, το να μην παραδεχόμαστε το λάθος μας, κλπ

το χουν και άλλοι λαοι, αλλα εμεις το παρακάνουμε ειδικά με το θέμα της εύκολης απειλής....

Βλεπω βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις, όπως πχ amirou (μια που μου έρχεται πρωτη-πρωτη στο μυαλό), και έχω δει και άλλες

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Nαι, ναι, παιδική αφέλεια...

Ο λύκος είναι λύκος και ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.

Το θέμα είναι ότι οι ειδήσεις που αφορούν λύκους, αρκούδες και άλλα ζώα του δάσους (του δάσους επαναλαμβάνω) είναι το ότι επιστρέφουν σε αυτά μετά από μερικές δεκαετίες απουσίας.

Οι ειδήσεις που αφορούν τους ανθρώπους σε σχέση με το δάσος, έχουν να κάνουν με πυρκαγιές, λαθροθηρία, τσιμεντώματα, εκχερσώσεις...

Λοιπόν αν έχει κάποιος πρόβλημα με τους λύκους και τις αρκούδες και τους λύγκες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να κοιτάξει πρώτα να επαναφέρει τον ζωτικό τους χώρο και να τον αφήσει ανέπαφο, να μην κυνηγά (εξοντώνει καλύτερα) τα θηράματα τους και να τους αφήσει στη ησυχία τους. Δεν ήρθαν οι λύκοι και τα ζώα του δάσους στην πόρτα μας, εμείς πήγαμε σε αυτούς γιατί βλακωδώς νομίζουμε ότι όλα μας ανήκουν και ότι έχουμε απόλυτη κυριαρχία επί των πάντων.

Το σκυλάκι να το φάει ο λύκος που ακριβώς; Στην Αλάσκα και στη Σιβηρία; Ή άμα πάω για κυνήγι μαζί με τα σκυλιά γνωρίζοντας ότι τα εκθέτω σε κίνδυνο;

Γιατί δε νομίζω οι οικόσιτοι σκύλοι των Θρακομακεδόνων να αφανιστούν από μια αγέλη λύκων! Έλεος!
    Τα δάση και τα βουνά δεν είναι (ούτε πρέπει να γίνουν) κλειστό – αποστειρωμένο άβατο περιβάλλον για τον άνθρωπο . Ανθρωποι της υπαίθρου ζουν και εργάζονται συνδιαμορφώνοντας μαζι με τα αγρίμια αυτό που σήμερα έχουμε και κατά γενική ομολογία είναι μοναδικό στην Ευρώπη ως προς τον πλούτο του σε χλωρίδα και πανίδα.

Ο λύκος (και η αρκούδα επίσης) , εξαφανισμένος από τα περισσότερα Ευρωπαικά δάση , είναι δείγμα υγείας του οικοσυστήματος και θεωρείται (καλώς) προστατευόμενο είδος.

Ο ένας λύκος (ή η ομάδα) όμως που θα «γλυκαθεί» μπαίνοντας στο μαντρί και «κόβοντας» 5-6 προβατίνες τη φορά , καταστρέφει οικονομικά τον φτωχό κτηνοτρόφο , αποκτά ονοματεπώνυμο (ναι! Ο βοσκός είναι σε θέση να τον ξεχωρίσει ) και τότε .. Αρχίζουν τα αντίποινα..

Κανείς μα κανείς δεν ξεκινά να σκοτώσει λύκους έτσι για πλάκα.

Στους Θρακομακεδόνες βρίσκεται η πόρτα του αστικού ιστού , το ότι έφτασαν ως εκεί λύκοι δεν είναι απόδειξη της καταδίωξης τους απο τον κακό άνθρωπο... Είναι μάλλον το αντίθετο.

Παλαιό μέλος
    δεν ξέρω αν πρέπει ο άνθρωπος να πατάει πόδι στα δάση (προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει εκτός αν αποτελεί αρμονικό μέλος του οικοσυστήματος και όχι στυγνός εκμεταλευτής), πάντως όπου δεν έχει πατήσει πόδι ο άνθρωπος τα πάντα ευημερούν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Άχτουνγκ - άχτουνγκ, ατενσιόν και προσοχή.

Εθεάθει αγέλη λύκωνΕ στην Πάρνηθα. Παρακαλούνται πολύ οι κάτοικοι των αυθαίρετων σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την περίμετρο του δρυμού να εκκενώσουν τας οικίας τους και να βρουν καταφύγιο όσο το δυνατόν πιο νότια. Οι κάτοικοι των βόριων - βοριοανατολικών προαστίων να περιορίσουν τας μετακινήσεις τους προκειμένου να διευκολυνθεί η γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού και εξολόθρευσης των αιμοβόρων θεριών.

Έχουν ήδη κινητοποιηθεί δυο μηχανοκίνητες μεραρχίες του στρατού, οι οποίες σπεύδουν να αποκλείσουν την περιοχή με κλοιό... και με σενίκ και με μεγκάν άμα χρειαστεί.
    Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν τελεσφορήσει, τότε θα αναγκαστούμε, ένεκα της επικινδυνότητας της κατάστασης, να ρίψουμε πυρηνική βόμβα στο βουνό, αφού πρώτα το έχουμε αποτεφρώσει με ναπάλμ.

Παραμείνετε ψύχραιμοι και αναμένετε νεοτέρας ενημέρωσης.
    Ξέρεις φυσικά ότι το πατρικό του Κασιχαβιάρη είναι καταπ...εεεεε εκεί κοντά!
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Προσωπική μου γνώμη , το κυνήγι στην Ελλάδα θα έπρεπε να απαγορευτεί αυστηρά
    για 8-10 χρονια.Τουλάχιστον.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος

OXI!!!!! OXI!!!!! OXI!!!!! OXI!!!! και πάλι .....ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

(εχω γκόμενα γυναίκα κυνηγού..........)

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    (εχω γκόμενα γυναίκα κυνηγού..........)

κυνηγάει ο βάσκας??? δεν το ξερα

πουτσ@@@@@@@@@

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    αντε πες το στους νεαντερταλ βλάχους που ζουν για να σφάζουν οτι βρουν στα βουνά..
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    αντε πες το στους νεαντερταλ βλάχους που ζουν για να σφάζουν οτι βρουν στα βουνά..
    Αρκεί μόνο να μεταθέσεις τους δασοφύλακες μακριά από το κωλοχώρι τους και να τους δόκεις 10% επί των προστίμων....

ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αρκεί μόνο να μεταθέσεις τους δασοφύλακες μακριά από το κωλοχώρι τους και να τους δόκεις 10% επί των προστίμων....

Κωλο-Αστοί ..

Φτιάξατε την Εγνατία για να τρέχετε τα κωλομηχανάκια και τις κωλοτζιπάρες σας ... Και ..

Σκοτώσατε όσες αρκούδες δεν καταφέραμε εμείς σε διάρκεια 5 αιώνων ..

Εεεε!! Πηγαίνατε γυρεύοντας ..

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    εχει δοκιμάσει άραγε κανείς να αλείψει τις μπότες με Tabasco?
    Me προλαβε ο teogtp στην απαντηση μου... ....

Αλλα σοβαρα τωρα τι γινετε...???

( Αν και η μποτα δεν ειναι προβλημα ... Το προβλημα ξεκιναει απο το πισω μερος της γαμπας και πανω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Μπορείς να κάνεις μια μαρινάδα κ να βουτάς ένα 24ωρο πριν ξεκινάς εντουράδα.

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2007, 16:21
  2. προς αντμιν και μοντς
    από idi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2004, 14:38
  3. προς παλιους και νεους!!χιχιιχιχι
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2004, 08:30