Παντως εδω πανω που εχουμε λυκους,δεν εχουνε πειραξει ποτε τους ανθρωπο.Και τα δαση ειναι γεματα κοσμο.
Παντως εδω πανω που εχουμε λυκους,δεν εχουνε πειραξει ποτε τους ανθρωπο.Και τα δαση ειναι γεματα κοσμο.
Nαι, ναι, παιδική αφέλεια...
Ο λύκος είναι λύκος και ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.
Το θέμα είναι ότι οι ειδήσεις που αφορούν λύκους, αρκούδες και άλλα ζώα του δάσους (του δάσους επαναλαμβάνω) είναι το ότι επιστρέφουν σε αυτά μετά από μερικές δεκαετίες απουσίας.
Οι ειδήσεις που αφορούν τους ανθρώπους σε σχέση με το δάσος, έχουν να κάνουν με πυρκαγιές, λαθροθηρία, τσιμεντώματα, εκχερσώσεις...
Λοιπόν αν έχει κάποιος πρόβλημα με τους λύκους και τις αρκούδες και τους λύγκες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να κοιτάξει πρώτα να επαναφέρει τον ζωτικό τους χώρο και να τον αφήσει ανέπαφο, να μην κυνηγά (εξοντώνει καλύτερα) τα θηράματα τους και να τους αφήσει στη ησυχία τους. Δεν ήρθαν οι λύκοι και τα ζώα του δάσους στην πόρτα μας, εμείς πήγαμε σε αυτούς γιατί βλακωδώς νομίζουμε ότι όλα μας ανήκουν και ότι έχουμε απόλυτη κυριαρχία επί των πάντων.
Το σκυλάκι να το φάει ο λύκος που ακριβώς; Στην Αλάσκα και στη Σιβηρία; Ή άμα πάω για κυνήγι μαζί με τα σκυλιά γνωρίζοντας ότι τα εκθέτω σε κίνδυνο;
Γιατί δε νομίζω οι οικόσιτοι σκύλοι των Θρακομακεδόνων να αφανιστούν από μια αγέλη λύκων! Έλεος!
Για την άδεια κατοχής που δεν είναι άδεια οπλοφορίας , έχεις δίκιο αν και εννοιολογικά οπλοφορία και οπλοκατοχή βρίσκονται πολύ κοντά εξ ου και το λάθος εν τη ρύμη του λόγου.. (έστω και γραπτού)
Για το «είρων» και «εξυπνάκιας» λυπάμαι που το πήρες στραβά. Τόσα χρόνια εδώ μέσα έχουμε ανταλλάξει απόψεις , είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας , αρκετές φορές ώστε να αναπτυχθεί (από τη πλευρά μου τουλάχιστον) κάποια οικειότητα που επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς αυστηρό πρωτόκολλο και με μια δόση ελαφρού πειράγματος.. Χωρίς να γνωριζόμαστε δεν θεωρώ πως είμαστε και άγνωστοι. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σου «την πω» αν και πολλές φορές έχω μπει στον πειρασμό.. (αμαρτία εξομολογούμενη…)
Κι εσύ έγραψες πως ... κουνάω την ουρά μου.. Χώρια το κάπως .. επιθετικό ύφος που (συνήθως) σε διακρίνει στις απαντήσεις σου . Πρέπει πάντα να συμφωνούμε ? ή να απαντάμε "ότι πεις εσύ αφεντικό" ??
είναι απο τα κακα της μοίρας μας η ευκολη επίθεση, υποβάθμιση της γνώμης του άλλου, ξερολίαση, εύκολες απειλες, τσαμπουκάδες, το να μην παραδεχόμαστε το λάθος μας, κλπ
το χουν και άλλοι λαοι, αλλα εμεις το παρακάνουμε ειδικά με το θέμα της εύκολης απειλής....
Βλεπω βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις, όπως πχ amirou (μια που μου έρχεται πρωτη-πρωτη στο μυαλό), και έχω δει και άλλες
Τα δάση και τα βουνά δεν είναι (ούτε πρέπει να γίνουν) κλειστό – αποστειρωμένο άβατο περιβάλλον για τον άνθρωπο . Ανθρωποι της υπαίθρου ζουν και εργάζονται συνδιαμορφώνοντας μαζι με τα αγρίμια αυτό που σήμερα έχουμε και κατά γενική ομολογία είναι μοναδικό στην Ευρώπη ως προς τον πλούτο του σε χλωρίδα και πανίδα.
Ο λύκος (και η αρκούδα επίσης) , εξαφανισμένος από τα περισσότερα Ευρωπαικά δάση , είναι δείγμα υγείας του οικοσυστήματος και θεωρείται (καλώς) προστατευόμενο είδος.
Ο ένας λύκος (ή η ομάδα) όμως που θα «γλυκαθεί» μπαίνοντας στο μαντρί και «κόβοντας» 5-6 προβατίνες τη φορά , καταστρέφει οικονομικά τον φτωχό κτηνοτρόφο , αποκτά ονοματεπώνυμο (ναι! Ο βοσκός είναι σε θέση να τον ξεχωρίσει ) και τότε .. Αρχίζουν τα αντίποινα..
Κανείς μα κανείς δεν ξεκινά να σκοτώσει λύκους έτσι για πλάκα.
Στους Θρακομακεδόνες βρίσκεται η πόρτα του αστικού ιστού , το ότι έφτασαν ως εκεί λύκοι δεν είναι απόδειξη της καταδίωξης τους απο τον κακό άνθρωπο... Είναι μάλλον το αντίθετο.
δεν ξέρω αν πρέπει ο άνθρωπος να πατάει πόδι στα δάση (προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει εκτός αν αποτελεί αρμονικό μέλος του οικοσυστήματος και όχι στυγνός εκμεταλευτής), πάντως όπου δεν έχει πατήσει πόδι ο άνθρωπος τα πάντα ευημερούν.
Προσωπική μου γνώμη , το κυνήγι στην Ελλάδα θα έπρεπε να απαγορευτεί αυστηρά
για 8-10 χρονια.Τουλάχιστον.
Μπορείς να κάνεις μια μαρινάδα κ να βουτάς ένα 24ωρο πριν ξεκινάς εντουράδα.![]()