Αχιλλέα ωραίο εργαλειάκι είναι, το έχω και εγώ!
Για πρεσάρισμα μονωμένων ακροδεκτών έχω ένα σαν το hozan που έχεις εσύ, το οποίο έχει απογυμνωτή και για μεγαλύτερα καλώδια. Αυτό όμως έχει και για τους σωληνωτούς ακροδέκτες κλέμας (αντί να στρίβεις το καλώδιο βάζεις αυτό το παπαράκι το πρεσάρεις και τα συρματάκια δεν κόβονται ποτέ).
Είναι πολυ βολικό και είναι όσο μικροκαμωμένο θέλεις να είναι ένα μυτοτσίμπιδο ηλεκτρολόγου. Μετάνιωσα που δε το πήρα με μονωμένη λαβή, δε πίστευα ότι θα μου χρειαστεί. Καθώς προσπαθούσα όμως να βγάλω μισό τόνο μονωτική από τις άκρες κάτι καλωδίων για να δω αν φέρνουν ρεύμα, θα προτιμούσα να κρατάω κάτι μονωμένο. Γενικούς δεν μπορούμε να κατεβάζουμε όποτε μας τη δώσει γιατί κοπανάνε οι συναγερμοί, αλλά και απ' την άλλη αν δεν είσαι σπίτι σου δεν ξέρεις πότε θα πάει κάποιος να ανεβάσει κανένα γενικό και να σε στείλει βόλτα. Όποτε κατεβάζω γενικό βάζω και κάποιον στο πίνακα να προσέχει αλλά προτιμώ να μην πιάνω καλώδια με το χέρι.
Ένα μυτοτσίμπιδο σαν αυτό μπορεί να γίνει η προέκταση του χεριού σου σε όλες τις εργασίες με καλώδια, απ' το σπίτι μέχρι τη μηχανή.
Εκτός απ' τις προφανείς εργασίες που μπορεί να κάνει το χρησιμοποιώ και για ασφάλειες, σε ηλεκτρονικά, για να πιάνω βραχυκυκλωτήρες εκεί που δεν μπαίνει χέρι κ.α Με τα δόντια που έχει στην μύτη της τσιμπίδας μπορείς να απογυμνώσεις και πολύ μικρά καλώδια που δεν πίστευα οτι θα μου χρειαστεί ποτέ, οπότε δεν το χρησιμοποιώ σαν μυτοτσίμπιδο σε βαριές εργασίες. Έτσι κι αλλιώς έχω τα μεγάλα για τέτοιες δουλειές.
Αν δεν χρειαζόμουν πρεσάρισμα και για μονομένους ακροδέκτες δεν θα έπαιρνα το άλλο. Έτσι κι αλλιώς όποτε χρειάζεται να ασχοληθώ με ρευματα αν δεν ανατινάξω κάτι θα του βάλω φωτιά, οπότε από μακριά και αγαπημένοι.![]()
Καλύτερα να πιάνουν αράχνες αυτά τα εργαλεία παρά να τα πιάνω εγώ στα χέρια μου.![]()