Σελίδα 22 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1217181920212223242526273272122 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilosI Προβολή μηνύματος
    ενδιαφερομαι και εγω για σφυροκατσαβιδο!

επισης καμια γνωμη για τη lazer και την expert? η πρωτη δε συζητηθηκε καθολου στο θρεντ

ΥΓ dan το μονο που με χαλαει στην συλλογη 1/2 & 1/4 της φακομ που λεγαμε παραπανω ειναι το οτι δεν εχει κανενα σωληνωτο καρυδακι και μια μεφαλυτερη προεκταση για το 1/2
    Η expert είναι στον ίδιο όμιλο με την facom έχουν το ίδιο προφίλ έτσι τουλάχιστον ισχυρίζοταν ένας έμπορος που είχα ρωτήσει. Μου έλεγε είναι ίδια τώρα από ποιότητα δεν έχω ιδέα δεν τα έχω δουλέψει. Πάντως για μένα πάρε την προσφορά της facom η τιμή είναι σούπερ όσο για προέκταση αγοράζεις αργότερα μεγαλύτερη υπάρχουν και καλύτερες από τις facom.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Το 2009 η Gedore για να γιορτάσει τα 90 χρόνια της έβγαλε μια κασετίνα με καρυδάκια 1/2 η οποία είναι καταπληκτικής ποιότητας και την έβρισκες σε τιμές από 110 έως 150€. Εγώ την πήρα πέρυσι στα 125€, ξεχασμένη σε ένα μαγαζί που είχε τότε 2-3 τελευταία κομμάτια.

Είναι αυτή εδώ: http://www.gedore.de/de/news/press_r...oe_id%5D=73686

Όποιος την βρει απλά να την αρπάξει, πρόκειται για συλλογή αξίας τουλάχιστον 250-300€. Όποιος δεν την βρει ας περιμένει μέχρι το 2019 που θα γιορτάσει τα 100 της χρόνια

Μακάρι να έβγαζε κάτι αντίστοιχο σε 3/8, θέλω μια τέτοια συλλογή καθώς αυτή που έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου είναι FAUST ??? (αγνώστου πεοέλευσης κατασκευής αν και την φέραμε από Γερμανία) και η καστάνια που είναι made in USA "δανεισμένη" από στρατιωτικό όχημα έχει χρησιμοποιηθεί με κάθε είδους χρήση (ξεβίδωμα, σφυροκόπημα κ.τ.λ.) είναι στα τελευταία της!
    Για κάποιον λόγω δεν γουστάρω την Facom σαν εταιρεία αν και έχω κάποια εργαλεία της. Δεν λέω πως δεν είναι καλή εταιρεία, λέω πως είναι προσωπικό μου κόλλημα, γενικώς δεν πάω καλά με τις κάθε είδους εταιρείες που αποφασίζουν να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής τους στην άπω ανατολή..... είπαμε.... κόλλημα!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    ενδιαφερομαι και εγω για σφυροκατσαβιδο!

επισης καμια γνωμη για τη lazer και την expert? η πρωτη δε συζητηθηκε καθολου στο θρεντ

ΥΓ dan το μονο που με χαλαει στην συλλογη 1/2 & 1/4 της φακομ που λεγαμε παραπανω ειναι το οτι δεν εχει κανενα σωληνωτο καρυδακι και μια μεφαλυτερη προεκταση για το 1/2
    lazer, lazer, lazer.... χμμμμμ....

expert? H πρωην pastorino? Της έχει μπουρδουκλώσει η stanley αυτές!

Μας τελειώσανε αυτές μάγκες!

Με τις συλλογές αυτό παθαίνεις! Παίρνεις μια συλλογή για να τα έχεις όλα μαζεμένα και ταχτοποιημένα και συνέχεια κάτι σου λείπει. Μπορεί να είναι μια μεγαλύτερη προέκταση ή μια προέκταση με άκρη μπίλιας ή το καρυδάκι νουμερο 23 πχ οπότε... Καλές οι συλλογές και έχουν όλα τα βασικά εργαλεία αλλά πάντα θα χρειαζόμαστε και κάτι παραπάνω, τι να κάνουμε?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εδώ μια έχουμε και είναι σχεδόν άδεια,

ban τον μΠούστη τώρα!

Ξέρεις πόσα χρόνια αγοράζω εργαλεία? Νομίζεις ότι έτσι απλά τις γέμισα? Ξέρεις πόσες φορές έμεινα στον άσσο για να μπορέσω να πάρω ένα εργαλείο που ήταν σε προσφορά και αν ποτέ μου χρειαζόταν θα το αγόραζα σε τουλάχιστον διπλάσια τιμή? (και μου χρειάστηκαν όλα όσα πήρα). Καρυδάκια άλλεν τα μεγάλα νούμερα που οταν τα πήρα θεώρησα πως ήταν υπερβολική η ποιότητα για την χρήση που τους επιφύλασσα, τώρα έχουν λιώσει. Το ένα 10αρι το έσπασα και πήγε για αντικατάσταση και το 8 έχει λιώσει σε τέτοιο βαθμό που το έκοψα για να μη μου χαλάει τις βίδες (stahlwille). To 12άρι έχει λυγίσει (έφαγε γερό τσαμπουκά όμως) αλλά την έκανε τη δουλειά και είναι ακομα λειτουργικό, δεν ξέρω καν αν θα πάει για αντικατάσταση.
    Από εδώ και από κει μάζεψα διάφορα εργαλεία με άλλεν 8μμ. Εδώ και ένα μήνα τα χρησιμοποιώ όλα. Εκατοντάδες βίδες σκουριασμένες από χούφτες σε τοίχο-πύργο αναρρίχησης όλες M10 με 8χιλ άλλεν. Γλίτωσε άλλο ένα κόψιμο το stahlwille και εγώ δεν χρειάζεται να κουβαλάω μισόκιλη καστάνια μισής ίντσας.

Όταν έχω άδεια, οπότε και χρόνο για σκότωμα, ρίχνω καμια ματιά σε κανένα κατάλογο προσφορών. Χτυπάω που και που αυτό που χρειάζομαι στο ebay και παρακολουθώ καμιά δημοπρασία να δω πως θα εξελιχθεί.
    Αν σου πω τιμές από εργαλεία που έχω πάρει θα βάλεις τα κλάματα.

Συνολικά παίζει να τα έχω πληρώσει στο 1/3 της τιμής τους.
    Ξεστοκάρισμα matadore. Τα παλιά matadore, γιατί μετέφερε και αυτή την παραγωγή της στην κινα και σταμάτησε να κατασκευάζει (δεν ξερω αν φτιάχνει πλέον τίποτα). Βρήκα καστάνια μισού μέτρου με σπαστή κεφαλή (facom stile), την παλιά λαβή και το χρώμιο πριν απ' τις περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις σε μισή τιμή (δεν την πήρα, no money no honey).
    Τιμές γνωριμίας σε toptul από καινούριο μαγαζί, απλά σταμάτησα και μπήκα να δω τι έχει! Ποιότητα πολύ καλή αλλά έχω μια μικρή πετριά και δεν αγοράζω εύκολα no name και no COO εκτός από σπέσιαλ τουλς.

Τα εργαλεία που έχω πληρώσει πιο ακριβά είναι αυτά που τα χρειαζόμουν λιγότερο.
    Γιατί it's not just a matter of need, It's also a matter of want
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Το 2009 η Gedore για να γιορτάσει τα 90 χρόνια της έβγαλε μια κασετίνα με καρυδάκια 1/2 η οποία είναι καταπληκτικής ποιότητας και την έβρισκες σε τιμές από 110 έως 150€. Εγώ την πήρα πέρυσι στα 125€, ξεχασμένη σε ένα μαγαζί που είχε τότε 2-3 τελευταία κομμάτια.
    H anniversary! Και με την βάση όλη μεταλλική όπως παλιά!

Ψάξε όσο θέλεις, σε 3/8 δεν θα βρεις!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    H anniversary! Και με την βάση όλη μεταλλική όπως παλιά!

Ψάξε όσο θέλεις, σε 3/8 δεν θα βρεις!
    Το ξέρω...

Υπάρχει όμως στο φετινό Gedore magic ένα πλήρες σετάκι (που είναι όμως για συρτάρι τροχήλατου εργαλειοφόρου, δηλαδή χωρίς μεταλλική κασετίνα) στα 169€... που με "τρώει"!

Moderator
    Το ξέρω...

Υπάρχει όμως στο φετινό Gedore magic ένα πλήρες σετάκι (που είναι όμως για συρτάρι τροχήλατου εργαλειοφόρου, δηλαδή χωρίς μεταλλική κασετίνα) στα 169€... που με "τρώει"!
    Ναι, την ξέρω αυτή τη φαγούρα!

Ευτυχώς που δεν έχω σταθερό χώρο για γκαράζ γιατί δύσκολα θα μου γλίτωνε καμιά metec σε κοκκινάκι ή hazet ή κάποια σε gedorit blue.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Ξέρεις πόσα χρόνια αγοράζω εργαλεία? Νομίζεις ότι έτσι απλά τις γέμισα? Ξέρεις πόσες φορές έμεινα στον άσσο για να μπορέσω να πάρω ένα εργαλείο που ήταν σε προσφορά και αν ποτέ μου χρειαζόταν θα το αγόραζα σε τουλάχιστον διπλάσια τιμή? ....................

Τα εργαλεία που έχω πληρώσει πιο ακριβά είναι αυτά που τα χρειαζόμουν λιγότερο.
    Γιατί it's not just a matter of need, It's also a matter of want
    γμστα, ουκ ολίγες φορές που τα χρήματα που είχα για μια καλή βόλτα μετά διανυκτερεύσεως τελικά κατέληξαν στο συρτάρι κάποιου εργαλειομάγαζου.

Μία παγωμένη από μένα ρε φίλε
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μέλος
    Δεν λέω πως δεν είναι καλή εταιρεία, λέω πως είναι προσωπικό μου κόλλημα, γενικώς δεν πάω καλά με τις κάθε είδους εταιρείες που αποφασίζουν να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής τους στην άπω ανατολή..... είπαμε.... κόλλημα!

Μόνο στη Γαλλία δεν έχει εργοστάσια;

Μόνο στη Γαλλία δεν έχει εργοστάσια;
    Δεν παίρνω όρκο Θεόφιλε, αλλά νομίζω πως πλέον δύσκολα θα βρεις made in France. Για να μη παρεξηγηθώ όμως ξεκαθαρίζω πως αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα της καθώς οι προδιαγραφές που τίθενται συνεχίζουν να είναι αυστηρά Facom!

Όποιος την βρει απλά να την αρπάξει, πρόκειται για συλλογή αξίας τουλάχιστον 250-300€. Όποιος δεν την βρει ας περιμένει μέχρι το 2019 που θα γιορτάσει τα 100 της χρόνια

Μακάρι να έβγαζε κάτι αντίστοιχο σε 3/8, θέλω μια τέτοια συλλογή καθώς αυτή που έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου είναι FAUST ??? (αγνώστου πεοέλευσης κατασκευής αν και την φέραμε από Γερμανία) και η καστάνια που είναι made in USA "δανεισμένη" από στρατιωτικό όχημα έχει χρησιμοποιηθεί με κάθε είδους χρήση (ξεβίδωμα, σφυροκόπημα κ.τ.λ.) είναι στα τελευταία της!
    Για κάποιον λόγω δεν γουστάρω την Facom σαν εταιρεία αν και έχω κάποια εργαλεία της. Δεν λέω πως δεν είναι καλή εταιρεία, λέω πως είναι προσωπικό μου κόλλημα, γενικώς δεν πάω καλά με τις κάθε είδους εταιρείες που αποφασίζουν να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής τους στην άπω ανατολή..... είπαμε.... κόλλημα!
    Σε 3/8 έχω τη παρακάτω, δυστυχώς έχει ελλείψεις (δεν έχει καρυδάκι 12 και 18, αν είναι δυναμόν!! ) τις οποίες σιγά σιγά τις συμπλήρωσα και τώρα είναι σχεδόν πλήρης.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSCN2135.jpg 
Προβολές:	188 
Μέγεθος:	84,6 KB 
ID:	345774
    Τη πήρα σε δημοπρασία ολοκαίνουργια 90€ μαζί με τα μτφ. Όπως είπε ο Daz δε δίνουμε 300€ να πάρουμε κασετίνα, δεν είμαστε τρελοί. Θα τα πάρουμε όταν τα βρούμε σε τιμή χώμα. Όπως και σφυροκατσάβιδο της Gedore

Όνομα:	20141203_172909.jpg 
Προβολές:	184 
Μέγεθος:	57,0 KB 
ID:	345775
    κάτω από 50€ το πήρα με τα μτφ.
    Τα φθηνά σφυροκατσάβιδα (αυτά τα κινέζικα που είναι όλα ίδια) έχουν ημερομηνία λήξης. Αργά ή γρήγορα σταματάνε να δουλεύουν. Τουλάχιστον αυτά που έχουμε στη δουλειά. ίσως τα ζορίζουμε λίγο παραπάνω, αλλά γι' αυτό υπάρχουν για να τρώνε σφυριές.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Εγώ έχω καρύδι 8μμ 1/2 που γράφει France επάνω

Έχει και στην Γαλλία εργοστάσιο αλλά έχει και αλλού όπως Ιταλία. Παίρνει επίσης και από Ταϊβάν πχ τα γερμανοπολυγονα είναι ίδια με τις Toptul.

Δεν παίρνω όρκο Θεόφιλε, αλλά νομίζω πως πλέον δύσκολα θα βρεις made in France. Για να μη παρεξηγηθώ όμως ξεκαθαρίζω πως αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα της καθώς οι προδιαγραφές που τίθενται συνεχίζουν να είναι αυστηρά Facom!
    Πολλά εργαλεία της Facom συνεχίζουν και κατασκευάζονται στη Γαλλία, όπως τα κατσαβίδια, κάποιες καστάνιες (σίγουρα η στρογγυλή), κλπ, ενώ τα γερμανοπολύγωνα κατασκευάζονται στη Taiwan από τον ίδιο που κατασκευάζει και τα Toptul, γι' αυτό μοιάζουν και τόσο.

edit: με πρόλαβες

Άσχετο με τη συζήτηση, μόλις μου ήρθε αυτή η προσφορά από eshop για όποιον θέλει ένα καλό δράπανο
    http://www.e-shop.gr/drapano-kroysti...ro+gsb+1600+re

edit: εμένα μου το βγάζει 85€

Όνομα:	Screenshot 2015-11-19 18.05.45.jpg 
Προβολές:	231 
Μέγεθος:	73,2 KB 
ID:	345778

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Σε 3/8 έχω τη παρακάτω, δυστυχώς έχει ελλείψεις (δεν έχει καρυδάκι 12 και 18, αν είναι δυναμόν!! ) τις οποίες σιγά σιγά τις συμπλήρωσα και τώρα είναι σχεδόν πλήρης.
    To 18 είναι το νέο 19. Το 12 αλλού το βάζουν και αλλού όχι γιατί είναι τζαπόνι.
    Αυτή η καστάνια με έχει στοιχειώσει αλλά θέλω να την πάρω σε αλουμίνιο (οι μκς πάλι την 1/2 έβγαλαν σε προσφορά). Πόσες φορές θέλω να κάνω μπρος πίσω τη βίδα να φύγει η σκουριά για να μη φρακάρει και κάθομαι και αλλάζω τον μοχλό ή βάζω μανέλα για να ξανα αλλάξω σε καστάνια όταν δεν έχω χώρο.

*Γι αυτούς που δεν κατάλαβαν η καστάνια αυτή κλειδώνει και τις δυο κατευθύνσεις όταν βάλεις τον μοχλό στην μέση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    κάτω από 50€ το πήρα με τα μτφ.
    Ο μαυρος αντάπτωρας μόνο, έχει κοντά στο 20ρικο.
    Με τα λεφτά που έδωσες κασετίνα μύτες και αντάπτορας ήταν δώρο. Τόσο κοστίζει μόνο το κατσαβίδι!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alexandross

Θεόφιλε ,κασετίνα με κοντά κ μακρυά καρυδάκια σε συνδιασμό συλλογής 1/2'' + 1/4'' δύσκολα θα βρεις στους καταλόγους των προσφορών .
    Και αναφέρομαι σε προσφορές των εταιριων στα προσπέκτους ,άρα μας ενδιαφέρει και λογική τιμή.
    Ειδικά όπως αυτή στο ξεστοκάρισμα του tbs.
    Μπορεις να στραφείς σε 1/2'' με πλήρη καρυδακια κοντά + μακρυά μαζι με προεκτάσεις και αργότερα αγοράζεις ξεχωριστά την 1/4'' κασετινα αργότερα.Το κόστος ομως θα πολλαπλασιαστεί .

Γνώμη μου είναι να παρεις ενα γενικό σετάκι 1/2+1/4 και αγοράζεις αργότερα μια μεγαλύτερη προέκταση ή και μία αρθωση αν σου χρειάζεται.Ειναι κρίμα να απορίψεις τετοιο σετ για μία προέκταση.

Laser ..κίνα ..η ιδια κασετίνα σε 10 εταιρίες..

http://www.amazon.co.uk/Laser-3671-S.../dp/B002SPT5JW

Όνομα:	1343.jpg 
Προβολές:	227 
Μέγεθος:	35,6 KB 
ID:	345779

Τα εργαλεία SAM τα έχετε δουλέψει ?

Παλιότερα είχαμε αυτά τα εργαλεια στην δουλειά για πρώτη χρήση . Είναι μία εταιρία που έχει άμεση σχέση με την Gedore ,προφάνως διανομέας. Τα εργαλεία της μπορώ να πώ(ή να βάλω φωτό) οτι είναι πολύ μέτρια .Καμία σχεση με τις εταιρίες που αναφέραμε σε προηγούμενα ποστς.

Την παρακάτω κασετίνα την είχα βρεί 110+φπα πέρσυ .Ενα τελευταίο κομμάτι.Ενταξει μην βαράτε το ξέρω οτι δεν έπραξα σωστα και επρεπε να την ειχα πάρει..

Όνομα:	Jubilaeumssatz_1919_90.jpg 
Προβολές:	228 
Μέγεθος:	93,3 KB 
ID:	345777
    Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)