Σελίδα 42 από 123 ΠρώτοΠρώτο ... 3237383940414243444546475292 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 1841

Θέμα: Κατοικιδια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Εσκασα λέμε...
    Εδώ να δεις, τι αγώνα έκανα να τον επαναφέρω, από νυκτική κύστη την πάτησε
    αλλα το κατάλαβα αργά, δεν τον είχα δει που "μπάτερνε"....

...σου λέω δάκρυσα.

Στον γυιο είπα ότι τον πήγα στη λιμνούλα στο πάρκο Τρίτση για να μεγαλώσει.

Τώρα με έχει πρήξει να πάμε να τον δούμε

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω φάει ένα κόλλημα με τα guppies....

Αυτό που με απασχολεί με το μέγεθος, δεν είναι οι συνθήκες τους νερού, κουτσά στραβά θα τις φτιάξω.

Με απασχολεί καθαρά το "ανθρωπιστικό" του ζητήματος. Ήδη με τον Tunip, είχα στα σχέδια να πάω σε πολύ
    μεγαλύτερο ενυδρείο (μόλις έβρισκα τρόπο αποφυγής της ) και να του πάρω τουλάχιστον ένα παρεάκι.

Δεδομένου όμως ότι δεν έχω εύκολα χώρο να βάλω μεγαλύτερο, έλεγα να βρω κάποια ζωντανά που να μην
    υποφέρουν σε τόσα λίγα λίτρα.

Εξού και τα γκάπι, που ναι μεν δε θέλουν τεράστιους χώρους, αλλά τα ρημάδια γεννοβολάνε σα τρελά
    και δεν έχω σκοπό να ανοίξω μαιευτήριο.

Σκεφτόμουν λοιπόν 3 θηλυκα (ας μην είναι τόσο όμορφα).

Τον μονομάχο τον έχω σαν 2η επιλογή, αλλά θα είναι μοναχούλης (όχι για μένα, για αυτόν).

Τέλος πάντων, ίσως ακουλουθήσω τη συμβουλή του Εφταποστόλη και παίξω με φυτά και ντισκομπάλες,
    άντε και καμμια γαριδούλα με κανά σαλιγγαράκι......

Λανθασμένα το προσεγγίζεις το θέμα. Κάποια είδη, χρειάζονται απαραίτητα να είναι κοπαδάκια, κάποια άλλα τα κρατάς μόνα τους γιατί νιώθουν καλύτερα. Οι μονομάχοι πχ, δεν επιβιώνουν σε ενυδρείο με άλλα ψάρια, μιας και παρόλο που θεωρείται "άγριο" και καλά, είναι επιθετικό μόνο προς το είδος του. Μια φορά που έκανα το λάθος να τον βάλω μαζί με άλλα είδη, τον έκαναν φυτίλια σε χρόνο dt.

τα guppies είναι όντως πολύ όμορφα, και εννοείται πως θα πάρεις αρσενικά μόνο. Δεν είναι επιθετικά καθόλου, και ζουν σε μικρό ενυδρείο. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις τα παραπάνω που έγραψα, μιας και είναι τροπικά ψάρια και θέλουν φίλτρο θερμοστάτη. Γίνεται να το φτιάξεις αυτό που έχεις, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο, τόσο πιο δύσκολα το στήνεις.
    Το ζευγάρωμα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει. Δεν ζευγαρώνουν εύκολα, τουλάχιστον σε ενυδρεία που εννοείς. Η αναπαραγωγή θέλει άλλες συνθήκες, και συνήθως ατομικό ενυδρείο για το ζεύγος μιας και τα αυγά τους είναι μεζές για τα υπόλοιπα.

τα ζωντανά φυτά, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ψάρια + καλό φωτισμό...επομένως μην το θεωρείς τόσο απλό.Αντίστοιχα και οι γαρίδες, ενώ τα σαλιγκάρια είναι πρόβλημα και σε λίγο καιρό γεμίζουν τον τόπο αν δεν υπάρχει θηρευτής...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ελ προφεσόρ Το avatar του/της Nik0s_Dk
    Αυτή είναι η Μάντυ. Εχουμε μεγαλώσει λίγο από τότε που τραβήχτηκε η φωτό, αλλάξαμε και γειτονιά αλλά βολευόμαστε παντού!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1504413_10151877327188992_593271449_o.jpg 
Προβολές:	241 
Μέγεθος:	102,7 KB 
ID:	345772
    Run, live to fly, fly to live, do or die
    Run, live to fly, fly to live, Aces high

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Kαλά, η μαλακία δεν έχει πάτο...

Η Βρετανός βέβαια, ουτε Je suis Diesel, ούτε γαλλική σημαία... Union Jack και στα καλαμπαλίκια μας...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω φάει ένα κόλλημα με τα guppies....

Τον μονομάχο τον έχω σαν 2η επιλογή, αλλά θα είναι μοναχούλης (όχι για μένα, για αυτόν).

Τέλος πάντων, ίσως ακουλουθήσω τη συμβουλή του Εφταποστόλη και παίξω με φυτά και ντισκομπάλες,
    άντε και καμμια γαριδούλα με κανά σαλιγγαράκι......

Κι εγώ μονομάχο προτείνω πάντως, σε 25 λίτρα τον έχω κι εγώ και είναι άρχοντας. Θες οπωσδήποτε θερμοστάτη όμως, βρες ένα μικρό και βάλτον πλαγιαστό για να χωρέσει. Θα σε εκπλήξει με τη συμπεριφορά του, κανονικό κατοικίδιο λέμε..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    Κι εγώ μονομάχο προτείνω πάντως, σε 25 λίτρα τον έχω κι εγώ και είναι άρχοντας. Θες οπωσδήποτε θερμοστάτη όμως, βρες ένα μικρό και βάλτον πλαγιαστό για να χωρέσει. Θα σε εκπλήξει με τη συμπεριφορά του, κανονικό κατοικίδιο λέμε..
    Λανθασμένα το προσεγγίζεις το θέμα. Κάποια είδη, χρειάζονται απαραίτητα να είναι κοπαδάκια, κάποια άλλα τα κρατάς μόνα τους γιατί νιώθουν καλύτερα. Οι μονομάχοι πχ, δεν επιβιώνουν σε ενυδρείο με άλλα ψάρια, μιας και παρόλο που θεωρείται "άγριο" και καλά, είναι επιθετικό μόνο προς το είδος του. Μια φορά που έκανα το λάθος να τον βάλω μαζί με άλλα είδη, τον έκαναν φυτίλια σε χρόνο dt.

τα guppies είναι όντως πολύ όμορφα, και εννοείται πως θα πάρεις αρσενικά μόνο. Δεν είναι επιθετικά καθόλου, και ζουν σε μικρό ενυδρείο. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις τα παραπάνω που έγραψα, μιας και είναι τροπικά ψάρια και θέλουν φίλτρο θερμοστάτη. Γίνεται να το φτιάξεις αυτό που έχεις, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο, τόσο πιο δύσκολα το στήνεις.
    Το ζευγάρωμα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει. Δεν ζευγαρώνουν εύκολα, τουλάχιστον σε ενυδρεία που εννοείς. Η αναπαραγωγή θέλει άλλες συνθήκες, και συνήθως ατομικό ενυδρείο για το ζεύγος μιας και τα αυγά τους είναι μεζές για τα υπόλοιπα.

τα ζωντανά φυτά, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ψάρια + καλό φωτισμό...επομένως μην το θεωρείς τόσο απλό.Αντίστοιχα και οι γαρίδες, ενώ τα σαλιγκάρια είναι πρόβλημα και σε λίγο καιρό γεμίζουν τον τόπο αν δεν υπάρχει θηρευτής...

Με ψήνετε σιγά, σιγά

Ευχαριστώ για τις ιδέες

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Kαλά, η μαλακία δεν έχει πάτο...

Η Βρετανός βέβαια, ουτε Je suis Diesel, ούτε γαλλική σημαία... Union Jack και στα καλαμπαλίκια μας...
    μας τα εχουν κανει μπαλονια οι φανατικοι φιλοζωοι......... ελεος δηλαδη! Εμεις ας πουμε που δε κραυγαζουμε τα φιλοζωικα μας ενστικτα ειμαστε βαρβαροι.......

Ασχετο αλλα εχω και γω ενυδρειο... προσφατα εχασα ενα tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον.... ζουσε παρεα με τον κολλητο του ενα αλλο καρχαριοειδες και τωρα ειναι μονο του.... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει παλαιοτερα να το τιγκαρω με 13 ψαρια. Ειχα πολλες απωλειες οποτε εμειναν τα δυο δυνατοτερα και μεγαλωναν και πιο ευκολα....

Στο νεο σπιτι σε λιγες μερες θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου μαζι για λιγες μερες μαζι με το ψαρι για να ισοροπησει και να δεχτει νεους φιλοξενουμενους...... Σκεφτομαι δυο σεναρια, ή να βαλω 3 ψαρια και να μεγαλωσουν οσο παει και να αραξω ετσι ή να βαλω πολλα μικρα guppies να γεννοβολανε να γινει της κακομοιρας! αχαχαχαχα..... τι λετε?

Το πρωί που έβαλα τη φωτό, έψαχνα να βρω φωτό με την γάτα μου που ανεβαίνει δίπλα στο έπιπλο και τα χαζεύει
    To αστείο είναι πως την τρολλάρουν κανονικά και μαζεύονται εκεί που στέκεται και κάνουν βόλτες. .

Όνομα:	IMG_0005.jpg 
Προβολές:	203 
Μέγεθος:	91,2 KB 
ID:	345787

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    προσφατα εχασα ενα tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον.... ζουσε παρεα με τον κολλητο του ενα αλλο καρχαριοειδες και τωρα ειναι μονο του.... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει παλαιοτερα να το τιγκαρω με 13 ψαρια. Ειχα πολλες απωλειες οποτε εμειναν τα δυο δυνατοτερα και μεγαλωναν και πιο ευκολα....

Στο νεο σπιτι σε λιγες μερες θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου μαζι για λιγες μερες μαζι με το ψαρι για να ισοροπησει και να δεχτει νεους φιλοξενουμενους...... Σκεφτομαι δυο σεναρια, ή να βαλω 3 ψαρια και να μεγαλωσουν οσο παει και να αραξω ετσι ή να βαλω πολλα μικρα guppies να γεννοβολανε να γινει της κακομοιρας! αχαχαχαχα..... τι λετε?
    Tinfoil έχω και εγώ, αλλά δεν τα πολυγουστάρω να πω την αλήθεια.
    Τα 180 lt ειναι πολύ μεγάλο ενυδρείο μόνο για guppies. Θα χάνονται μέσα, και σίγουρα θα πρέπει να βάλεις και άλλα είδη που απαραίτητα θα είναι ήρεμα. Διαφορετικά, αν βάλεις ημιάγρια θα τα σκίσουν. Μην σας απασχολεί την αναπαραγωγή. Ακόμα και τα guppies πχ, πρέπει το ζευγάρι να είναι μόνο του και αμέσως μετά την γέννα πρέπει να απομακρύνεις το θηλυκό. Τι θα κάνεις, θα συντηρείς δύο ενυδρεία?
    Το πόσα ψάρια θα βάλεις, εξαρτάται απ΄το μέγεθος. Σε 180lt μπορείς να βάλεις 40 ψάρια των 6cm, 20 των 8 cm, 7-8 των 10 cm.

SRX6 & Tuono Rulezzz

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    μας τα εχουν κανει μπαλονια οι φανατικοι φιλοζωοι......... ελεος δηλαδη! Εμεις ας πουμε που δε κραυγαζουμε τα φιλοζωικα μας ενστικτα ειμαστε βαρβαροι.......
    ........... tinfoil barb 5 ετων 30cm σχεδον............... το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχω αποπειραθει
    Βάρβαρος δεν είσαι , αλλά 30cμ ψαρι σε 60 λιτρα ενυδρείο???? πώς έστριβε μέσα στη γυάλα ???? α λά bmw αργά-αργά και προσεκτικά??
    ................. θα μπει 180λιτρο με το νερο του παλιου και το φιλτρο του παλιου και του νεου ...................
    Το φίλτρο του παλιού ναι (εφόσον κάνει για τα λίτρα του νέου , το νερό του παλιού όχι -πέταμα και φρεσκαδούρα με αντιχλώριο
    ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    ...
    Ποτέ δεν αλλάζουμε όλο το νερό, ιδίως αν υπάρχει βιολογικό φίλτρο (άρα βακτήρια). Αν πετάξεις το νερό, πεθαίνουν τα βακτήρια και το ενυδρείο θέλει χρόνο πάλι για να ξαναρχίσει ο κύκλος του αζώτου.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ

Όνομα:	IMG_0005.jpg 
Προβολές:	203 
Μέγεθος:	91,2 KB 
ID:	345787

να σου φέρω 2 μέρες το θηρίο να ψάχνεις να βρεις τη δική σου γάτα, τα ψάρια και το ενυδρίο ολόκληρο ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Ποτέ δεν αλλάζουμε όλο το νερό, ιδίως αν υπάρχει βιολογικό φίλτρο (άρα βακτήρια). Αν πετάξεις το νερό, πεθαίνουν τα βακτήρια και το ενυδρείο θέλει χρόνο πάλι για να ξαναρχίσει ο κύκλος του αζώτου.
    ποτέ σε ενυδρείο που τρέχει, με ψάρια μέσα.
    Αν κατάλαβα καλά , ο φίλος θα στήσει καινούργιο 180λιτρο, και τώρα δεν έχει ψάρια μιας και αποδήμησαν.
    Γι'αυτό λέω φρέσκο νερό 100% , βιολογία έχει ήδη στο φίλτρο.
    Σωστό στρώσιμο (όχι με τη μέθοδο του χρυσόψαρου!!) και όλα κομπλέ.

Υ.Γ. : Ναι , εκτός από τους κινητήρες και τα λάστιχα, και τα ενυδρεία απαιτούν στρώσιμο.

Ο σκύλος μου στο ταξίδι είναι πάντα δίπλα μου, τόσο πολύ που άλλο δεν πάει ..

Όνομα:	photo.jpg 
Προβολές:	180 
Μέγεθος:	61,0 KB 
ID:	345791

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    ποτέ σε ενυδρείο που τρέχει, με ψάρια μέσα.
    Αν κατάλαβα καλά , ο φίλος θα στήσει καινούργιο 180λιτρο, και τώρα δεν έχει ψάρια μιας και αποδήμησαν.
    Γι'αυτό λέω φρέσκο νερό 100% , βιολογία έχει ήδη στο φίλτρο.
    Σωστό στρώσιμο (όχι με τη μέθοδο του χρυσόψαρου!!) και όλα κομπλέ.

Υ.Γ. : Ναι , εκτός από τους κινητήρες και τα λάστιχα, και τα ενυδρεία απαιτούν στρώσιμο.
    Δεν το έχω κάνει ποτέ, ακόμα και όταν χρειάστηκε να αλλάξω δυο φορές ενυδρείο. Πάντα κρατούσα νερό από το προηγούμενο που είχαν συνηθίσει τα ψάρια.
    Κάπως έτσι δεν τα μεταφέρουμε και τα καινούργια; δεν μπαίνουν κατευθείαν από τη σακούλα, αναμιγνυουμε νερό από το ενυδρείο μέσα στη σακούλα του νερού που είχε το ψάρι και μετά το αμολαμε, λάθος;
    Τουλάχιστον, έτσι το κάνω εγώ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανές, καλοκαίρι και ανεπιθύμητα κατοικίδια..
    από sniper στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2012, 16:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF