Σελίδα 39 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 2934353637383940414243444989139 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 571 έως 585 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Για τα γαλλικά σε ερώτησα γιατί δεν απαντάς; μίλα!
    Κάτσε γιατί έχω δουλειά και κάτι δεν έχω δει. Θα το δω αργότερα, εδώ θα είμαι όλο το βράδυ.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Daz, λύσε μου μια απορία, μιας και τα XTR - XTZ έχουν ίδιους καθρέπτες.

Υπάρχει καρυδάκι που να μπαίνει στη βίδα που δείχνει το κόκκινο βέλος, στην παρακάτω φωτογραφία;
    Εννοώ τη βίδα κάτω από τη στρογγυλή πλαστική τάπα.

Συνημμένο 346145
    Εκεί μέσα τι έχει? Εξάγωνη πρέπει να έχει 8 ή 10mm! το καρυδάκι 1/4 χωράει. Αν πας να βάλεις 10 καριδάκι διάσταση 3/8 ή 1/2 δεν θα χωρέσει γιατί έχει πιο χοντρά τοιχώματα. Αν δεν χωράει το καρυδάκι 1/4ου τότε πάρε ένα καλό καρυδάκι 1/4 και θα χωρέσει.

Θα ρίξω μια ματιά και αύριο και θα σου πω.

*Αν έχει τετράγωνη βίδα αυτες τις πιάνεις μόνο με γερμανικό ή με καρυδάκι 12γωνο. (υπάρχουν και τετράγωνα καρυδάκια αλλά δε μας ενδιαφέρει).

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Ωχ, άρχισαν τα όργανα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Κάτσε γιατί έχω δουλειά και κάτι δεν έχω δει. Θα το δω αργότερα, εδώ θα είμαι όλο το βράδυ.

καήκαμε!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Moderator
    Αχιλλέα τέτοιες τιμές δεν παίζουν.

Το πρώτο με το δεύτερο Έχουν 2 ίντσες διαφορά στο μήκος. Δλδ το ένα ειναι 6" και το άλλο 8" ή στα Ελληνικά το ένα είναι 150 και το άλλο 200mm.
    To άγοιγμα του 6" ειναι 33μμ και το άνοιγμα του 8" είναι 36mm. Το ένα έχει χρώμιο και το άλλο είναι φωσφατωμένο και γυαλισμένο.

Το τρίτο είναι 8" αλλά δεν ειναι επιχρωμιομένο.

Το chanellock είναι Irega. Παραγγελία από irega ειναι σε άλλα χρώματα και με την μάρκα της channell... Το ίδιο ακριβώς εργαλείο με το 8" irega με επίστρωση χρωμίου. Η λαβή είναι η ίδια και αν τη βγάλεις (βγαίνει και υπάρχει και ανταλλακτικό αν σου χαλάσει) από κάτω μπορεί να λέει και made in spain. Αν κάποιος θέλει channellock επειδή του αρέσουν τα χρώματα πιθανότατα να βολευτεί και με τις ίνστες στην κλίμακα που δίχνει το κινητό άκρο. (ίσως υπάρχει σε channell και σε κλίμακα με mm, δεν ξέρω).

Αν με ρωτάς ποιές οι διαφορές τους βάση στην τιμή που έχουν, θα σου πω καμία.
    Λίγο πιο ακριβά ειναι αυτά που έχουν χρώμιο και αυτά που είναι μεγαλύτερα (όπως σε όλα). Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι η μαλακία που δέρνει τους πωλητές. Ειδικά αυτό με τα 120 είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
    Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν σε σχέση με την απλή σειρά της irega είναι ότι αυτά έχουν πολύ μεγάλο άνοιγμα σε κοντό μέγεθος.

Πάρε.

http://www.ebay.com/itm/221940290958...%3AMEBIDX%3AIT

Κατ' ευθείαν από Ισπανία.

Ισπανικά είναι και θα τα παραγγείλουν απ' την Αμερική rebranded για Αμερικάνικη μάρκα ή από Αγγλία?

Είχα στείλει μαιλ και είχα ρωτήσει τον Βhae και μου είπε ότι μπορεί να μου στείλει ότι του ζητήσω. Googlare λιγο herrapro μήπως βρεις το sait του να δεις τι έχει, ειχα ρίξει μια ματιά παλιότερα και το είχα βρει (της πόπης, είχε τα πάντα).

Εγώ θέλω το 8" γιατί το χρειάζομαι για 36αρες βίδες με λεπτά άκρα και όσο πιο κοντό γινεται. Το 8" με καλύπτει. Σε χρώμιο γιατί θα ειναι συνέχεια μέσα στα νερά η στην υγρασία.

Όποιος θέλει την απλή σειρά, με το κανονικό άνοιγμα, χρωμίου από 6 έως 12" δλδ απο 150mm έως 300mm μήκος και μέγιστο άνοιγμα για το 12αρι 35mm (δε χωράει 36αρα δοκιμασμένο) να πάρω ένα τηλ στη θεσ/κη να δω αν έχει ακόμα γιατί τα είχε μισή τιμή απ' το φθηνότερο που θα βρείτε οπουδήποτε. (αν θυμάμαι καλά κανά 15αρι, 17 για το 12", κάτι τέτοιο)
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/11/2015 στις 05:32.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    καήκαμε!
    Τώρα φταίω εγώ να απλώσω κανένα σεντόνι να περάσει το βράδυ?
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/11/2015 στις 01:47.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος

Το διάβασα στα γρήγορα. Θα το διεξοδικά και θα επανέλθω...
    Οι βίδες χαρακτηρίζονται απ' το κεφάλι που έχουν απ' το πάχος που έχει το μπουλόνι (δλδ το στέλεχος με το σπέιρωμα), το πάχος (απόσταση μεταξύ τους) που έχουν τα σπειρώματα και την σκληρότητα.

Οι βίδες με το 10αρι εξάγωνο κεφάλι είναι Μ6. (δλδ έχουν στέλεχος πάχους 6μμ)
    Οι βίδες με το 13αρι εξάγωνο κεφάλι είναι Μ8.
    Οι βίδες με το 17αρι εξάγωνο κεφάλι είναι Μ10.

Αυτά είναι στάνταρ σύμφωνα με το DIN. Δλδ το Γερμανικό πρότυπο.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό πρότυπο το JIS, υσχίουν τα παρακάτω.

Οι βιδες Μ6 έχουν 10αρι κεφάλι.
    Οι βίδες Μ8 έχουν 12αρι κεφάλι.
    Οι βίδες Μ10 έχουν 14αρι κεφάλι.
    Και οι βίδες με 17αρι κεφάλι είναι Μ12.

Γι' αυτό όλα Ιαπωνικά είναι τίγκα στο 12-14.

Για την ιστορία υπάρχει και το ιντερνάσιοναλ στανταρ (iso) το οποίο εφαρμόζουν και οι γερμανοί στο οποίο οι Μ10 έχουν 16αρι κεφάλι και οι βίδες Μ12 έχουν 18αρι αντί για 19αρι που είναι στο DIN.

Παρόλα αυτά...

Οι βίδες δεν είναι όλες ίδιες,έχουμε πολλά χαρακτηριστικά επάνω στη βίδα. Σε αυτές λοιπόν με εξάγωνο κεφάλι έχουμε κάποιες με λεπτά σπειρώματα, χοντρά σπειρώματα, πάρα πολύ λεπτά σπειρώμτα. Με σπείρωμα σε όλο το στέλεχος και κάποιες που έχουν σπειρωμα μέχρι τη μέση. Έχουμε βίδες με ενσωματωμένη ροδέλα, με πιο ψηλή κεφαλή κτλ. Εξάγωνο κεφάλι έχουν και οι αυτοδιάτριτες τρυπανόβιδες και πάει λέγοντας.

Υπάρχουν λοιπόν και κάποιες βίδες που είναι φτιαχμένες για σπέσιαλ καταστάσεις (διαστάσεις αντοχές κτλ. ορίζονται από τα στανταρντ iso din κοκ.) Όπως το μπουλόνι του αυτοκινήτου μας, το οποίο έχει μεν 17mm κεφάλι εξάγωνο αλλά δεν είναι Μ10 (όπως οι περισσότερες) αλλά Μ12 ή Μ14 με λεπτό σπείρωμα. (τα λεπτά σπειρώματα σφίγγουν παραπάνω με λιγότερη δύναμη).
    Αυτή η βίδα (μπουλόνι αυτοκινήτου), η Μ12 με 17αρι κεφάλι έχει πιο ψηλή (μακριά) εξάγωνη κεφαλή και μεγαλύτερη σκληρότητα στο μέταλλο και γενικά άλλα χαρακτηριστικά. Εκεί που μια κανονική βίδα είναι ποιότητας 8,8 (το γράφουν επάνω στην κεφαλή) αυτή μπορεί να είναι 10,9 ή 12.9 (βλέπει τα ανοιχτά άκρα ενός γερμανικού σαν βούτυρο).

Κάτι "παρόμοιες" βίδες λοιπόν, πάνε και βάζουν οι Ιάπωνες (και όχι μονο) στις δαγκάνες και αλλού και εκεί που έχει 12μμ κεφάλι από πίσω βγαίνει ένα φίδι ΝΑ! (τροφή για τον βάσκα ήταν αυτό! )

Βάζουν λοιπόν μια βίδα με κεφάλι 8mm εξάγωνο και αντί να είναι Μ5 ειναι Μ6, όσο δλδ είναι μια βίδα με 10mm κεφάλι. (βλ στην αρχή).
    Βάζουν λοιπόν μια βίδα 12mm και ενώ εμείς νομιζουμε οτι είναι Μ8 αυτή είναι Μ10. Δλδ οσο είναι μια βίδα με 14αρι κεφάλι στο jis και 17αρι κεφάλι στο iso.
    Αυτές οι βίδες έχουν άλλο Din, άλλο πρότυπο που ορίζει τις καινουριες ιδιότητες που πρέπει να έχει αυτή η βίδα.

Αυτές τις βίδες τις ξεχωρίζουμε απ' το κεφάλι που είναι πιο μακρόστενο (όπως τα μπουλόνια στις ρόδες των αυτοκινήτων) και συνήθως έχουν ενσωματωμένη ροδέλα.
    Οι συλλογές 1/4 φτάνουν μέχρι το εξάγωνο 14αρι. Αλλά μόλις και μετά βίας μπορουν να λύσουν μια κανονική βίδα 14μμ ενώ δε μπορούν να λύσουν μια βίδα 14mm Μ12. Υπάρχουν μέχρι και κατσαβίδια με 13 και 14 εξάγωνο, δε σημαίνει ότι θα λείσουν τέτοιες βίδες!

Κάποιος είπε πριν ότι έσπασε το καρέ σε μανέλα 1/2. Είχα πει στην αρχή ότι το εργαλείο δεν μετράει μόνο στο πόσο αντέχει αλλά και πόσες φορές θα αντέξει σε πολύ μεγάλες ροπές. Εκείνη η μανελίτσα άντεξε 20 χρόνια. Μια καλή καστάνια 1/4 ή μανέλα ή σπαστή μανέλα, στην ανάγκη θα την λύσει την 12αρα αυτή (αν την σφίξαμε με δυναμόκλειδο στα 40 νμ και όχι με το χέρι στα 70). Αλλά πόσες φορές μπορεί να το κάνει? Μια τετοια βίδα που τη σφίξαμε στα 40 θα χρειαστεί πολύ περισσότερο για να χαλαρώσει και πάρα πολύ περισσότερο μετά από καιρό. Την ίδια βίδα που την σφίξαμε στα 70 γιατί δεν είχαμε δυναμόκλειδο και της δώσαμε να καταλάβει (εμείς ή ο μάστορας) μετά από 1-2 χρόνια δεν την λύνουμε με 1/4 που να χοροπηδάει ο camen επάνω στην καστάνια! Γι' αυτό δεν έλυνε η βίδα καρντάσι!

Τα γράφω όλα αυτά γιατί 1ον γιατί δεν περνάει η ώρα και δεύτερον γιατί πολλοί νομίζουν ότι με μια συλλογή 1/4 θα δουλέψουν σε όλες τις βίδες μέχρι 14mm.

Διπλώνω το σεντόνι στα δύο και συνεχιζω σε λίγο για να φτάσουμε και στο Ε12..

Moderator
    Και αφού εξαντλήσαμε τις εξάγωνες ας δούμε και αυτές που έχεις επάνω στο μηχανάκι σου.

Τύποι κεφαλής, σύντομα.
    Ph (από το philips) = σταυρός.
    Εξαγωνη = η κλασικη που έχει φάει καντίλια απ' όλους μας.
    Αλλεν. δλδ εσωτερικό εξάγωνο
    ΤΧ (εσωτερικο torx)= το αστεράκι δλδ. (έχουμε TX10, TX15 TX20 κτλ. κτλ. εν συντομία μπορεί να αναφέρεται και σαν Τ10......)
    ΕΤΧ ή εν συντομία Ε. δλδ το εξωτερικό τορχ. (από το Εxternal) = Δλδ το τορχ που θέλει καρυδάκι torx θυλικό για να ξεβιδώσει. (E8, E10, E12...... )

Δεν συνεχίζω, υπάρχουν δεκάδες. Επιγραμματικά: 12γωνες (από το διπλό εξάγωνο) 12γωνες (από το τριπλό τετράγωνο) = έχουν διαφορετικές γωνίες το κλασικό 12γωνο καρυδάκι δεν κάνει και στους δύο τύπους. ΧΖΝ ή πολύσφυνο = το είδατε στις φωτό νωρίτερα. RIBE, σαν το torx αλλά με διαφορετικό σχήμα στους λοβούς. Μονο το τορχ έχει τόσους διαφορετικούς τύπους. (Με τρύπα ή χωρίς με χοντρούς λοβούς ή με λεπτούς, με 5 λοβούς ή με 6 κτλ.)

Αφού λοιπόν ξέρουμε εμπειρικά τι δύναμη χρειάζεται για να λύσει μια κανονική βίδα 8αρα(Μ5) 10αρα(Μ6) , 13αρα(Μ8), 17αρα(Μ10) αντιστοιχούμε.

Ph η αλλιώς σταυρός

Με κεφάλι ph2 (το κλασικό νούμερο του σταυρού) ειναι Μ3,5 ή Μ5 (δλδ οσο μια με εξάγωνο 6μμ ή 8μμ)
    ph3 (ο μεγάλος σταυρός) - M6
    ph4 - M8 (αλλά μόνο κάτι λεωφορεία του στρατού τις χρησιμοποιούν και παλιά τρακτέρ)

(τα ίδια με του ph ισχύουν και για το pz, pozy drive δλδ ή ο σταυρός αλλά με εγκοπές διαγώνια)

Αλλεν.

5αρι = Μ6
    6αρι = Μ8
    8αρι = Μ10

Torx εξωτερικό *δλδ

Τ30 - Μ6
    Τ40 - Μ8
    Τ45 - Μ8
    Τ50 - Μ10

Torx εσωτερικό.

Ε8 - Μ6
    Ε10 - Μ8
    Ε12 - Μ10

Εδώ σταματάω.

Πριν λίγο ρώτησες αν μπορείς να λύσεις μια βίδα Ε12 με συλλογή 1/4.
    Βλέπεις ότι ρώτησες αν μπορείς να λύσεις με την μικρή καστάνια μια βίδα με κεφάλι 17αρι. Μπορείς?

Τα 1/4 εξαντλούνται στις Μ8. Ανεξάρτητα από το κεφάλι που έχουν οι βίδες. Το μπουλόνι τους μας ενδιαφέρει πόσο είναι. Μ8 λοιπόν είτε είναι 13 είτε 12 είτε Τ45 ειτε Ε10.

Τα άλλεν καρυδάκια σε διάσταση 1/4 φτάνουν μέχρι το 10. Το 10 άλλεν είναι για βίδες Μ12 και Μ14 ενώ στις μούφες (ακέφαλες) μπορεί να φτάσει και Μ18, προφανώς δε θα τις κουνήσει ούτε πόντο η καστάνια 1/4.
    Θα γυρίσει όμως το ρυθμιστικό της προφόρτισης στην ανάρτηση που επίσης είναι 10μμ άλλεν!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/11/2015 στις 05:43.

Moderator
    Και επειδή ειναι αργά όποιος θέλει μπυρίτσα του ανοίγω μια.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_8498.jpg 
Προβολές:	288 
Μέγεθος:	63,5 KB 
ID:	346151

Παλαιό μέλος
    το θεμα με τα σπειρώματα είναι σοβαρό και δεν ξερω αν έχει ξαναγραφτεί εδώ αλλα το γραφω:

κάθε πρότυπο έχει δικά του σπειρώματα και πολύς κόσμος δεν τα ξερει και έτσι χαλάει σπειρώματα και παξιμάδια. Στο εμπόριο υπάρχουν φτηνοί σπειρομετρητές που έχουν φίλερ για μετρικό σπείρωμα και ίντσας (για ιαπωνικό είναι σπάνιοι) και είναι κάπως έτσι:

Όνομα:	11260-0-200x200.jpg 
Προβολές:	281 
Μέγεθος:	11,0 KB 
ID:	346152

Βρίσκουμε το σπείρωμα μας το οποίο είναι αυτό που εφαρμόζει τέλεια στο φίλερ. Μετα μετράμε με το παχύμετρο το πάχος της βίδας.

Αν έχουμε παξιμάδι και όχι βίδα, βρίσκουμε μια βιδα που βιδώνει τέλεια το παξιμάδι και μετράμε σε αυτή το σπείρωμα.

Για παράδειγμα το πάχος της βίδας που βρίσκουμε είναι 6 χιλιοστά και το σπείρωμα που ταιριάζει απο το σπειρωμετρητή είναι 100 (100 εκατοστά του χιλιοστού ή 0,1 mm).

απο το μαγαζί με τις βίδες ζητάμε σπείρωμα 6Χ100 και σε μήκος βίδας όσο θέλουμε. Για απλές εφαρμογές ζητάμε βίδα 8.8. Για ειδικές εφαρμογές (πχ βιδα λεβιέ ταχυτήτων) που θέλουμε καλές βίδες επιλέγουμε α2 ινοξ. Για εξάτμιση ζητάμε ειδικά παξιμάδια με επικασσιτέρωση και εγκοπή ασφαλίσεως.

για να επιδιορθώσουμε σπείρωμα βιδώνουμε τον αντίστοιχο με το σπείρωμα που βρηκαμε κολαούζο (για θηλυκό σπείρωμα πχ παξιμάδι) ή σπειροτόμο (για αρσενικό σπείρωμα πχ βίδα).

στη φωτό το πάνω είναι ο σπειροτόμος και το κάτω ο κολαούζος

Όνομα:	taps_strong_style_color_b82220_taps_and_strong_die_screw_tap_strong_style_color_b82220_thread_st.jpg 
Προβολές:	282 
Μέγεθος:	19,5 KB 
ID:	346159

Για να φτιάξουμε καινούργιο σπείρωμα πρέπει η τρύπα που θα κάνουμε να έχει 0.5 χιλιοστά μικρότερη διάμετρο απο το πάχος του κολαούζου (μέχρι πάχος σπειρώματος 5 mm), 1 χιλιοστό για πάχος 6-12 mm και 2mm για πάχος 14 και άνω.

δηλαδή για παράδειγμα αν θέλουμε να φτιάξουμε σπείρωμα 6Χ100 επιλέγουμε τρυπάνι με πάχος 5 χιλιοστά και μετά περνάμε το σετ κολαούζου 6Χ100 πρώτα με το χοντρό, μετά με το μεσαίο και τέλος με το τελικό (κάθε σετ σπειρωματος κολαουζου έχει 3 νούμερα έτσι ώστε το σπείρωμα σταδιακά να βαθαίνει)

άλλο παράδειγμα, αν θέλουμε να κάνουμε σπείρωμα 10Χ150, κάνουμε τρύπα 9mm και περνάμε το σετ κολαούζων 10Χ150 με τη σειρά.

όταν βιδώνουμε τον κολαούζο δεν μπαίνει μια και έξω, βιδώνουμε και ξεβιδώνουμε πολλές φορές και καθαρίζουμε συνεχώς τα γρέζια.

Δηλαδή η διαδικασία είναι βιδώνεις μέχρι εκεί που παίρνει με το χέρι, ξεβιδώνεις καθαρίζεις γρέζια, ξαναβιδώνεις λίγο παραπάνω, ξεβιδώνεις καθαρίζεις και πάλι το ίδιο, μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό βάθος. Ενα αντισκωριακό λαδάκι μπορεί να εφαρμοστεί για πιο μεγάλη ευκολία στην κατασκευή του σπειρώματος αλλα υπάρχουν και εδικά λάδια σε σπρει (tapping oil) που βοηθούν πολύ όταν κάνουμε κατασκευή σπειρώματος ή διάτρηση με το τρυπάνι.

Για διάτρηση σε μέταλλο (και ειδικά inox) προτιμήστε χαμηλή ταχύτητα με τρυπάνια κοβαλτίου που κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλα κατεβάζουν το μέταλλο σαν να είναι βούτυρο, ειδικά αν είναι καινούργια ή φρεκοακονισμένα. (Υπάρχουν φτηνές συσκευές ακονίσματος μυτών τρυπανιών που τις φέρνει ακόμα και το λιδλ. Κανονικά όταν κάνουμε τρύπες για να φτιάξουμε σπείρωμα πρέπει να γίνουν σε τρυπάνι πάγκου, αλλα και με το φορητό δράπανο γίνεται αν μπει σε ειδική φτηνή βάση, ή ακόμα και με το χέρι μας, αλλα θέλει πολύ προσοχή, υπομονή και σταθερό χέρι, με το δράπανο όσο γίνεται κάθετα με το επίπεδο διάτρησης.
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 24/11/2015 στις 08:30.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Και επειδή ειναι αργά όποιος θέλει μπυρίτσα του ανοίγω μια.

Όνομα:	IMG_8498.jpg 
Προβολές:	288 
Μέγεθος:	63,5 KB 
ID:	346151
    Μέχρι και ανοιχτήρι μπύρας Gedore ρε συ; πόση αντίσταση μπορεί να έχει το καπάκι της μπύρας και χρειάζεται τέτοιο εργαλείο;

Για τα υπόλοιπα περί βιδών, απλά
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Το 6x100 σημαίνει στην ουσία 6x1.00 και όχι 6x0.1 όπως έγραψες. Επίσης η τρύπα που κάνουμε εξαρτάται από το βήμα. Σωστά λες ότι για 6x100 (που είναι το standard M6) θα τρυπήσουμε με Φ5 τρυπάνι. Αν όμως το σπείρωμα είναι 6x0.5 (υπάρχουν τέτοια σπέσιαλ σπειρώματα) τότε τρυπάς με Φ5.5. Ο σωστότερος τρόπος λοιπόν είναι διάμετρος τρυπανιού = εξωτερική διάμετρος σπειρώματος - το βήμα. Αν ήμουν σπίτι θα έβαζα περισσότερες πληροφορίες, θα γινόμουν και γω μια μικρή σουπιά...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος
    σωστα, 0.1 θα ήταν πολύ μικρό, ευχαριστώ για τη διόρθωση. Αντίστοιχα 8Χ125 είναι 8 Χ 1,25mm, 10Χ150 είναι 10mmX1,5 mm.

δηλαδή σε σπείρωμα 8Χ125 η τρύπα κανονικά πρέπει να είναι 8-1.25 χλστ = 7,25 χιλιοστα. Πρακτικά επειδή δεν υπάρχουν τοσο ακριβή νούμερα στα τρυπάνια, γι' αυτο βάζουμε 7 χλστ τρυπάνι.

στο παράδειγμα που ανέφερες με το σπείρωμα 6Χ0.5 (πολύ σπάνιο πράγματι) η τρύπα πρέπει να είναι 6-0.5 δηλαδη 5.5mm, όπως είπες μιας και τρυπάνι 5.5 είναι εύκολο να βρεις.

Θα βάλεις 7.2 τρυπάνι. Υπάρχουν τέτοια τρυπάνια για αυτό το λόγο. Ας πούμε, ένα συνηθισμένο τρυπάνι είναι το 6.75 για το Μ8x125 που είναι το standard. Δε θα βάλεις 6.5.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Έλα και οι υπόλοιπες σουπίτσες του φόρουμ να εκδηλώνονται σιγά σιγά!

Το 6x100 σημαίνει στην ουσία 6x1.00 και όχι 6x0.1 όπως έγραψες. Επίσης η τρύπα που κάνουμε εξαρτάται από το βήμα. Σωστά λες ότι για 6x100 (που είναι το standard M6) θα τρυπήσουμε με Φ5 τρυπάνι. Αν όμως το σπείρωμα είναι 6x0.5 (υπάρχουν τέτοια σπέσιαλ σπειρώματα) τότε τρυπάς με Φ5.5. Ο σωστότερος τρόπος λοιπόν είναι διάμετρος τρυπανιού = εξωτερική διάμετρος σπειρώματος - το βήμα. Αν ήμουν σπίτι θα έβαζα περισσότερες πληροφορίες, θα γινόμουν και γω μια μικρή σουπιά...
    Νταξ.. Όταν πας σπίτι βάλε καμια ίνφο πως να βρίσκουμε τη διάμετρο του τρυπανιού γιατί εγώ έχω αποστηθίσει αυτά που χρησιμοποιώ πιο συχνά (ούτε καν, έχω βάλει τα τρυπάνια τους ξεχωριστά) αλλά όταν είναι να κόψω κανένα με λεπτό σπείρωμα (σπάνια) κατεβάζω καταλόγους της vögel και της vcoil γιατί ξέρω ότι θέλουν μεγαλύτερο τρυπάνι.

duke200 ωραίος!

Παξιμάδια με επικασσιτέρωση ε?
    Σα να με έβρισες ακούστηκε!
    Για πες!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Έλα και οι υπόλοιπες σουπίτσες του φόρουμ να εκδηλώνονται σιγά σιγά!

Νταξ.. Όταν πας σπίτι βάλε καμια ίνφο πως να βρίσκουμε τη διάμετρο του τρυπανιού γιατί εγώ έχω αποστηθίσει αυτά που χρησιμοποιώ πιο συχνά (ούτε καν, έχω βάλει τα τρυπάνια τους ξεχωριστά) αλλά όταν είναι να κόψω κανένα με λεπτό σπείρωμα (σπάνια) κατεβάζω καταλόγους της vögel και της vcoil γιατί ξέρω ότι θέλουν μεγαλύτερο τρυπάνι.

duke200 ωραίος!

Παξιμάδια με επικασσιτέρωση ε?
    Σα να με έβρισες ακούστηκε!
    Για πες!
    Δεν ξέρω που τα βρίσκει, αλλά έχει δίκιο. Όταν πήγα στο πρώτο td του Σεπτεμβρίου με το srx, έφυγε το ένα παξιμάδι απ΄τον λαιμό της εξάτμισης (κεφαλή) και κουδούναγε. Εβαλα ένα ασφαλείας για να πάω προχθές, και μετά το πρώτο session και το ζόρι που έφαγε...
    Είχε μαζί ο Δημήτρης (binisracing) μπρούτζινα/επικασσιτερωμένα όπως μου είπε και το έβαλα. Δεν μετακινήθηκε τίποτα στα επόμενα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)