Beta rules![]()
Βύρωνα δεν ξέρω τι σκατά βάζουν στην εξάτμιση γι' αυτό ρώτησα. Δεν έχω ξανακούσει για επικασσιτερωμένα!
Σε ένα φίλο έκλεψαν την εξάτμιση (μια mivv από ανθρακα) και αυτός στη συνέχεια, έκοψε τις βίδες του λαιμού μέσα στην κεφαλή. Μετά έσπασε μέσα στην μια απ' αυτές έναν εξωλκέα και μετά με πήρε τηλέφωνο!
Μετά από 2 ημέρες, πολλά καντήλια και αφού είχα μάθει όλα τα καρβίδια και τις ιδιότητές τους απ' έξω κι ανακατωτά μαζί με κάτι περίεργα φρεζάκια που είναι η δουλειά του μίσκιν να τα γνωρίζει, κατάφερα και έβγαλα τα πάντα μέσα απ' το σπείρωμα και με ένα κολλαουζο καθάρισα τα ειδη υπάρχοντα σπειρώματα.
Το παράτησα έτσι μέχρι να μάθω τι σκατά βίδα έπρεπε να βάλω. Την επόμενη το πρωί είχε βάλει ανοξείδωτη και μου είπε να μην ασχοληθώ άλλο γιατί είναι μια χαρά.
Αλλά από τότε το έχω απορία. Κοιτάω της μηχανής μου και τρέμω στην ιδέα να χρειαστεί να βάλω χέρι εκεί. Αυτή η κ@ρλτσ@ βίδα πρέπει να αλλάζεται συχνά με φαίνεται!
Ή....?
Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/11/2015 στις 17:29.
Sent from me using a computer.
Μπράβο καρντάσι!
Καλά έκανες και δεν πήρες την καινούρια σειρά με τα γυαλιστερά σαν καθρέφτης. Εκείνα είναι σίγουρα ταιβάν ενώ αυτά που πήρες είναι πιθανότατα τα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια beta. Μπορεί να μη γράφουν πια Italy επάνω, αλλά νομίζω ότι κατασκευάζονται ακόμα στην Ιταλία.
Μη τα χάσεις και θα τα έχεις για μια ζωή.
Δικό σου!
Όσοι βαριούνται να το δούνε όλο, ας δούνε απ' το 8:50 και μετά για μερικά δευτερόλεπτα.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/11/2015 στις 17:30.
Συνήθως ανοίγει και με την ανάποδη από αναπτήρα bic.
Αλλά με αυτό είσαι σίγουρος, ένα πράγμα ρε παιδίμ!
Άσε που η λαβή είναι σούπερ άνετη ενώ λόγο της τέλειας σχεδίασης χρειάζεται τη μισή δύναμη από οποιοδήποτε άλλο.
Φυσικά σφυρήλατο, τα σημεία επαφής με το καπάκι έχουν υποστεί επαγωγική σκλήρυνση ενώ το διάκενο σύνδεσης έχει τις σωστές ανοχές ώστε να μη γλιστράει.
Είναι όπως λέμε Industrial quality ρε παιδί μου, για σκληρή και συνεχή χρήση!
Απευθύνεται σε σερβιτόρους και αλκοολικούς, αλλά και απαιτητικούς χομπίστες!
![]()
Στη πρώτη στήλη(Metric Coarce Screw Thread) είναι τα standard σπειρώματα. Αυτά που θα βρούμε και στα μηχανάκια μας (εκτός αν έχεις Harley ή κάποιο κατασκεύασμα που έχει ίντσες)
Αν δηλαδή πας και ζητήσεις μια βίδα Μ10 θα σου δώσουν Μ10x1.5!
H στήλη Nominal περιγράφει το σπείρωμα. Οι άλλες δυο δηλώνουν τη διάμετρο του τρυπανιού που θα τρυπήσετε. Εμείς κοιτάμε τη πρώτη στήλη γιατί το τρυπάνι μας θα είναι ένα HSS άντε το πολύ κανά κοβαλτίου. Η άλλη στήλη είναι για τρυπάνια καρβιδίου (coolant through). Γενικά όταν τρυπάς με ένα απλό τρυπάνι, ας πούμε 8.5, η τρύπα μπορεί να βγει λίγο παραπάνω, δηλαδή 8.6 ή 8.7, (αν το στραβοτροχίσεις θα στη βγάλει και μεγαλύτερη τη τρύπα). Τουλάχιστον έτσι θεωρεί ο τύπος που έφτιαξε αυτό το μπούσουλα. Όταν τρυπάς με καρβιδίου, όσο είναι το τρυπάνι θα βγεί και η τρύπα με ακρίβεια μερικών εκατοστών του χιλιοστού (π.χ στο 8.5, άντε να βγει 8.53). Γι' αυτό και σου δίνει μεγαλύτερο περιθώριο όταν τρυπάς με καρβιδίου. Σου λέει, θα τρυπήσεις με 8.5.... εε άντε να τη κάνεις 8.7 τη τρύπα μια χαρά είναι για το σπείρωμα. Αν τρυπήσεις με καρβιδίου 8.5 η τρύπα θα γίνει 8.5 και θα ζοριστείς όταν περάσεις το κολαούζο. Καλό είναι η τρύπα που θα κάνουμε να είναι λίγο μεγαλύτερη παρά λίγο μικρότερη. Οι περισσότεροι από εσάς που κάνετε τρύπες για σπείρωμα κάνετε τη τρύπα λίγο μεγαλύτερη εν αγνοία σας. Έτσι πρέπει να γίνεται!
Η δεύτερη στήλη είναι για σπειρώματα πιο ψιλά...
Αυτααά... στην υγειά σας
![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Αυτούς τους μπουσουλες τους έχουν και οι κατάλογοι των κατασκευαστών εργαλείων κοπής σπειρωμάτων κτλ. Δε τα θυμάμαι καρδιά μου και όσα ξέρω τα ξεχνάω γιατί τα χρησιμοποιώ μια στο τόσο. Έλεγα μήπως υπάρχει κανένας τρόπος υπολογισμού αλλά τελικά θα φτιάξω cheat sheet και θα το κολλήσω στην εργαλειοθήκη μου.
To παλιό παχύμετρο που είχα, στην πίσω μεριά είχε διάφορα τέτοια!
Ωραίο το hazetaki (που το βρήκες ρε?) αλλα....
Baaaskaaaaaaa.. βάλε το βιντεάκι που έβαλες στο φβ. Ακόμα γελάω!![]()
Ο γερμανός συνεχίζει τις προσφορές, δε φταίω γω.
http://www.tbs-aachen.de/Sonderangeb...i342_44931.htm
Η Vigor είναι θυγατρική της Hazet, όπως η Carolus της Gedore. Βέβαια δε νομίζω να είναι τόσο ποιοτικά όσο τα Carolus. Πάντως γνωστός μηχανικός σε πολύ μεγάλο συνεργείο ακριβών αυτοκινήτων στο Κορωπί με αυτά δουλεύει.Η φώτο είναι από το κατάλογο της Mitsubishi Carbide. Το hazetaki είναι δώρο τότε που έκανα το wrench test...![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Άμα είσαι μάστορας και το 'χεις
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Καλύτερα τη φακομ με λιγότερα και καλύτερα.
Αυτή η κασετίνα είναι ίδια με αυτή που κυκλοφορεί και σε δεκάδες άλλες μάρκες στην ίδια τιμή. Όλο κάτι τέτοια βγάζει η vigor.
Αυτές οι καστάνιες ξεφλουδίζουν στην κυριολεξία.
Πάντως για μη απαιτητικούς είναι υπερπλήρης.
mitsubishi carbide ε? Εγώ έχω PTG.
TiALN..![]()
Είναι καλά?