Σελίδα 42 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 3237383940414243444546475292 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Και αφού σαν καλά φιλαράκια εδώ τα κουβεντιάζουμε όλα, έχει ανακαλύψει κανείς κάποιο tip για να ξεπεράσω το ότι το Amazon δεν στέλνει Ελλάδα εργαλεία??
    Προφανώς είναι λόγω CC δεν βλέπω άλλο λόγο. Για πείτε

Έχεις balance στο παυπαλ ή προσπαθείς να πληρώσεις από κάποια πιστωτική, χρεωστική?
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Έχεις balance στο παυπαλ ή προσπαθείς να πληρώσεις από κάποια πιστωτική, χρεωστική?
    Με χρεωστικη αλλά αν είναι αυτό το πρόβλημα βεβαιωμενα βάζω χρήμα αύριο στο balance
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Με χρεωστικη αλλά αν είναι αυτό το πρόβλημα βεβαιωμενα βάζω χρήμα αύριο στο balance
    Μπορεί να ρίχνει άκυρο η τράπεζα.

Δε μπορώ να σου πω σίγουρα όμως.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ενα μικρό update για την χριστουγεννιάτικη κασετίνα της wera, για να έχουμε μια εικόνα από κάτοχο.

+
    Η τιμή που είχε
    Η ποιότητα είναι εξαιρετική
    Το μέγεθος της είναι πολύ μικρό και μεταφέρεται σε τσαντάκια, σελάκια και γεικώς -άκια.

- (και είναι αρκετά)
    Εχει καρυδάκια που είναι για μοτό άχρηστα, όπως 4/4.5/5/5.5
    Δεν έχει 7αράκι και 12 (ενώ έχει το 13 πχ)
    Δεν έχει καρυδάκι (pass through) που να χωράνε οι μύτες για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καστάνια, οπότε αναγκαστικά οι μύτες χρησιμοποιούνται μόνο με το μικρό κατσαβιδάκι.
    Δεν έχει καθόλου προέκταση, και λόγω μεγέθους που βολεύει σε άλλα σημεία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.

Φαντάστηκα πως ένα καρέ 10mm σε 1/4 θα ήταν εύκολο να βρεθεί (και όντως υπάρχει σε πολλές εταιρίες), το θέμα είναι πως η καστάνια δεν είναι 10mm αλλά 11mm, και αντάπτορας 11mm σε 1/4 δεν υπάρχει, εκτός απ΄της wera φαντάζομαι.

Την λύση μου την έδωσε ο κ.Βράττης και τον ευχαριστώ πολύ, προσαρμόζοντας ένα δικό του καρέ 3/8->3/8 που ταιριάζει ακριβώς στο άνοιγμα των 11mm της καστάνιας, και πάνω σε αυτό μπήκε αντάπτορας 3/8->1/4 και πλέον μπορώ να προσαρμόσω τις μύτες, άλλα καρυδάκια που λείπουν κλπ.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Champion 1ης Βουνίσιας
    Μεγάλη μ@λακια αυτό με το καρέ, γιατί θα μπορούσε π.χ. να είχες δικάσου καρυδάκι ή να βρήκες προσφορά καλά σε καλή τιμή και να παιδεύεσαι να βρεις αντάπτορα

Moderator
    Ρε τα πάντα εκτός από 11 λέμε!

http://apexbits.com/a-3-11mm-apex-3-...er-metric.aspx

Moderator
    Εντάξει αφού υπάρχει θα βρούμε!

Όχι ότι δε θα κάνεις δουλειά σου με τον μετατροπέα αλλά πρώτον για το γαμώτο και δευτερον για να μην έχεις επιπλέον αντάπτορες και περιττό μήκος.

http://www.amazon.com/Square-Drive-S.../dp/B006ZBBT94

Edit. 7/16 σε 1/4..

7/16=11,1 mm.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Με λίγα λόγια να βάλουν τις ίντσες τους εκεί που ξέρουν......
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ρε τα πάντα εκτός από 11 λέμε!

http://apexbits.com/a-3-11mm-apex-3-...er-metric.aspx
    Εντάξει αφού υπάρχει θα βρούμε!

Όχι ότι δε θα κάνεις δουλειά σου με τον μετατροπέα αλλά πρώτον για το γαμώτο και δευτερον για να μην έχεις επιπλέον αντάπτορες και περιττό μήκος.

http://www.amazon.com/Square-Drive-S.../dp/B006ZBBT94

Edit. 7/16 σε 1/4..

7/16=11,1 mm.
    Δεν χρειάζεται Αποστόλη, η προσαρμογή που μου έκανε ο κ.Βράττης είναι άψογη, ενώ αν πάω ντε και καλά για τον αντάπτορα είναι +20-30$. Απλά δεν αξίζει, μιας και θα πλησιάζει το πολύ πιο πλήρες σετ της facom σε τιμή. Πήρα τα απαραίτητα απ΄τον κ.Βράττη για να ταιριάζω μύτες και καρυδάκια 1/4, οπότε είμαι οκ.

Απλά για την μαλακία της wera που κάνει τα εργαλεία της, μονομάρκα το είπα.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Με λίγα λόγια να βάλουν τις ίντσες τους εκεί που ξέρουν......
    Δεν είναι ίντσες. Χιλιοστά είναι αλλά όταν δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις σε χιλιοστά υπάρχουν κάποια νούμερα σε ίντσες που ταιριάζουν. Επειδή οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πολύ το 7/16 φαντάστηκα ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιος αντάπτορας.

Η συλλογή φαινόταν και το είπα απ' την αρχή ότι είναι pass through. Δλδ το καρυδάκι μπαίνει μέσα στην καστάνια ή σε ένα πολύγωνο και η βίδα περνάει απ' την τρύπα. Το καρυδάκι φτάνει το παξιμάδι όσο βαθιά και να είναι. Εκεί που με κανονικό καρυδάκι θα χρειαζόσουν μακρυ, με αυτό το σετ δεν χρειάζεσαι. Ποιός έχει προσπαθησει να βγάλει τη βίδα που ρυθμίζει το κενό του ποδόφρενου στα ταμπούρα των παπιών? Πόσο βαθιά είναι αυτή η βίδα? (Νομίζω ότι αυτή είναι 14αρα αλλά το φέρνω σαν παράδειγμα). Αυτό το σετ είναι δλδ σαν να έχεις πολύγωνα καστάνιας και καρυδάκια μαζί. Για όσους αυτό δεν είναι ένα τεράστιο θετικό, τότε το σετ αυτό δεν κάνει γι' αυτούς.

Επιπλέον τα wera είναι τα μοναδικά pass through που έχουν ΚΑΙ τετράγωνο καρέ 1/4 ώστε να βάλεις το καρυδάκι σε κανονική καστάνια. Όλα τα άλλα έχουν στρογγυλή υποδοχή αντί για τετράγωνη μόνο και μόνο για να περνάει η βίδα.

Αυτές οι συλλογές δεν μπορουν να αντικαταστήσουν πληρως μια κανονική συλλογή 1/4. Το ότι εμείς προσπαθουμε να βολέψουμε όσο πιο πολλά γίνεται σε όσο το δυνατόν λιγότερα είναι ανεξάρτητο.

Πολύγωνα 11μμ υπάρχουν όπως επίσης και γερμ/να καστάνιας 11μμ. Επίσης υπάρχουν κανονικές καστάνιες και προεκτάσεις. Το ότι μπορούμε να βάλουμε τα καρυδάκια σε οτιδήποτε απ' αυτά είναι θετικό. Το ότι δεν μπορούμε μια μικρή καστάνια να την κανουμε να οδηγεί τα πάντα είναι δικό μας θέμα. Κοίτα τι πρόβλημα δημιουργεί ένα χιλιοστό του μέτρου!

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι η έλλειψη 7 και 12. Για το 12 είναι πολλοί οι κατασκευαστές που δεν το βάζουν και υπάρχει λόγος γι' αυτό! Είναι Μ8 όπως και το 13 αλλά δεν χρησιμοποιείται σε lite εργασίες 13 μπορεί να ειναι και μια βίδα που πιάνει τα ποδαράκια στο κουτί του υπολογιστή μας. 12αρα όμως θα είναι η βίδα στις δαγκάνες, η βίδα που κρατάει τη μεταλλική ποδιά, η βίδες στις αναρτήσεις των αυτοκινήτων, αυτές που κρατάνε τις ράγες απ' τα καθίσματα κ.α. Σπάνια χρησιμοποιείται αυτό το νούμερο σε ελφρά βιδώματα πχ βίδα βαλβίδας στις σαμπρέλες μας.

Η δυνατότητες μιας τόσο μικρής καστάνιας δεν φτάνουν να κάνουν όλες τις δουλειές στις οποίες χρησιμοποιούνται 13αρες βίδες και σχεδόν καμία απ' αυτές που είναι για 12αρες (ας είναι μικρότερο, είναι jis είπαμε!). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι χρειάζεται. Στη μηχανή μου πάντως δεν έχω τέτοια νούμερα σε 1/4, μου είναι άχρηστα. Τα έχω σε 3/8!

Μισκιν στο μηχανουργείο είναι δυσκολο το "γεμισμα" σε ένα εξάγωνο 10μμ ή το κατέβασμα σε ένα 12αρι κατά 1mm έκαστο?

Edit. Επίσης οι βίδες Μ8 που είναι για 13αρια παξιμάδια δεν περνάνε μέσα απ' το καρέ 1/4. Μέχρι Μ6 περνάει γιατί το 1/4 είναι 6,3μμ.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Δεν χρειάζεται Αποστόλη, η προσαρμογή που μου έκανε ο κ.Βράττης είναι άψογη, ενώ αν πάω ντε και καλά για τον αντάπτορα είναι +20-30$. Απλά δεν αξίζει, μιας και θα πλησιάζει το πολύ πιο πλήρες σετ της facom σε τιμή. Πήρα τα απαραίτητα απ΄τον κ.Βράττη για να ταιριάζω μύτες και καρυδάκια 1/4, οπότε είμαι οκ.

Απλά για την μαλακία της wera που κάνει τα εργαλεία της, μονομάρκα το είπα.

Σιγά μη πάρουμε εκείνα που πόσταρα!

Νταξ μωρέ δε χάνουμε τίποτα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά! Εγώ βρήκα 17αρι σε 3/8. Όσο και να ψάξεις δε θα βρεις, νομίζεις ότι το έψαξα? Αυτό με βρήκε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Νομιζω ειναι ευκολο να κατεβασεις ενα 12αρι σε 11 τροχιζοντας το με ντρεμελ. Φανταζομαι ενοεις να φτιαξεις εναν ανταπτορα.

Συμφωνώ, μεγάλη μαλακία που δεν έχει 12. Το vstrom για δυο πράγματα είναι γνωστό, ότι 200ρίζει( ) και για τις 12αρες βίδες. Καλά που δε το πήρα.

Daz πιο εύκολο είναι ένα εξάγωνο 12 να γίνει 11. Το "γέμισμα" είναι μαζοχισμός.

Προσωπικά μέχρι στιγμής η zyclop είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου στα 1/4. Πήγα προχθές να βοηθήσω το κουνιάδο μου (vstrom 1000) ο οποίος παλεύει με μια συλλογή του Lidl 1/2 ολοκαίνουργια. Πάω να λύσω τις 6αρες αλενόβιδες των μαρσπιέδων και η μαλακία μου κλοτσάει το εξάγωνο της βίδας. Είχαν μάλλον κόλλα οι βίδες. Βάζω τη zyclop και τις λύνει άκοπα!
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	WP_20151123_002.jpg 
Προβολές:	234 
Μέγεθος:	51,1 KB 
ID:	346320

Να δεις που θα 'ρχίσω να υιοθετώ την άποψη του daz για τα εργαλεία του Lidl. Ίσως τα αδικώ βέβαια γιατί δεν έβλεπα καλά. Θα δείξει στο μέλλον μιας και το μηχανάκι έχει πολλή δουλειά. Αν μου σπάσει τα νεύρα θα κουβαλήσω τη δικιά μου κασετίνα.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    Νομιζω ειναι ευκολο να κατεβασεις ενα 12αρι σε 11 τροχιζοντας το με ντρεμελ. Φανταζομαι ενοεις να φτιαξεις εναν ανταπτορα.
    Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι φαντάζεσαι! Το εξάγωνο είναι διάολος!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος

Προσωπικά μέχρι στιγμής η zyclop είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου στα 1/4.
    Δε μας νοιάζει ρε! Ο Βάσκα δεν χρειάζεται roto ratchet!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Πήγα προχθές να βοηθήσω το κουνιάδο μου (vstrom 1000) ο οποίος παλεύει με μια συλλογή του Lidl 1/2 ολοκαίνουργια. Πάω να λύσω τις 6αρες αλενόβιδες των μαρσπιέδων και η μαλακία μου κλοτσάει το εξάγωνο της βίδας. Είχαν μάλλον κόλλα οι βίδες. Βάζω τη zyclop και τις λύνει άκοπα!
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	WP_20151123_002.jpg 
Προβολές:	234 
Μέγεθος:	51,1 KB 
ID:	346320

Να δεις που θα 'ρχίσω να υιοθετώ την άποψη του daz για τα εργαλεία του Lidl. Ίσως τα αδικώ βέβαια γιατί δεν έβλεπα καλά. Θα δείξει στο μέλλον μιας και το μηχανάκι έχει πολλή δουλειά. Αν μου σπάσει τα νεύρα θα κουβαλήσω τη δικιά μου κασετίνα.
    Ρε συ μίσκιν αυτό που προσπάθησες να κάνεις είναι σα να βάζεις τα mitutoyo στη δουλειά!

Αν τα αφήσεις στο σπίτι όμως και αγοράσεις ένα κουτί μπαταρίες LR44 μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι φαντάζεσαι! Το εξάγωνο είναι διάολος!
    Στη φρέζα κατεβαίνει άκοπα...
    Δε μας νοιάζει ρε! Ο Βάσκα δεν χρειάζεται roto ratchet!
    Μεγάλη ευκολία λέμε, ούτε κατσαβίδια για καρυδάκια(που αντιπαθώ) ούτε τίποτα. Με ένα κουμπί απελευθερώνεις το καρυδάκι, με το ίδιο σπάς τη καστάνια σε μοίρες. Έγραψε η Wera. Ίσως στα 1/2 να μην είναι τόσο χρήσιμη, στα 1/4 όμως τα σπάει!
    Ρε συ μίσκιν αυτό που προσπάθησες να κάνεις είναι σα να βάζεις τα mitutoyo στη δουλειά!

Αν τα αφήσεις στο σπίτι όμως και αγοράσεις ένα κουτί μπαταρίες LR44 μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.
    Αυτό μου είπε και ένας συνάδελφος. Πάντως βρήκα να δώσω το μικρό 30€...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)