Σελίδα 46 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 3641424344454647484950515696 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 676 έως 690 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S16 Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σας κύριοι,

Ασχολούμαι (πλέον) με το enduro και επειδή όλη η συντήρηση της μηχανής γίνεται από εμένα (από λάδωμα αλυσίδας ως αλλαγή πιστονιού) έχω αναγκαστεί να έχω μια αρκετά πλήρη σειρά εργαλείων. Επιφυλάσσομαι με κάποιες φώτο στο άμεσο μέλλον..

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
    Θέλω μια μικρή κασετίνα 1/4 με καρυδάκια και μύτες για τις άμεσες εργασίες στη μηχανή.
    Προφανώς έχω κασετίνα 1/4 και αντίστοιχη κασετίνα με μύτες, αλλά ψάχνω κάτι που να είναι μικρό και να τα έχει όλα μαζί.
    Έτσι θα μπορώ να κουβαλάω (καλά όχι εγώ το support μου) και λιγότερα εργαλεία στους αγώνες.

Έχω δει την παρακάτω σειρά και θα ήθελα τη γνώμη σας
    http://www.tbs-aachen.de/Wera/Ratche...3822_55794.htm

Ιδανικά θα ήθελα να έχει και 14, αλλά μικρό το κακό!
    Τα καρυδάκια θα δουλεύουν μέχρι 25 nm.

Εχετε κάτι άλλο να προτείνεται; Το κόστος δεν μας απασχολεί, θέλουμε το καλύτερο δυνατό!
    Γιατί δε κοιτάς αυτή που έχω και γω. Τη κουβαλώ κάθε μέρα μαζί μου
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P7170154.JPG 
Προβολές:	189 
Μέγεθος:	91,9 KB 
ID:	346401
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    Ωχ ειπα βλακεια. Την ονομαζει και αυτη zyklop. Παντως δες στο σαιτ που παρεθεσες την zyklop με την πρασινη λαβη. Προτιμησε την ειναι πιο πρακτικη. Εναλακτικα δες και την φακομ αν βιαζεσαι.
    Πιο πρακτική επειδή γυρνάει το κεφάλι ή επειδή έχει πλαστική/καλύτερη λαβή;

Δε θέλω ούτε pass through καστάνια, ούτε την άλλη που για να ξεβιδώσεις πρέπει να την περιστρέψεις 180 μοίρες (έχει one way μηχανισμό η καστάνια).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Επειδη γυρναει το κεφαλι κι οχι μονο 180 αλλα και 45μοιρες. Καστανια ειναι. Οτι σε βολευει!!!!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Γιατί δε κοιτάς αυτή που έχω και γω. Τη κουβαλώ κάθε μέρα μαζί μου

Όνομα:	P7170154.JPG 
Προβολές:	189 
Μέγεθος:	91,9 KB 
ID:	346401
    Λογικά μου κάνει και αυτή. Για αυτή δεν μιλάς;
    http://www-de.wera.de/product_detail...zyklop&lang=en

Χάνω την μεταλλική καστάνια έτσι...
    Είναι τόσο πρακτική η καστάνια με αυτό το κεφάλι;

Λογικά μου κάνει και αυτή. Για αυτή δεν μιλάς;
    http://www-de.wera.de/product_detail...zyklop&lang=en

Χάνω την μεταλλική καστάνια έτσι...
    Είναι τόσο πρακτική η καστάνια με αυτό το κεφάλι;
    Κοίτα, το κεφάλι είναι χοντροκομμένο, δε χωράει σε στενά σημεία, αλλά υπερέχει αλλού, όπως το ότι "σπάει" στις 15° και αποφεύγει "κακοτοπιές". Γενικώς είναι μια γρήγορη καστάνια, δε κάνει κάτι παραπάνω από τις άλλες, αν συνοδεύονται από κατσαβιδολαβή για καρυδάκια.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Να είμαι ειλικρινής την Τετάρτη 25/11 αγόρασα για φίλο μου μια nano από τον Ηλία (Βράττη) οπότε την είδα από κοντά. Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να χωρέσουν τόσα πράγματα σε μια τόσο μικρή κασετίνα.
    Για την ποιότητα της facom δεν έχω αμφιβολίες μιας και η δικιά μου 1/4 κασετίνα facom είναι:

Συνημμένο 346399

Απλά ακούω τόσα καλά για την Wera και αυτή η καστάνια χωρίς λάστιχο, κάτι μου κάνει...
    Zyklop προφανώς ονομάζει όλη τη σειρά, ακόμα και την μικρούλα του 1/4.

Η Facom που έβαλες στην φωτό πάντως, δεν είναι αυτή που λέει ο Προδιαγραφής. Η RL.NANO 1PB, έχει πολύ περισσότερα εξαρτήματα απ΄την wera, και μάλλον στο ίδιο μέγεθος.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Προδιαγραφής
    Στην φωτο εβαλε την δικη του,οχι την nano που πηρε για φιλο του.
    Και η nano ειναι 5 ποντους μικροτερη στην μακρια πλευρα απο την wera του αρχικου σετ που ρωτουσε ο s16
    Τελευταία τροποποίηση από Προδιαγραφής; 27/11/2015 στις 21:42.
    Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Alexandross Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ daz!

Εγω το έγραψα λάθος, Norm είναι .
    Εχω πιάσει στα χέρια μου παλιά rahson και dowidat με επαγγελματική χρήση δεν είχανε πολλά σημεία φθοράς .
    Το μοναδικό μείον είναι αυτό που αναφέρεις. Καπου-κάπου έβλεπες να είχε φύγει η επιφανειακή τους φθηνή χρωμίωση,φινίρισμα καθολου καλό αλλά το πολύγωνο τους χωρίς αρπάγματα.
    Το έχω ακόμα απορία όμως γιατί κάποια εχουν χτυπημένο και το Norm!

Συνημμένο 346398
    Τώρα με πέτυχες ξεκούραστο και δε θα μου τα βγάλεις με το τσιγκέλι.

Για να ξεμπερδευτούμε.

Η gedore δημιουργήθηκε από τους τρεις αδελφούς dowidat. GE από το γερμανκό αδελφοί Do απ' το dowidat RE απ' το remsheid (ή κάπως έτσι που είναι η "βιομηχανική ζώνη" της Γερμανίας δίπλα απ' τα μεταλλουργεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες).

Ο ένας αδελφός είδε τα ραδίκια ανάποδα από νωρίς. Ο άλλος αργότερα δημιουργησε τη dowidat που κάποια στιγμή συνεργάστηκε με την Belzer η οποία τα ειχε κάνει πλακάκια με την Σουηδική bacho η οποία είχε μπλέξει τα μπούτια της με μια άλλη Σουηδική την Sandvic. Απ' όλο αυτό βγήκαν κάποια απ' τα καλύτερα εργαλεία της εποχής εκείνης. Τα dowidat και τα sandvic belzer. Καμία απ' αυτές δεν υπάρχει και την παραγωγή των belzer την συνεχίζει η bahco στην ισπανία με τα ίδια εργαλεία.

Απ' την άλλη η gedore κάποια στιγμή συνεργάστηκε με κάποιον κύριο R(itsard) A(braham) S(κάτι) H(κάτι άλλο)... RAHSOL γιατί ο κύριος αυτός έφτιαχνε πολύ καλά δυναμόκλειδα. Είχε τεράστια τεχνογνωσία και το προιόν ήταν αναγνωρισμένο.
    Αργότερα στο gedore group μπήκαν και οι daco (pipe wrench), habero (σφυριά), Klann (special tools), ΜΕΤΕC (workshop, εργαλειοθήκες κτλ. η οποία κάποια στιγμή την κοπάνησε και απ' τον όμιλο) (μια άλλη με τσεκούρια που δεν τη θυμάμαι γιατί είναι γλωσσοδέτης) κτλ. Όλες αυτές μαζί με τη rahslol πουλούσαν κανονικά με την επωνυμία τους αλλά άνηκαν στον όμιλο gedore η οποία πουλούσε εργαλεία χειρός. Όλες αυτές ήταν (και είναι) η αφρόκρεμα της γερμανίας στο κάθε είδος. Ποιός δεν ξέρει την habero ή την Daco? Ποιός δεν έχει δουλέψει ή δεν έχει δει τον υδραυλικό του με μια πράσινη σκύλα της daco?

Για εμπορικούς σκοπούς όμως καποια στιγμή βγήκε μια ανακοίνωση. "Ίδιο προιόν άλλη επωνυμία" Με λίγα λόγια είπαν στους πελάτες τους, Dako θα είναι αλλά θα λέει gedore. Habero θα είναι αλλά θα γράφει gedore.

Ακόμα και σήμερα βρίσκεις ζουμπάδες gedore μπλε (απ' τότε που τους έφτιχνε μόνη της) habero μπεζ (αυτούς που έφτιαχνε και πουλουσε η habero) και gedore μπεζ (τώρα που η habero συνεχίζει να πουλάει και να παράγει με την επωνυμία gedore). Ακόμα παράγονται κάποια εργαλεία σαν habero και καινούρια μάλιστα. Ίσως για να υπενθυμίζουν ποιός είναι πισω απ' τα σφυριά.

Το ίδιο είχε γίνει και με τα rahsol δυναμόκλειδα. Είτε rahsol έλεγε είτε gedore ήταν το ίδιο πράγμα. Η rahslol το έφτιαχνε που ήταν στον όμιλο gedore. Γι' αυτό είχα πει νωρίτερα αν βρείτε φθηνά δυναμόκλειδο rahsol να το πάρετε γιατί είναι gedore (βασικά rahsol είναι αλλά σήμερα κανείς δεν ξέρει ότι τα gedore τα έφτιαχνε η rahslol)

Φυσικά η rahsol δεν έφτιαχνε μόνο δυναμόκλειδα, προφανώς έφτιαχνε και άλλα εργαλεία καθώς είναι αρκετά παλιά εταιρία. Τα εργαλεία αυτά ήταν καλά αλλά όχι τόσο καλά όσο τα gedore και φυσικά ήταν φθηνότερα. Συνέχισε να τα πουλάει σαν rahsol μέχρι που αφομοιώθηκε εντελώς απ' την gedore κράτησε το τμήμα των δυναμόκλειδων (ή κάτι τέτοιο δεν τα ξέρω τα οικογενιακά τους) και πλέον φθηνά εργαλεία πουλένε μέσω της carolus technics που μπήκε στον όμιλο και έγινε gedore carolus. Ακόμα κάποια απ' τα εργαλεία της carolus φτιάχνονται στη γερμανία. Μύτες 5/16 πχ. μαζί με κάποια που ανέφερα προηγουμένως. Ίσως απ' τα μηχανήματα ή το τμήμα της rahsol. Who knows? Λεπτομέρειες!

Οι στάμπες στα εργαλεία αλλάζουν. Αυτά είναι όταν η rahslol έγινε gedore rahslol και το σήμα πριν το Νorm είναι το σήμα της gedore.

Once upon a time τα stahlwille έγραφαν stronger than any bolt. Αλλά όχι τώρα πια.

Για την ιστορία.
    Υπήρχαν dowidat που ήταν ίδια με gedore. Gedore που ήταν dowidat. (είπαμε αδέλφια ήταν) Φαίνονται απ' το φινίρισμα και το χρώμιο. Όταν έχω όρεξη θα βγάλω πάλι καμιά φωτό. Τα dowi, belzer και gedore ήταν η αφρόκρεμα μαζί με τα stahl, hazet κτλ. Δεν συγκρίνονται με τα rahsol τα οποία όμως δεν φέρουν το made in germany αδίκως.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 30/11/2015 στις 03:35.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Παει κάηκα, ευτυχώς που δε ξερεις κ τα οικογενειακά τους...

...προφανώς εννοεις οτι δε ξερεις με ποιον πηδιονταν η χήρα του πεθαμένου αδερφού ,γτ τα υπόλοιπα ουτε η κυρα Μαρικα της γειτονιάς τετοιο κουτσομπολιό...

Moderator
    Για όσους είδαν το βιντεάκι που έβαλε ο Αλέξανδρος με τα snap on και αυτό που έβαλα για τον καμεν με τα beta, θα είδαν ότι αυτό..

rahslol
    Συνημμένο 346407
    το ίδιο.
    Συνημμένο 346408

.. χρειάζεται άλλη μια στάση στην γραμμή παραγωγής. Είτε είναι ανθρώπινο δυναμικό που το πληρώνεις είτε ρομποτ που πρέπει να κάνεις απόσβεση και έχουν κόστος συντήρησης (είτε και τα δύο όπως στα gedore).

Πάρτε άλλο ένα. (όσοι βαριούνται στο 4,13 είναι το τρίψιμο και το στρογγύλεμα αυτων των αιχμών).

Οι φωτό δε δουλεύουν.

τεστ2

Όνομα:	rahsol.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	64,5 KB 
ID:	346410

Όνομα:	rahsol2.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	59,1 KB 
ID:	346411
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 28/11/2015 στις 01:22.

Moderator
    Απ' το 4,53 ως το 5,57 τα stahlwille.

https://youtu.be/bRe7uRLAN00?t=4m53s

Πλάκα μας κανεις dazpedia?Εβαλες 17 λεπτων βιντεο και ξαναποσταρεις σε 16 λεπτα???Να τα βλεπουμε ειπαμε!Δεν παιζεσαι...
    Δωρητής ΣΩΜΑΤΟΣ,γιά νά μαθαίνουν οί φοιτητές ιατρικής σέ "προσομοιωτή" καί όχι στούς ζωντανούς...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Προδιαγραφής Προβολή μηνύματος
    Πλάκα μας κανεις dazpedia?Εβαλες 17 λεπτων βιντεο και ξαναποσταρεις σε 16 λεπτα???Να τα βλεπουμε ειπαμε!Δεν παιζεσαι...
    Σιγά μη τα δω πάλι. Τα έχω δει!

Moderator
    To αριστερό είναι rahsol.

Όνομα:	rahsol3.jpg 
Προβολές:	193 
Μέγεθος:	51,9 KB 
ID:	346409

Μα εγω θελω να τα βλεπω εκεινη τη στιγμη και μεχρι να επιστρεψω εχεις ποσταρει κι αλλα...νασαι καλα και τα γουστα δεν μπαινουν σε καλουπια...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)