+1
Τυφλά σημεία
Τα καλύτερα...!!!
![]()
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές.
Μέχρι στιγμής έχω κάνει μόλις 100 χιλιόμετρα και μου αρέσει πολύ. Το πάω μαλακοσσσά και μου αρέσει η λειτουργία του στις χαμηλές στροφές. Κινείται καλά από 2.000 rpm και πάνω, ενώ στις επικλινείς ανηφόρες θέλει 3-4.000 rpm για να νιώσει άνετα.
Γενικά σε τι εύρος στροφών χρησιμοποιούμε τα δικύλινδρα για ήπια χρήση; Ξέρω ότι είναι πολύ γενική η ερώτηση για να δώσει κανείς συγκεκριμένη απάντηση, αλλά προσπαθώ να κάνω μία αναγωγή σε σχέση με τα αμάξια. Ο λόγος είναι ότι διαπίστωσα ότι ο κινητήρας δουλεύει πολύ καλά στις 4.000 στροφές ανά λεπτό, αλλά νιώθω ότι τον πιέζω όταν κινούμαι κοντά σε αυτές για αρκετή ώρα.
Πάντως τα τετρακύλινδρα που είχα οδηγήσει στη σχολή οδηγών, είχαν καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές και περισσότερη γραμμικότητα μέχρι τις μεσαίες. Το MT-07 δείχνει να ενοχλείται κάτω από τις 2.000 σαλ, τα πάει καλά μεταξύ 2.000 και 3.000 σαλ αν έχει ανοιχτό λίγο το γκάζι και παραπάνω δείχνει να βρίσκεται στο ωφέλιμο εύρος στροφών. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να ανοίξω πολύ το γκάζι, ούτε να ανεβάσω πάνω από 5.000 rpm, καθότι είμαι στο στρώσιμο των πρώτων 1.600 χλμ.
Κάνοντας την αδόκιμη σύγκριση με αυτοκίνητα, ανάλογα το αμάξι και τη ροπή του, ανέκαθεν προσπαθούσα να μην περνάω τις 3.000 rpm μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία λαδιού (10-20 min ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία και τις συνθήκες οδήγησης). Μάλιστα, αν το αμάξι είχε καλή ροπή χαμηλά και αν ο δρόμος δεν είχε καμιά μεγάλη ανηφόρα, μπορεί να δούλευα τον κινητήρα στην αρχή μέχρι 2.000 rpm.
Όταν είναι κρύες οι μοτοσυκλέτες, μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία λαδιού του κινητήρα, σε τι στροφές πρέπει να δουλεύουν;
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 30/11/2015 στις 19:20.
Σχετικά με τις στροφές, τα ίδια πράγματα έχω παρατηρήσει και εγώ στο δικό μου MT07:
Λειτουργεί ομαλά μετά τις 3.000 στροφές.
Για κάτω απο 2.000 ούτε λόγος.
Οι 4 - 5.000 στροφές είναι το εύρος που το δουλεύω περισσότερο πλεον καθώς μετά τις 5μιση αυξάνουν αισθητά οι κραδασμοί.
Σχετικά με το ζέσταμα δεν πιστεύω ότι υπάρχει συγγεκριμένος κανόνας.
Μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία μην το πιέζεις, ούτε με πολλές στροφές ούτε με απότομες επιταχύνσεις.
Ίσως να ήταν καλύτερα η συζήτηση να μεταφερθεί στο θέμα για το συγκεκριμένο μηχανάκι βέβαια.