Να προσθέσω στα παραπάνω οτι επειδή μειονεκτεί του Vstrom σε ανεμοκάλυψη, τα πιο μαζεμένα fairing το βοηθούν στην διήθηση μέσα στη πόλη και στις μανούβρες πολύ παραπάνω. Έχω δει Vstromαδες να μην μπορούν να ακουλουθήσουν να περάσουν εκεί που περνάει το Versys.
Κατανάλωση είναι ελάχιστα πιο πάνω από το Vstrom της τάξης του +0.5λίτρα /100 σε εκτός πόλης διαδρομές, και περίπου +1λ/100 μέσα στη πόλη. Μετά από 3χρόνια σχεδόν χρήσης τα νούμερα που βγάζω είναι
Εντός 5/100 έως 6.5/100
Εκτός 4/100 έως 5/100
Αναρτήσεις και φρένα είναι ανώτερο του Vstrom. Λίγο προσοχή στο φρενάρισμα κάτω από συνθήκες δικάβαλου και φορτώματος. Κάποιοι τα κρίνουν ανεπαρκή. Δική μου άποψη είναι οτι δε γίνεται να ζητάς την ίδια απόδοση φρεναρίσματος όταν είσαι μονός και όταν είσαι φουλ φορτωμένος, οπότε και οδηγείς πιο προσεκτικά και έχοντας στο νου οτι ένα φορτωμένο όχημα φρενάρει βάση νόμων φυσικής πιο δύσκολα.
Η μηχανή είναι τέρας αξιοπιστίας και βλάβες βγάζει μόνο αν είναι κακοσυντηρημένο και οι οποίες είναι οι παρακάτω:
Βαλβίδα αισθητήρα μονάδας ABS αν δεν αλλάζεις υγρά φρένων και η οξείδωση από τον πολυκαιρισμό φτάνει μέχρι εκείνο το σημείο. Σε κάποιες περιπτώσεις τρομπάρισμα 2-3 φορές με φρέσκα υγρά ξεκολλάει την βαλβίδα αλλά σε άλλες περιπτώσεις ή ανοίγεις μονάδα ABS για επισκευή ή νέα μονάδα.
Τρόμπα βενζίνης. Επειδή είναι βυθιζόμενη και ψύχεται από το καύσιμο όσοι έβαζαν 5ευρω καθε 2 μέρες σε άδειο τεπόζιτο τις έπαιρναν κάποια στιγμή στο χέρι.
Μπορεί να ακούσεις οτι κάποια καρφώνουν βαλβίδες ή καίνε πηνία. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν από εκείνους που νόμιζα οτι το Versys ταξιδεύει με 200 ή από εκείνους που φόρτωναν ηλεκτρολογικά τη μηχανή με xenon, θερμαινόμενα, φορτιστές gps και δεν είχαν ιδέα πως να τραβήξουν σωστά ρεύμα αλλά έκαναν κανιβαλλισμούς στις υπάρχουσες καλωδιώσεις κάτω από το λαιμό.
Σε επίπεδο τιμών ανταλλακτικών είναι κατά πολύ φιλικότερο από τον ανταγωνισμό, ειδικά σε πλαστικά....σε αναλώσιμα πάνω κάτω τα ίδια με το Vstrom. Αλυσιδογράναζο κλασσικό σετακι DID στα 120ευρώ περασμένο
Λάστιχα 220-250ευρώ
Μικρό σερβις μπουζί λάδια φίλτρα 80-90ευρώ
Μεσαίο σερβις (βαλβίδες) κάτω από 200.
Σερβις μπροστινού στο 100άρικο.
Μετά από 3χρόνια συμβίωσης νομίζω οτι έχω βρει τη μηχανή που κάνει τα πάντα για το μέσο αναβάτη και που δεν είναι οικονομικός πονοκέφαλος βάση της κατάστασης που ζούμε. Πολυεργαλείο, οικονομικό, μανιτζέβελο μέσα στη πόλη, ταξιδιάρικο, και που φορτώνεται σα μουλάρι. Δε θα το λεγες ατίθασο άλογο αλλά αν θες να πας κάπου και πιο διασκεδαστικά θα σου προσφέρει το fun ride με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά που μπορεί να βγάλει στο στρίψιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=m7ivn5PeQz8
Αν ψάχνεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, shoot, γιατί μπορεί να ξεχνάω διάφορα.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7158668/
Αυτόν στην αγγελία πρέπει να τον έχω πετύχει για service στο εξουσιοδοτημένο που πάω και το δικό μου. Πάει κάνας χρόνος βέβαια αλλά το είδα προσεγμένο και το δικό του.