Σελίδα 18 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 294

Θέμα: ΤΙΘΟΡΕΑ Σάββατο 5/12/2015

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Αμυρού ,κράτα τα στο αρχείο σου αυτά τα κείμενα.
    Σε καμιά 10αριά χρόνια ,θα εκδόσεις ένα βιβλίο ,μοτο-μούρλια.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Μέλος Το avatar του/της geros21
    Μερικες φωτο...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_3.jpg 
Προβολές:	175 
Μέγεθος:	79,4 KB 
ID:	347665

Όνομα:	Screenshot_1.jpg 
Μέγεθος:	76,1 KB 
ID:	347666

Όνομα:	Screenshot_2.jpg 
Μέγεθος:	79,2 KB 
ID:	347667
    Τελευταία τροποποίηση από geros21; 07/12/2015 στις 00:02.
    ...οι μαλακίες...πληρώνονται...

Μέλος Το avatar του/της geros21

Όνομα:	Screenshot_4.jpg 
Προβολές:	171 
Μέγεθος:	46,1 KB 
ID:	347668

Όνομα:	Screenshot_5.jpg 
Προβολές:	170 
Μέγεθος:	48,4 KB 
ID:	347669

Όνομα:	Screenshot_6.jpg 
Προβολές:	171 
Μέγεθος:	57,2 KB 
ID:	347670
    ...οι μαλακίες...πληρώνονται...

Ampari power Το avatar του/της Eversman
    Αμυρά είσαι απολαυστικός ρε σύ, το 'χείς με την διήγηση/αφήγηση!
    Το μόνο που σου καταλογίζω, είναι ότι δεν είπες τίποτα για τον φούρνο ρε μπαγασά και γέμισες τη βαλίτσα προμήθειες! Και εσύ και οι Πατρινοί, τουμπεκί έτσι?

Για το θέμα της Αράχωβας ...
    Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και δεν αρέσει σε αρκετούς το "κλίμα", πολλοί Βοιωτοί, την αποφεύγουμε. Μάλλον επειδή -όπως σωστά είπες και εσύ- έχουμε να συγκρίνουμε με τις πρό δεκαετίας και βάλε εικόνες που έχουμε, με τις τωρινές. Το όλο θέαμα είναι αποκρουστικό και κίτς. Δέν είναι αυτή η Αράχωβα που (θέλουμε να) θυμόμαστε.

Γι 'αυτό το λόγο, όταν πρόκειται για τοπική βόλτα ή και διαμονή προτιμούνται, οι Δελφοί και η Αμφίκλεια. Και τα δύο αυτά χωριά, αν και έχουν αναπτυχθεί και αυτά τουριστικά, έχουν καταφέρει να κρατήσουν την γραφικότητα τους, σε αντίθεση με την Αράχωβα. Η δέ πρόσβαση στα χιονοδρομικά είναι το ίδιο άνετη και από Αμφίκλεια πιό ήσυχη.

Για το θέμα του κρύου ...
    Όπως είπε και πιό πάνω ο Πάνος, στα δύσκολα, ένα σέτ αδιάβροχα, προστατεύει. Δέν έχεις βαλίτσα? Πάρε ένα σακιδιάκι /backpack και χώστα μέσα.

Για μένα δουλεύει πολύ καλά:
    1)Για τον κορμό, ισοθερμικό μακρυμάνικο, κατάσαρκα, ενα λεπτό φλίς μπλουζάκι/ζακετάκι και το μπουφάν με την επένδυση. Δέν περνάει τίποτα. Συχρόνως έχω και το σέτ αδιάβροχα στο τσαντάκι, αλλά και ένα extra λεπτό, φθηνιάρικο αντιανεμικό μπουφανάκι -όταν διπλώνει είναι μέγεθος χούφτας- που το φοράω κάτω από το μπουφάν, που σε συνδιασμό με ισοθερμικό/φλίς, βγάζεις την μπέμπελη.

2)Για τα κάτω άκρα, ισοθερμικό μακρύ εσώρουχο και cordura με ή χωρίς επένδυση (το Σάββατο δέν φορούσα την επένδυση και το άντεχα ευχάριστα), θερμικές κάλτσες και μπότα.

Ένα άλλο "κολπάκι" που κάνω για να μην νοιώθω σαν το ανθρωπάκι της Μισελίν, είναι να μην φοράω την επένδυση του παντελονιού, αλλά ένα χοντρό, ισοθερμικό, ποδηλατικό κολάν. Προσφέρει τα ίδια με την επένδυση, σύν το μαξιλαράκι που ανακουφίζει και τα οπίσθια, αλλά εξαλείφει και το μούδιασμα στην περιοχή του Προστάτη. Είναι λίγο πιό ακριβό από ένα απλό ισοθερμικό, αλλά τ' αξίζει τα λεφτά του, τ' άτιμο!

3)Για τα πάνω άκρα και λόγω του ότι πάντα φοράω καλοκαιρινά γάντια, έχω πάρει ένα σέτ πολύ λεπτά ισοθερμικά γαντάκια, που φοριούνται μέσα από το γάντι της moto. Είναι τόσο λεπτά, που δεν χάνεις καθόλου από την αίσθηση της αφής, αλλά συνάμα κρατά τα δάχτυλα ζεστά.

Γενικά προσπαθώ να είμαι προστατευμένος με ρούχα, λεπτά σε πάχος, αλλά κατάλληλα, που να μπορούν να μπαινοβγαίνουν εύκολα και να μην αισθάνομαι (και να είμαι) σαν φουσκωμένο παγώνι.

Επειδή σας τα ζάλισα, τελειώνω, λέγοντας ότι υπάρχουν και λύσεις σαν το πιό κάτω πολυχρηστικό backpack. Πρόκειται για σακίδιο, το οποίο χωρίζει στα δύο με ένα κεντρικό φερμουάρ και γίνεται γιλέκο, που φοριέται, πάνω από το μπουφάν.
    Έτσι ο φόρτος σου, ισομοιράζεται, μπορεί να διπλασιαστεί και στα δύσκολα αποκτάς μία πολύ καλή προστασία από το κρύο.
    http://www.asmc.com/Travel/Back-pack...t-black-p.html
    I'm the footprint on the sand ....

Winterhater.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Ένα έχω να πω.
    Ο "Τρου Αντβε" τύπος από τα λινκς του φαίνεται.

Πέρα από την πλάκα, μια χαρά οι συμβουλές σου Παναγιώτη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Eversman Προβολή μηνύματος
    Το μόνο που σου καταλογίζω, είναι ότι δεν είπες τίποτα για τον φούρνο ρε μπαγασά και γέμισες τη βαλίτσα προμήθειες! Και εσύ και οι Πατρινοί, τουμπεκί έτσι?
    Μισό λεπτό περιπτερά.
    Τα ψωμιά στο καφέ ήταν σε κοινή θέα και η ερώτηση "που το βρίσκουμε" ήταν αυτονόητη. Δύο ψωμιά και δύο (εντελώς τυχαία αποκτηθέντα) τυρόψωμα δεν τα λες και γέμισμα βαλίτσας.
    Μου λέει η φουρνάρισσα ότι τα τελευταία τυρόψωμα τα φάγαμε εμείς, οπότε φαντάστηκα ότι την επιδρομή την είχες ήδη κάνει στα μουλωχτά αφού είσαι γνωστός φουρνολάγνος...

**να προσθέσω επίσης το εξής: Το εσωτερικό λεπτό γαντάκι (που το είχα στην βαλίτσα από μέρες) όντως κάτι σώζει αλλά δεν είναι αντιανεμικό, το οποίο σημαίνει πως από μιά ταχύτητα και πάνω οι στροβιλισμοί πίσω από την χούφτα σε ενοχλούν. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα με τις "κλειστού τύπου" χούφτες αλλά σε τέτοιες συνθήκες το χειμερινό γαντάκι απαραίτητο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Μισό λεπτό περιπτερά.
    Τα ψωμιά στο καφέ ήταν σε κοινή θέα και η ερώτηση "που το βρίσκουμε" ήταν αυτονόητη. Δύο ψωμιά και δύο (εντελώς τυχαία αποκτηθέντα) τυρόψωμα δεν τα λες και γέμισμα βαλίτσας.
    Μου λέει η φουρνάρισσα ότι τα τελευταία τυρόψωμα τα φάγαμε εμείς, οπότε φαντάστηκα ότι την επιδρομή την είχες ήδη κάνει στα μουλωχτά αφού είσαι γνωστός φουρνολάγνος...
    Το ίδιο είπε και σ' εμένα! Μάλλον λοιπόν, ήσουν ο τυχερός της υπόθεσης με τον περαστικό! Μένει να ανακαλύψουμε, ποιός έφαγε τα τυρόψωμα, πέραν των Πατρινών

Winterhater.

Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα...

Το βασικό (μου) ζήτημα δεν ήταν το κρύο αυτό καθ' εαυτό. Ήταν ότι το μπουφάν είναι πολύ τεντωμένο μπροστά, με αποτέλεσμα το "δίπλωμα" που κάνει το΄ύφασμα για να κλείνει θεωρητικά τον αέρα που χτυπάει στο στήθος δεν λειτουργεί όπως πρέπει και αποτέλεσμα είναι το ότι έχω μιά σταθερή "δροσερή" ροή. Έχω δει μερικά μπουφάν (της Held νομίζω) με νέου τύπου φερμουάρ που δεν αφήνει νερό και αέρα να περάσει.

Η λύση που σκέφτομαι να εφαρμόσω είναι softshell μπουφανάκι αντί για fleece, το οποίο είναι αντιανεμικό και ισοθερμικό. Το έχω εντοπίσει σαν προϊόν, μένει να πάω να το πάρω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

Η λύση που σκέφτομαι να εφαρμόσω είναι softshell μπουφανάκι αντί για fleece, το οποίο είναι αντιανεμικό και ισοθερμικό. Το έχω εντοπίσει σαν προϊόν, μένει να πάω να το πάρω.
    Εννοείς αντί της επένδυσης? Καλό σαν ιδέα, πήγαινε να το δοκιμάσεις. Είναι πιό δύσκαμπτο βέβαια από το φλίς ή και την ίδια την επένδυση, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Σίγουρα είναι αρκετά ζεστό, καθώς στις πεζοπορείες, ακόμη και στο χιονάκι, το φοράω με ένα t-shirt και εξακολουθώ να ιδρώνω (η απαγωγή της υγρασίας βέβαια είναι γρήγορη, καθώς είναι αναπνέον). Για να βάλω κάτι άλλο από πάνω (χιτώνιο,parka, μπουφάν), ούτε λόγος!

Ίσως για στατική χρήση και ταξίδι με μοτό, να είναι διαφορετικά.

Winterhater.

Πάντα τέτοιες βόλτες παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την ένδυση...

(...)Για το θέμα του κρύου (...)

Για τον κορμό, ισοθερμικό μακρυμάνικο, κατάσαρκα, ενα λεπτό φλίς μπλουζάκι/ζακετάκι και το μπουφάν με την επένδυση.
    Δοκιμασμένη συνταγή και άκρως επιτυχημένη.

Ταξίδι χειμωνιάτικο στη Βόρεια Ελλάδα με ολόσωμη καλοκαιρινή (διάτρητη) φόρμα.
    Ισοθερμική μακρυμάνικη μπλούζα, fleece με ψηλό λαιμό, τη φόρμα και ένα της πλάκας αντιανεμικό.

Δεν κατάλαβα τίποτα (σχεδόν) από κρύο.
    Think faster than you ride

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotostzav Προβολή μηνύματος
    Έλα μωρέ τώρα που χε κρυοοοοο...
    πες τα να μη νιώθω παράξενα μανίτσο.
    Ιδρώσαμε να πούμε και εδώ μόνο για κρύο μιλάνε
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Εννοείς αντί της επένδυσης?
    Κοίτα, επένδυση δεν φοράω, όπως είπα, για την ώρα δεν χωράμε και οι δύο μέσα στο μπουφάν

Οπότε η ιδέα είναι: Βαμβακερό tshirt - softshell - μπουφάν ή μακρυμάνικο ισοθερμικό - softshell - μπουφάν.

Βγάζοντας το μπουφάν, έχεις το softshell σαν "ζακετάκι" για τις δραστηριότητες εκτός μηχανής, καφέδες, ταβέρνες, πιθανό περίπατο κλπ.
    Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι σε βροχή, ακόμα και αν περάσει νερό από το μπουφάν, θεωρητικά δεν θα περάσει το softshell (διαφημίζονται ως αδιάβροχα τα περισσότερα).

@Γαυράκι εσύ μάλλον και σε τυφώνα να ήσουν δεν θα ένιωθες το παραμικρό, λύσσαξες μαθαίνω.

Βολταρα κάνατε ρε παλιοπαιδα..

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    ένιωσα ρε πως δεν ένιωσα...εκεί στη γειτονιά σου απο πισω που είχαν αρχίσει να πέφτουν οι παλμοί και να φθίνει η αντρεναλίνα, τσουτσουρωσα λίγο με τα δεκαετίας καλοκαιρινα κολόρι στα δαχτυλα
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Πατρινο κλιμακιο,Akis trevor,geros21
    Αντωνη,οταν μας βγαζουν μαζι φωτο,λυγιζε τα γονατα λιγο ρε φιλε,φαινομαι ταπας!!!!
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Σελίδα 18 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σάββατο 15/12/07 στον Πόρο.
    από Greg61 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2007, 18:29
  2. Καλημερες, Σάββατο 15/12/2007
    από Tsakalaki στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2007, 16:45
  3. Σαββατο 30/12/06 - Καλημέρα σας!
    από kostisthegreek στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2006, 08:00
  4. Καλημερα Σαββατο(23-12)καλα Χριστουγεννα!
    από taxydromos στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2006, 20:52
  5. Σαββάτο 4/12 Συναντηση Fazer στο Δελεαρ
    από daredevil28 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2004, 18:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας