Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 111

Θέμα: Η εκδίκηση των πεζών

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Οι γερανοί είναι ελάχιστοι, στο αμερικα (νομίζω) έχει κάτι μηχανισμούς πού το ακινητοποιούν, μέχρι να πάει να το πάρει ο γερανός
    Σωστος....
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Parking-Ferrari-RE_2356376k.jpg 
Προβολές:	119 
Μέγεθος:	86,8 KB 
ID:	347884

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Έχουμε ξεφύγει, αλλά ας γίνει ένα σπλιτ, εφόσον συζητάμε.

Εξαρτάται. Όταν το θέμα αφορά π.χ. σε γλώσσα, πολιτισμό, κουλτούρα, είναι επόμενο (ωστόσο, όχι απαραίτητα σωστό) να αμφισβητούνται οι απόψεις κάποιου ανορθόγραφου (βλέπε "ad hominem"). Όταν, δε, κάποιος παριστάνει τον ειδήμονα-πανεπιστήμονα, πρέπει να κατέχει τουλάχιστον σε ικανοποιητικό επίπεδο τη γλώσσα, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι κάπως αστείο.

Για οτιδήποτε άλλο, αν σε αντιμετωπίζουν με τέτοια διάθεση, απλά και μόνο επειδή είσαι ανορθόγραφος, ενώ οι απόψεις σου είναι σωστές, μάλλον έχουν σοβαρότερα θέματα από εσένα.

Τελευταία μου έχει βγει το όνομα από κάποιους, ότι διορθώνω τους πάντες και τα πάντα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν είναι εμφανές ότι το άτομο έχει πραγματικά πρόβλημα (λόγω δυσλεξίας, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κτλ.), συνήθως δε θα σχολιάσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το έκανα μόνο για τον λόγο που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου (διαφορετική γραφή = διαφορετικό νόημα). Όταν γράφεις δημοσίως (όχι εσύ προσωπικά), οφείλεις να σέβεσαι τον αναγνώστη σου και να καταβάλλεις έστω την ελάχιστη προσπάθεια για να τον διευκολύνεις. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια διόρθωση κειμένου στις μέρες μας. Το ίδιο ισχύει και για όσους γράφουν greeklish, όλα κεφαλαία, "τρώνε" φωνήεντα κτλ.

Όλα αυτά αποτελούν προσωπικές απόψεις και φιλικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δε "δασκαλεύω" κανέναν.
    Πες τώρα πόσες φορές ξαναδιάβασες αυτό το ποστ σου για να μη σου ξεφύγει κανά λάθος ...

Banned
    Ο κοσμος εχει μπει σε προγραμμα δακτυλογραφησης με auto correct Πανο....

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Πες τώρα πόσες φορές ξαναδιάβασες αυτό το ποστ σου για να μη σου ξεφύγει κανά λάθος ...
    Πάντα διαβάζω τα ποστς μου 1-2 φορές πριν πατήσω "αποστολή". Αλλά δεν έκανα ποτέ ορθογραφικά λάθη, από παιδί. Δεν είναι κάτι που το προσπαθώ. Αν κάτι μου ξεφύγει, είναι μόνο λόγω κεκτημένης ταχύτητας πληκτρολόγησης (κομπιουτεράς γαρ, οι ταχύτητες είναι μεγάλες ). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου auto-correction ή οποιοδήποτε λεξικό, ούτε καν στο κινητό. Τα σιχαίνομαι, όπως και τα word suggestions.

Στο θέμα μας, το 2010 είχα επισκεφθεί τη ΝΥ. Με φιλοξενούσαν σε ένα νησάκι του Manhattan (Roosevelt island, μεταξύ Manhattan και Queens). Νοίκιασα αυτοκίνητο για ένα 24ωρο, για να κάνω κάποιες βόλτες που ήθελα. Στο μεγαλύτερο μέρος του Manhattan, δεν υπάρχει παρκαρισμένο αυτοκίνητο ούτε για δείγμα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν έχω ιδέα πού στο διάολο τα βάζουν τόσα αυτοκίνητα. Όπως και να'χει, είναι απόγευμα, είμαι κοντά στο σπίτι, ψάχνω μέρος να παρκάρω, βρίσκω ένα σημείο όπου έχει κι άλλα παρκαρισμένα, οπότε παρκάρω εκεί, άνετος και χαλαρός. Δεν πρόσεξα κάποια πινακίδα ή κάτι σχετικό.

Το πρωί, λοιπόν, ξυπνάω, κατεβαίνω στον δρόμο και δεν υπάρχει ούτε παρκαρισμένο ποδήλατο, σε καμία πλευρά του δρόμου. Εκτός, φυσικά, από το δικό μου αυτοκίνητο. Χμ, ανησυχητικό. Φυσικά, είχα αρπάξει το προστιμάκι μου. Ακόμα το χρωστάω. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξαναπατήσω σε αμερικανικό έδαφος.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostasagk
    δεν προσεξες την πινακιδα που ελεγε μεχρι 7 το πρωι γιατι μετα περναει η σκουπα του δημου
    Δεν ταξιδεύω για να πάω κάπου αλλά για να πάω.
    Ταξιδεύω για χάρη του ταξιδιού. Το ζήτημα είναι να μετακινείσαι.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Και στην Αγγλία εδώ και δεκατίες... Δεν τολμάς καν να σκεφτείς να παρκάρεις παράνομα, εκτός της ακινητοποίησης και ρυμούλκησης απο γερανό, το πρόστιμο είναι φαρμακερό.
    Και εδώ επίσης όπου στην τελική τα λίγα πού παίρνουν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και την φύλαξη και το πάρκινγκ.
    Ίσως θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση και απήχηση κάτι τετοιο ,και να δούλευε.
    Αν η υπέρμετρη φιλευθερια και δημοκρατια που μας διακατέχει το άφηναν να δουλέψει και δεν άρχιζαν για δικαιώματα κλπ πίπες των απανταχού< κλειδωμενων >

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Για οσους δεν την εχουν δει....
    Relatos salvajes

http://www.imdb.com/title/tt3011894/
    η 3η ή 4η ιστορια ειναι για το συγκεκριμενο θέμα.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Άμα προσθέσεις τις πινακίδες πού έχω πάρει, πρέπει να ναι αρκετά κιλά.
    Αλλά εκεί έξω δεν υπάρχει μυαλό.
    Τον γράφεις του παίρνεις πινακίδες, έρχεται εκεί σε βλέπει και λέει
    <αφου με έγραψες δεν υπάρχει λόγος να το πάρω >
    Γυρίζει και πάει να συνεχίσει τα ψώνια τού.
    Παρόμοιες περιπτώσεις αρκετές, διαφορετικοί διάλογοι, αλλά ίδιο ρεζουμέ.
    Έφαγα την κλήση, άρα μπορώ να σε γράψω στα @@ μού γιατί πλήρωσα την θέση.
    Πριτς...
    Γερανο δεν έχετε;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Για οσους δεν την εχουν δει....
    Relatos salvajes

http://www.imdb.com/title/tt3011894/
    η 3η ή 4η ιστορια ειναι για το συγκεκριμενο θέμα.

"Ιστορίες για αγρίους "

σαν ταινια "οικογενειακου προγραμματισμου" μου κανει....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Καλά έκαναν και τα τύλιξαν σιγά το κακό! Αλλά! Το ζήτημα είναι το γιατί υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι υπάρχουν καραγκιόζηδες που μπορεί να έχει θέση πάρκινγκ και αυτοί απλά διπλοπαρκάρουν μπροστά από αυτή γιατί βαριούνται. Θέλω όμως να πιστεύω πως είναι λίγοι ή έστω αν φτιάξουν λίγο τα πράγματα θα στρώσουν. Όταν πληρώνουμε δημοτικά τέλη είναι για τη χρήση του δρόμου αλλά και για το παρκάρισμα. Ο κάθε δήμος θα έπρεπε να είχε θέσεις στάθμευσης για να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών αλλά και επισκεπτών. Στο μπο@ρδέλο που ζούμε έδωσαν άδειες για να γίνουν πολυκατοικίες με πυλωτές, υπάρχουν δρόμοι σε γειτονιές που απλά δεν υπάρχει ούτε μια θέση στάθμευσης γιατί είναι όλα πυλωτές! Επίσης στο πυκνό αστικό ιστό θα έπρεπε να υπήρχαν δημοτικά πάρκινγκ με καθόλου ή ελάχιστο αντίτιμο. Επειδή αναφέρθηκε ο Πειραιάς που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κωλοχανεία. Καλά κάνουν και σφυρίζουν σκοπός είναι να φύγει το όχημα από εκεί και όχι η τροχαία να γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. (αν σφυρίζουν δηλαδή γιατί εγώ δε ο έχω δει ποτέ) Άφησαν δύο κεντρικές αρτηρίες εξόδου που όμως σε αρκετά σημεία τους γίνονται μια λωρίδα εξαιτίας των έργων και των διαπλατύνσεων αλλά και των παρκαρισμένων διπλά και τριπλά πάνω σε αυτές και το πράγμα μπουκώνει και στο έμπα και στο έβγα. Η λογική είναι να γίνει χρήση ΜΜΜ αλλά αν κάποιος θέλει από την Πειραϊκή να πάει στον ηλεκτρικό έχει μόνο το 904 να κινηθεί περιμετρικά και αυτό χωρίς να βάλω την αναμονή σε ώρα αιχμής θέλει πάνω από μια ώρα για να κάνει τον κύκλο. Κάτι που φυσικά είναι αποτρεπτικό. Να αναφέρουμε επίσης τον αγώνα που έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος όπου διασφάλισε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ιδιοκτητών πάρκινγκ έχοντας δεσμευθεί ότι δε θα λειτουργήσει δημοτικός χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης... Επίσης το θέμα των δικύκλων... έχουν γίνει πάρα πολλά και κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια λες και είναι εθνικές οδοί, δε μπορεί η Σωτήρος να είναι χώρος διέλευσης εδώ και ~28 χρόνια που έχει πεζοδρομηθεί. Τέλος αυτός που παρκάρει σε ράμπα είναι απαράδεκτος δεν έχει κανένα ελαφρυντικό και δε με νοιάζει και να του το σπάσουν. Όμως αυτή η σχέση αιτίας αιτιατού νομίζω είναι αυτή που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Κοντεύουμε 2016 και δεν έχουμε μετρό παντού σε πόλεις μεγάλες, δεν έχουμε λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς ΣΟΒΑΡΑ. Δίνονται άδειες και χτίζονται supermarket ή μεγάλα καταστήματα χωρίς να έχουν χώρους στάθμευσης κλπ. Ο τόπος είναι κωλοχανείο και αυτό κάνει και τον κόσμο να συμπεριφέρεται έτσι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Γερανο δεν έχετε;
    θα μπορούσε να δοθεί το έργο εργολαβία όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες. δεν υπάρχει βούληση μάλλον.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Ο τόπος είναι κωλοχανείο και αυτό κάνει και τον κόσμο να συμπεριφέρεται έτσι.
    Στα λογια μου ερχεσαι!!!!

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    θα μπορούσε να δοθεί το έργο εργολαβία όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες. δεν υπάρχει βούληση μάλλον.
    Αυτο το πραγμα ρπστμ!!!!!
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Banned
    Γερανο δεν έχετε;
    Τσου
    Σαλονίκη -Αθήνα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις, εδώ δεν ξέρω αν έχετε εκεί. Εδώ πάνω θα έχουμε.
    Τα ποιο πολλά δρομολόγια τούς είναι να κουβαλάνε τα δικά μας σαράβαλα.
    Τα κατασχεμενα για οδδυ απ όλη την Ελλάδα
    Και αν υπάρχει τότε σηκώνουν κανένα παρκαρισμένο.
    Γι αυτό λέω για το κλείδωμα τροχού

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Γερανο δεν έχετε;
    Τσου
    Σαλονίκη -Αθήνα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις, εδώ δεν ξέρω αν έχετε εκεί. Εδώ πάνω θα έχουμε.
    Τα ποιο πολλά δρομολόγια τούς είναι να κουβαλάνε τα δικά μας σαράβαλα.
    Τα κατασχεμενα για οδδυ απ όλη την Ελλάδα
    Και αν υπάρχει τότε σηκώνουν κανένα παρκαρισμένο.
    Γι αυτό λέω για το κλείδωμα τροχού
    Αθήνα, οι γερανοί της ΕΛΑΣ σηκώνουν μόνο τα χαλασμένα υπηρεσιακά. Πολιτών μόνο αν είναι σε σημεία "ενδιαφέροντος".

Η πιο λούφα υπηρεσία τους.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2008, 17:00
  2. Η εκδίκηση των γυναικών...
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2008, 17:50
  3. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΖΩΝ.
    από requiem στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2008, 14:00
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF