Stahlwille στα 30 ευρό http://www.tbs-aachen.de/Stahlwille_...3736_49666.htm αλλά εσύ ψάχνεις μεμονωμένα κομμάτια
Πρόσεξε δίπλα σε τι μάρκες βάζεις τα dowidat.![]()
H elora είναι πολύ καλή όπως επίσης και τα matadore. Elora έχω δουλέψει και έχω κάποια εργαλεία. Μερικά απ' τα παλιά της δε μου αρέσουν πολύ αλλά δεν μπορείς να πεις οτι δεν είναι καλά. Σε γενικές γραμμές γμν! Οι καστάνιες της δεν ξέρω καθόλου τι λένε.
Η matadore είναι (ήταν) απ' τις κορυφαίες. Λίγο λιγότερο ανθεκτικό χρώμιο (οσο αφορά το ξέφτισμα μετά από χτυπήματα) αλλά μέχρι εκεί.
Τα carl walter δεν ξέρω πως συγκρίνονται με τα υπόλοιπα. Τα παλιά είναι σίγουρα πολύ καλά. (Καλά για ερασιτεχνική χρήση δε το συζητάμε, όλα τα παραπάνω υπερκαλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη και μένουν για τα εγγόνια).
Η εταιρία υπάρχει ακόμα! Δεν ξέρω πως έχει εξελιχθεί και τι ποιότητα έχει! Αυτά που έχει πάντως με μαυρη φωσφάτωση θα τα έπαιρνα. Χρώμια και μλκιες!!!!![]()
Sent from me using a computer.
Μισκιν έριξα μια ματιά σε αυτά που έχει ο πικούνης.
Δε βλέπω καλά αλλά δε με φαίνονται original carl walter. Και δεν εννοώ ότι είναι αντιγραφές. Είναι μάλλον απ' τα καινούρια
Είδες στην αρχή είχα γράψει ότι πολλοί έχουμε κάποια παλιά εργαλεία στο σπίτι μας που δεν ξέρουμε πόσο καλά είναι και απλά λέμε ότι κάνουμε τη δουλειά μας με κάτι πεταμένα χωρίς να αξίζει να πληρώσουμε μια περιουσία.
Να πάρεις καλύτερα θέλεις? Ναι αμέ, μπορείς!
Έχεις αρκετά χρήματα στην άκρη?
Βάλε μια φωτό αν θέλεις!
Τελευταία τροποποίηση από daz; 09/12/2015 στις 05:45.
Μου έκανε εντύπωση πως η κασετίνα που θυμόμουν μικρός είναι αξιόλογης μάρκας (Walter). Ήταν 20-25 χρόνια στην αποθήκη και εγώ στο μεταξύ είχα πάρει διάφορα άλλα φτηνά από Praktiker (όχι Proxxon). Tα USAG σε ταυ που ανακάλυψα μαζί με την κασετίνα Walter πρέπει να είναι και αυτά από την δεκαετία του '70. Γλύτωσα λοιπόν κανα 100ρικα για κασετίνα (όχι κορυφαία αλλά ΟΚ).
Σωστά τα λές daz!
Aς το αναφέρουμε μήπως ενημερώσουμε καποιο φιλο που σκεφτεται να αγοράσει Unior.
Αν μη τι άλλο να ξέρει την πραγματικότητα.
Η εγγύηση της Unior είναι εφ'όρου ζωής ...υπό προυποθέσεις.
Αυτό το μαθαίνεις ύστερα , οταν πας να κάνεις αντικατάσταση κάτι σπασμένο ,μεχρι τότε όμως έχεις σκάσει τα λεφτά για την αγορά και με την πλάτη του ''εχω εγγύηση''.
Η εγγύηση της έχει ως εξής .
Πας το σπασμένο εργαλείο σε οποιοδήποτε συνεργαζομενο κατάστημα και τους το αφήνεις.
Θα το στειλουν στα κεντρικά και τότε θα εξεταστεί και θα σου απαντησουν αν η φθορα του υπόκειται σε αντικατάσταση .
Ολα αυτά θα γίνουν Με την προυποθεση οτι θα προσκομισεις μαζι με το εργαλείο και το παραστατικό αγορας.
Ναι..την αποδειξη της καστάνιας που αγόρασες το 1995....
Τελικά έχουν εγγύηση ;
Αρκετά μαγαζιά εχουν τα εργαλεια της υπερκοστολογημένα. Ενας σετ γερμανικά που ψάχνει ο φίλος παραπάνω μπορει να το βρεί σε πολύ λογική τιμή αν δεν πάει σε Facom.
Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!
Και είναι κρίμα! Γιατί είναι πολύ καλά εργαλεία και μπορεί κάποιος να τα βρει σε τιμές πολύ συμφέρουσες. Ο ιδιώτης δεν καίγεται για την εγγύηση, ο επαγγελματίας την χρειάζεται περισσότερο. Αν ο ιδιώτης μπορεί να ψωνίσει κάτι πολύ καλύτερο από force με λίγα παραπάνω χρήματα στ' @ του η εγγύηση. Μήπως τα force έχουν? Το επιπλέον ποσό συγκριτικά με τα force πάει στην καλύτερη ποιότητα.
Είναι κρίμα όμως να τα πουλάνε σε τιμές ότι να 'ναι. Τα κοστολογούν όσο τα beta και τα facom που πας στο μαγαζί και στα αλλάζουν πριν προλάβεις να σκουπίσεις τα πόδια σου στο χαλάκι.
Ρίξε μια ματιά στους καταλόγους με τις προσφορές στο ανάλογο θρεντ.
Τον κατάλογο της φακομ θα τον βρεις στο θρεντ της ψηφοφορίας για την καινούρια προσφορά του βράττη. Δεν μπόρεσα να τον βρω on-line με τιμές.
*Αν θέλει ο προδιαγραφής ας βάλει και εκεί ένα λίνκ.
Ή άνοιξε ένα θρεντάκι να μας πεις τι ακριβώς θέλεις. Τα γερμανικά με τα γερμανοπολύγωνα δεν έχουν την ίδια τιμή.
Ένα 32-36 γερμανικό μπορεί να κάνει όσο η συλλογή με γερμανικά απ το 6 έως το 22 της ίδιας μάρκας.
Υπάρχουν πολλές "οικονομικές" επιλογές που έχουν όλα τα κύρια χαρακτηριστικά των ακριβότερων.