Τοτε ισως το κατοσταρικο να το ξεπερασεις.....αν και υπαρχουν budget μοντελα που μια χαρα δουλεια κανουν.
Αν τα χρησιμοποιεις στην δουλεια σου ............καλο ειναι ειναι να εχουν λιγο μεγαλο πλασιο φακου........διευκολυνει το ευρος της ορασης.
Σε φακους .....μην παρεις τπτ ακριβο.....δεν χρειαζεσαι Zeis και Hoya .......οτι σου εγραψα δλδ, οργανικο με 1.5 δεικτη διαθλασης (αντε και 1.6)+ αντιχαρακτικη + αντιανακλαστικη.
με 100 απο τα τρια το μακρυτερο!
βαλε κανα 250 το λιγοτερο!
αλλωστε για τα ματια σου προκειται
απο τα λιγα που ξερω κοστιζουν αρκετα!
και οπως ειπε καποιος παραπανω σε 3-4 χρονια παλι!
Σε ποια περιοχή ενδιαφέρεσαι ?
Για μένα το τιτάνιο άστο θα πάει πολλά. Αν δεν τα φοράς συνέχεια τότε δεν χρειάζεσαι τον ποιο ελαφρό σκελετό. Με 100 ευρό παίρνεις έναν σχετικά καλό σκελετό αλλά όχι επώνυμο και φακούς καλούς. Τα δικά μου τόσο τα πείρα για μυωπία 4 και 4.5. Ποιο πριν είχα σκελετό rayban για 7 χρόνια αλλά θυμάμαι ότι τον είχα πληρώσει 200+, λόγο σχεδίου δεν μπορούσα να το βάλω άνετα στο κράνος και μου στράβωνε συνέχεια αλλά τα άξιζε τα λεφτά του πολύ ποιοτικό
φοράω γυαλιά από τα 5 μου, λίγο αστιγματισμό και καμπόση μυωπία
έχω καταλήξει σε hoya κρύσταλλο με UV προστασία, anti-glare, anti-spin και λέπτυνση όσο δεν παίρνει
οι οπτικές ιδιότητες του κρυστάλλου είναι καλύτερες των πλαστικών. Ίσως επειδή τα φοράω τόσα χρόνια πια, μου είναι δεύτερη φύση να τα προσέχω να μην τα σπάσω, οπότε δεν με απασχολεί αυτό. Μία φορά που είχα βάλει πλαστικούς, βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή. Και πανάκριβοι ήταν και γρατζουνίστικαν με το καλημέρα. Αν δεν είναι κατακάθαροι οι φακοί μου, με ενοχλεί πολύ... τα φοράω όταν ξυπνήσω και τα βγάζω όταν πάω για ύπνο.
Ίσως πάρω πολυεστιακούς πιό μετά, γιατί με τα γυαλιά κουράζομαι να διαβάζω βιβλία
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
με βλέπω απ τη καζούρα την επόμενη φορά που θα πάρω σφραγισμένο σακουλάκι να μου πεταχτεί καμιά kinder έκπληξη στο άνοιγμα...![]()
με μυωπικο αστιγματισμο 1,5 στο ένα και 1 στο άλλο, (σχεδόν τα ιδια δλδ) πρόβλημα εχω μονο με την οδηγηση το βραδυ..
εχω παρει εδώ και 3 χρονια έναν απλο σκελετο και φακους ένα 100σταρικο συνολο (μαζι με την εκπτωση), και μεχρι στιγμης μια χαρα με εχουν βγαλει...
βεβαια η δουλεια η δικη μου δεν απαιτει να είμαι σχεδόν ολη μερα μπροστα σε μια οθονη υπολογιστη οποτε σαφως και εχω λιγοτερες απαιτησεις από εσενα,
καθως τα ματια μου δεν τραβαν το ιδιο ζορι με τα δικα σου... απλα το ανεφερα γιατι σε αυτους τους βαθμούς, υπαρχουν αρκετα οικονομικες και αξιοπρεπείς επιλογες!
σε θεμα γκαμας και εξυπηρετησης παντως, ολη μου η οικογενεια είναι ικανοποιημενη από τα καταστήματα αραθυμος
για πρεσβυωπια δεν ξερω! είμαι μεν πιο γερος από εσενα αλλα τετοια προβλήματα δεν εχω ακομα...