Μετά από πολύ καιρό είπα να δοκιμάσω να πειραματιστώ με την αναβάθμιση από παλιότερο λειτουργικό σε windows 10.
Πειραματόζωο ένα HP με 4gb μνήμη και διπύρηνο intel μοντελάκι 2ετίας και σχετικά αξιόπιστο.
Περασμένο το τελευταίο bios με υποστήριξη windows8 windows10, ανοιγμένο και καθαρισμένο εσωτερικά με φρέσκια θερμοαγώγιμη στα τσιπάκια του.
Για να μην υπάρχει όμως αμφιβολία της προηγούμενης εγκατάστασης, έκανα πρώτα format από το 0 το δίσκο με windows 7, έβαλα μόνο drivers και πάτησα το κουμπάκι του Windows Update για να μου προσφέρει η microsoft την τέλεια εμπειρία αναβάθμισής της. Ειδικά αφού το μηχάνημα είναι "παρθένο" δε θα πρεπε να πάει τίποτα στραβά.
Μια ακόμα απόδειξη του γιατί επιμένω στο να γίνεται εγκατάσταση λειτουργικού από το 0 με το τελικό λογισμικό που θα περαστεί εξαρχής, και όχι με upgrades από δισκάκια ή από windows update αυτόματα.
Σας το υπογράφω οτι δεν έχει καμία σχέση μια καθαρή εγκατάσταση με φρέσκους drivers και ενσωματωμένα όσο το δυνατόν περισσότερα updates-patches-fixes από το να τα κάνετε όλα μια συνέχεια και να γράφουν τα νέα πάνω από τα παλιά.
![]()
Δηλαδή εγώ με ένα netbook acer 1410 μονοπύρηνο και 2Gb μνήμη δεν έχω ελπίδα να τα τρέξω ε?
Τρέχει τα 7άρια from day one αλλά έχει αρχίσει να σέρνεται και έλεγα μαζί με format κτλ να του περάσω και τα 10 να δω και πώς είναι.
Keep spamming!!!:a13:
Αν έτρεχες 7 αξιοπρεπώς, δε θα έχεις πρόβλημα με τα 10.
Life begins at 45°.
τα 10άρια είναι πιο ελαφριά από τα 7 και με καλύτερη διαχείριση μνήμης. Αλλά με 2gb δε πας πουθενά. Πλέον τα πάντα άρχισαν να βαραίνουν (chrome-firefox-media players-facebook apps)...γενικά όλα τα προγράμματα.
Το νετμπουκάκι σου όμως πέρνει μέχρι 4gb ram και είναι το καλύτερο που μπορείς να του κάνεις. Οπότε ξεκινάς από αναβάθμιση μνήμης (μεταχειρισμένες κάνουν κάτω από 50ευρώ τα 2x2gb)
μπααα σε netbookάκι μιά χαρά είναι και τα 2 GB. Καλύτερα με 4 GB, αλλά τί θα κάνεις σε netbook? Θα σηκώσεις καμιά σελίδα να χαζέψεις, κανα youtube/facebook/moto.gr ε οκ νταξ, παλεύεται. Το πολύ πολύ του πετάς έναν SSD, βάζεις 8 GB swap και είσαι κομπλέ. Εγώ θα έβαζα και τα 4 GB που λέει ο συνονόματος.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Tελικά έκανα το βήμα και τα πέρασα μιας και ήρθε η πολυπόθητη ειδοποίηση για τα 10άρια.(αφού του επέτρεψα να κάνει τα updates)
Το πρόβλημά μου ενώ το μοτόρι πήρε τα πάνω του είναι κάτι που είχα και πιο πρίν....έσβησα κάτι edeals από τα προγράμματα πρίν κάνω την αναβάθμιση αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετό και έχουν περάσει στην registry somehow....και δεν τα βλέπω κιόλας η είναι καλά κρυμμένα η στραβώθηκα από τις ώρες που το παλεύω.
Βγαίνουν κάτι ενοχλητικές διαφημίσεις by edeals pro κλτ και σέρνεται το εργαλείο αβέρτα με την κακομοίρα την cpu στο 95% κολλημένη μόνιμα (celeron 743 στα 1.30ghz το καημένο τι να κάνει).Από μνήμη πάμε πολύ καλά 1.1 από τα 1.9 διαθέσιμα και θα του κάνω δωράκι και τα 2gb ακόμα να έχει να παίζει μόλις λύσω τα θεματάκια.
CD με το λειτουργικό δεν παίζει μιας και είναι είναι boot to go from purchase.Μπορώ να το κάνω format κάπως και να του ξαναπεράσω τα 10 καθαρά καθαρά με τους drivers του acer κτλ from bios με στικάκι?Και αν ναι πότε μπορείς GeorgeSP να στο φέρω να το κάνεις γιατί εγώ δεν σκαμπάζω από τόσο πολύ εξειδικευμένα πράματα...![]()
Εκτός αν καταφέρεις να το καθαρίσουμε από οτιδήποτε το κακόβουλο και είναι μια χαρά και έτσι.Αν τα καταφέρεις κερνάω σάντουιτς από τον Billy και στο netbook θα πάρω ένα σπέσιαλ 2gb extra ram και μια καινούρια μπαταρία να ξανανοιώσει γιατί κρατάει κανένα δίωρο πλέον μόνο.
Keep spamming!!!:a13:
απεγκατεστησε προγραμματα που δεν χρησιμοποιείς.
κανε εκκαθάριση δισκου
απεκατεστησε όλα τα παλια antivirus, antispyware, κλπ και βάλε panta 2016 free (και κανε scan)
απεγκατεστησε τους browsers και βαλε mozila που τρωει την λιγοτερη μνήμη
κανε defrag
απενεργοποίησε απο το msconfig όλες τις εφαρμογες που δεν θελεις να τρέχουν όταν κανεις boot.
βάλε adblock στον monzila για να μην κατεβαζεις χιλιες δυο λαλακίες οταν ανοίγεις site.
Χρησιμοποιώ το παρόν thread (που έχει καταντήσει πασπαρτού) για να μην ανοίξω άλλο. Γίνεται ένας χαμός με το ransomware; Την τελευταία εβδομάδα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσους έχω ακούσει να την έχουν πατήσει, οι περισσότεροι από mail, αλλά και πάρα πολλοί από επίσκεψη σε ιστοσελίδες.