Όπως έγραψα κι εγώ και κάποιος άλλος πιο πριν, η μαλακία με το συνεπιβάτη είναι στις πολύ χαμηλές ταχύτητες, στα σταμάτα ξεκίνα, σε στροφές με λίγα χιλιόμετρα κι όχι καμπές που μπαίνεις όρθιος με 150.
Αν η σκέψη και μόνο ότι θα ανέβει κάποιος πίσω σου δημιουργεί υπερβολική ανασφάλεια, χέσ'το.
Δε χάθηκε ο κόσμος ούτε και γεννήθηκε κανείς μαθημένος.
Κι από το φόβο και το άγχος σου μπορεί να κάνεις καμιά πατάτα εκεί που δεν το φαντάζεσαι.
Γράψε λίγα χιλιόμετρα ακόμη και το δοκιμάζεις μετά.
κανένας συνοδηγός δε χρειάζεται να έχει καμία σοβαρή εμπειρία (πέραν των προφανή https://www.youtube.com/watch?v=nGfqXDdyCY8 ). δυστηχώς ή ευτηχώς, όπως το πάρει κανείς, η ευθύνη είναι πάνω σου
Ολακερο νταμαρι εισαι, οποτε μην το σκιαζεσαι τοσο.
Δες το βιντεακι του Χουντρα, ειναι πολυ διαφωτιστικο και κανε αυτο που λεει ο Παιπ, πηγαινετε μαζι σε καποιο ησυχο μερος και καντε προπονηση.
Σε dt θα του παρεις τον αερα.
Και να εχεις παντα στο μυαλο σου αυτο που λεει ο Σπυρος απο πανω.
Η ευθύνη θα ειναι παντα δικη σου, οποτε προσεκτικα αλλα οχι τρομαγμενα.
Inochi, ρε!
Για οσο.
οταν εισαι ετοιμος να παρεις συνοδηγο δε θα αναρωτιεσαι, οποτε πρεπει να περιμενεις λιγο ακομα.
το θεμα ομως ειναι, ποιον συνοδηγο θα παρεις. εχω παρει φιλο 80 κιλα (ειναι και ο ιδιος μοτοσυκλετιστης) και δεν τον ενιωθα πισω γιατι με ακουλουθουσε στις στροφες κτλ. αν δεν ειχε "πεσει" η αναρτηση λογο του οτι ειναι βαρυς θα ηταν σα να ειμαι μονος. εχω παρει και τυπισα 50 κιλων με την οποια παραλιγο να επεφτα οταν πηγαινε να ανεβει-κατεβει.
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Τελικά η βόλτα έγινε χθες βράδυ. Στην αρχή μέσα σε πάρκινγκ με χαμηλή ταχύτητα, αργές στροφές, απότομη επιτάχυνση, απότομο φρενάρισμα. Μου φάνηκε πιο εύκολο απ' ότι περίμενα. Επομένως αποφάσισα να πάμε μια βόλτα λίγο πιο μακριά σε "χαλαρή" όμως διαδρομή (ούτε αυτοκίνητο δεν συναντήσαμε). Το θετικό είναι ότι μετά που γύρισα μόνος μου σπίτι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολη η οδήγηση![]()
Ναι, αυτο ειναι αληθεια. Οταν οδηγησεις με συνεπιβατη για αρκετη ωρα μετα σου φαινεται ποδηλατο οταν εισαι μονος. Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα παντως, ελπιζω να το χαρηκε κι η κοπελα σου.
Ενα ακομα κολπακι που ξεχασα να αναφερω σχετικα με το ανεβασμα/κατεβασμα του συνεπιβατη: Εχω παρατηρησει πως αν ειμαι ορθιος με σχετικα ανοιχτα τα ποδια(σκεψου λιγο πιο πολυ απο το ανοιγμα των ωμων σου, σε σχημα Λ) ειναι πολυ πιο ευκολο το ανεβασμα. Οταν εισαι μονος εχεις συνηθως τα ποδια σου να εφαπτονται με τη μηχανη, οποτε οταν παει να ανεβει ο συνεπιβατης η οποια ταλαντωση της μηχανης μεταφερεται κατευθειαν και στο σωμα σου με αποτελεσμα να ζοριζεσαι χωρις λογο. Ενω αν ανοιξεις τα ποδια σου οπως λεω θα δεις πως δινεις ενα περιθωριο πλαγιας μετακινησης στη μηχανη που δε σε επηρεαζει καθολου. Αυτο το κολπακι βεβαια δουλευει κυριως για ψηλους.