εγινε. θενκς. ειχα γκουγκλαρει hp communicator.exe αλλα φαινεται που ειχε ξεφυγει το λινκ που ποσταρες![]()
Το κομιουνικέιτορ της ΗΡ είναι ένας μικρός ρουφιάνος που επικοινωνεί με την μαμά και κατά καιρούς περνάει updates στον κώδικα ακόμα κι εν αγνοία σου. Ο κύριος λόγος είναι να κόβει τα μαϊμού μελάνια μιας κι από εκεί έρχεται μεγάλο μέρος της κερδοφορίας της μαμάς.
Μία λύση είναι να το κόψεις με firewall και να ησυχάσεις, άλλη λύση είναι να δεις μέσω κάποιου τασκ μάνατζερ ή windows startup analyzer ποιο είναι εκείνο το πρόγραμμα που το καλεί και να το κόψεις από την εκκίνηση όπως προείπαν!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Μάλλον αυτό εννοεί. Το ανέφερα και νωρίτερα ως "msconfig".
Life begins at 45°.
^^ Αυτό το ξέρω και με έχει σώσει.
Αλλά ο Vaska με αυτή την φράση ''άλλη λύση είναι να δεις μέσω κάποιου τασκ μάνατζερ ή windows startup analyzer ποιο είναι εκείνο το πρόγραμμα που το καλεί'' .
λέει άλλο (νομίζω).
Άπας αήρ αετώ περάσιμος
εκτός από το msconfig, υπάρχουν και αυτά:
"system explorer" σε δύο εκδόσεις η μία portable, "process explorer", "sillent runner", "sartup cpl", "startup monitor", "auto runs", process activity view και το τρομερό killbox που καθαρίζει χωρίς πολλά πολλά όποια διαδικασία του υποδείξετε ακόμα και αν τρέχει.
Επίσης μια άποψη του τι τρέχει στην εκκίνηση μας την δίνει το πασίγνωστο ccleaner όπως και πολλά άλλα utilities
Χωρις να θελω να καταχραστω τον χωρο η τον χρονο σας.
Το msconfig ειναι windows tool, τα λοιπα ολα ειναι 3rd party tools, τα πλειστα δε απαιτουν 'εγκατασταση', οποτε να ειστε πολυ προσεκτικοι απο ποια 'πηγη' τα κατεβαζετε.
Επισης δεν κανουν τιποτα απολυτως περισσοτερο απ' οτι θα κανατε κι εσεις, αν κοιταγατε/διαβαζατε περαν του 1ου χιτ στον γουγλη, γιατι πολυ απλα τις ιδιες εντολες χρησιμοποιουν.
ΥΓ. το τασκ μανατζερ ειναι φιλος μας.
Τελευταία τροποποίηση από DrEvil; 24/12/2015 στις 01:13.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Τα updates δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να εγκατασταθούν χωρίς να το έχεις επιλέξει και μπορούν να απενεργοποιηθούν από το ανάλογο λογισμικό που προσφέρει η HP για κάθε εκτυπωτή . Υπάρχει επιλογή να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για το αυθεντικό μελάνι για να χρησιμοποιήσεις μελάνι κάποιας άλλης εταιρίας ..φυσικά αυτό σημαίνει πως εφόσον ο εκτυπωτής έχει εγγύηση ακυρώνεται διότι η HP δεν μπορεί να εγγυηθεί την σωστή λειτουργία της συσκευής με μελάνι το οποίο δεν έχει ελεγχθεί κατά συνέπεια δεν φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί στην συσκευή και φυσικά δεν σε καλύπτει η εγγύηση , προσωπικά μου ακούγεται πολύ λογικό .
Το κάνουν όμως πολύ πιο εύκολα και σε οδηγούν στην πηγή απλά και κατανοητά. Για τον τασκ μάνατζερ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω!
Γι' αυτό μην πάρεις όρκο, έχω βέβαια πολλά χρόνια να στήσω οικονομικό ΗΡ, (προτείνω στους πελάτες μου άλλους που δεν σπάει το πλαστικό παπαράκι που μαγκώνει ο ιμάντας που οδηγεί την κεφαλή, από "λάθος" στον κώδικα με αποτέλεσμα να κοπανάει η κεφαλή στα τέρματα, που δεν έχουν ημερομηνία λήξης στον κώδικα κλπ) αλλά παλιότερα συνέβαινε πολύ συχνά να έρχονται ενημερώσεις και να εγκαθίστανται χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη. Και ως δια μαγείας μετά τις εγκαταστάσεις των ενημερώσεων δεν αναγνώριζε ο εκτυπωτής τα συμβατά, έβλεπε ότι δεν υπήρχαν δοχεία και σταματούσε να τυπώνει. Τώρα όσο για τε ελεγμένα γνήσια μελάνια της ΗΡ ( το 20 και το 21 για παράδειγμα που είχαν 5 ml μέσα) ρώτα με να σου πω πόσα από δαύτα έχω βάλει στον π@το μου που τα έπαιρνε ο πελάτης τα ανοίγαμε μαζί τα τοποθετούσαμε και δεν δούλευαν. Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την επιστροφή των χαλασμένων. Στα μεγάλα της εκτυπωτικά laser business και γενικά heavy duty μηχανήματα είναι άψογη αλλά στα φτηνά της είναι απλά για πέταμα.