Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 46

Θέμα: ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ!!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    Ούτε μένα μου χε δώσει κάτι παραπάνω , αλλά όταν πήγα στο μεταφορών δεν μου έκαναν τη μεταβίβαση .

Με έστειλαν εμένα να πάρω βεβαίωση τελών για το όχημα και τους προηγούμενους ιδιοκτήτες .... και τραβιόμουν στην εφορία μέχρι να καταφέρω να τη πάρω .
    πηγες εσυ αντι του ιδιοκτητη στην εφορια και σου δωσαν την βεβαιωση???σε ποια εφορια την δικια σου η του ιδιοκτητη ????για πες μας ?
    KLE 400-XT 250.

Πριν λιγο καιρο εκανα μεταβιβαση,μου ζητηθηκε το χαρτι της εφοριας που πιστοποιει οτι το οχημα δεν οφειλει τελη κυκλοφοριας.
    Πηγα εφορια,το πηρα και μετα εγινε η μεταβιβαση.
    Επαρχια αναφερομαι.

Νέο μέλος Το avatar του/της nerofida
    σε οποια εφορια θελεις πας, ειτε εισαι ο ιδιοκτητης ή ο μελλοντικος αγοραστης
    αν πατε σε διεκπεραιωτη για να κανετε τη μεταβιβαση, προφανως παει αυτος στην εφορια γι'αυτο δεν ζηταει κατι
    ο αριθμος κυκλοφοριας χρειαζεται μονο γι'αυτη τη δουλεια και μια αιτηση κλαιν μαιν
    απλως ειναι ολα στο πνευμα του "θελεις να κανεις μεταβιβαση οπως παλια στα ΚΕΠ; οοοοοοοοοχι καργιολακι, εδω ειναι δημοσιο" :Ρ

... και επειδη ειναι και "ελληνικο" δημοσιο, οχι απλο, αναλογα με το παραρτημα του μεταφορων και με τις γνωριμιες του καθενoς, μπορει να μην σου ζητησουν κιολας...
    Τελευταία τροποποίηση από nerofida; 11/07/2014 στις 16:37.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gregogti Προβολή μηνύματος
    πηγες εσυ αντι του ιδιοκτητη στην εφορια και σου δωσαν την βεβαιωση???σε ποια εφορια την δικια σου η του ιδιοκτητη ????για πες μας ?
    Πήγα εγώ στη δική μου εφορία και πήρα βεβαίωση για το όχημα .
    Είχα μαζί μου βέβαια την υπεύθυνη δήλωση αγοράς αλλά και την υπεύθυνη δήλωση για να μεταβιβάσω το όχημα από το προηγούμενο ιδιοκτήτη .

Λίγο τα έγραφα , λίγο ότι εδώ όλοι είναι γνωστοί με όλους .... ξεπεράστηκε η αρχική δυσπιστία του εφοριακού και οι γκριμάτσες στραβώματος που έκανε στην αρχή και πήρα το κολόχαρτο .

Την επόμενη φορά όμως ( και αν ) που θα ξαναπάρω κάποιο όχημα θα βάλω τον πωλητή να τρέξει όπως και πρέπει .

υγ. μετά έμπλεξα με του π@π@ρες του μεταφορών της Άρτας που χρυσούς τους έκανα να μου δώσουν πράσινη άδεια , και ότι τι θέλω για εξωτερικό κτλ ....και τελικά πήρα το κολόχαρτο το α4 το οποίο για να μου το δώσουν με έβαλαν να πάω να αγοράσω και φάκελο με λάστιχο αλλιώς δεν μου το έδιναν .

Μέλος Το avatar του/της sam4g
    Εγώ πριν ένα μήνα πούλησα την παλιά μηχανή κι αγόρασα την καινούρια. Σε καμία από τις 2 μεταβιβάσεις δεν ζητήθηκε κάποιο χαρτί από εφορία. Μόνο το αποδεικτικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2014 (κοινώς η απόδειξη απ τα ΕΛΤΑ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Για πέστε όποιος ξέρει
    Αν πάω την Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών να μεταβιβάσω αυτοκίνητο και έχω μαζί μου εκτυπωμένες από τον υπολογιστή μου τις αποδείξεις του WEB BANKING που αφορούν τις πληρωμές τελών κυκλοφορίας των τελευταίων 4 ετών (τόσες έχω άμεσα διαθέσιμες από πληρωμές μέσω web banking) θα μου ζητήσουν επιπλέον και βεβαίωση από την εφορία ???
    όχι τπτ άλλο αλλά φαντάζομαι ότι αυτές τις ημέρες θα γίνεται το έλα να δεις στις εφορίες για καταθέσεις πινακίδων και για μια απλή βεβαίωση θα πρέπει να φάς μια ημέρα στην ουρά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της wolfi
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Για πέστε όποιος ξέρει
    Αν πάω την Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών να μεταβιβάσω αυτοκίνητο και έχω μαζί μου εκτυπωμένες από τον υπολογιστή μου τις αποδείξεις του WEB BANKING που αφορούν τις πληρωμές τελών κυκλοφορίας των τελευταίων 4 ετών (τόσες έχω άμεσα διαθέσιμες από πληρωμές μέσω web banking) θα μου ζητήσουν επιπλέον και βεβαίωση από την εφορία ???
    ..
    Ναι (παθών)
    ΔΕΝ ΙΣΙΟΝΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από wolfi Προβολή μηνύματος
    Ναι (παθών)
    Ωχ...την έβαψα...
    Τι στο διάολο ρε φούστη μου μας βάζουν και πληρώνουμε ηλεκτρονικά αφού μετά δεν δέχονται ως έγκυρες τις εκτυπωμένες αποδείξεις ηλεκτρονικής πληρωμής ???
    Ή ακόμα παραπέρα, αφού έτσι κι αλλιώς το ΤΑΧΙΣ "γνωρίζει" αν τα τέλη κάθε οχήματος είναι πληρωμένα ή όχι δεν θα ήταν αυτονόητο να είναι αναρτημένα κάπου στο taxis τα τέλη όλων των ετών και να βλέπει ο υπάλληλος αν είναι εξοφλημένα ή όχι ? Γιατί δηλ να πρέπει να πας στην εφορία και να φέρεις την αντίστοιχη βεβαίωση με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται ???
    Και μετά σου λέει πάταξη της γραφειοκρατίας... :a31::a31::a31:
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 26/12/2015 στις 20:59.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Κανε αίτημα στο taxis θα σου απαντήσουν πως θα μπορέσεις να πάρεις βεβαίωση χώρις να πας εκει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    @theod η μεταβιβαση θα γινει στην εφορια που ανηκεις;
    Γιαννης

Απλά να σας πω ότι σε όποια δου και να πάτε την δίνουν την βεβαίωση και ότι το Υπουργείο στην μεσογείων έχει δου μέσα και αν πάτε εκεί την παίρνετε επι τοπου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    @theod η μεταβιβαση θα γινει στην εφορια που ανηκεις;
    Απ' όσο ξέρω ΔΕΝ γίνονται μεταβιβάσεις στην εφορία...
    Η μεταβίβαση θα γίνει στο παράρτημα του Υπ. Συγκοινωνιών που ανήκει η περιοχή μου (στη οδό ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ στον Αλιμο).
    Λογικά την βεβαίωση για τα εξοφλημένα τέλη θα πρέπει να την πάρω από την εφορία μου (ΔΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ). Όπως όμως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες η ουρά στο τμήμα αυτοκινήτων λόγω των καταθέσεων πινακίδων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ...
    Και μου την δίνει που πρέπει να φάω όλο το πρωινό μου σε ουρές (και πνίγομαι και στην δουλειά κιόλας...) για κάτι που ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ από το κράτος ηλεκτρονικά, ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ στο κράτος ηλεκτρονικά, και ο μόνος που δεν μπορεί να το δει ηλεκτρονικά είναι οι ίδιες οι υπηρεσίες του κράτους-μπουρδέλου...

α ναι δεν γινονται μεταβιβασεις σε εφοριες. αλλα γιατι δεν πας στο κεπ να κανεις την μεταβιβαση; ειναι πιο απλη η μεταβιβαση εκει και επισης μπορεις να πας σε κεπ που δουλευει το απογευμα.

υπαρχει λογος που θες να πας στο υπουργειο ντε και καλα;
    Γιαννης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    α ναι δεν γινονται μεταβιβασεις σε εφοριες. αλλα γιατι δεν πας στο κεπ να κανεις την μεταβιβαση; ειναι πιο απλη η μεταβιβαση εκει και επισης μπορεις να πας σε κεπ που δουλευει το απογευμα.

υπαρχει λογος που θες να πας στο υπουργειο ντε και καλα;

Αφού είναι θέμα "επίσημης διαδικασίας" φαντάζομαι ότι και στα ΚΕΠ πάλι θα ζητήσουν την ίδια βεβαίωση από την εφορία για να προχωρήσουν την διαδικασία μεταβίβασης, άρα το πακέτο της ουράς στην εφορία δεν το γλυτώνω, άρα δώρον-άδωρο
    Επίσης στο ΚΕΠ η διαδικασία δεν είναι άμεση. Η καινούργια άδεια κάνει πάνω από 15ημέρες για να εκδοθεί και σε αυτό το διάστημα η κυριότητα (και η ευθύνη) του αυτοκινήτου παραμένει ακόμα στο όνομα του πωλητή, ενώ και ο νέος αγοραστής θέλει άμεσα την νέα άδεια στο όνομά του για να ασφαλίσει και να κυκλοφορήσει... Το βλέπει και λίγο ως πρωτοχρονιάτικο δώρο...
    Και εδώ που τα λέμε κι εγώ θέλω να γίνει άμεσα η μεταβίβαση για να φύγουν από πάνω μου οι όποιες πιθανές ευθύνες στην περίπτωση που συμβεί κάτι...

να σε πληροφορησω οτι κανεις λαθος. μολις φυγετε απο το κεπ ο αγοραστης με τα χαρτια του κεπ κυκλοφοραει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. και ο πωλητης δεν εχει πλεον καμια ευθυνη.

μετα το κεπ ο αγοραστης θα παει σε 15 μερες απλα να παρει την αδεια του. εσυ σαν πωλητης theod δεν εχεις καμια υποχρεωση μολις φυγετε απο το κεπ. γιαυτο και πρεπει να πληρωθεις πριν φυγετε απο το κεπ.

με το χαρτι του κεπ ο αγοραστης ΑΜΕΣΑ παει στην ασφαλεια και του το ασφαλιζουν.

γιαυτο λοιπον πρωτα ρωτα στο κεπ αν οντως θελουν την βεβαιωση τελων

Γιαννης

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοηθεια για μεταβιβαση
    από ilias s.m. στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2011, 18:01
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2010, 15:44
  3. Tην βοηθεια σας για μεταβιβαση
    από Corvo στο forum Off topic