Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 109

Θέμα: Πωλητές/πωλήτριες στον καιρό της κρίσης.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Έ αν το πτυχίο "οικονομικής κατευθυνσης" τους οδήγησε εκεί, τότε μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαν προσανατολιστεί σε καναν τεχνικό κλάδο; Μέρος της αιτίας όλων αυτών των αχαρακτήριστων που βλέπουμε, δεν είναι και ο κορεσμός απόφοιτων οικονομικής κατεύθυνσης;
    Άν άξιζαν μία θα ζούσαμε πια σε παράδεισο ευημερίας. Πολλά τα 600. Ας τους δίνουν 300 να μάθουν την "επιστήμη" της «οικονομικής κατεύθυνσης» απ την καλή κι απ την ανάποδη...
    Δεν εξετάζω το τι και πως των συγκεκριμένων, απλά ψάχνω να βρω φτηνό εργατικό δυναμικό στον argy που είχε και την απορία...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Συνεργάζομαι με πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις κι ελεύθερους επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια.
    Ελάχιστοι ήταν (και είναι) αυτοί που σέβονταν και αμείβανε σωστά το προσωπικό τους.

Μαντέψτε. Αυτοί είναι που επιβιώνουν ακόμη και σήμερα.
    Τελευταία τροποποίηση από Bladerunner; 28/12/2015 στις 19:38.
    Think faster than you ride

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Δεν εξετάζω το τι και πως των συγκεκριμένων, απλά ψάχνω να βρω φτηνό εργατικό δυναμικό στον argy που είχε και την απορία...
    Δεν πιστεύω να δυσκολευτείς!

Κάτσε να αρχίσουν και οι... εκπτώσεις!!

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    χμ...
    το 2009-2010 δουλευα σε εργαστηριο πυροσβεστηρων.52-53 ωρες την εβδομαδα,μισθο 700 ευρω.μεσα σε ενα χρονο εφτασε να μου χρωσταω σχεδον 2500 ευρω.το κακο ειναι οτι δεν εκανε "φτηνη" ζωη να δω οτι ζοριζεται να ζοριστω μαζι του.εφυγα και με πληρωνε 6 μηνες να με ξεχρεωσει.
    τωρα δουλευω σε συνεταιρισμο φαρμακοτετοιων.οταν εχουνε κανα συμβουλιο και σκανε μυτη εκει,το φτηνοτερο αμαξι τους ειναι οσο κανει το στρωμα μου,το παπι μου,το σμαρτ της κοπελιας μου,το κορολα του πατερα μου και το γιαρις του αδερφου μου μαζι.
    κι εμενα με εχουν 6ωρο γιατι δεν βγαινει να παιρνω 150 ευρω παραπανω για 8ωρο τον μηνα.
    αν δω οτι το αφεντικο παλευει,θα παλεψω μαζι του φιλε.αληθεια.επειδη ομως 99% τα αφεντικα μαμουν τους εργαζομενους πρωτα οσο τους παιρνει(με μειωσεις μισθων,ενσημων κλπ) θα τους κραζω.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Βαρεθηκα ομως την καραμελα οτι δεν αποδιδει ο υπαλληλος γιατι δεν αμοιβεται σωστα,δεν αποδιδει γιατι θελει να καθεται ολη μερα στην καφετερια και να πανε απο εκει να του δινουνε το μισθο.
    Θα συμφωνήσω ότι αν προβάλλεται αποκλειστικά ο μισθός σαν αίτιο μη απόδοσης, τότε μάλλον πρόκειται για καραμέλα.
    Σε δύσκολους καιρούς όλοι στριμώγνονται λίγο, γίνονται κάποιες παραχωρήσεις από κάθε πλευρά... τέλος πάντων, βρίσκεται η άκρη.
    Αυτό όμως ισχύει σε νορμάλ καταστάσεις, κάτι από το οποίο απέχουμε παρασάγγας πλέον.

Όταν ο άλλος ζει μέσα σε ένα περιβάλλον οπού η πουστιά είναι πια το μόνο έγκυρο νόμισμα, οπού ο σωστός θεωρείται το "κορόιδο" της υπόθεσης, οπού ο μόνος (και πλέον επίσημα αναγνωρισμένος) τρόπος να προκόψεις είναι να βρεις την δική σου συνταγή για λαμογιόπιτα, και οπού η μέχρι εσχάτων εκμετάλλευση της καλοσύνης/αδυναμίας του άλλου δεν είναι ούτε καν θέμα συζήτησης, ε, δεν τον κακίζεις άμα την δει και λίγο αλλιώς.

Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο που κάποιος ο οποίος αναγκάζεται να δουλεύει μέσα σε αυτό το σύστημα, να μην το απαυτώσει όσο τον παίρνει, και να κοιτάξει να την κάνει για οτιδήποτε άλλο καλύτερο με την πρώτη ευκαιρία.

Παλαιό μέλος

......
    Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο που κάποιος ο οποίος αναγκάζεται να δουλεύει μέσα σε αυτό το σύστημα, να μην το απαυτώσει όσο τον παίρνει, και να κοιτάξει να την κάνει για οτιδήποτε άλλο καλύτερο με την πρώτη ευκαιρία.
    Και εγω σε αυτο το συστημα δουλευω,το ιδιο ο χειρουργος και ο πυροσβεστης.

Για σκεψου ομως να σου πει ο χειρουργος:μου κοψανε τον μισθο στην μεση,αρα και εγω θα κανω την μιση δουλεια,κλειστον μονος σου.

Η ο πυροσβεστης τη στιγμη που παει να σβησει την φωτια να πει,μεχρι εδω πληρωνομαι.....

Σε οποιον φαινονται λιγα να φυγει απο τη δουλεια του.Σε καποια επαγγελματα οταν κανεις μιση δουλεια,δεν πλητεται η επιχειρηση αλλα ο καταναλωτης.Καποια στιγμη αν το κανουνε ολοι αυτο,η θα κλεισουνε αυτες οι επιχειρησεις,η θα αναγκαστουνε να γινουνε πιο λογικες.

Pan, νομίζω ότι πέφτεις σε λογικό σφάλμα:

Βασικά συμφωνώ 1000% μαζί σου όταν λες «δεν γουστάρεις - φύγε». Πάντα αυτό έκανα, σαν πάγια θέση.
    Αλλά προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση αυτουνού που για τον αλφα ή βήτα λόγο δεν μπορεί να πάρει τόσο ακραία θέση. Πρέπει πχ, να ταίσει τα παιδιά του, αλλά συνάμα και να κοιτάξει για ένα καλύτερο αύριο, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει εύκολα αν δεν μουτζώσει και λίγο το σύστημα.

Επ ουδενί λόγο δεν μπορεις να τον συγκρίνεις με τον πυροσβέστη η τον χειρούργο, η και τον σωστό δάσκαλο, ακόμα, π.χ.
    Αυτοί ασκούν επαγγέλματα οπού θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους (ελπίζω αυτό να θέλουν, δλδ) και θα το κάναν και τζάμπα, τρόπος του λέγειν, αν μπορούσαν έτσι να ζήσουν καλά, και να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κάποια τυχαία απασχόληση (φαγάδικο/φάμπρικα/γραφείο) δεν λειτουργεί υπό τέτοια υψηλά ιδανικά, και θα ήταν ανόητο να τα απαιτούμε, ιδίως όταν έχουμε βαλθεί να τον γ@μ**ουμε όσο πιο πολύ γίνεται.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Για σκεψου ομως να σου πει ο χειρουργος:μου κοψανε τον μισθο στην μεση,αρα και εγω θα κανω την μιση δουλεια,κλειστον μονος σου.
    .μα ήδη σου λέει "παίρνω λιγότερα από όσο αισθάνομαι ότι αξίζω, συμπλήρωσε το μισθό μου , αλλιώς ανοίξου μόνος σου....................."

Σε οποιον φαινονται λιγα να φυγει απο τη δουλεια του.
    Προφανως οποιος καθεται δεν εχει αλλη επιλογη.
    Εκτος αν παιζει μαζοχισμος κι ετσι...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    .μα ήδη σου λέει "παίρνω λιγότερα από όσο αισθάνομαι ότι αξίζω, συμπλήρωσε το μισθό μου , αλλιώς ανοίξου μόνος σου....................."
    Pan, νομίζω ότι πέφτεις σε λογικό σφάλμα:

Βασικά συμφωνώ 1000% μαζί σου όταν λες «δεν γουστάρεις - φύγε». Πάντα αυτό έκανα, σαν πάγια θέση.
    Αλλά προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση αυτουνού που για τον αλφα ή βήτα λόγο δεν μπορεί να πάρει τόσο ακραία θέση. Πρέπει πχ, να ταίσει τα παιδιά του, αλλά συνάμα και να κοιτάξει για ένα καλύτερο αύριο, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει εύκολα αν δεν μουτζώσει και λίγο το σύστημα.

Επ ουδενί λόγο δεν μπορεις να τον συγκρίνεις με τον πυροσβέστη η τον χειρούργο, η και τον σωστό δάσκαλο, ακόμα, π.χ.
    Αυτοί ασκούν επαγγέλματα οπού θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους (ελπίζω αυτό να θέλουν, δλδ) και θα το κάναν και τζάμπα, τρόπος του λέγειν, αν μπορούσαν έτσι να ζήσουν καλά, και να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κάποια τυχαία απασχόληση (φαγάδικο/φάμπρικα/γραφείο) δεν λειτουργεί υπό τέτοια υψηλά ιδανικά, και θα ήταν ανόητο να τα απαιτούμε, ιδίως όταν έχουμε βαλθεί να τον γ@μ**ουμε όσο πιο πολύ γίνεται.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    Προφανως οποιος καθεται δεν εχει αλλη επιλογη.
    Εκτος αν παιζει μαζοχισμος κι ετσι...
    Δεν ζω σε αλλο πλανητη,αλλα καποια στιγμη αν δεν θελουμε να μας παταμε κατω,πρεπει κατι να αλλαξουμε.Τα ιδανικα δεν τρωγονται.Δεν γινεται με ημιμετρα να περιμενουμε να μας λυσει αλλος τα προβληματα μας.

Οταν ερχοτανε μια εταιρεια να τις διανειμω τα προιοντα,τους ελεγα οτι δεν με συμφερει...πηγαινετε αλλου.Πηγαιναν αλλου,εγω ζοριζομουνα αρκετο διαστημα,οι συναδελφοι μου που κανανε ασυμφορες δουλειες βαλανε λουκετο και τωρα ερχονται παλι σε μενα και κανουμε υγιεις δουλειες.

Δεν εκανα μισοδουλειες και ζοριστηκα αρκετα,ας κανουνε και οι εργαζομενοι που θιγονται το ιδιο.

Οταν ερχοτανε μια εταιρεια να τις διανειμω τα προιοντα,τους ελεγα οτι δεν με συμφερει...πηγαινετε αλλου.Πηγαιναν αλλου,εγω ζοριζομουνα αρκετο διαστημα,οι συναδελφοι μου που κανανε ασυμφορες δουλειες βαλανε λουκετο και τωρα ερχονται παλι σε μενα και κανουμε υγιεις δουλειες.

Δεν εκανα μισοδουλειες και ζοριστηκα αρκετα,ας κανουνε και οι εργαζομενοι που θιγονται το ιδιο.
    Ό,τι έκανες ήταν και το σωστό, κατα την γνώμη μου.

Ελπίζω το σθένος που έδειξες μέχρι τώρα να πιάσει τόπο ακόμα κι όταν κάποια πολυεθνική, με πουστιά, φράγκα και κονέ θελήσει να εισχωρήσει στον τομέα σου.
    Και να μη χρειαστεί να τους παρακαλάς για υποεργολαβίες με ανταμοιβή Ουγκάντας.

====

Παρεπιμπτόντως, να υποθέσω οτι η απάντησή σου στον χειρούργο του όποιου ΕΣΥ αισθάνεται αδικημένος, είναι «Τράβα γίνει ιδιωτικός»;

Σαφως και θελει ιδανικα αξιες κλπ.γιαυτο κι εγω προσωπικα δεν εχω παρακαλεσει κανεναν για αυξηση η οτιδηποτε αλλο.
    Ομως οταν μιλαμε για επιβιωση αλλαζει το πραγμα.
    Τι να πω στον συναδελφο μου που με μισθο 700€ συντηρει σπιτι γυναικα και παιδι;
    Ενα τυχαιο πχ.

η κοπελιά φίλου που έχει μεταναστεύσει στην αγγλία, πήγε τον σεπτέμβριο να ζήσει μαζί του

η κοπελιά δουλευε πωλήτρια καλλυντικών σε κάτι χόντους κλπ κλπ και την ίδια δουλειά κάνει και εκεί ως πάρτ - ταιμερ μέσω γραφείου που συνεργάζεται με τις μεγάλες εταιρείες....

πρόσφατα (προηγούμενο σ/κ) την στείλανε σε ένα σταντ της σανέλ (για πρώτη φορά).... αν και ο ρόλος της ήταν πιο πολύ να τακτοποιεί τα ράφια, έκανε στο 4ωρό της πωλήσεις 2.800 λιρών αγγλίας....

στο τέλος της ημέρας οι υπεύθυνοι της σανέλ, ζητήσανε από την εταιρεία της να βρούνε τρόπο να "δέσουν" την συνεργασία με την κοπελιά με κάποιο τρόπο γιατί τους γλύκανε ο λογαριασμός.... δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει καθώς είναι πολύ προσφατο το συμβάν....

τι θέλω να πω???? ο καλός ΔΕΝ χανεται, ξεχωρίζει, ΔΕΝ είναι "άλλος ένας"....
    ΑΛΛΑ για να γίνει αυτό, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να δουλεύει σε ένα ΥΓΙΕΣ εργασιακό σύστημα/περιβάλλον με σεβασμό στους νόμους, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις κάθε πλευράς.... το οποίο εδώ, δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει.... δε χτίζεις παλάτια στην αμμο αγάπη μου, θα γκρεμίσουν στην πρώτη στραβή....
    πουτσ@@@@@@@@@

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    η κοπελιά φίλου που έχει μεταναστεύσει στην αγγλία, πήγε τον σεπτέμβριο να ζήσει μαζί του

η κοπελιά δουλευε πωλήτρια καλλυντικών σε κάτι χόντους κλπ κλπ και την ίδια δουλειά κάνει και εκεί ως πάρτ - ταιμερ μέσω γραφείου που συνεργάζεται με τις μεγάλες εταιρείες....

πρόσφατα (προηγούμενο σ/κ) την στείλανε σε ένα σταντ της σανέλ (για πρώτη φορά).... αν και ο ρόλος της ήταν πιο πολύ να τακτοποιεί τα ράφια, έκανε στο 4ωρό της πωλήσεις 2.800 λιρών αγγλίας....

στο τέλος της ημέρας οι υπεύθυνοι της σανέλ, ζητήσανε από την εταιρεία της να βρούνε τρόπο να "δέσουν" την συνεργασία με την κοπελιά με κάποιο τρόπο γιατί τους γλύκανε ο λογαριασμός.... δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει καθώς είναι πολύ προσφατο το συμβάν....

τι θέλω να πω???? ο καλός ΔΕΝ χανεται, ξεχωρίζει, ΔΕΝ είναι "άλλος ένας"....
    ΑΛΛΑ για να γίνει αυτό, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να δουλεύει σε ένα ΥΓΙΕΣ εργασιακό σύστημα/περιβάλλον με σεβασμό στους νόμους, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις κάθε πλευράς.... το οποίο εδώ, δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει.... δε χτίζεις παλάτια στην αμμο αγάπη μου, θα γκρεμίσουν στην πρώτη στραβή....

Ρε αιθεροβάμμονα, άν γινόταν εδώ στην ελλάδα αυτό, οι υπεύθυνοι του καταστήματος θα
    της λέγανε να δουλέψει 2-3 ώρες περισσότερες κάθε μέρα κι' εννοείται χωρίς ή με ελάχιστη
    αμοιβή........και με την ασφάλιση του 4ώρου (αν υπάρχει κι' αυτή...)

Τάχα μου εφαρμόστηκε πρίν χρόνια το 4ωρο-ημιαπασχόληση και το μόνο
    που κατάφερε ήταν να ξεφτιλήσει μεροκάματα και ασφαλιστικά δικαιώματα και
    το έχουν δεχτεί ασυζητητί οι πάντες.......και φυσικά πουθενά όπου κι' αν
    εφαρμόστηκε δεν διπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι...................

Τα μουνόπ@ν@ οι μονοφαγάδες κυβερνώντες και μή που δεν μοιράζονται
    τίποτα, ήταν πρόθυμοι και δεκτικοί στον να μοιραστούν τα πενιχρά μεροκάματα
    στα δύο αλλά αυτό που τελικά συνέβη ήταν να καταλήξουν οι περισσότερο
    εργαζόμενοι με τους μισθούς και τα μεροκάματα μισά.......
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μα οι εκαστοτε κυβερνωντες ειναι ανθρωποι που κατα βαση δεν εχουν δουλεψει
    πως να ξερουν λοιπον τι σημαινει ολοκληρο και μισο μεροκαματα, ημερομισθιο, υπερωρια κλπ
    εκτος αν δουλεια θεωρειται το πολιτικο γραφειο του πατερα τους

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μοτομαγαζάκια στον καιρό της κρίσης
    από paramedic στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 87
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2015, 23:56
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2007, 19:39
  3. BMW Enduro 450cc επίσημα στον αγώνα της Ισπανίας
    από STOYBI στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 25/04/2007, 06:22
  4. η νύχτα της κρίσης
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/02/2007, 16:38
  5. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2004, 10:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία