Εγώ νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας.
Ποτέ δεν με σταμάτησε η βροχή, μια φορά βρέθηκα στην Εθνική με πολλά χιόνια και ημουνα εγώ και το grader....
Εντάξει δεν ήταν και πολύ έξυπνο, αλλά ήμουν νέος και δεν καταλάβαινα τίποτα.
Ομως με βροχή πάω παντού ακόμα και σήμερα (που μεγάλωσα κι έβαλα μυαλό ??? )
Οδηγίες προς ναυτιλομένους....
- Αν δεν ξέρετε τον δρόμο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ η ταχύτητα πρέπει να μειωθεί πολύ.
- Το ίδιο την νύχτα.
- Υπάρχει περ'ίπτωση πχ να πάτε να βγείτε πίσω από πουλμαν η φορτηγό για προσπέραση και ακριβώς εκεί να αρχίζει νησίδα.
- Αν δεν έχετε καλό εξοπλισμό μην επιχειρήσετε ταξίδι.
- Αν μπορείς να πάς λίγο πιο γρήγορα βλέπεις καλύτερα. Γυρνωντας το κεφάλι μια δεξιά και μι ααριστερά η ζελατίναι του κράνους καθαρίζει αρκετά.
- Μαλακά με το γκάζι και με τα φρένα. Προβλέπουμε ακόμα μακρύτερα και κανονίζουμε την πορεία μας.
- Ακόμα κι αν δεν βρέχει πολύ και έχετε ατελείωτη ευθεία μπροστά σας μην ανοίγετε και πολύ. Μου έχει φύγει πίσω με 180 στην ευθεία του Σείριου. Λέγεται υδρολίσθηση - aquaplaning -
- Πάντα τουλάχιστον 2 ζευγάρια γάντια μαζί σας όταν πάτε μακριά. Το 2ο το βάζετε στην επιστροφή, η και σε ενδιάμεση στάση.
- Αν πέσετε σε πυκνή ομίχλη, να πατάτε το φρένο λίγο, ώστε να ανάβει το στόπ. Κάτι σαν φώς ομίχλης δηλαδή. Καλύτερα να το αναβοσβήνετε. Δεν είναι δύσκολο, αν δεν σου έχουν παγώσει τελείως τα χέρια, (βλέπε 2α γάντια).....Εννοείται ότι το πατάτε ίσα ίσα να ανάψει το στόπ, χωρίς να φρενάρει το μηχανάκι. Για μεγάλη απόσταση σε ομίχλη, ίσως αξίζει να ρυθμιστεί η βαλβίδα του πίσω φρένου να μείνει αναμμένη μόνιμα.
Αν το μηχανάκι έχει alarm μπορείτε να τα ανάψετε. Το νόημα είναι να φαίνεστε από μια λογική απόσταση. Τα στοπ και φλας είναι 21Watt ενώ το πορείας πίσω είναι 5.
- Στη βροχή η αλυσίδα ξεπλένεται έυκολα, παρτε σπρει μαζί σας.
Θα επανέλθω μόλις σκεφτώ τίποτα άλλο....
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΥΜΑ!!!!
:rotflmao: :rotflmao: