Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 193

Θέμα: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-KΥΡΙΑΚΗ 3/1/2016

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Eversman Προβολή μηνύματος
    Ίσα-ίσα, πού ώς ντόπιος, η γνώμη σου μετράει. Άν υπάρχει κάτι αρνητικό και γενικότερα μή αποδεκτό, το συζητάμε. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν πολλές επιλογές διαδρομών και προορισμών (καιρού επιτρέποντος).
    Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι αρνητικό, πολύ περισσότερο κάτι μη αποδεκτό... άλλωστε τα πάντα είναι υποκειμενικά. Απλά ως ντόπιος που λες κι εσύ, θεωρώ (όπως και πολύ ντόπιοι) ότι τα Αθίκια είναι αδιάφορο έως άσχημο χωριό - αν και ομολογώ ότι αγνοούσα ότι έχει μουσείο τσίπουρου (πιθανώς επειδή απεχθάνομαι το αλκοόλ γενικότερα). Δεν έχει κάτι το γραφικό ή κάτι το ξεχωριστό, είναι απλά ένα αδιάφορο χωριό. Ο δε Βασίλας έχει όνομα για τα ψητά του και τα παϊδάκια του, πριν λίγα χρόνια όποιον να άκουγε πρότεινε Βασίλα για ντόπιο παϊδάκι γλύκισμα, μέχρι που έσκασε η είδηση ότι τα ντόπια παϊδάκια Αγιονορίου μίλαγαν τη σλαβική διάλεκτο προερχόμενα από τα Σκόπια. Προς Θεού, ούτε μομφή είναι εναντίον του ανθρώπου, ούτε έχω κάτι μαζί του, ούτε κάτι υπονοώ για την ποιότητα και το υγιεινή, ούτε έκανε κάτι παράνομο, μόνο και μόνο είχε γέλιο η όλη φάση με τους "γνώστες" το αναφέρω και πάλι ότι έχει κάνει όνομα στην περιοχή και ίσως είναι και ο μόνος αξιόλογος στην περιοχή της Τενέας και όχι αδίκως. Απλά τα βλέπω με το μάτι του ντόπιου και δεν μ κάνει εντύπωση κάτι που σε άλλον μπορεί να φανεί ωραίο. Δυστυχώς η μπαταρία μας άφησε μέρες και μου είπαν ότι η νέα που παρήγγειλα είναι δύσκολο να έρθει έως αύριο, οπότε δεν έχω μοτοσυκλέτα. Χωρίς να έχω προσωπική άποψη μιας και δεν έχω πάει, έχω ακούσει καλά λόγια για την ταβέρνα Βεράντα στο Ρυτό, φτάνοντας στην Αλμυρή στο ύψος της εκκλησίας κάνετε δεξιά και μετά αμέσως αριστερά, το χωριό επίσης είναι αδιάφορο αλλά έχει ωραία διαδρομή μέσα στα πεύκα και βγαίνεις Σοφικό και από εκεί Κόρφο. Από την άλλη όλοι σχεδόν φαντάζομαι έχουν πάει Κόρφο κάποια στιγμή από Επίδαυρο, απλά τη σημειώνω σαν εναλλακτική διαδρομή και μόνο. Αναφορικά με την μέχρι τώρα διαδρομή, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη Χιλιομόδι, προς την Ιερά Μονή Φανερωμένης και μέσα από το δάσος να βγείτε Κλένια και από κει Αγιονόρι. Στην δε Κλένια, έχει ένα ξωκλήσι, τον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο είναι σε ψηλό σημείο με ωραία θέα στον κάμπο της Τενέας, έχει κάποια ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια για μικρή ανασυγκρότηση, μέχρι το καλοκαίρι τα παιδιά του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου τα είχαν περιποιημένα σχετικά, τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο χώρος...

Τονίζω και πάλι ότι αυτή είναι η ματιά του ντόπιου, καθαρά υποκειμενική και δεν βρίσκω κάτι αρνητικό!!!
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 30/12/2015 στις 21:08.

Edit για τον Άγιο Παντελεήμονα στην Κλένια μου είπαν μόλις τώρα ότι ο χώρος είναι κλειστός και τα κλειδιά του πάρκου εκεί τα έχουν οι του πολιτιστικού, για τον δε Βασίλα οι καλοφαγάδες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι είναι η καλύτερα ταβέρνα της περιοχής με διαφορά στα ψητά και έχει φτιάξει ωραίο μαγαζί.

Ampari power Το avatar του/της Eversman
    Καλά κάνεις και μας τα λές! Δεν νομίζω να σε παρεξηγεί κανένας.

'Ως κύριος προορισμός της βόλτας είναι το Αγιονόρι. Και από άποψη Ιστορίας (κάστρο κλπ) και για το απόκοσμο του τοπίου και για την ερημιά που προσφέρει. Ομολογώ ότι στον Βασίλα δεν έχω ξαναφάει.
    Από φίλους που μένουν στο Ναύπλιο και στην Αγ. Τριάδα, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλη ταβέρνα στο χωριό, οπότε μετά από ένα καλό περπάτημα/ξενάγηση στο κάστρο, βολεύει. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αξιόλογες (ίσως και πιό αξιόλογες) ταβέρνες στην γύρω περιοχή, όπως το κρεοπωλείο/ταβέρνα του σύντροχου Κατσίγιαννη στον Άγ. Βασίλειο, απλά είναι εκτός δρομολογίου.

Τα Αθίκια, επιλέχτηκαν ώς "ενδιάμεσος" σταθμός για τον καφέ -έχει ανοίξει μία καινούργια, όμορφη καφετέρια στην πλατεία, η "Αγορά" και ώς μία εναλλακτική προσέγγιση στο Αγιονόρι, αντί της Παλαιάς ,από Χιλιομόδι.
    Ωστόσο, έχεις δίκιο. Δέν διαφέρει από άλλα χωριά και δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από την μεγάλη πλατεία, με εκκλησία και το καμπαναριό. Είναι απλά μία στάση για καφέ. Άν ήταν στο χέρι μου θα πηγαίναμε για καφέ στον Άγ. Ιωάννη, πάνω από τα Αθίκια και μετά στο Αγιονόρι. Όμως το χωριό αυτό -όπως και το Αγιονόρι- είναι σε υψόμετρο και η πρόσβαση δύσκολη με τέτοιες καιρικές συνθήκες.
    Επειδή λοιπόν ο καιρός χαλάει κι άλλο, θα πρέπει να κινηθούμε σε "πεδινή" διαδρομή, Δυτικά του Αγιονορίου, για να αποφύγουμε τον παγετό και το κρύο της Ανατολικής πρόσβασης (Αγγελόκαστρο, Λίμνες).
    Έχουμε σκεφτεί εναλλακτικούς προορισμούς για καφέ, όπως το Χιλιομόδι, η Κλένια, ο Σολομός και γιατί όχι, η Αρχαία Κόρινθος. Απλά τα Αθίκια είναι κοντά στον τελικό προορισμό και δεν θα θέλαμε να βάλουμε τον κόσμο να κάνει πολλά χιλιόμετρα μετά την χαλάρωση του καφέ, για να φάει. Ο καιρός βέβαια, έχει τα δικά του σχέδια, πρός το παρόν.

Συγγνώμη για το σεντόνι, απλά ήθελα να σου δείξω το όλο σκεπτικό.

Υ.Γ.
    Την διαδρομή Αλμυρή-Ρυτό-Σοφικό-Αγγελόκαστρο-Λίμνες-Πρόσυμνα-Ναύπλιο, την κάναμε τον Αύγουστο. Πολύ όμορφη διαδρομή, αλλά δεν θα την πήγαινα τέτοια εποχή.
    Τελευταία τροποποίηση από Eversman; 30/12/2015 στις 21:56.
    I'm the footprint on the sand ....

Winterhater.

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Πάνο σιγα μην εξηγείς γιατί επέλεξες αυτα τα μέρη, απλα επειδή έτσι σου γουστάρει όποιος θέλει ακολουθεί απλο είναι
    πάντως αν δουμε οτι λακίζει δε βαράμε καμια ταβέρνα εντός Αθήνας να γίνει μάχη σαν εναλλακτική λύση
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Μη ζητάς συγγνώμη, εγώ πρέπει να ζητάω, άλλωστε σιγά το σεντόνι. Το σκεπτικό είναι λογικότατο, για την καφετέρια στα Αθίκια δεν γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος πως ξέρεις καλύτερα, έχω καιρό να πάω Αθίκια στην πλατεία, την τελευταία φορά πήγα μέχρι το μνημείο με το RF-104 πριν την είσοδο του χωριού. Η Κλένια απλά δεν έχει καν καφετέρια, όλοι πάνε Χιλιομόδι, ενώ και τα Αθίκια χίλες φορές καλύτερα από το Σολωμό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Πάνο σιγα μην εξηγείς γιατί επέλεξες αυτα τα μέρη, απλα επειδή έτσι σου γουστάρει όποιος θέλει ακολουθεί απλο είναι
    πάντως αν δουμε οτι λακίζει δε βαράμε καμια ταβέρνα εντός Αθήνας να γίνει μάχη σαν εναλλακτική λύση
    Όλα καλά Μπιλάκο . Κουβέντα κάνουμε και πολλές φορές μέσα από την κουβέντα, βγαίνουν ωραίες σκέψεις και ωραίοι προορισμοί. Άσε που γλυτώνεις και κακοτοπιές

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Μη ζητάς συγγνώμη, εγώ πρέπει να ζητάω, άλλωστε σιγά το σεντόνι. Το σκεπτικό είναι λογικότατο, για την καφετέρια στα Αθίκια δεν γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος πως ξέρεις καλύτερα, έχω καιρό να πάω Αθίκια στην πλατεία, την τελευταία φορά πήγα μέχρι το μνημείο με το RF-104 πριν την είσοδο του χωριού. Η Κλένια απλά δεν έχει καν καφετέρια, όλοι πάνε Χιλιομόδι, ενώ και τα Αθίκια χίλες φορές καλύτερα από το Σολωμό.

Είχα πάει την περασμένη εβδομάδα για αναγνώριση

Winterhater.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    α μπραβο για να φαμε πρεπει να κανουμε και ενα σκασμο χλμ?

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    μια βολτα, την παμε για να την απολαυσουμε και να περασουμε καλα και ευχαριστα..

για να υπαρξει απολαυση και ευχαριστηση πρεπει να βοηθουν και οι συνθηκες..

η απολαυση και η ευχαριστηση, πανε περιπατο αν συντρεχουν λογοι για τους οποιους
    δε βλέπεις την ωρα να σταματήσεις να οδηγεις και να αραξεις καπου οπου θα νιωσεις ανετα..

για τους λογους αυτους εάν τη κυριακη εχει το εξαιρετικης ποιοτητας σουηδικο πουτσοκρυο που ειχε σημερα, δεν θα ερθω στη βολτα..

Καλημέρα σύντροχοι και καλή χρονιά

Λόγω, άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους προορισμούς μας(κρύο και παγετός), όπως επίσης και της αυξημένης πιθανότητας βροχης την Κυριακή, η βόλτα ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ για την

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1/2016 - Αργία των Φώτων.

Σε περίπτωση διάψευσης των καλών προγνώσεων, η βόλτα θα αναβληθεί οριστικά. Όπως είπε και ο Μιχαλιος παραπάνω, σημασία έχει να ευχαριστηθουμε βόλτα και να χαλαρωσουμε και όχι να αποδείξουμε πράγματα που δεν χρειάζονται αποδείξεις.

Η ασφάλεια μας, μπαίνει πάνω απ' όλα

Winterhater.

Σε 5' ξεκινάω με το τουτού για την περιοχή. Πάντως από το πρωί έχει ηλιοφάνεια, ούτε μισό σύννεφο στον ουρανό... Χτες πάλι απόγευμα που πέρασα είχε πασπαλίσει με χιόνι λίγο το βουνό.

Banned
    Δεν ξέρω για εκεί
    Εδώ πάνω τραγουδάνε
    {Ο ήλιος καίει, και εγώ κρυωνω}
    11

Μείον είχε το πρωί

Ευτυχώς έχω άδεια, το πρόβλημα στις ανηλιες στροφές, δεν είναι ο παγετός (πάχνη) που ασπριζει,αλλά ο μαύρος πάγος που δέν φαίνεται

Α ραααααααα Το avatar του/της Hayate
    Ίσως....και μάλλον με έκπληξη Kinder...Θα κριθεί βράδυ Τρίτης...

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Για πάμε, από καιρό τι έχουμε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Για πάμε, από καιρό τι έχουμε;
    http://freemeteo.gr/kairos/agionoroi...country=greece

Από καιρό και διάθεση, καλά πάμε. Από ταβέρνα δεν ξέρω τί θα γίνει, μιάς και ο Βασίλας, λόγω της αργίας θα έχει κόσμο με πούλμαν στο μαγαζί και θέλει τον αριθμό των ατόμων, για να κλειστεί τραπέζι.

Τον αριθμό των ατόμων, δεν μπορώ να τον πώ (αφού δεν τον ξέρω αλλά ούτε θα δεσμεύσω κάποιον και μετά να γίνει του Μαύρου Λιθαριού ), οπότε φθάνοντας στα Αθίκια, θα πέσει τηλέφωνο ...

-"Είμαστε τόσοι, σε μισή ώρα είμαστε εκεί. Έχεις?...."

Άν έχει, καλώς, πάμε για Αγιονόρι. Άν δεν έχει χώρο για να μας φιλοξενήσει, τότε πάμε στο plan Β και πάμε από τα Αθίκια, σε παρακείμενο χωριό με σίγουρη φιλοξενία και επίσης καλό και σπιτικό φαγητό.

Έγινε διόρθωση στο αρχικό κείμενο, για το σημείο ανασυγκρότησης, για τους εκτός Αττικής ή αυτούς που δεν θα ξεκινήσουν από το Περίπτερο.
    Τελευταία τροποποίηση από Eversman; 04/01/2016 στις 13:35.

Winterhater.

Εγω δεν εχω μηχανακι,να ερθω;;

Σελίδα 9 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αντε και καλη χρονια...
    από sotpag στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2005, 00:06
  2. Καλη Χρονια >>>>>2005
    από ireneepi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 41