Τελευταία τροποποίηση από gefr; 22/03/2015 στις 23:37.
εγω ειχα αγορασει αυτο......http://www.amazon.fr/Facom-R2NANO-PG.../dp/B0043C7FQI και σε συνδυασμο με τα βασικα εργαλεια της ΚΤΜ ημουν παντα οκ............για τα βασικα ομως........
Ωστοσο λογω πολυαριθμων ψυχαναγκασμων κ ανασφαλειων.......εχω ενα tail-bag, το οποιο εχει............
1. δυο μεγαλους λεβιεδες για επισκευη-αλλαγη σαμπρελας κ 6 μικρους που απλα σου κανουν πιο ευκολη τη ζωη
2. δυο σαμπρελες (μια 21 μια 18) αν κ με μια 21ιντσων κανεις την δουλεια σου κ για το εμπρος ελαστικο αλλα κ για το πισω, μεχρι να φτασεις στον πολιτισμο κ να την αντικαταστησεις
3. wd40
4. σπρει αλυσιδας
5. μια ασφαλεια αλυσιδας, αναλογα το μοντελο που εχεις (για την δικη σου περιπτωση 525)
6. σε δυο μπουκαλακια απο φαρμακειο, βαζεις στο ενα υγρα φρενων κ στο αλλο λαδι ATF για τον συμπλεκτη
7. μια υφασματινη ταινια
8. ζιπακια
9. τρομπα χειρος ή καλυτερα αμπουλες CO2, τις οποιες πουλανε στα ποδηλαταδικα ή κ στα αξεσουαρ μοτο για να φουσκωσεις γρηγορα ενα ελαστικο
10. ενα κλειδι για τον πισω κ εμπρος τροχο (παρε κ ενα καρεδακι, 17 αν θυμαμαι, για να το χρησιμοποεισεις οταν θα θελησεις να ρυθμισεις προφορτιση εμπρος ελατηριων)
11. εναν φακο κεφαλης
12. πενσα - μυτοτσιμπιδο
13. μανετες φρενου-συμπλεκτη
14. υποξικη κολλα
15. ενα κοπιδη
16. σειρα με αλεν μεγαλου μηκους, απο την μια τουλαχιστον μερια πολλαπλων κατευθύνσεων
17. Λαδι οτι φορας για τυχων συμπληρωμα
18. φαστ επισκευης ελαστικων
αυτα κ αλλα.............πολλα, αναλογα με το που θα ταξιδεψεις, ποσο μακρια απο αστικα κεντρα κ ποσο τρελος εισαι για να τα κουβαλας ολα αυτα!!!!
Εγω παντως σε μεγαλα ταξιδια βολτες κτλ κτλ δε μου χρειαστηκαν ποτε...........αλλα χρειαστηκαν σε φιλους που δεν κουβαλαγανε τιποτα μαζι τους!!!! Παραδειγμα ο spyro που αλλαξαμε σαμπρελα τελικα πανω στην εθνικη κατα την διαρκεια του 13ου 36ωρου...........
στα μαθηματα on-off του χελιωτη, οταν ο mariner, ειχε μια πτωση με αποτελεσμα να σπασει το τζαμακι της πισω τρομπας φρενου........κ με την κολλα, ταινια κ υγρα, καταφερε να συνεχισει την βολτα κ γυρισε ασφαλης σπιτι του.
Ολα μπορει να ακουγονται υπερβολικα για καποιον, αλλα δυστυχως ποτε δεν ξερεις τι θα χρειαστεις!!! Εγω απλα εχω αποφασισει να ειμαι τουλαχιστον καλλυμενος για καποια βασικα κ απλα πραγματα τα οποια ειμαι σε θεση να επισκευασω, οταν κ αμα χρειαστει κ φυσικα να συνεχισω την βολτα μου!!!!
Εκεί που τελειώνει ο δρόμος αρχίζει η περιπέτεια....
Πολυ καλο θρεντακι!
Να προσθεσω για το κιτ-κατω-απο-τη-σελα ενα μικρο φακο led και ενα απλο πολυεργαλειο (πενσα, μαχαιρακι, κτλ)
Θα γίνω πάλι κακός και θα υπενθυμίσω οτι μιλάμε για εργαλειοθήκη εκτάκτου ανάγκης για να την έχουμε μαζί μας σε εκδρομή, όχι εργαστήριο στο γκαράζ (σπίτι μας), όπου όποιες υπερβολές είναι επιτρεπτές. Στην εκδρομή το βάρος και ο όγκος είναι κρίσιμα. Στο εργαστήριο το κόστος κυρίως.
Γειά χαρά.
στο αρχικο μηνυμα δεν μιλαει για εργαλειοθηκη εκτακτης αναγκης![]()
Καλησπερα κι απο εμενα - το πρωτο μου μηνυμα ειναι αυτο:
Να προσθεσω οτι στο 990ADV ΔΕΝ υπαρχει μπουζοκλειδο μεσα στην στανταρ εργαλειοθηκη!!!
Ολως περιεργως, το 950 ειχε μεσα στο τσαντακι...αλλα αφαιρεθηκε επισημως για το 990.
Οσοι εχετε 990 βεβαιωθειτε οτι δεν το εχετε και βεβαιως εαν το χρειαζεστε (μετα απο...κολυμπι σε ποταμι "μπορει" να χρειαστει να ανοιξετε τους κυλινδρους για να πεταχτει/φυγει το νερο ενεργοποιωντας την μιζα, μεταξυ κι αλλων βεβαιως ενεργειων) φροντιστε να το προμηθευτειτε.
Εδω υπαρχει και ενα ζητημα ... ειναι 16mm ΛΕΠΤΟΥ τοιχωματος! Δεν κανουν λοιπον ολα τα 16mm μπουζοκλειδα. Το οριτζιναλ το βρισκετε απο την ΚΤΜ αλλα βγαινει απαγορευτικα ακριβο (για ενα εργαλειακι). Λενε (πηγη: http://www.ktm950.info) οτι της Yamaha ειναι to ιδιο με κωδικο P/N: 5TA-2814F-00-00 (στο ~1/5 της τιμης). Δεν το εχω τσεκαρει. Εαν καποιος μαθει μπορει να μας ενημερωσει για αυτο το τοσο απαραιτητο εργαλειο.
μπορεις να πας στα beta που εχουν λεπτα καρυδακια μπουζι με εξαγωνο καρε εξωτερικο και 3/8 εσωτερικο.
Γιαννης
Δεν χρειάζεται τόσο ακριβό μωρέ για μια φορά στο τόσο! Τo carolus που έχω στη μηχανή μου είναι πιο λεπτό από 16αρι μακρύ καρυδάκι και λίγο πιο λεπτό ακόμα και απ' το παλιό dowidat μπουζοκαρυδάκι που έχω στην εργαλειοθήκη μου. Επίσης είναι μαγνητικό και βγαίνει και σε 3/8 και σε 1/2 καρέ ενώ μπορεί αντί για καστάνια να μπει εξωτερικά και 17αρι πολύγωνο. Τιμή κάπου στα 5 ή 7 ευρώ για το 1/2 νομίζω.
Κάποιες φορές όμως χρειάζεται εχτρα λεπτό το οποίο πιο πολύ έχει θέση σε σπέσιαλ τουλς. Δε νομίζω να χρειάζεται τέτοιο το κτμ. Ένα λεπτό μπουζοκαρυδάκι είναι πιστεύω υπεραρκετό.
Sent from me using a computer.
Ότι και να είναι πρόσεξε γιατί έχουν διάφορα μεγέθη. Μπορεί να είναι ph2 ή ph3 (πιθανότερο το πρώτο)
edit.. Αν αυτές οι βίδες είναι ψιλοκολλημένες μη τις χτυπήσεις. Βρες ένα καλό κατσαβίδι στο σωστό νούμερο και κάνε ότι τις βιδώνεις, πριν προσπαθήσεις να τις ξεβιδώσεις.
Μετά μη τις σφίξεις πολύ, απλά σφίξε εναλλάξ με ελάχιστη δύναμη.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 04/01/2016 στις 21:53.
Για μπουζόκλειδο υπάρχει και το koken με τα ελάσματα, πολύ λεπτό σε σύγκριση με 16 mm facom καρυδάκι και πολύ καλή συγκράτηση με τα ελάσματα . Τιμή 13.5 ευρό σε 1/2. Παίρνει και κλειδί αν δεν υπάρχει καστανιά αλλά δεν θυμάμαι το μέγεθος
Που βρήκες το κοκέν με 13 ευρώ?
χαχαχαχα πρωινιάτικο θα τρολάρω.
Πάρτε και κανένα ζευγαράκι γάντια μιας χρήσης, θα γίνετε που θα γίνετε μουν.... από τα γράσα και τις μουτζούρες, να μπορείτε να φορέσετε και γάντια μετά. Κάνουν και για άλλες χρήσεις πχ αν τα γάντια σου βάζουν νερά και ξυλιάζεις, φοράς ένα ζευγαράκι μιας χρήσης από μέσα και όλα κομπλέ.
Αλλά αναρωτιέμαι πόσο μακρυά μπορείς να πας με ένα ΚΤΜ???
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).