Περίπου 33 μέτρα θέλει μια μηχανή από τα 100. Τώρα αν θα είναι μπρεμπο κτλ ακτινικες και τα ρέστα, άμα ο δρόμος είναι γειά σας, πάνε στραφι όλα αυτά.
Περίπου 33 μέτρα θέλει μια μηχανή από τα 100. Τώρα αν θα είναι μπρεμπο κτλ ακτινικες και τα ρέστα, άμα ο δρόμος είναι γειά σας, πάνε στραφι όλα αυτά.
το "πρόβλημα" με το φρενάρισμα στις μηχανές είναι ότι ένα μέτριο αμάξι φρενάρει καλύτερα από τα καλύτερα φρένα σε μηχανή. Το "πρόβλημα" γίνεται χειρότερο όταν σκεφτείς ότι με το αμάξι και κουλάδι του ελέους να είσαι, αν κλωτσήσεις το φρένο και μείνεις εκεί, θα σταματήσεις μια χαρά, γιατί όλα πιά έχουν abs (Εκτός αν έχεις κανα κίτκαρ... ξέρω γω; ) ενώ στη μηχανή, ακόμα και με abs, χρειάζεται να ξέρεις. Ακόμα παραπέρα, ο δρόμος... το αμάξι δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί από ανωμαλίες και αλλαγές στην πρόσφυση του δρόμου από σημείο σε σημείο.
Μας βοηθάνε όμως τα εξής: 1) στη μηχανή το περιμένουμε το κακό 2) έχουμε μονίμως δάχτυλα στο φρένο (ελπίζω οι περισσότεροι) 3) προσέχουμε το δρόμο 4) ξέρουμε να προβλέπουμε την κίνηση καλύτερα από τον μέσο κουτάκια...
άμα το καταφέρεις αυτό, θα φάω την 55"αρα οθόνη μου. edit: να το πω αλλιώς: με τί μηχανή και πού;
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Ολες οι μετρησεις στα διαφορα τεστ γινονται σε ιδανικες και ελεγχομενες συνθηκες .Στην σκληρη πραξη η μεση μηχαμη με τον μεσο οδηγο σε ξαφνικο γεγονος ΑΝ ΔΕΝ ΜΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ στο φρεναρισμα τοτε απο 100 χλμ θελει τα διπλα απο 33 μετρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
μούμπλε μούμπλε
S=.5αt^2
v=αt S=.5α(v/α)^2, α=v^2/2S, S=33 m, v=100 kph, α= 11.7 m/s^2 ~= 1.2 g
σκριτς σκριτς
http://www.motorcyclistonline.com/ne...-us-grand-prix, http://blog.motorcycle.com.vsassets....nfographic.jpg
χμμμ
οκ
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Ε τι θες να πεις; 1.6g φθάνουν τα MotoGP. Totally doable
Life begins at 45°.
πάντως είναι μεγάλη ιστορία τα φρένα
Όλοι μας έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να φρενάρουμε σαν τον ρόσι που κλέβει τις εσωτερικές στα φρένα,
πόσοι από εμάς όμως έχουμε σπαταλήσει χρόνο στο να δοκιμάσουμε πως μπορεί να φρενάρει αυτή η μηχανή μας σε οριακές συνθήκες?
ε?
και η ζωή συνεχίζεται...
Τι συγκρίσεις κάνεις ακριβώς; τι σχέση έχουν οι 300άρες που μειώνονται στα 100 για την στροφή, και τα 100-0 που συζητάμε;
Τα 33 του Τόλη, μου ακούγονται αισιόδοξο νούμερο, αλλά όταν υπάρχουν δεκάδες μότο με απόσταση φρεναρίσματος 35-45 μέτρα, άρα + - μέσα στο νούμερο G που έβαλες, γιατί σου φαίνεται υπερβολικό;
Εμένα ρωτάς; O Ohm το είπε. Εγώ έκανα απλά τη μετάφραση
Life begins at 45°.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δηλαδή ενα σουπερ ντουπερ μηχανάκι, φρενάρει πιο μακριά απο το μεσο οικογενειακό χαζοκούτι? μου θυμίζει το θέμα αυτο
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144561
και που ειχα σχολιάσει, ότι τελικά, τα κουτιά είναι πολύ μπροστα.... τέλος πάντων, ....
το Motorad σε παλιό (πολύ παλιό) τευχος είχε κάνει σχετική μελέτη, κατέληγε ότι σε χαμηλο συντελεστή τριβής οδοστρώματος, (πάγο-υγρασία κτλ) τα κουτιά υπερτερούν στην πέδηση, οσο ο συντελεστής τριβής αυξάνει, οι μηχανές παίρνουν τα επάνω τους,
Με 600αρια της εποχής, και σε πίστα, τα μηχανάκια έγραψαν ελαφρά μικρότερες αποστάσης πέδησης.
Ναι κατάλαβα...
Το εφικτά από έναν έμπειρο (όχι Rossi) αναβάτη, με μια καλή μοτοσυκλέτα (όχι motogp) σε καλό οδόστρωμα, δεν είναι η εξαίρεση.
Σενάρια του στυλ, Πατησίων, κουλός που πατάει το πισω, χρόνος αντίδρασης 2 sec και αλλά όμορφα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ όψη όμως. Τα Χ μέτρα, δείχνουν τις δυνατότητες αναβάτη και φρενων.
Αλλιώς να θεωρήσουμε και τα 2 λεπτά στις Σέρρες με ss1000 αντιπροσωπευτικό χρονο, επειδή κάποιοι γυρίζουν εκεί.
Δυο οχηματα προς του μετριου σε φρενα ......https://www.youtube.com/watch?v=loaJVp4ARZA
Για να λυθουν οι αποριες...!!