Ίωση και αντιβίωση;
Αντιβίωση θα πάρετε ΜΟΝΟ ένα βήμα πριν τον τάφο (με ενάμισι πόδι μέσα για την ακρίβεια).
Και πάλι, να ακολουθήσετε τη συμβουλή του ηλεκτροτεχνίτη, αν δεν γίνουν εξετάσεις, ΜΗΝ πάρετε.
το κρυολόγημα μπορει να γινει απο μικρόβιο ή ιό.
Αν είναι ιος (πχ ιος της γρίπης) ότι και να πάρεις σε φαρμακο, δεν βοηθάει. Η συνταγή είναι καλή διατροφή και ζεστη, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να νικήσει τον ιο. Αν καβαλας την μοτοσυκλετα και έχεις ίωση (ιό), δεν παθαίνεις τίποτα, απλα καθυστερείς την ανάρρωση.
Αν έχεις μικρόβιο (πχ στρεπτόκοκο), ενδεικνυται μια καλή αντιβίωση υστερα απο καλλιέργεια (για να εξακριβωθεί τί μικρόβιο έχεις) και αντιβιόγραμμα (για να δεις ποια αντιβίωση θα έχει αποτέλεσμα στο μικρόβιο). Δεν κάνουν όλες οι αντιβιώσεις για όλα τα μικρόβια και φυσικά οπως είπα πριν δεν κάνουν τιποτα απολύτως σε ιους.
Τα μικρόβια έχουν γενικά την τάση να γίνονται ανθεκτικότερα στις αντιβιώσεις και γι΄αυτο οι τελευταίες πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.
Αν έχεις μικρόβιο και πας βολτα με την μοτοσυκλέτα, απλά καθυστερείς την ανάρρωση όπως και στην περίπτωση με τον ιό, γιατι ο οργανισμός χρειάζεται ζέστη (εξου και ο πυρετός) και καλή διατροφή για να νικήσει το μικρόβιο.
Συνήθως η καλύτερη λύση είναι ξεκούραση, ζέστα και καλή διατροφή.
Αν τα συμπτώματα επιμένουν μετα απο 5-6 μέρες, είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη σε παθολόγο, για να εξακριβωθεί τι είδους είναι η λοίμωξη και ποια είναι η καταλληλη αντιβίωση. Αν καθυστερήσει η έναρξη της κατάλληλης αγωγής η λοίμωξη γίνεται πνευμονία και δεν είναι αντιστρέψιμη ακόμα και με χορήγηση αντιβίωσης γιατι τα μικρόβια έχουν κάνει τόσες αποικίες, οπότε κλάφτα χαράλαμπε...
σε ίωση μπορει να δοθεί αντιβίωση, όχι για την καταπολέμηση του ιού, αλλα για την καταπολέμηση των μικροβίων που βρίσκουν ευκαιρία και κάνουν πάρτυ απο την αδυναμία του ανοσοποιητικού λόγω του οτι ασχολείται με τον ιο.
Η θεραπεια για τους ιους γίνεται μόνο προληπτικά με την χορήγηση νεκρών στελεχών του ιού στον οργανισμού (εμβόλιο)
Τελευταία τροποποίηση από duke200; 12/01/2016 στις 15:20.
H αντιβίωση δουλεύει ΜΟΝΟ με τα μικρόβια, στους ιούς (ιώσεις...) είναι, απλώς, άχρηστη.....
Αυτή η μανία του Έλληνα να παίρνει αντιβίωση για ψύλλου πήδημα θα κοστίσει σε όλους μας και σε ΟΛΕΣ τις μελλοντικές γενιές διότι τα μικρόβια αναπτύσσουν ανοσία σε αυτά και χρειάζονται διαρκώς όλο και ισχυρότερες αντιβιώσεις
η τελευταία γενια ισχυρών αντιβιοτικών είναι οι κεφαλοσπορίνες (αν δεν κάνω λάθος) και εκεί ακόμα, έχουν βρεθεί μικρόβια που δεν καταλαβαίνουν...... προσέχετε![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Αν και εχεις απολυτο δικιο, δυστυχως το θεμα ειναι πιο περιπλοκο και δεν ειναι απλα στο χερι μας. Η μεγαλυτερη ζημια γινεται απο την κτηνοτροφια οπου σε Αμερικη, Κινα, κτλ, στα ζωα εκτροφης χορηγουνται πολυ δυνατες αντιβιωσεις σε μεγαλες ποσοτητες. Στην ΕΕ υπαρχει ενας καλυτερος ελεγχος βεβαια αλλα αυτο δεν αρκει.
Φυσικα αυτο δε σημαινει πως πρεπει να παιρνουμε τις αντιβιωσεις χωρις συνταγη γιατρου.
Τίποτα να μην παίρνετε. Θα κάνει τον κύκλο και θα φύγει. Αν θέλετε να πάρετε κάτι, πάρτε για το σύμπτωμα που σας ενοχλεί. Βηχας ενοχλεί;αντιβηχικο κτλ.
τελοσπαντων ολοι αυτοι ιοι ιωσεις γριππη του χειμωνα!
οτι ειναι ειναι μικροβια!!ειναι ολες αυτες οι επιδημιες Η1Ν1
και μεταλαχτηκαν!Γιατρος δεν ειμαι αλλα βλεπω οτι ειναι ανθεκτικες
σε ζεστη-δΙΑΤΡΟΦΗ Και παπαριες...Εγω του χρονου θα κανω το εμβολιο
και της γριππης και του πνευμονιοκου..να ειμαι καλυμενος..για το οδηγηση και
μοτοσυκλετα!!μετα απο 4 χρονια οδηγηση ολο το χρονο!κοντεψα να παθω πνευμονια!
πηρα αμαξι και δεν ξανααρρωστησα!!ειμαι ανωμαλος τελικα φαινεται!!