Σελίδα 25 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 152021222324252627282930 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 439

Θέμα: Σαρλί της π...ς

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Έχεις δίκιο. Δεν είναι καλό σκίτσο. Προτείνω να σκοτώσουμε τους σκιτσογράφους.
    Αυτό που έγγραψες εμπερίεχει το βασικό πρόβλημα συμπεριφοράς της εποχής μας.
    Δεν είναι όλα ή α ή β.
    Το ότι το charlie hebdo δεν κάνει ούτε για την τουαλέτα δε σημαίνει ότι καλά έκαναν και τους επιτέθηκαν. Ούτε φυσικά ότι όποιος λέει δεν είναι καλό υποστηρίζει την επίθεση. Αλλά έτσι το ερμήνευσες κι έτσι ερμηνεύονται τα περισσότερα σήμερα.
    "Η λαθρομετανάστευση είναι υπαρκτό πρόβλημα" είσαι ρατσιστής
    "Δε συμφωνώ με την υιοθεσία από ομόφυλλα ζευγάρια" είσαι ομοφοβικός
    Κλπ κλπ
    Ανάλογα με τις επιταγές της εποχής πάντα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι όλα ή α ή β.
    Το ότι το charlie hebdo δεν κάνει ούτε για την τουαλέτα δε σημαίνει ότι καλά έκαναν και τους επιτέθηκαν. Ούτε φυσικά ότι όποιος λέει δεν είναι καλό υποστηρίζει την επίθεση. Αλλά έτσι το ερμήνευσες κι έτσι ερμηνεύονται τα περισσότερα σήμερα.
    Κλπ κλπ
    Συμβαίνει όντως αυτό που λες.
    Και Αριστοτέλη να διαβάζεις, θα σε πούνε χρυσαυγίτη.

Αλλά άλλο ήθελε να τονίσει ο Μπλίτσερ με αυτό που έγραψε.

Τι κάθεστε και συζητάτε; Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τον απαραίτητο εγκέφαλο να καταλάβουν το χιούμορ του Σαρλί και του κάθε Σαρλί, δε θα είχε συμβεί ποτέ το μακελειό (και, πιθανότατα, το κάθε μακελειό).
    Το μακέλειο συνέβει γιατί ακόμα και σήμερα κάποιοι ζουν στο μεσαίωνα και ακολουθούν τον κάθε ιμάμη ή όπως αλλιώς λέγονται πιστεύοντας σε πιλάφια και παρθένες ενώ συμμετέχουν σε έναν (ανεπίσημο) κατακτητικό πόλεμο.
    Από εκεί κι ύστερα το Charlie έχει δημοσιεύσει πολλά καλοφτιαγμένα και πετυχημένα σκίτσα και πάρα πολλά που είναι απλώς καφρίλες.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Δεν είναι όλα ή α ή β.
    Κλπ κλπ
    Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το όλο θέμα ξεκίνησε επειδή κάποιοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους σκιτσογράφους των σκίτσων που δεν τους άρεσαν. Ήθελα απλά να τονίσω την υπερβολή και το λάθος αυτού ακριβώς που συνέβη, αυτό ακριβώς που λες. Δε διαφωνούμε κάπου.

Με λίγα λόγια, χρησιμοποίησα τον σαρκασμό για να δείξω, υπερβάλλοντας (ή μήπως όχι; ), ότι μπορείς να διαφωνήσεις με κάτι, χωρίς να καταφύγεις σε φυσική βία.

Από εκεί κι ύστερα το Charlie έχει δημοσιεύσει πολλά καλοφτιαγμένα και πετυχημένα σκίτσα και πάρα πολλά που είναι απλώς καφρίλες.
    Δεκτό. Αυτό δε δικαιολογεί καμιά δολοφονία κι ούτε θα τη δικαιολογήσει ποτέ στο μυαλό μου. ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας.
    Life begins at 45°.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ... ότι μπορείς να διαφωνήσεις με κάτι, χωρίς να καταφύγεις σε φυσική βία.
    Εκτός αν ο άλλος το κάνει, οπότε μπλέξαμε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Καλά, δεν περίμενε κανείς να συμφωνήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι είναι γαλουχημένοι εκατοντάδες χρόνια τώρα με χριστιανοταλιμπανισμό και συντηρητισμό. Πιο κοντά είμαστε, σαν νοοτροπία, στους δολοφόνους παρά στους δολοφονημένους.

Το θέμα μου εξ αρχής δεν ήταν το Σαρλί. Θα βρίσκομαι πάντα απέναντι σε κάθε είδους λογοκρισία, είτε συμφωνώ, είτε όχι. Period.
    Ελευθερία του λόγου όμως είναι να σχολιάζει κάποιος ένα δημοσιευμένο σκίτσο, χωρίς να ζητάει να καταστραφεί, χωρίς να ζητάει να τιμωρηθεί κάποιος για αυτό, και να λέει πχ δεν μου αρέσει, είναι καφρίλα, είναι ιερόσυλο, είναι ό,τι θέλεις και να μην κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανεγκέφαλος που δεν καταλαβαίνει τα βαθύτερα νοήματα.

Συμφωνώ. Δε θα χαρακτηριστεί κανείς ανεγκέφαλος επειδή εξέφρασε τη γνώμη του. Θα χαρακτηριστεί, όμως, όταν αρνείται να δεχτεί τη διττή σημασία των σατιρικών σκίτσων (ναι, αυτή είναι η σάτιρα, από καταβολής κόσμου) και επιμένει ότι η δική του άποψη είναι η σωστή. Ειδικά όταν δεν είναι.
    Life begins at 45°.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παίδες να ρωτήσω κάτι?

καταλαμβάνω μια χώρα, της καίω τα σπίτια, της βιάζω τις γυναίκες, της σφάζω τους άντρες, αρπάζω τα παιδιά και τα στέλνω για στρατολόγηση. Το βράδυ της νίκης γύρω απο το τραπέζι που κάθομαι να φάω και να πιω με τους υπόλοιπους δικούς μου, πλακώνομαι στα αστεία και τα γέλια για το τρόπο που ούρλιαζαν μερικοί την ώρα που σκότωνα.

Αυτό είναι σάτιρα για εσάς?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    Παίδες να ρωτήσω κάτι?

καταλαμβάνω μια χώρα, της καίω τα σπίτια, της βιάζω τις γυναίκες, της σφάζω τους άντρες, αρπάζω τα παιδιά και τα στέλνω για στρατολόγηση. Το βράδυ της νίκης γύρω απο το τραπέζι που κάθομαι να φάω και να πιω με τους υπόλοιπους δικούς μου, πλακώνομαι στα αστεία και τα γέλια για το τρόπο που ούρλιαζαν μερικοί την ώρα που σκότωνα.

Αυτό είναι σάτιρα για εσάς?
    Αυτά λέγονται επινίκια...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Αυτά λέγονται επινίκια...
    ναι οκ. δε διαφωνώ.

έστω οτι εγω και εσύ είμαστε απο άλλη χώρα. τα αστεία τα συγκεκριμένα θα τα δεχόμασταν ως σάτιρα?

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το όλο θέμα ξεκίνησε επειδή κάποιοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους σκιτσογράφους των σκίτσων που δεν τους άρεσαν. Ήθελα απλά να τονίσω την υπερβολή και το λάθος αυτού ακριβώς που συνέβη, αυτό ακριβώς που λες. Δε διαφωνούμε κάπου.

Με λίγα λόγια, χρησιμοποίησα τον σαρκασμό για να δείξω, υπερβάλλοντας (ή μήπως όχι; ), ότι μπορείς να διαφωνήσεις με κάτι, χωρίς να καταφύγεις σε φυσική βία.

Δεκτό. Αυτό δε δικαιολογεί καμιά δολοφονία κι ούτε θα τη δικαιολογήσει ποτέ στο μυαλό μου. ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας.
    Ναι αλλά είδες ότι η πρώτη σου αντίδραση ήταν το περί δολοφονιών.
    Μπορεί όπως γράφεις τώρα να το έγγραφες σαρκαστικά. Στο γραπτό όμως δεν προέκυπτε από πουθενά ο σαρκασμός, το θέμα όμως είναι ότι πολλοί λένε το ίδιο πράγμα και δεν το εννοούν καθόλου σαρκαστικά κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
    Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται επιλεκτικά.
    Επικεντρωνόμαστε σε αυτό που σήμερα είναι μειονεκτούσα ομάδα και αδιαφορούμε για τα άλλα, σε πέντε δέκα χρόνια αλλάζουμε ομάδα και ασχολούμαστε με αυτήν. Κλπ κλπ. Τρίχες έτσι δεν βελτιώνεται τίποτα. Κάποιοι για λίγο έχουν μια ανακούφιση και μετά τέλος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    ναι οκ. δε διαφωνώ.

έστω οτι εγω και εσύ είμαστε απο άλλη χώρα. τα αστεία τα συγκεκριμένα θα τα δεχόμασταν ως σάτιρα?
    Αναλόγως τη χώρα, υποθέτω στη Γερμανία του 41, είχαν γαμηθεί στο γέλιο με τους Εβραίους, Πολωνούς, γύφτους κλπ

Συμφωνώ. Δε θα χαρακτηριστεί κανείς ανεγκέφαλος επειδή εξέφρασε τη γνώμη του. Θα χαρακτηριστεί, όμως, όταν αρνείται να δεχτεί τη διττή σημασία των σατιρικών σκίτσων (ναι, αυτή είναι η σάτιρα, από καταβολής κόσμου) και επιμένει ότι η δική του άποψη είναι η σωστή. Ειδικά όταν δεν είναι.
    Τι κάθεστε και συζητάτε; Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τον απαραίτητο εγκέφαλο να καταλάβουν το χιούμορ του Σαρλί και του κάθε Σαρλί, δε θα είχε συμβεί ποτέ το μακελειό (και, πιθανότατα, το κάθε μακελειό).
    Εγώ πάντως εδώ βλέπω ότι αν πω ότι είναι καφρίλα ή δεν έχω το απαραίτητο εγκέφαλο να καταλάβω το βαθύ χιούμορ ή είμαι ανεγκέφαλος γιατί αρνούμε να δω τη διττή σημασία. Άλλη επιλογή δε μου δίνεις. Δεν έχω δηλαδή την ελευθερία η γνώμη μου να έχει έστω και μικρή βάση αφού δε ταιριάζει με τη δική σου.

Ναι αλλά είδες ότι η πρώτη σου αντίδραση ήταν το περί δολοφονιών.
    Μπορεί όπως γράφεις τώρα να το έγγραφες σαρκαστικά. Στο γραπτό όμως δεν προέκυπτε από πουθενά ο σαρκασμός, το θέμα όμως είναι ότι πολλοί λένε το ίδιο πράγμα και δεν το εννοούν καθόλου σαρκαστικά κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
    Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται επιλεκτικά.
    Επικεντρωνόμαστε σε αυτό που σήμερα είναι μειονεκτούσα ομάδα και αδιαφορούμε για τα άλλα, σε πέντε δέκα χρόνια αλλάζουμε ομάδα και ασχολούμαστε με αυτήν. Κλπ κλπ. Τρίχες έτσι δεν βελτιώνεται τίποτα. Κάποιοι για λίγο έχουν μια ανακούφιση και μετά τέλος.
    Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι λες ή γράφεις ή ζωγραφίζεις κάτι και μπορεί να υπάρξουν 15 διαφορετικές "μεταφράσεις". Δε μπορείς να το ποινικοποιήσεις, να το περιορίσεις, να το λογοκρίνεις αυτό. Είναι χαζό. Είναι λόγια ή σκίτσα ή ταινίες ή οτιδήποτε. Δε σε βλάπτουν κάπως ουσιαστικά. Αγνόησέ τα. Κάνε καλύτερη σάτιρα και πέτα τη στα μούτρα τους. Γράψ'το στο blog σου. Κλάψε στο twitter σου. Ξεπέρασέ το.

Εγώ πάντως εδώ βλέπω ότι αν πω ότι είναι καφρίλα ή δεν έχω το απαραίτητο εγκέφαλο να καταλάβω το βαθύ χιούμορ ή είμαι ανεγκέφαλος γιατί αρνούμε να δω τη διττή σημασία. Άλλη επιλογή δε μου δίνεις. Δεν έχω δηλαδή την ελευθερία η γνώμη μου να έχει έστω και μικρή βάση αφού δε ταιριάζει με τη δική σου.
    Για να σου απαντήσω, πρέπει να ανατρέξω στα προηγούμενα ποστς, τα οποία ενέπνευσαν αυτό και βαριέμαι να το κάνω τώρα. Αλλά, ας πούμε, ότι αναφερόμουν γενικότερα στους ανθρώπους που σκοτώνουν (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) ό,τι δεν καταλαβαίνουν. Αν καταλάβαιναν, θα είχαμε πολύ λιγότερα τέτοια περιστατικά. Επίσης, όλο αυτό είναι εκτός context. Το περιοδικό ΔΕΝ είναι κατά των μεταναστών, οπότε δεν έχει να κάνει με το αν ταιριάζει με τη δική μου γνώμη, αλλά με την πραγματικότητα.
    Life begins at 45°.

Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι λες ή γράφεις ή ζωγραφίζεις κάτι και μπορεί να υπάρξουν 15 διαφορετικές "μεταφράσεις". Δε μπορείς να το ποινικοποιήσεις, να το περιορίσεις, να το λογοκρίνεις αυτό. Είναι χαζό. Είναι λόγια ή σκίτσα ή ταινίες ή οτιδήποτε. Δε σε βλάπτουν κάπως ουσιαστικά. Αγνόησέ τα. Κάνε καλύτερη σάτιρα και πέτα τη στα μούτρα τους. Γράψ'το στο blog σου. Κλάψε στο twitter σου. Ξεπέρασέ το.

Ενσταση (πληρώσαμε παράβολο στο διάβολο), σε βλάπτουν αν φανατίζουν μέρος του κοινού...

Παρόμοια θέματα

1. Της φυλακής τα σίδερα.....
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 20:06
  2. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18
  4. Απαντήσεις: 0