Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 54

Θέμα: Ελληνικές ταινίες που αξίζει να δεις...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley

Ελληνικές ταινίες που αξίζει να δεις...

Και μένα μου κακοφαινόταν να γράφω για "τα χρώματα της Ίριδος" σε ένα θρεντ που ονομάζεται η χειρότερη Ελληνική ταινία...
    Οπότε μιας και το πρότεινε ο σκύλαρος γράψτε εδώ για κάποια ταινία που σας έμεινε αξέχαστη *
    Η ταινία του μακαρίτη πια Παναγιωτόπουλου είναι άνετα μέσα στο προσωπικό μου τοπ τεν Ελληνικών ταινιών ever.
    O σκύλαρος ανέφερε το επίσης εξαιρετικό "τα παιδιά της χελιδόνας".
    Προτείνω να βρείτε λίγο χρόνο για την μεγάλη μορφή και αγαπημένο κινηματογραφιστή από τη Θεσσαλονίκη Τάκη Κανελλόπουλο...
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4...BB%CE%BF%CF%82

*Κάντε μια προσπάθεια να το κρατήσουμε σ' ένα επίπεδο...
    Τελευταία τροποποίηση από buckley; 17/01/2016 στις 22:45.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Ελληνικη ταινια δεν ειναι

αλλά ειναι απο Ελληνα σκηνοθετη

Κωστας Γαβράς: Το Τσεκουρι

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρκετές, αλλά πάντα με συγκινεί και την θεωρώ αριστούργημα. "Κάλπικη Λίρα" του Γ.Τζαβελλα.

Νομίζω, έχει ψηφιστεί και ως μία από τις 1.000 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Ταξίδι στα Κύθηρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου (που του έχω μια σχετική αδυναμία)

Μια όχι και τόσο καλή από άποψη σκηνοθεσίας του Νίκου Τζήμα (δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο) αλλά μου άρεσε το σενάριο και αξίζει να τη δει ο καθένας,ξέρετε από τις ταινίες που δεν είναι "super" αλλά πρέπει να τις έχεις δει... Ο Αστραπόγιαννος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Ολα είναι δρόμος», Παντελής Βούλγαρης, 1998

Γλυκιά Συμμορία (1983) Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαϊδης

Zorba the Greek (1964) Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

Θεόδωρος Αγγελόπουλος... όλα.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Οι απέναντι.

Περίεργος-αποκομένος νεαρός με δικό του κώδικα συμπεριφοράς και παρατσούκλι ''το φάντασμα'' αφού δεν βγαίνει ποτέ στο φως της μέρας, που μελετάει-σπουδάζει αστρονομία, πείθεται από φίλο του, να παρατηρήσει μια οικογένεια που μένει κοντά στο σπίτι του, για να μάθει πότε θα γίνει ένα πάρτυ και έτσι να προσεγγίσουν την κόρη της οικογένειας. Παρατηρώντας όμως την οικογένεια, βλέπει και άλλα πράγματα, που τελικά θα εξελίξουν και τον ίδιο σαν άνθρωπο.

https://www.youtube.com/watch?v=uk0_sqU_I0g

Έχει πιάσει όλη την 80s ατμόσφαιρα 100%, και είναι και ταινία που βλέπεται ΚΑΙ από κανονικούς ανθρώπους, ενώ γυρνάει και γύρω από την μοτοσυκλέτα αρκετά.

Ατακάρα γύρω από ένα Ducati 900 (χαλασμένο φυσικά) ''Τι έχει; Τα λαιμάαααα του''
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 18/01/2016 στις 01:48.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Knock out.

Νεαρός άνεργος, άφραγγος, αγάμητος ηθοποιός, ολίγον τι τεμπέλης και κακομαθημένος, απογοητευμένος από όλους και όλα, προσπαθεί να αυτοκτονήσει αλλά πιο πολύ να κάνει τους άλλους να τον προσέξουν. Μετά όμως την απόπειρα, θα χτυπήσει το τηλέφωνο και ο άνθρωπος στην άλλη μεριά της γραμμής, θα του πει, ότι είναι από μια εταιρία που βοηθάει όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν, σκοτώνοντάς τους, και ότι τον έχει βάλει στο πρόγραμμά της. Ο ηθοποιός θα πρέπει τώρα να πείσει την εταιρία να μην τον σκοτώσει, αφού ποτέ δεν ήταν σκοπός του να πεθάνει έτσι κι αλλοιώς.

http://www.imdb.com/title/tt0220602/

Κιμούλης, Αρζόγλου και ο μακαρίτης Φάνης Χηνάς, με τον πρώτο όταν ήταν ακόμα συμπαθής (αν και εδώ ο ήρωάς του είναι να είναι αντιπαθής αρχικά)

Ίδιο σχόλιο με τους απέναντι, έχει επίσης πιάσει εξαιρετικά τα 80s σαν ατμόσφαιρα, ενώ σαν ταινία βλέπεται και από τους κανονικούς ανθρώπους.

Ατακάρα στο τηλέφωνο, αφού τον έχει ρωτήσει πως θέλει να πεθάνει και ο ήρωας έχει τρελαθεί: ''Καλά, βλέπω δεν είσαι ψύχραιμος, άσε θα σκεφτώ εγώ κάτι καλλλλλό!''

Πλαστικά μόνο στα enduro. Το avatar του/της giannis113
    +1 για Αγγελοπουλο.

Το μικρό ψάρι.

Το είδατε;

Καθε ταινια που βλεπω κρινω αναλογα με το τι ειδους ειναι. Οσον αφορα το μικρο ψαρι, πολλα αναπαντητα ερωτηματα αλλα τα πιο σημαντικα απαντηθηκαν

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Αρκετές, αλλά πάντα με συγκινεί και την θεωρώ αριστούργημα. "Κάλπικη Λίρα" του Γ.Τζαβελλα.
    Δεν ξεφεύγεις εσύ από από τα ύποπτα φαῖνανς, μου φαίνεται.
    Και εγώ fan των έργων Λογοθετίδη/Λυβικού, απίστευτη "χημεία" μεταξύ τους, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, αν και πιστεύω οτι υπήρξαν καλύτερα από την "Λίρα". Ζηλιαρόγατος, Ήρωας με Παντόφλες, κ.α.

Από τα πιο... πρόσφατα θα έλεγα το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες»

Ανεπανάληπτη Ελληνική κωμωδία with a difference, με στοιχεία Φελίνι, Μπέκετ, και Θέατρο Παράλογου, ενώ παραμένει γνήσια Greek καψουροκωμωδία. Επίσης ίσως το μοναδικό road movie για την διαδρομή Θεσ/νίκη-Καβάλα.

Ασυναγώνιστη και στο πολιτικό σχόλιο. «Ψήφισε η μάνα μου ΝΔ;;;!!!» Από ΤΙΣ Ελληνικές ατάκες.

ΥΓ
    ---
    Και φυσικά το κορυφαίο «Μάθε παιδί μου γράμματα» που το παρέλειψα όταν πρωτόγραψα, αλλά μόλις το είδα γιατί το ανέφερε άλλος και δεν μπόρεσα να μη κάνω εντιτ.
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 18/01/2016 στις 14:11.

ΕΦΑΠΑΞ............

Αγαπημένη με τον τρομερό Πέτρο Φιλιππίδη που τον έχω δει στην παράσταση της ζωής μου,
    τον ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ στο θέατρο...!!
    Να πλαισιώνεται από Μαγγίρα , Παπούλια σε σκηνοθεσία Ζαπατίνα
    Φοβερή μουσική Μαχαιρίτσας,μεγάλος ερμηνευτής Κότσιρας..!!

υγ.Κολλημένος με τον Ελληνικό κινηματογράφο με το cinema 3 του ΟΤΕ tv να παίζει κάθε μέρα.
    Οι Ελληνικές ταινίες οι παλιές έχουν μείνει στη μνήμη της γενιάς μου σαν μεγάλες αξίες..!!
    Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιες γιαυτό επέλεξα κάποια σύγχρονη.
    Για μένα ΟΛΕΣ ήταν υπέροχες και μερικές ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ...!!!
    Γιαυτό και μετά από 60 και 70 χρόνια τις βλέπουμε ,τις έχουμε μάθει απ'έξω και θα τις ξαναβλέπουμε...!!

https://www.youtube.com/watch?v=KoB4ClaMQL4
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 18/01/2016 στις 07:33.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΕΦΑΠΑΞ............

Αγαπημένη με τον τρομερό Πέτρο Φιλιππίδη που τον έχω δει στην παράσταση της ζωής μου,
    τον ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ στο θέατρο...!!
    Να πλαισιώνεται από Μαγγίρα , Παπούλια σε σκηνοθεσία Ζαπατίνα
    Φοβερή μουσική Μαχαιρίτσας,μεγάλος ερμηνευτής Κότσιρας..!!

υγ.Κολλημένος με τον Ελληνικό κινηματογράφο με το cinema 3 του ΟΤΕ tv να παίζει κάθε μέρα.
    Οι Ελληνικές ταινίες οι παλιές έχουν μείνει στη μνήμη της γενιάς μου σαν μεγάλες αξίες..!!
    Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιες γιαυτό επέλεξα κάποια σύγχρονη.
    Για μένα ΟΛΕΣ ήταν υπέροχες και μερικές ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ...!!!
    Γιαυτό και μετά από 60 και 70 χρόνια τις βλέπουμε ,τις έχουμε μάθει απ'έξω και θα τις ξαναβλέπουμε...!!

https://www.youtube.com/watch?v=KoB4ClaMQL4
    Ειλικρινά ρε Τέρενς όταν είδα ότι έγραψες περίμενα ότι λόγω ηλικίας και εντοπιότητας θα έγραφες 5 πράγματα για τον Τάκη Κανελλόπουλο.
    Αντ' αυτού βλέπω το όνομα του Φιλιππίδη...ας μη σχολιάσω αυτόν τον επηρμένο τύπο που νόμισε ότι ήταν ο Λογοθετίδης και βάλε της γενιάς του.
    Εννοείται ότι οι παλιές Ελληνικές κωμωδίες είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους για τον κινηματογράφο μας.

Εν Πλω. Του Σταύρου Κωνστανταράκου.

"[FONT=tahoma]Ο Κώστας και δύο φίλοι του σαλπάρουν με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, αναζητώντας ένα θησαυρό που είχε θάψει ο αντάρτης πατέρας του, την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Φτάνοντας στο νησί, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον εντοπισμό της περιοχής όπου βρίσκεται θαμμένος ο θησαυρός, και η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι αντίπαλοι του πατέρα του τους παρακολουθούν συνέχεια. Ο Κώστας, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τις δυσχέρειες, έρχεται σε επαφή με συγγενείς και οικογενειακούς φίλους, και έτσι μαθαίνει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή και το θάνατο του πατέρα του, κατανοώντας επιπλέον βαθύτερα και πληρέστερα την ιστορική κατάσταση και πραγματικότητα του νησιού.[/FONT]
    [FONT=Roboto]
    Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Λίλα Καφαντάρη και στην τελευταία του εμφάνιση ο Μίμης Φωτόπουλος"

[/FONT]
    [FONT=Roboto, arial, sans-serif]Την προτείνω, όχι μόνο γιατί είναι όντως πολύ ωραία ταινία, (βραβεία καλύτερης ταινίας και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη το 1985 στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), αλλά επίσης διότι ο Κωνστανταράκος είναι από τους πιο αξιόλογους και προσιτούς ανθρώπους που γνωρίζω.
    Άσε που πρωταγωνιστεί και η πιτσιρίκα τότε Καφαντάρη
    [/FONT]
    Think faster than you ride

Banned
    Μια ταινία που έχει παίξει ελάχιστα ως καθόλου λόγω του οτι γυρίστηκε επι χούντας.
    ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (1974)

https://youtu.be/NjvYgJchems

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Ειλικρινά ρε Τέρενς όταν είδα ότι έγραψες περίμενα ότι λόγω ηλικίας και εντοπιότητας θα έγραφες 5 πράγματα για τον Τάκη Κανελλόπουλο.
    Αντ' αυτού βλέπω το όνομα του Φιλιππίδη...ας μη σχολιάσω αυτόν τον επηρμένο τύπο που νόμισε ότι ήταν ο Λογοθετίδης και βάλε της γενιάς του.
    Εννοείται ότι οι παλιές Ελληνικές κωμωδίες είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους για τον κινηματογράφο μας.

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Και κάθε χρόνο κατεβαίνω Πελοπόννησο επειδή την αγαπάω.Δεν έχω κόμπλεξ με εντοπιότητες
    γιαυτό είμαι και ΑΕΚΑΡΑ...!!!
    Ο Φιλιππίδης για μένα επειδή τον έχω δει και στο θέατρο είναι ο συνεχιστής αν μπορούσε ποτέ
    να συγκριθεί των παλιών μεγάλων ηθοποιών.Δεν υπάρχει κάποιος να σταθεί δίπλα του στα ίσια.
    Η γνώμη μου διαμορφώνεται μέσα από το θέατρο και όχι μόνο από τις ταινίες.
    Μεγάλος ηθοποιός για μένα είναι αυτός που μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε δράμα και κωμωδία..!!
    Σκέψου,πόσοι παλιοί μπορούσανε..??
    Κορυφαίο δε εξ αυτών χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν και τον πιο προικισμένο θεωρώ τον Χόρν..!!
    Δίπλα του ίσως λίγο πιο χαμηλά τους Παπαγιαννόπουλο,Αυλωνίτη,Λογοθετίδη.
    Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν την ίδια αγάπη έχω και για την Αλίκη που αυτή επέλεξε αυτήν την καριέρα
    που έκανε ενώ θα μπορούσε να κάνει τα πάντα.
    Γιατί θα έπρεπε να συμβαδίζουμε με την ηλικία στις προτιμήσεις και τα γούστα..??
    Μού το είπες και για τις μοτό αυτό.Οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν κολλήματα,ούτε να περιχαρακώνονται
    γύρω από τις παραστάσεις που είχαν στην νιότη τους ή στην καλύτερη περίοδο της ζωής τους.
    Αυτός είναι αργός θάνατος.Με αυτήν την λογική εγώ δεν θα συνομιλούσα εδώ μέσα με παιδιά 30-40 χρόνια
    μικρότερα από εμένα...!!
    Είναι πολύ εύκολο να υπερβείς τα όρια και να φαντάζεις γελοίος στα μάτια των άλλων,αλλά επίσης είναι
    εξίσου εύκολο να θεωρηθείς μούμια, αν με εμμονή παραμένεις στο παρελθόν..!!
    Κρατάω λοιπόν ότι έχω αγαπήσει από το παρελθόν και βλέπω ταυτόχρονα και μπροστά.
    Τώρα μεταξύ μας θα προτιμούσες το ΧΤ 500 του 1980 για παράδειγμα από το σούπερ τενερέ του 2015..??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    O βασιλιας-Το μικρο ψαρι απο τις "καινουργιες.Η καλπικη λιρα-Της κακομοιρας-Τα κιτρινα γαντια και ολες του Χορν και του Λογοθετιδη.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βιντέο που αξίζει να δεί κανείς (ανακύκλωση;; )
    από Gandalf dr685sm στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2012, 13:22
  2. Ταινίες που πρέπει να δούμε
    από glanza2 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2011, 10:18
  3. Ένα βίντεο που αξίζει να δείτε
    από ικαρία1964 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2010, 02:57
  4. ενα αντιο που αξιζει να το πεις