Εγώ τώρα έχω μιά ακόμα απορία. Κάπου πήρε το μάτι μου αυτές τις μέρες ένα αφισάκι "Ορφανός, ο μόνος Έλληνας νικητής του Ντακάρ", νομίζω σχολίαζε τον φετινό αγώνα; πότε κέρδισε Ντακάρ Έλληνας ρε παιδιά και δεν το μάθαμε;
Εγώ τώρα έχω μιά ακόμα απορία. Κάπου πήρε το μάτι μου αυτές τις μέρες ένα αφισάκι "Ορφανός, ο μόνος Έλληνας νικητής του Ντακάρ", νομίζω σχολίαζε τον φετινό αγώνα; πότε κέρδισε Ντακάρ Έλληνας ρε παιδιά και δεν το μάθαμε;
και εγώ πρώτη φορά το ακούω, μήπως σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία? πχ. ιδιώτες, ερασιτέχνες κτλ? δεν ξερω...
http://www.bikerspirit.net/main/dakar2016/
Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του, ο τερματισμός και η νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
http://vorfanos.gr/about/
O ορφανός έκανε νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR (2003), στην κατηγορία SUPER PRODUCTION 251- 400cc με Xr400.
Την ίδια χρονιά ήταν 5ος στους πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς.
Τότε είχε σχολιαστεί πάρα πολύ γιατί με το Χr πάτησε KTM replica και factory κτλ.
Σκέψου ότι ο Ari Vatanen (4xDakar) είχε κάνει δηλώσεις για τον Ορφανό τότε...
Η συνέχεια είναι μεγάλη ιστορία και πολύ <<άδικη>> κατά την άποψη μου...
(Δεν είδα το από πάνω....)
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Με τον Βασίλη πρωτογνωριστήκαμε στα Τ.Ε.Ι. του Πειραιά (άν και μικρότερος σε εξάμηνα), όταν "όργωνε", με ένα "ταπεινό" XR 250R.
Εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός και άριστος χαρακτήρας. Παράτησε τις σπουδές του (και καλά έκανε -ακούς Βασίλη? Κωλόχαρτο το πτυχίο φίλε!), για να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, τους αγώνες και τελικά διακαιώθηκε με τις αξιοπρεπείς συμμετοχές του και τον τερματισμό στο Dakar.
H συνέχεια, ήταν όντως "άδικη", μιάς και λόγω συγκυριών, δεν έτυχε της αναγνώρισης και της συνέχειας που του άξιζε. Ακόμη νομίζω παλεύει με τα χώματα και την άμμο των ανά την υφήλιο ερήμων, τις οποίες εμείς οι κοινοί θνητοί, μόνο σε βίντεο θα δούμε![]()
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
σημαντικό είναι ότι μαζί του είχαν την ευκαιρία να προβληθούν κάποιες ελληνικές εταιρίες χορηγοί όπως η Colori που τον προμήθευε με τον εξοπλισμό της η οποία τότε είχε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση σαν μπράντα... θυμάμαι ακόμα αμυδρά το πορτοκαλί νομίζω χρώμα στο κολόρι μπουφάν και μου έκανε εντύπωση η σχεδίαση, οι τσέπες κλπ, σε κάτι αφίσες που τον είχα!
μα κι όμως, υπάρχει επικοινωνία με το κοινό, και κάνει και ανοικτές παρουσιάσεις πριν τη συμμετοχή του, δείχνοντας τη μοτοσυκλέτα του στον κόσμο κλπ...
Τον τελευταίο καιρό κάνει και σχολεία ασφαλούς οδήγηση και <<οργώνει>> την ελλάδα με ένα πολύ καλό του φίλο φωτογράφο, τον είχα γνωρίσει αλλά δεν θυμάμαι το ονομά του θυμάμαι όμως το τούμπανο jimny του.
Μακάρι να βρει σπόνσορες και να τρέξει με το Αprilia ξανά...
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Σόρι που στο λέω, δυστυχώς είναι απλά "άφαντος" γιατί έχει απλά ένα προφίλ στο φέσμπουκ και μιά ιστοσελίδα με τελευταία ενημέρωση... Τον Νοέμβρη.
Δες τους αντίστοιχους ξένους πως δουλεύουν.
Το σχολείο που λέει ο νικόλτσος δεν το ξέρω (κακώς), ούτε τις άλλες δραστηριότητες προβάλλει.
Καποιοι το ξεραμε προ πολλου... καποιοι το μαθαινουμε τωρα αλλα.... Υπαρχει και θρεντ εδω μεσα απο τοτε ( ελπιζω δηλ ) και επισεις και βιβλιο που εγραψε ο Ορφανος για εκεινη την εμπειρια του οπου αξιζει να το διαβασετε....
( https://www.youtube.com/watch?v=hATuvN7w4YM )
![]()
Ο Ορφανός ειναι ολντ σκουλ. Με ό,τι καλό και κακό εχει αυτό...
Τελευταία τροποποίηση από avlihos; 18/01/2016 στις 15:56.
[FONT=Open Sans][FONT=Open Sans]Ήθελα να είμαι ο Έλληνας που να συμμετέχει και να κερδίσει εκεί. Αυτό, όμως, δεν έγινε πατώντας ένα μαγικό κουμπάκι ένα πρωί, απεναντίας αυτό έγινε όταν η αγωνιστική μου πορεία ήταν τέτοια που σκαλί-σκαλί με οδήγησε να γίνει τη σωστή χρονική στιγμή. Ήθελα να συμμετέχω και να αγωνιστώ γιατί είναι ο πιο δύσκολος αγώνας εξαιτίας της μορφολογίας του στον πλανήτη.[/FONT]
[/FONT][FONT=Open Sans][FONT=arial]Μία από τις συνεντεύξεις του. Gazzeta.gr Μάιος 2012
[/FONT][/FONT][FONT=Open Sans]
[/FONT]
Think faster than you ride