πράγματι ο porter μας λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά η ουσία είναι ότι ο τίτλος μου εγώ όπως το βλέπω είναι σωστός.
και εξηγούμαι ,
Μια επιχείρηση έχει σκοπό το κέρδος. Ελπίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Σκοπός της επιχείρησης λοιπόν είναι να μεγιστοποιήσει την περιουσία των μετόχων αυτής. Όταν μια επιχείρηση έχει λάθος σχεδιασμό είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει. Αν εκείνος που χαράζει την στρατηγική κάνει λάθη, τότε μοιραία θα παρασύρει τους μετόχους σε μείωση κερδών ή αλλιώς όπως τις αναφέρει ο λογιστικός κλάδος ζημίες. Είναι πολύ εύκολο μια επιχείρηση με λανθασμένη στρατηγική να γράψει απανωτές ζημίες στους ισολογισμούς της και τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι γιατί οι μέτοχοι ή ο επιχειρηματίας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι πάει λάθος και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό σχέδιό τους.
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, που είναι και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης, η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει ο επιχειρηματίας να καταλαβαίνει πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει .
Μετά από συνεχείς ισολογισμούς με ζημίες θα πρέπει να βλέπει σε πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αντέξει το χάσιμο του χρήματος.
Ναι λοιπόν η άποψή μου είναι ότι εάν όχι μόνο οι μοτο εταιρίες , αλλά και οποιεσδήποτε εμπορικές ελληνικές εταιρίες γράφουν απανωτές ζημίες τότε πρέπει να κλείνουν.
Αν υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες το να κρατάς ένα μαγαζί από τα δόντια είναι σωστό, αφήνοντας χρέη στον οαε, στο ικα ,πλακώνοντας τις χίλιες εκατό δόσεις στο φπα και με όποιο άλλο τρενάρισμα στις δόσεις της ετήσιας φορολογίας , για μένα απλά αυτός ο επιχειρηματίας πάει για άσχημο κανόνι. ή μήπως θέλετε να με πείσετε ότι με αυτή την κατάσταση όλες οι μοτο εταιρίες που ψυχαγωγούν στην αγορά δεν γράφουν ζημίες?
Επιμένω λοιπόν ότι με την παλιά παραδοσιακή λογική οι εταιρίες θα οδηγηθούν στις συνθήκες που προαναφέρω. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κυνικά την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.
Μοναδική διέξοδος πάλι κατά την άποψή μου είναι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού , τέτοιο που να δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και άρα συνθήκες ανάπτυξης .
Αν πάλι κάποιος εμμένει στις παραδοσιακές αντιλήψεις του δική μου άποψη είναι ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε καταστροφή.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, γιατί παλικάριΜ να μην το κλείσεις μια ώρα αρχύτερα και να γλυτώσεις τον εαυτό σου από οικονομική καταστροφή?
Εάν πάλι είσαι θετικός με κέρδη λογίσου αυτό: όσο και να πιστεύεις ότι υπάρχει σταθερότητα πίστεψέ με ΔΕΝ υπάρχει.
ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι μονόδρομος
Δεν φτάνει λοιπόν που αναγνωρίζω το πρόβλημα σας προσφέρω και την λύση....!!!!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην αφήνω περιθώρια παρερμηνείας γιατί τελικά δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα στο τοπικ και έγινε ένας παγκόσμιος πόλεμος όπου οι πριμαντόνες του ιντερνετ ωρύονταν για τον κακό φρι ράιντερ που θέλει να κλείσουν τα μαγαζάκια μας και δεν μας σέβεται.
(εδώ γελάνε)
Αφορμή βέβαια όλων αυτών ήταν οι ειρωνείες για καραμέλες...του manianisg στο προηγούμενο τοπικ, δεν ξεκίνησε τυχαία το τοπικ στα καλά καθούμενα.
Τώρα εάν εμένα με ενδιαφέρει να βρω πελάτες δεν το νομίζω, καλώς έχω στήσει τα δικά μου σενάρια και δεν μου χρειάζεται άλλος φόρτος εργασίας ,
ωστόσο
δεν θα μου απαγορέψει κανένας να γράφω την γνώμη μου που μπορεί να είναι δογματική ή ότι άλλο θέλετε,
και ειδικά ανθρωπάκια σαν κι αυτούς που ξεσπάνε με μίσος μόνο και μόνο για να πιστέψουν ότι έτσι θα ελαφρυνθεί η μίζερη ζωή τους
ή θα ξεφύγουν από τα ψυχολογικά προβλήματα που τους βασανίζουν.
Αλλά την γνώμη μου θα την φάτε στη μάπα όσο ακόμα είμαι μέλος εδώ...