Να δω και τον αφροτουίν να γράφει ελληνικά και με το σεις και με το σας τώρα μένει...
Οπως σε ολες τις καταστασεις,ετσι και εδω η "λυση" βρισκεται καπου στη μεση.
Ναι οι δικοι μας το ειχανε παραξυλωσει,ναι καποιοι απο αυτους αισχροκερδουσαν,ναι καποιοι απο αυτους δεν διαπραγματευοτανε καν με τους προμηθευτες τους, γιατι οσο και να πουλουσαν αγοραζαμε.Αυτο ομως αλλαξε σταδιακα τα τελευταια χρονια.Θες η κριση,θες η ενημερωση,θες τα οικονομικα μας,βαλανε πολυ νερο στο κρασι τους και γινανε και ανταγωνιστικοι,και εξυπηρετικοι,και σωστοι επαγγελματιες.
Οχι ολοι φυσικα,αλλα σιγουρα η μεγαλη πλειοψηφια.Οπως υπαρχει μια κατηγορια καταναλωτων που ειναι απαραδεχτοι του στυλ :με τον παρα μου μαμαω και την κυρα μου,ετσι υπαρχουνε οι επαγγελματιες που θεωρουν οτι μας κανουνε χαρη που μπαινουμε στα μαγαζια τους.Σε αυτες τις περιπτωσεις,απλα παμε παρακατω και αστους στην μοιρα τους.Αργα η γρηγορα οι νομοι της αγορας θα τους βαλουνε στη θεση τους.Αυτοι πλεον ειναι μια μειοψηφια και δεν πρεπει να τους μπερδευουμε με τους σωστους του κλαδου.Καλο ειναι να βλεπουμε την γενικη εικονα ενος καταστηματος και οχι αν ειναι ακριβοτερος σε δυο απο τα δεκα προιοντα.
Το Internet ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο,το οποιο αν χρησιμοποιησουμε σωστα μπορουμε να βγουμε ωφελημενοι ακομη και απο τις αγορες μας στα εδω καταστηματα.Το ειπα καπου παραπανω και το εφαρμοζω.Πριν παω να αγορασω κατι κανω μια ερευνα στο διαδυκτιο και βλεπω που παιζουν οι τιμες,εδω και εξω.Αν βρω αξιολογη διαφορα του το λεω με ομορφο τροπο και στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχω βγει περισσοτερο κερδισμενος απ οτι αν το επαιρνα απο το εξωτερικο.Καντε σοβαρο παζαρι και θα εκπλαγειτε απο το αποτελεσμα.
Αλλη μια παραμετρος την οποια φαινεται να ξεχναμε ειναι αυτο που εγραψε λιγο πριν ο Sniper,αλλα και ο Κτινος.Κανοντας αγορες απο το εξωτερικο,χανουμε σαν κρατος και σαν λαος.Για αγορες πχ 100 ευρω το κρατος μας θα κερδισει 40 τα οποια θα τα ριξει στην υγεια,στην παιδεια η οπου αλλου πρεπει.Μην μου αρχισετε τις μαλακιες για το Ελληνικο κρατος και τους πολιτικους,υπαρχει αλλο θεμα γι αυτο.Απλα θελω να καταλαβεται,οσοι δεν γνωριζεται, τις συνεπειες.Οταν αγοραζουμε απ εξω αυτα τα λεφτα τα εισπρατει καποιο αλλο κρατος και τα ριχνει στη δικη του Υγεια,η τις δικες του υποδομες.
Επισης καθε φορα που μιλαμε ασχημα η δυσφημουμε μια επειχειρηση,ακομη και αν το αξιζει,ξεχναμε οτι ακομη και πισω απο την κακη επιχειρηση κρυβονται προσωπα.Ειναι ο Χρηστος ο φιλος μας,ο Γιαννης που εχει δυο παιδια να ταισει,η η Γιαννα που ξεκιναει τωρα τη ζωη της.Μπορει να ακουγεται σαν διαφημιση αλλα δεν ειναι.Πρεπει ολους αυτους που μπορει να χασουνε αυριο τη δουλεια τους,να τους σκεφτομαστε και να ειμαστε ποιο ηπιοι στην κριτικη, αλλα και στις εκφρασεις μας.
Εγω δεν εχω κανενα παραπονο απο τα περισσοτερα Ελληνικα μοτοκαταστηματα.Μου αρεσει να δοκιμαζω κατι πριν το αγορασω.Επισης μου αρεσει να πινω καφεδακι με τον Χρηστο που λεγαμε παραπανω.Ξερω οτι οτι και να παει στραβα με την αγορα καποιου προιοντος θα με καλυψει.Οπως και ξερω οτι στο τελος θα μου κανει την καλυτερη τιμη και θα βγουμε ολοι κερδισμενοι.
Αν δοκιμασετε τα παραπανω και συνεχιζεται να εχετε τετοιες διαφορες με τα καταστηματα του εξωτερικου,τοτε πολυ καλα θα κανετε να τα παρετε απο εξω.Αυτο ομως δεν σημαινει απαραιτητα οτι οι εδω επαγγελματιες πρεπει να βαλουνε λουκετο.Κανουνε και αυτοι μεγαλο αγωνα και οπως καθε φορα ετσι και τωρα,θα πω οτι αναφερομαι ΜΟΝΟ στους σοβαρους.
Δεν σας έκανε τη χάρη ρε πστ μου #1
Ναι οι δικοι μας το ειχανε παραξυλωσει,ναι καποιοι απο αυτους αισχροκερδουσαν,ναι καποιοι απο αυτους δεν διαπραγματευοτανε καν με τους προμηθευτες τους, γιατι οσο και να πουλουσαν αγοραζαμε.Αυτο ομως αλλαξε σταδιακα τα τελευταια χρονια.Θες η κριση,θες η ενημερωση,θες τα οικονομικα μας,βαλανε πολυ νερο στο κρασι τους και γινανε και ανταγωνιστικοι,και εξυπηρετικοι,και σωστοι επαγγελματιες.
Πανο, οχι, σωστοι δε γινανε. ...
Δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως, οταν βγουμε απο το λουκι, τα ιδια θα κανουν (αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι)....
Το μπουφαν μου το ειχα βρει στο φσμοτο.ντε 162€ με τα μεταφορικα....
Πηγα στον εδω αντιπροσωπο και μου ειπε 290..... Αν του τα δινα μετρητα, 260....
Τι παζαρια να του εκανα;
πουτσ@@@@@@@@@
Καλά...
Πήρα την Spidi T1 πριν κάτι χρόνια 400€ από bikerbargains...
Τιμή εδώ, από τον τότε αντιπρόσωπο προσφορά 900 από 1200 που την είχε.
Τι μπορείς να κάνεις?
Όλα έχουν κάποιο όριο, και δεν φταίει ο μαγαζάτορας ΜΟΝΟ. Και στην κουβέντα που έχουμε στο thread με τα εργαλεία, βρέθηκε ο γερμανός να πουλάει την κασετίνα της Facom χαμηλότερα από την τιμή που αγοράζει ο Ηλίας πχ από την Facom.
Ρε φιλε φυσικα και αλλαξανε γιατι δεν μπορουσαν αλλιως.Οι ξενοι γιατι νομιζεις οτι εχουνε αυτη την πολιτικη,αγαπανε τον καταναλωτη?Οι βασικοι κανονες του εμποριου παντου ιδιοι ειναι και αναλογα με τις ειδικες συνθηκες καποιας περιοχης, εχουμε καποιες διαφοροποιησεις.
Οταν κατεβαζει τιμες ο εξω του λεμε μπραβο,οταν το κανει ο δικος μας αρχιζουμε και συζηταμε για τους λογους που το εκανε.Εμενα δεν με νοιαζει γιατι το εκανε,αλλα αφου το εκανε το εκμεταλευομαι.
Ο ξενος το κανει για να παρει μεριδιο και μακροπροθεσμα να μονοπωλησει την αγορα.Αν το καταφερει,μας ηπιε το αιμα.Θα γινει αυτο που εγινε και σε αλλους χωρους.Να θυμησω οτι στον χωρο των τροφιμων καποτε κερδιζανε τα μαγαζακια 20 με 30%.Οι μεγαλοι με διαφορους ,θεμιτους η αθεμητους τροπους,τους πηρανε το κεφαλι.Σημερα κερδιζουνε 50+% και λεμε και ευχαριστω.Αυτο σαν παραδειγμα,που καλο ειναι να το εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ...
Εγω και καποιοι αλλοι κριναμε οτι μας συμφερει να αγοραζουμε απο εδω.Καποιοι αλλοι κρινουνε και πολλες φορες δικαιολογημενα, οτι πρεπει να το παρουνε απ εξω.Δεν διαφωνω σε αυτο.Δεν μπορω να πω στον Βυρωνα,γιατι ρε μαλακα γλυτωσες 300-400 ευρω?Αν το κανω θα ειμαι εγω ο μαλακας.Θα ειμαι ικανοποιημενος ,αν ο αλλος εξαντλησει πρωτα τα περιθωρια στην εδω αγορα και μετα παει οπου τον συμφερει....τελος εδω.Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του και δεν θα τον κατακρινω.
Αυτο ομως που δεν μου αρεσει και το λεω για τελευταια φορα ειναι:επειδη ο δικος μας πουλαει την Α εργαλειοθηκη (Byron) 200 ευρω και ο αλλος για χ-ψ λογους 100,δεν σημαινει οτι ο δικος μας αισχροκερδει,μας παιρνει τα κεφαλια,ειναι κακος επαγγελματιας η ακομη και λαμογιο.Υπαρχουνε πολλα που επιρεαζουνε την τιμη πωλησης ενος προιοντος και οταν εχουμε μεγαλες αποκλεισεις κατι αλλο παιζει.
Οτι κατι παιζει, σιγουρο....
Το τι παιζει ειναι θεμα ερμηνειας που δινει ο καθενας....
Ωστοσο εχω την εξης απορια....
Ας υποθεσουμε οτι ενα κρανος στην χ χωρα εχει 500€ τιμη καταλογου
Το ιδιο κρανος εδω, εχει 650€ τιμη καταλογου....
Καταλαβαινω οτι διαφοροι παραγοντες μπορει να ανεβαζουν την τιμη αλλα μηπως, λεω μηπως, ο εμπορος θα μπορουσε εξ αρχης να εχει προσαρμοσει τις τιμες του προκειμενου η διαφορα να μην ειναι τοσο τραγικη και να γινει ελκυστικος εναντι του ξενου;
Ειδαλλως γιατι σε περιπτωση παζαριου το κανει;
πουτσ@@@@@@@@@