Και να σας πω λιγο, κορίτσια...
Αν ειναι να μπλέξουμε τις θεωρίες των υπερχορδών με τα μπουτια μας ας το κανουμε και με λιγο αίσθημα...![]()
Και να σας πω λιγο, κορίτσια...
Αν ειναι να μπλέξουμε τις θεωρίες των υπερχορδών με τα μπουτια μας ας το κανουμε και με λιγο αίσθημα...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Θεωρητικα καταλαβαινω ακριβως τι λεει αλλα μου φαινεται τοσο περιεργη και απομακρη αυτη η μικροσκοπικη κλιμακα που δεν μπορω να νιωσω τη γνωση ή την υπαρξη της..
Το μυαλο μου κουραζεται και υπερφορτωνεται για να φανταστει αυτες τις κλιμακες μεγεθους.
![]()
MADE IN JAPAN 日本製
Έλα ντε. Αφού ειναι πασίγνωστο ότι ειναι πράσινες και όταν αλλάζουν στιβάδα γίνονται ροζ.
Παίζει όλα αυτά να είναι δικά μας παιχνιδάκια (φιλοσοφία - Επιστήμη) για να ασχολούμαστε μέσα στη γυάλα μας ενώ η υπαρκτή πραγματικότητα - όποια και αν είναι αυτή - να είναι εντελώς αλλού;
Παίζει έξω από το σύμπαν να υπάρχει ένας τεράστιος μουσακάςΗ επικρατούσα θεωρία λέει πως εκτός απλά δεν υπάρχει τίποτα και όταν λέμε τίποτα δεν εννοούμε κενό μιλάμε για τίποτα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλός μας νομίζω πως δε μπορεί να αντιληφθεί αυτό το τίποτα.. Γενικά είναι πολύ μεγάλη προβληματική ότι ο εγκέφαλός μας έχει όρια στο πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα, επίκτητα ή όχι (ας μη μπούμε σε αυτή την κουβέντα) τα χαρακτηριστικά του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα το σίγουρο είναι πως μας περιορίζουν
![]()
Μακάρι να ναι έτσι. Βασικά ήθελα να επιβεβαιώσω πως όταν τελειώνουμε με τα εδώ, ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις πιστώσεις της ζωής.
Στις τελευταίες σελίδες το θρέντ έχει χάσει τον αρχικό σκοπό του. Φυσικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις και οι προσεγγίσεις όλων απλά κάπου έχει ξεφύγει από το CERN και τα αποτελέσματα των πειραμάτων του. Επειδή θεωρώ αυτό που πραγματεύεται το παρόν Θρέντ αρκετά σημαντικό από μόνο του, δε θα ήθελα να αναπτύξουμε μια κουβέντα που να αφορά άλλα πολύ όμορφα, σημαντικά και γοητευτικά επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρίες και θεωρήσεις. Θα ήθελα όμως να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα σε άλλο χώρο του forum![]()
Πςςς...ενα μικρο λινκ δημιουργησε 4 σελιδες κουβέντα ? ΑπίστευτοΦαντασου πως ενιωσε ο Tim Berners οταν δημιούργησε την πρώτη σελίδα στο δυκτίο... :P
Εγώ, έχοντας διαβάσει μόνο τοις τελευταίες σελίδες αυτού το thread έχω να παρατηρήσω ότι παραθέσεις από wikipedia νομίζω ότι δεν έχουν το ίδιο "ειδικό βάρος" με αυτές από άρθρα επιστημονικών περιοδικών -ηλεκρονικών ή μή- που είναι εξετασμένα από ειδικούς στο θέμα αναγνωρισμένους επιστήμονες.
Για το αν τα Μαθηματικά είναι επιστήμη: και ετοιμολογικά δεν έχουν να κάνουν με το επιστητό για λόγους που προαναφέρθησαν. Το ίδιο ισχύει και για τα νομικά. Για να χαρακτηριστεί κάτι επιστήμη πρέπει να βασίζεται σε universal κανόνες-συστήματα! Παραδείγματα για τα Μαθηματικά που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό είναι οι διάφορες γεωμετρίες (Ευκλείδιος, Ριμανιος, κτλ) και στα νομικά τα διάφορα Δίκαια (Ρωμαικό, Αγγλικό κ.α).
Το να ταξιδεύουμε στο χρόνο όπως το έχουμε δει σε ταινίες, διαβάσει σε βιβλία κλπ ίσως να μη γίνει ποτέ εφικτό. Το να μπορέσουμε να γυρίζουμε πίσω σε διάφορες στιγμές της ζωής μας και να αλλάζουμε εμπειρίες μας ή γεγονότα ίσως να είναι περισσότερο κοντά από όσο νομίζουμε. Φυσικά δε μιλάω για αύριο και μεθαύριο αλλά για κάτι που ίσως να μπορεί να συμβαίνει σε 300 πχ χρόνια από τώρα.