Σελίδα 24 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 14192021222324252627 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 395

Θέμα: Αυριο Τεταρτη 10.09.08 ξεκινα το "πειραμα του αιωνα" στο Cern

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Και να σας πω λιγο, κορίτσια...

Αν ειναι να μπλέξουμε τις θεωρίες των υπερχορδών με τα μπουτια μας ας το κανουμε και με λιγο αίσθημα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Θεωρητικα καταλαβαινω ακριβως τι λεει αλλα μου φαινεται τοσο περιεργη και απομακρη αυτη η μικροσκοπικη κλιμακα που δεν μπορω να νιωσω τη γνωση ή την υπαρξη της..
    Το μυαλο μου κουραζεται και υπερφορτωνεται για να φανταστει αυτες τις κλιμακες μεγεθους.
    MADE IN JAPAN 日本製

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος

Μας γκρεμιζεις ολα όσα πιστευαμε μεχρι τώρα....!!
    Στο χρωμα θα τα χαλασουμε καλε?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Έλα ντε. Αφού ειναι πασίγνωστο ότι ειναι πράσινες και όταν αλλάζουν στιβάδα γίνονται ροζ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παίζει όλα αυτά να είναι δικά μας παιχνιδάκια (φιλοσοφία - Επιστήμη) για να ασχολούμαστε μέσα στη γυάλα μας ενώ η υπαρκτή πραγματικότητα - όποια και αν είναι αυτή - να είναι εντελώς αλλού;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Παίζει όλα αυτά να είναι δικά μας παιχνιδάκια (φιλοσοφία - Επιστήμη) για να ασχολούμαστε μέσα στη γυάλα μας ενώ η υπαρκτή πραγματικότητα - όποια και αν είναι αυτή - να είναι εντελώς αλλού;
    Παίζει έξω από το σύμπαν να υπάρχει ένας τεράστιος μουσακάς Η επικρατούσα θεωρία λέει πως εκτός απλά δεν υπάρχει τίποτα και όταν λέμε τίποτα δεν εννοούμε κενό μιλάμε για τίποτα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλός μας νομίζω πως δε μπορεί να αντιληφθεί αυτό το τίποτα.. Γενικά είναι πολύ μεγάλη προβληματική ότι ο εγκέφαλός μας έχει όρια στο πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα, επίκτητα ή όχι (ας μη μπούμε σε αυτή την κουβέντα) τα χαρακτηριστικά του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα το σίγουρο είναι πως μας περιορίζουν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Μακάρι να ναι έτσι. Βασικά ήθελα να επιβεβαιώσω πως όταν τελειώνουμε με τα εδώ, ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις πιστώσεις της ζωής.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Στο χρωμα θα τα χαλασουμε καλε?
    Να ξερω να πλακωθω με την μανικιουρίστρα μου να μη μου βαφει ακαζού τα νυχια ενω τα ηλεκτρόνιά τους ειναι αλλης απόχρωσης..
    (ολα ειναι θεμα prestige, εξ άλλου..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μακάρι να ναι έτσι. Βασικά ήθελα να επιβεβαιώσω πως όταν τελειώνουμε με τα εδώ, ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις πιστώσεις της ζωής.
    Στις τελευταίες σελίδες το θρέντ έχει χάσει τον αρχικό σκοπό του. Φυσικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις και οι προσεγγίσεις όλων απλά κάπου έχει ξεφύγει από το CERN και τα αποτελέσματα των πειραμάτων του. Επειδή θεωρώ αυτό που πραγματεύεται το παρόν Θρέντ αρκετά σημαντικό από μόνο του, δε θα ήθελα να αναπτύξουμε μια κουβέντα που να αφορά άλλα πολύ όμορφα, σημαντικά και γοητευτικά επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρίες και θεωρήσεις. Θα ήθελα όμως να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα σε άλλο χώρο του forum

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Στις τελευταίες σελίδες το θρέντ έχει χάσει τον αρχικό σκοπό του. Φυσικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις και οι προσεγγίσεις όλων απλά κάπου έχει ξεφύγει από το CERN και τα αποτελέσματα των πειραμάτων του. Επειδή θεωρώ αυτό που πραγματεύεται το παρόν Θρέντ αρκετά σημαντικό από μόνο του, δε θα ήθελα να αναπτύξουμε μια κουβέντα που να αφορά άλλα πολύ όμορφα, σημαντικά και γοητευτικά επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρίες και θεωρήσεις. Θα ήθελα όμως να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα σε άλλο χώρο του forum
    Θα γκρινιάζει ο ggs

"One thread to rule them all"

υπαρκτή πραγματικότητα
    Γαμάτη έκφραση

Νέο μέλος
    Πςςς...ενα μικρο λινκ δημιουργησε 4 σελιδες κουβέντα ? Απίστευτο Φαντασου πως ενιωσε ο Tim Berners οταν δημιούργησε την πρώτη σελίδα στο δυκτίο... :P

Παλαιό μέλος
    Εγώ, έχοντας διαβάσει μόνο τοις τελευταίες σελίδες αυτού το thread έχω να παρατηρήσω ότι παραθέσεις από wikipedia νομίζω ότι δεν έχουν το ίδιο "ειδικό βάρος" με αυτές από άρθρα επιστημονικών περιοδικών -ηλεκρονικών ή μή- που είναι εξετασμένα από ειδικούς στο θέμα αναγνωρισμένους επιστήμονες.

Για το αν τα Μαθηματικά είναι επιστήμη: και ετοιμολογικά δεν έχουν να κάνουν με το επιστητό για λόγους που προαναφέρθησαν. Το ίδιο ισχύει και για τα νομικά. Για να χαρακτηριστεί κάτι επιστήμη πρέπει να βασίζεται σε universal κανόνες-συστήματα! Παραδείγματα για τα Μαθηματικά που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό είναι οι διάφορες γεωμετρίες (Ευκλείδιος, Ριμανιος, κτλ) και στα νομικά τα διάφορα Δίκαια (Ρωμαικό, Αγγλικό κ.α).

Το να ταξιδεύουμε στο χρόνο όπως το έχουμε δει σε ταινίες, διαβάσει σε βιβλία κλπ ίσως να μη γίνει ποτέ εφικτό. Το να μπορέσουμε να γυρίζουμε πίσω σε διάφορες στιγμές της ζωής μας και να αλλάζουμε εμπειρίες μας ή γεγονότα ίσως να είναι περισσότερο κοντά από όσο νομίζουμε. Φυσικά δε μιλάω για αύριο και μεθαύριο αλλά για κάτι που ίσως να μπορεί να συμβαίνει σε 300 πχ χρόνια από τώρα.

Παρόμοια θέματα

1. ΜάσαTime Τετάρτη 10/06/09, Ηράκλειο Κρήτης
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2009, 18:41
  2. Τίτα Μπρίκι, Τετάρτη 24/09/08
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2008, 12:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε