Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 78

Θέμα: Ποιοτική μπαταρία

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Οποιος θελει το πιστευει(οποιος δεν...δεν τρεχει και τιποτε):oταν το 2002 το καλοκαιρι αγορασα το thunderace,φοραγε την γιασα την μαμισια(μοντελο 1999).Ξερετε ποτε την αλλαξα;το καλοκαιρι του 2011.Δηλ 12 χρονια αντεξε.Αντε να με κανει καποιος να πιστεψω σε αλλη μαρκα.Τελικα λογο αφραγκιας οταν αλλαξα,εβαλα μια κινεζια και αντεξε μεχρι αρχες τουτουνου του χειμωνα.

Παλαιό μέλος
    Τη varta την βαζω σε αυτοκινητα.Πολυ πολυ καλες.Τοσα χρονια κανενα προβλημα.

Παλαιό μέλος
    Στο μηχανάκι ποτέ δεν έιχα θέμα μπαταρίας, δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή πάντα το περπάταγα και δεν το άφηνα παραπονεμένο, πάντως εδω και 3 χρόνια στο μηχανάκι εχω LP YTB 9 και ειναι μια χαρά.

Είχα θέμα στο κουτί, άλλαξα 5 μπαταρίες μέχρι που εβαλα BOSCH Silverline, κράτησε 4 η 5 χρόνια και το πούλησα με αυτήν.
    Τελευταία τροποποίηση από Μανολης67; 29/01/2016 στις 19:39.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τι θα πεί ποιοτική μπαταρία δεν ξέρω.
    Η μαμίσια στο sh μου κράτησε 3 χρόνια και θέλει 85€ για μια ίδια.
    Αλλά τόσα χρόνια φοράω μια haijiu που κάνει τα μισά.
    Και άντε να πάρω μια τούμπανο που κάνει την μάνα της και τον πατέρα της γιατί κρατάει 10 χρόνια.
    Τι εμποδίζει τον ανορθωτή, να μου την ψήσει και να κλαίω και για τον ανορθωτή και για την μπαταρία.
    Θεωρώ τις μπαταρίες αναλώσιμο και ψωνίζω συνήθως το φθηνότερο απο κάποιο σοβαρό μπαταριάδικο.

Παλαιό μέλος
    χρόνια τώρα εγώ κ γνωστοί μου βάζουμε τίς banner σέ αμάξια κ δέν ειχαμε τό παραμικρό πρόβλημα κ κρατούσαν 5-6 χρόνια ανετα ,σήμερα γιά πρωτη φορά εβαλα στό yamaha serow πού εχω, μπαταρία banner (ytx7l-bs) στά 40 euro ,από τό γνωστό κατάστημα στήν λεωφόρο βουλιαγμένης , μέ 3 μήνες γραπτή εγγύηση , αν βγεί καλή θά τό γράψω αν βγεί μάπα θά πέσει κράξιμο ...

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά σε τεστ μπαταριών αυτοκινήτου από την ADAC πριν 2-3 χρόνια σχολιάστηκε ότι οι τότε καινούριες μπαταρίες είχαν κατά μέσο όρο χειρότερη απόδοση από τις αντίστοιχες του προηγούμενου τεστ, μάλλον λόγω αύξησης της τιμής του μολύβδου ενδιαμέσως.

Προσωπικά έχω πολύ καλή εμπειρία με τη Yuasa-Μαθουσάλα που ήταν πάνω στη μοτοσυκλέτα όταν την αγόρασα το το 2006-7 και άλλαξα πέρυσι, καθώς και με Banner και Formula (για εμένα άγνωστη μάρκα) σε αυτοκίνητα.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Eιδικός επιστήμων ,με ντοκτορά στην μπαταριολογία ,ΔΕΝ είμαι.
    Οτι γνωρίζω ,προέρχεται απο τα πολλά χρόνια χρήσης auto & moto.

Και η εμπειρία χρήσης (ανεξαρτήτως μάρκας κ τιμής μπαταριών) με έχει κάνει να καταλήξω στα εξής:

1) Οταν το όχημα κινείται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,η μπαταρία θα κρατήσει πολλά χρόνια.
    (5 min - 10 max έχω βγάλει με την ίδια μπαταρία ,σε οχήματα καθημερινής χρήσης)

2) Οταν το όχημα ΔΕΝ κινείται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,τότε η μπαταρία καταστρέφεται γρήγορα ,απο τις συνεχείς αποφορτίσεις ,αλλά κ για λόγους χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της.
    Αν στην συνεχή πολυήμερη ακινησία ,προστεθεί κ συναγερμός ,τότε το φαινόμενο πρόωρης γήρανσης της μπαταρίας ,επιδεινώνεται κατα 200%.

Οπότε ,για όποιον έχει την μοτοσυκλέτα του σαν μέσο ευχαρίστησης κ μόνο ,άρα μένει παρκαρισμένη πολλές μέρες συνέχεια ,οι λύσεις είναι:
    α) Αν υπάρχει δυνατότητα >>> μόνιμα ΜΠΡΙΖΩΜΕΝΗ σε συντηρητή.
    β) Αν όχι >>> βγάλσιμο του ενός πόλου. (αν είναι δυσπρόσιτος > παρεμβολή διακόπτη σε βολικό σημείο)

Αυτά.
    Μαγικά δεν υπάρχουν.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Και ναι και οχι...

Ιασα τζαπαν δεν υπαρχει πια...οποτε επιλεγεις κινα ή ταυλανδη...

Παρε Οντυσευ για μενα....Η βαρτα
    varta ή gs

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Η μεγαλη (λεμε τωρα) πειρα μου στις μπαταριες εχει δωσει ενα αποσταγμα. Φτηνη μπαταρια και ας θελει αλλαγη καθε 2 χρονια. Οσες μπαταριες ψωνισα για καλες και εδωσα τα μαλλια της κεφαλης μου, για να τιςαγορασω, πανω απο 3,5 χρονια δεν αντεξε καμια. Ετσι λοιπον, αγοραζω γνησιο κινεζο, απο τα βαθη των πεδιαδων του Ουλαν μπατορ (και λιγο πιο μεσα), και εχω το κεφαλακι μου ησυχο. Καθε 6 μηνες τους ριχνω ενα προληπτικο φορτισμα και κρατανε περιπου 3 χρονια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Η μεγαλη (λεμε τωρα) πειρα μου στις μπαταριες εχει δωσει ενα αποσταγμα. Φτηνη μπαταρια και ας θελει αλλαγη καθε 2 χρονια. Οσες μπαταριες ψωνισα για καλες και εδωσα τα μαλλια της κεφαλης μου, για να τιςαγορασω, πανω απο 3,5 χρονια δεν αντεξε καμια. Ετσι λοιπον, αγοραζω γνησιο κινεζο, απο τα βαθη των πεδιαδων του Ουλαν μπατορ (και λιγο πιο μεσα), και εχω το κεφαλακι μου ησυχο. Καθε 6 μηνες τους ριχνω ενα προληπτικο φορτισμα και κρατανε περιπου 3 χρονια.
    το ουλαν μπατορ είναι μογγολία

Ξεκίνησα για ποιοτική (πιασοκωλέ) αλλά με βλέπω για vfm...
    2 ηλεκτρολόγοι μοτό μου πρότειναν φτηνή. "Ας δουλέψει 2-3 χρόνια καλά και μετά άλλαγμα".
    Τελικά είμαστε σε εποχή που το φτηνό και το μιας χρήσης αρχίζει και κερδίζει πολύ εδαφος απέναντι στο καλό και ποιοτικό...

Όμως πιστεύω ότι δεν μετράει μόνο το πόσο θα κρατήσει. Μετράει και το πόσα αμπερ μπορεί να δώσει στο ξεκίνημα, αλλά και πόση είναι η πραγματική χωρητικότητα και ίσως και άλλα πράγματα που δεν τα ξέρω, τα οποία είναι διαφορατικά στην πραγματικότητα από αυτό που γράφει το κουτί απ' έξω...

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    μη τους δίνεται ρε σεις λεφτά τους γερμαναράδες, δώστε τους ένα (κοινωνικότατο) εμπάργκο. υπάρχουν ένα τσούρμο προιόντα απο διαφορες χωρες τοσο ευρώπης όσο ανα κόσμο
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    μη τους δίνεται ρε σεις λεφτά τους γερμαναράδες, δώστε τους ένα (κοινωνικότατο) εμπάργκο. υπάρχουν ένα τσούρμο προιόντα απο διαφορες χωρες τοσο ευρώπης όσο ανα κόσμο
    Τώρα μου ήρθαν στο μυαλό οι Ιταλικές Fiam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    φθηνη μπαταρια και τα ρεστα καλος φορτιστης
    συχνη φορτιση ειδικα στα κρυα και στις ακινησιες

Μάνος Το avatar του/της mankam
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lmb990 Προβολή μηνύματος
    εχω ακουσει οτι η motobat αντεχει πολλες μηδενικες εκφορτισεις... δηλαδη αν σου μεινει τελειως και την φορτισεις γινεται παλι καινουρια.. δεν ξερω βεβαια τι ισχυει... Σταμελο ρωτα και τον Μηνα!!
    Motobatt έχω στο zzr και στο z έιναι στον τεταρτο χρόνο και έχουν συμπεριφορά καινούργιας φυσικά γίνεται μια συντήρηση σε περιόδους ακινησίας, αρκέτοι επίσης απο την παρέα φοράνε motobatt.
    τιμές για 12 14 ah 70-80 ευρώ

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έχω μια Haijiu 4 χρόνια τώρα και δεν έχει κάνει κιχ. Και τιμή αγοράς super.

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
    από koskarav στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2011, 21:39
  2. Emeina ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ!!!!!!!!!!
    από blueangel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2006, 16:18
  3. Ψάχνω Μπαταρία
    από male_hermes στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket