Σελίδα 22 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 121718192021222324252627 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 443

Θέμα: το'χουν καψει οι παπαδες...

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Ακόμη και τα λεγόμενα του Χριστού, όπως έχουν αποτυπωθεί και μεταφραστεί έχουν παρερμηνευτεί και παραποιηθεί κατά κόρον.

Η σύγχρονη ελληνορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, είναι βασισμένη κατά κύριο λόγο στην Καινή Διαθήκη, της οποίας βασικός συγγραφέας εμφανίζεται ο Απόστολος Παύλος (επιστολές προς.. όπου εξηγούσε τα της χριστιανικής πίστης σε ανθρώπους που του έστελναν απορίες, κάτι σαν FAQ ένα πράμα).
    Ο οποίος απόστολος Παύλος, ως εβραίος Ιουδαϊστής και με το ορίτζιναλ όνομα Σαούλ, ήταν από τους φανατικούς διώκτες του χριστιανισμού στην εποχή του και εχθρός του Ιησού και της διδασκαλίας του. Ο κυνηγός και σφαγέας των χριστιανών, τότε που οι περισσότερες χριστιανικές διδαχές βασιζόταν στα γνωστικά κείμενα, που έχουν πιο φιλοσοφική κατεύθυνση από τα υπερ-δογματικά της παλαιάς και καινής διαθήκης, όπως έχουν διαμορφωθεί. Τα οποία αποκαλούμενα «γνωστικά», είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν ή να τα κρύψουν όσο πιο καλά μπορούσαν, έτσι ώστε να μην διαδοθούν και να μην χαλάσει η σούπα, όπως πρόσταζε η πολιτική της εποχής.
    (Γιατί η θρησκεία, είναι κατά βάση πολιτική)

Οπότε ο χριστιανισμός που διδασκόμαστε, είναι η εκδοχή του Παύλου, του πρώην εχθρού του Χριστού, ο οποίος υποτίθεται ότι μετανόησε μετά από ένα όραμα που είδε, όπου υποτίθεται ότι είδε τον ίδιο τον Χριστό αναστημένο από νεκρός και υποτίθεται ότι πίστεψε σε αυτόν.

Όμως το τι έλεγε και το τι πίστευε ο ίδιος ο Χριστός, στον οποίο βασισμένη είναι η θρησκεία του χριστιανισμού, τον οποίο κεφαλή και αρχηγό θεωρεί η εκκλησία της Ελλάδας, είναι χαμένο βαθιά μέσα στη μετάφραση, κάπου μεταξύ των επιλεγμένων από τις «ιερές συνόδους» βιβλίων που συνθέτουν την Καινή Διαθήκη και των λεγόμενων γνωστικών κειμένων (ή «απόκρυφων» όπως τα αποκαλούν επίσης) και κυρίως κάπου μέσα στην προφορική πληροφορία η οποία μεταδόθηκε μόνο υπό μορφή «χαλασμένου τηλεφώνου», αφού ως γνωστόν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν έγραψε ποτέ τίποτα. Ή αν έγραψε, έχει σίγουρα καταστραφεί ή χαθεί. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει γράψει τίποτα.

Άρα για ποιά θρησκεία μιλάμε; Που έχει 5000 εκδοχές της Αγίας Γραφής για να διαλέξει ο καθένας, που μπορεί και ταιριάζει σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, σε κάθε λαό και κουλτούρα. Ποιανού την έκδοση; Ακόμη και οι διανομές του Λίνουξ ζηλεύουν!

Απλά στη δική μας περίπτωση, κάθησαν οι «πατέρες» και αποφάσισαν τι είναι κανονικό και τι όχι, τι πρέπει να διδάσκεται και τι όχι, προστέθηκαν, αφαιρέθηκαν κείμενα, πολλά που μεταξύ τους δεν ταιριάζουν, άλλα που δεν έχουν μεταφραστεί σωστά ή έχουν μεταφραστεί κατά το δοκούν έτσι ώστε να ταιριάζουν κάπως, ενώ τα υπόλοιπα (που ήταν και το μεγαλύτερο μέρος φυσικά), απομακρύνθηκαν, αποκρύφτηκαν ή καταστράφηκαν. Και όλες οι άλλες απόψεις ή εκδόσεις πέραν του κανονικού, θα θεωρούνταν αιρετικές (δηλαδή κατ' επιλογή του αναγνώστη!) και ως εκ τούτου μη χριστιανικές και άρα εχθρικές και παραπλανητικές προς το ποίμνιο (όπου ποίμνιο, εγώ ας πούμε).
    Επιστήμη!

Μπορεί δηλαδή κάποιος ιουδαίος να πήγε και να φωτίστηκε, ο Χριστός δηλαδή να έγινε Βούδας (=ξύπνιος) και μετά να προσπάθησε να μεταφέρει λίγο από το φως του στους εβραίους που ζουσαν υπό τον νόμο της παλαιάς διαθήκης (η οποία είναι εβραϊκή ποίηση κατά βάση, αλλά μεταφρασμένη στα ελληνικά μοιάζει με βιβλίο που θα έγραφε ο Χίτλερ), αμφισβητώντας τον τότε θεό της και τις τότε πρακτικές λατρείας, προσπαθώντας να τους αλλάξει μυαλά προς το καλύτερο και συνεπώς εμφανίστηκε όχι απλά σαν ανατρεπτικός και αναθεωρητής, αλλά πολλές φορές σαν εχθρός (η πολιτική που λέγαμε).

Και τώρα έχουμε εμείς τη θρησκεία και τσοπανοστρατό της ΓΙΑ τον Χριστό, που καμία σχέση με τον ίδιο το Χριστό και τη «διδασκαλία» του δεν έχει. Είναι φανερό άλλωστε για όποιον μπορεί να καταλάβει δύο πράγματα. Δεν είναι καλός παπάς αυτός που είναι καλός και ευγενής, που κάνει φιλανθρωπίες, που είναι σεμνός και πράος, που μιλάει για τον Θεό και την αγάπη. Αυτός είναι απλώς ένας καλός άνθρωπος που φοράει ράσο.
    Κανονικός καλός παπάς, είναι αυτός που αφορίζει, που απορρίπτει κάθε τι διαφορετικό, που απαγορεύει κάθε τι που δεν περιλαμβάνουν «οι Γραφές», που απορρίπτει τη γίογκα και το ζίου το ζίτσου και το καρά το τε και τον χορό, το γλέντι, τον έρωτα, την τέχνη, την επιστήμη και ο,τιδήποτε ελληνικό!
    Κατανοητόν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ ρε kostas777 δε γκζέρω τι είπε ο Παυλάρας... και στα @@ μου....
    Ξέρω ότι ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους κι αυτοί ξερνάνε μίσος.
    Δεν θέλω να πάω παραπέρα.
    Δεν μ ενδιαφέρει.

υγ
    το αν υπάρχει Θεός ή όχι δεν έχει καμία σχέση δεν έχει με τις εκκλησίες ΑΕ.
    ανανήψαντας

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    το αν υπάρχει Θεός ή όχι δεν έχει καμία σχέση δεν έχει με τις εκκλησίες ΑΕ.
    ε ναι

μπίζνα είναι και τίποτα παραπέρα
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Ξέρω ότι ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους...
    και πως το ξερεις αυτο ρε κτηνος για να εχουμε καλο ερωτημα δλδ?
    στο ειπε ο ιδιος?

Ρε τι ψάχνετε; όλοι στην κόλαση θα πάμε...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	FB_IMG_1454413798953.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	70,4 KB 
ID:	351346

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    117/138.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    117/138.
    Έ, μικρός είσαι ακόμα..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Ρε τι ψάχνετε; όλοι στην κόλαση θα πάμε...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	FB_IMG_1454413798953.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	70,4 KB 
ID:	351346

Τα σημειωμένα είναι αυτά που δεν έχεις κάνει, αυτά που έχεις κάνει ή αυτά που θες να κάνεις;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Η λαθροφαγία τι είναι ρε παιδιά;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Εν τω μεταξύ, είναι αστείο πώς αναφέρουν κάποια πράγματα 2 και 3 φορές, απλά για να γεμίζουν τη λίστα. Βάσει αριθμού λέξεων πληρώνονταν;

Λαθροφαγία είναι το να νηστεύεις για τους γείτονες, αλλά να κλείνεσαι στο δωμάτιό σου και να τρως όταν δε βλέπουν
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Τα σημειωμένα είναι αυτά που δεν έχεις κάνει, αυτά που έχεις κάνει ή αυτά που θες να κάνεις;
    Αυτά που δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι τα έχω αποφύγει... Τα έχω σημειώσει να τα δω με τον πνευματικό μου...

never hold back Το avatar του/της Ohm
    πάλι καλά που μας επιτρέπουν να κλάσουμε
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Εγώ άνετα τους έστελνα όλους στην κόλαση για την (αν)ορθογραφία τους, πάντως.
    Life begins at 45°.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    Ακόμη και τα λεγόμενα του Χριστού, όπως έχουν αποτυπωθεί και μεταφραστεί έχουν παρερμηνευτεί και παραποιηθεί κατά κόρον.
    .....
    Και εγώ μέχρι πρόσφατα αυτά τα ωραία βροντοφώναζα και μετέφερα προς όλους τους συνομιλητές μου με περίσσια αυτοπεποίθηση και αμέτρητο πάθος.
    Ώσπου πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι η εν λόγω συμπεριφορά, (δηλαδή να εξηγήσεις ότι όλα είναι ένα ψέμα του Παύλου) τελικά είναι ανώριμη εκ μέρους μου και καθόλου φιλοσοφημένη όσο ήθελα αρχικά να πιστεύω.

Βλέπεις, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι όσο περισσότερο αποδεικνυόταν ότι ιστορικά ότι τα περισσότερα ήταν μεγάλα ψέματα, τόσο περισσότερο ενισχυόταν η θεωρία που λεει ότι δεν έχει τελικά σημασία τι του σερβίρουν του λαουτζίκου, αλλά το τι ο ίδιος ο λαουτζίκος έχει ανάγκη να πιστέψει.

Μεταξύ άλλων, φιλοσοφώντας την έκταση του ψέματος αλλά και την παράλληλη έκταση και αποδοχή όλων των σχετικών θρησκειών (μονοθειστικές) και της ενσωμάτωσης τους στην ιστορία και τη καθημερινότητα, συνειδητοποίησα ότι τελικά είναι ή ίδια η ανάγκη των απλών ανθρώπων για τη πίστη στο συγκεκριμένο ή κάποιο παρόμοιο ψέμα.

Επιπλέον συνειδητοποίησα ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η μορφή της συγκεκριμένης θρησκείας τότε θα υπήρχε μια άλλη στη θέση με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. (φωτιές / πολέμους / εκμεταλλεύσεις / πλούτη κτλ κτλ)

Τι σημασία έχει αν υπήρχε ο Ιησούς ή όχι, εάν είπε αυτά ή όχι, ποιος είπε τι και γιατί το είπε. Whatever

Στο τέλος ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος στο Βυζάντιο από τρισμέγιστοι ειδωλολάτρες και Αυτοκράτορες (παρακαλώ ας το επαναλάβουμε λίγο) Αυτοκράτορες της γνωστής οικουμένης τότε (περίπου ίσον με τη δύναμη του Θεού), είτε αναγκάστηκαν από τα ιστορικά δεδομένα, είτε από πολιτική (ανάλογα τα στερεότυπα σας διαλέχτε και πάρτε για μένα δεν έχει διαφορά) προώθησαν σταδιακά το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας!!!!! Αυτά τα γεγονότα είναι απείρως πιο σημαντικά για εμένα και πολύ πιο σοβαρά θέματα συζήτησης όσον αφορά τη πολιτική της θρησκείας τη θρησκεία της εξουσίας, την εξουσία την ίδια αλλά και πιο σημαντικά τις ίδιες τις ανάγκες των απλών ή μη ανθρώπων κτλ κτλ από το κατά πόσο υπήρχε και άλλο ένα Ευαγγέλιο, ή ο Παύλος τελικά δεν είδε κάποιο όραμα και ο Ιησούς δεν είπε αυτά που είπε, ή τελικά κάποιοι λένε ψέματα.

Το τι είπε ο Χρηστός και αν υπήρξε ή όχι είναι πλέον για μένα άλλη μια πτυχή της Λιακοπουλικής συζήτησης περι εξωγήινων ανάμεσα μας.

Banned
    Για αυτο με την "διαφθορά παρθενας"

αν την αποκαταστήσουμε μετα, απαλείφετε η αμαρτια;ή παραμένει;

Παρόμοια θέματα

1. αφου το χουμε καψει!!! ας το δημοσιευσουμε κιολας!!!
    από dammed_kittin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 01:29
  2. Το εχουμε καψει λεμε!
    από Ταξιδευτής στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2007, 20:58
  3. Μαθηματα για το συνεπιβατη (ολοι οι καλοι χωρανε)
    από nassosxlvbros στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2006, 13:09
  4. Το σύνθημα και οι αγρότες
    από isid στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 17:46
  5. ποίηση (αχ αυτοί οι παπάδες)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2005, 11:02

Κανόνες δημοσιεύσεων