Δημοσιεύθηκε αρχικά από
AUFGEBRACHT
Μήτσο, τους περισσότερους του ξέρω από την δουλειά. Δωρεάν να τους έδιναν το πετρέλαιο, μηδέν φορολογία να είχαν για πάρτη τους, αφορολόγητο €150.000 να είχαν, πάλι εάν τους γύρναγες ανάποδα ούτε λεπτό του ευρώ δεν θα έπεφτε από την τσέπη τους. Γιατί; Γιατί αν δεν αλλάξει η νοοτροπία τους, δεν αλλάζει τίποτα... όλους αυτούς που έδειχνε η τηλεόραση τους ξέρω καλά όπως είπα. Να ανοίξουμε συζήτηση για την πρώην ΑΤΕ (αυτήν που θα την έπαιρνε από τον Σάλλα ο Τσίπρας όπως είχε τάξει να την δώσει πίσω στην αγροτιά, χαχαχαχαχαχα) και τα ΑΔΑ (Ανοικτό Δάνειο Αγροτών); Ξέρεις με τι κριτήρια τα έδιναν; Έμπαινε μέσα ο αγρότης, πήγαινε στον διευθυντή-προϊστάμενο, έχω τόσες ρίζες ελιές, τόσες ρίζες αμπέλι, τόσες ρίζες ροδακινιές, στα τόσα στρέμματα η τιμή ήταν fixed, παίρνεις τόσα δάνειο. Ούτε εισόδημα να εξετάσουν ούτε τίποτα. Τους έλεγαν κι ότι ήταν άτοκο (ανοικτό δάνειο και άτοκο, δεύτερο χαχαχαχαχα) τα διορισμένα τζιμάνια που είχαν σχέση με την τραπεζική όσο έχω εγώ με την γεωπονία και τσουπ το δανειάκι έτοιμο.
Τα δάνεια αυτά τα αποκαλούσαν καλλιεργητικά. Ξέρεις τι απαντήσεις έχω πάρει όταν ρώτησα τι τα έκαναν; Πήρα αγροτικό, πήρα αμάξι, πήρα έπιπλα, έκανα γάμο της κόρης μου, τα έδωσα γιατί τα χρώσταγα αλλού, το πήρα για λογαριασμό άλλου... Όχι ότι όλοι έτσι είναι, αλλά ξέρεις πόσα από αυτά πήγαν για άσχετο λόγο από αυτόν για τον οποίο προορίζονταν; Να πιάσω το εισόδημα; €3.200, €3.400, €2.800, €2.900, καρμπόν τέτοια ποσά όλοι. Σκάει ο άλλος με το διπλοκάμπινο το Navara και δηλώνει ότι ζει με €280 το μήνα. Κι όταν τους ρωτάς τι ποσά είναι αυτά, επίσης απάντηση καρμπόν: Δεν ξέρω μωρέ, ο λογιστής το έβαλε για να μην φορολογηθώ... Που να το πιάσεις και που να το αφήσεις.