Όχι δεν είναι διαφορετικοί.
Πιθανότατα μιλάμε για τα ίδια ζώα, που απαιτούν να χυθεί ένα δάκρυ για το δράμα τους, αλλά το δράμα των άλλων (ναυτεργατών όπως λες για παράδειγμα) εκείνοι το γράφανε στα παπάρια τους.
Ξαναλέω λοιπόν.
Δεν παίρνω το μέρος κανενός αγρότη.
Σχολίασα απλά ότι πορεία/διαμαρτυρία κλπ στην οποία δε θα ενοχληθεί κανείς, δεν είναι διαμαρτυρία.
Είτε έχεις δίκιο, είτε άδικο.
Είτε είσαι αγρότης, είτε συνταξιούχος, είτε οτιδήποτε.
ΥΓ. Και ναι, μιας και το αναφέρεις, μιλάμε για τόσο μαλάκες (όχι μόνο οι αγρότες φυσικά), που δεν καταλαβαίνουνε ότι αν εγώ βρίζω τον ταρίφα που απεργεί σήμερα και δεν μπορώ να πάω δουλειά, λογικό κι επόμενο να με βρίζει κι αυτός όταν θα του κλείσω το δρόμο για να απεργήσω κι εγώ αύριο.
Σωστά όλα αυτά που λες.
Και ξαναλέω.
Αν σου μιλάω και δεν ακούς, αλλά αυτό που θέλω να σου πω έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα (μπορεί σαφώς να λέω μαλακίες και να έχω άδικο), μπορώ να σου κάνω "τοκ τοκ" στον ώμο με το χέρι μου μπας και φιλοτιμηθείς να γυρίσεις να σου πω, ή μπορώ να σου τραβήξω ένα σκαμπήλι όπου πλέον εκεί θα γυρίσεις θες δε θες.
Εάν μπορώ να σου το τραβήξω το σκαμπήλι (εν προκειμένω οι αγρότες μπορούν γιατί και τα μέσα και την άνεση έχουν) λογικό είναι να το κάνω.
Ηθικό μπορεί να μην είναι.
Αλλά το τί είναι ηθικό και τί όχι είναι τεράστιο θέμα και αν περιμένουμε από τους αγρότες να διδάξουν αστικό ήθος, καλύτερα να χώσουμε το κεφάλι μας στο γκώλο μας. Περισσότερο φως θα δούμε.
Επίσης το τί είναι φασιστικό είναι κι αυτό μεγάλη ιστορία, κι έχουμε την τάση οποιοσδήποτε κάνει κάτι που το θεωρούμε λάθος να τον αποκαλούμε φασίστα.
Μπορεί να είναι μαλάκας, μπορεί ανήθικος, μπορεί τα χίλια μύρια.
Δεν είναι κοκα κόλα ο φασισμός για να πηγαίνει με όλα.
Και δεν είναι ότι με έχει πιάσει καμιά κρίση με τη σημειολογία, αλλά αν τον κάθε μαλάκα το βαφτίσουμε φασίστα, στο τέλος θα ξεχάσουμε τί σημαίνει πραγματικά φασισμός και δε θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους φασίστες από τους μαλάκες/γίδια/αναίσθητους/παρτάκηδες κλπ.