Σελίδα 125 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 2575115120121122123124125126127128129130 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.861 έως 1.875 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 5

Επειδή ρωτήθηκε, κάποτε που είχα προσλάβει υπάλληλο γραφείου, 388 μηνιαίως το ΙΚΑ για 4ωρη απασχόληση. Μιλάμε για 10 χρόνια πίσω και δεν ξέρω αν τώρα είναι 250 που λέει ο Πάνος. Και μετά 10 χρόνια το ΙΚΑ έκανε έλεγχο μήπως και έχει γίνει καμμιά παγαποντιά και παραγραφεί το χρέος (και για αυτό το έχω και πρόσφατο το παράδειγμα) και αποφάσισαν ότι ναι ΟΚ καλά τα βάζαμε τα ένσημα τότε αλλά σαν πολλά δεν ήταν και έκοψαν το 1/5 έτσι μαγκιά και ένσταση να κάνετε αλλά θα την απορρίψουμε. Ο μαλάκας εργοδότης και ο μαλάκας υπάλληλος, που πλήρωναν σαν μαλάκες τους άλλους μαλάκες για μαλακίες

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Πολυ σωστη η αναφορα, και απο εντυπο μαλιστα που ειναι γνωστο για την πολιτικη του αρεσκεια....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    1)Οικονομική κρίση
    2)Κοινωνική κρίση
    3)Αλλοίωση πληθυσμού
    4)Διαμελισμός

Κάπου έτσι περιγράφουν τα στάδια οι θεωρητικοί.

ΥΓ. Το κείμενο είναι πολύ καλό.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ο μαλάκας εργοδότης και ο μαλάκας υπάλληλος, που πλήρωναν σαν μαλάκες τους κλέφτες για πουτ'ανες, αμάξια και μπουζούκια
    έτσι...
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Πάντως ρε άλανια έτσι πρακτικά και μπακαλίστικα αφού είναι τόσο γαμάτα να είσαι αγρότης για δε κλείνετε μαγαζάκια, επιχειρήσεις, να παραιτηθείτε από δουλειές κλπ όμορφα και να πάτε με δέκα ρίζες ελιές να ζείτε από επιδοτήσεις? Πέραν της πλάκας δε ξέρω τι παίζει στους μεγάλους κάμπους αλλά αγροτιά δεν είναι οι τσιφλικάδες με τα χιλιάδες στρέμματα. Είναι κόσμος που ζουν σχεδόν όλη τους τη ζωή σαν πληβείοι, με ελάχιστη ίσως προσωπική ιδιοκτησία (ίσως και καθόλου) που δεν έχουν τρακτέρ ούτε αυτοκίνητα παρά μόνο κάνα toyota 25 ετίας για να πηγαίνουν σε χωραφάκια 2-4 στρεμμάτων σκόρπια που έχουν ή νοικιάζουν. Προφανώς και μπροστά θα δεις τον Μπούτα και τον κάθε Μπούτα, λαμόγια συνδικαλιστές που έρποντας και γλύφωντας και με τα κέρατα τους πάντα τη βγάζουν καθαρή. Μην ακούσω όμως κανένα να μου πει "ε ας τους διώξουν αυτούς από τον κλάδο τους" γιατί μπορώ να τους πω για τα λαμόγια στον δικό τους κλάδο (ας μη μιλήσουμε για τα λαμόγια που είναι ολόκληροι κλάδοι)

Ρε Βύρωνα έρχεσαι και λες "Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς. " Σε προκαλώ να ζήσεις με 370 το μήνα για ένα χρόνο και επειδή είμαι και λάρτζ κάντο 400. Καμιά αξιοπρέπεια δεν έχεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αν παίρνεις 370 σύνταξη, οι περισσότεροι για λύπηση θα σε έχουν και θα σε αποφεύγουν κιόλας σιγά σιγά μη τυχόν και σε κεράσουν κάναν καφέ.

Γι'αυτούς που λένε να πάει ο κόσμος επαρχία και να δουλέψει και το πιστεύουν πως είναι εφικτό. Παίδες μαντήλι να κλάψουμε δεν έχουμε πολλοί, ακόμα και το ελάχιστο απαιτεί χρήματα. Αν πεις πως μαζεύεις κάτι για να πας να μείνεις επαρχία και 500 ευρό για μια τσάπα, ένα χορτοκοπτικό κλπ Αν δε ξέρεις κανέναν πως να αρχίσεις από που και με τι κώλο? Αν είσαι από ένα μέρος έχεις συγγενείς και γνωστούς, ίσως και να γίνετε. Οι 4ης -5ης γενιάς μικροαστοί δεν έχουν καμιά ελπίδα αν δεν έχουν κεφάλαιο.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    .
    370 ειναι μια χαρα αν εισαι σε χωριο...που ο καφες εχει 70 λεπτα και τα εξοδα ειναι χωμα.
    370 ειναι πολλα οταν η εγγυημενη συνταξη του ΙΚΑ ειναι 360!!!!
    370 ειναι πολλα οταν δινεις 50€ το μηνα κρατησεις ΜΕ υγεια!!!

Εαν βεβαια δεν συμφωνεις, μπορεις να δωρισεις εθελοντικα τον μισθο σου, σαν συμπληρωμα σε καποιον με 370 συνταξη....

εδω υπαρχουν 4ωροι στην Αθηνα με 280€ μισθο...τι συζηταμε τωρα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Πάντως ρε άλανια έτσι πρακτικά και μπακαλίστικα αφού είναι τόσο γαμάτα να είσαι αγρότης για δε κλείνετε μαγαζάκια, επιχειρήσεις, να παραιτηθείτε από δουλειές κλπ
    Oi πιο πολλοί που έχουν τέτοιες ιδέες είναι μισθωτοί και έχουν πιστέψει πως για ΟΛΑ ευθύνεται η φοροδιαφυγή και
    ΟΛΟΙ ήταν το ίδιο.
    Φυσικά και υπήρχαν κλέφτες...
    αλλά η πρόθεση δεν είναι να τους πιάσουν μα να διαλύσουν τα πάντα.
    ανανήψαντας

Πάντως ρε άλανια....
    ειλικρινής απορία... αληθεύει πως η ετήσια καταβολή για ασφάλιση για τους αγρότες, στην ανώτατη βαθμίδα της είναι τα 1000ευρώ ετησίως?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    370 ειναι μια χαρα αν εισαι σε χωριο...που ο καφες εχει 70 λεπτα και τα εξοδα ειναι χωμα.

Εαν βεβαια δεν συμφωνεις, μπορεις να δωρισεις εθελοντικα τον μισθο σου, σαν συμπληρωμα σε καποιον με 370 συνταξη....

Δεν έχω μισθό είμαι 15 μήνες άνεργος και με καβάνταζα που έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες. Την περνάω με χαρτζιλίκι να στο πω και έτσι. Αν πάλι εσύ πιστεύεις πως 370 είναι πολλά μπορείς να δώσεις το περίσσευμα σου σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι λίγα. Θα σου στέλνω εγώ από το χαρτζιλίκι μου μάλιστα δώρο ένα κιλό καφέ φρεσκοκομμένο το μήνα και πέντε σακούλες αγγούρια, μαρούλια ντομάτες κρεμμύδια. Δεν έχετε καταλάβει πως το ότι κάποιοι ζουν με αυτά τα λεφτά σε χωριό ή όχι δε σημαίνει ότι γουστάρουν κιόλας, από ανάγκη ζουν έτσι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ειλικρινής απορία... αληθεύει πως η ετήσια καταβολή για ασφάλιση για τους αγρότες, στην ανώτατη βαθμίδα της είναι τα 1000ευρώ ετησίως?
    Δε ξέρω δεν είμαι αγρότης ούτε έχω συγγενή μέχρι και τρίτο βαθμό αγρότη.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ρε Βύρωνα έρχεσαι και λες "Η σύνταξη των 370 του ΟΓΑ, δεν είναι μεγάλη. Είναι μια μικρή σύνταξη για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς. " Σε προκαλώ να ζήσεις με 370 το μήνα για ένα χρόνο και επειδή είμαι και λάρτζ κάντο 400. Καμιά αξιοπρέπεια δεν έχεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αν παίρνεις 370 σύνταξη, οι περισσότεροι για λύπηση θα σε έχουν και θα σε αποφεύγουν κιόλας σιγά σιγά μη τυχόν και σε κεράσουν κάναν καφέ.
    Αγορίνα δεν ξέρω γιατί απευθύνεσαι σε μένα, όπως και οι υπόλοιποι όταν σας λέω την πραγματικότητα. Μακάρι, όλοι να έπαιρναν 1000 και 2000 και όσα θεωρούν πως είναι απαραίτητα για αξιοπρεπή ζωή.

Αλλο πράγμα όμως το τι θεωρούμε επιθυμητό και δίκαιο, και άλλο πράγμα τι είναι εφικτό. Τόσο απλό είναι.

Το 1/3 των εσόδων του κράτους πηγαίνει για την λειτουργία του (σχολεία, νοσοκομεία, κάθε φύσεως έξοδα) και ΔΕΝ μπορεί να κοπεί περισσότερο. Οι απλήρωτες οφειλές από το Δημόσιο είναι αρκετά δις που πνίγουν την οικονομία.
    Τα 2/3 των εσόδων του κράτους πηγαίνουν σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις. Μισθούς δημοσίων ΔΕΝ θέλει να κόψει, ίσα ίσα που έγιναν εξαγγελίες για αυξήσεις.
    Συντάξεις δεν θέλεις να πειράξεις, αλλά έχεις μια ΤΡΥΠΑΡΑ 10% του ΑΕΠ σου, που πρέπει με κάποιον μαγικό τρόπο να κλείσεις.

Κάνε κουμάντο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μιλάς για διαμαρτυρίες, και μιλάμε για αδικημένους αγρότες. Αυτοί που θα έπρεπε να είναι στον δρόμο και να ξεσκίζουν όσους είναι υπεύθυνοι για τα παλιά πάρτυ, είναι οι σημερινοί εργαζόμενοι που θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης στο 60% του μισθού τους που θα φορολογείται επιπλέον.

Εγώ και όσοι είμαστε ακόμα με κάποιον αξιοπρεπή μισθό, και έχω φορολογία+Εκτακτη εισφορά+κρατήσεις για ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας που θα χαθεί αν δεν το χρησιμοποιήσω+φόρο για το σπίτι που έφταξα μόνος μου και το χρωστάω με αποτέλεσμα να είμαι στο -40% του μισθού μου με το καλημέρα, και να ξέρω πως θα πάρω στην καλύτερη το 60% του συνόλου των εισφορών που θα πληρώνω για 40 χρόνια...θα νοιώσω και τύψεις επειδή δεν γουστάρω να συμπληρώνω το εισόδημα κοινωνικών ομάδων που έχουν δουλέψει το 1/3 από όσο έχω γαμηθεί εγώ?

Κάνουμε πλάκα?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Μήπως καταλάβατε κάτι λάθος? Για 600 τον μήνα λέμε ότι πάει ο ΟΓΑ. δηλαδή 7200 τον χρόνο.
    Και ναι πολλοίς ζουνε με 10 ευρώ μεροκάματο. Αφού τα έχουν όλα και κηπαριά και μποστανια

πάντως ότι και να λέμε εμείς αυτοί θα κάνουν το δικό τους
    Ελπίζω μόνο μην πεινάσει ο κόσμος για τα καλά

Banned
    Δεν έχω μισθό είμαι 15 μήνες άνεργος και με καβάνταζα που έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες. Την περνάω με χαρτζιλίκι να στο πω και έτσι. Αν πάλι εσύ πιστεύεις πως 370 είναι πολλά μπορείς να δώσεις το περίσσευμα σου σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι λίγα. Θα σου στέλνω εγώ από το χαρτζιλίκι μου μάλιστα δώρο ένα κιλό καφέ φρεσκοκομμένο το μήνα και πέντε σακούλες αγγούρια, μαρούλια ντομάτες κρεμμύδια. Δεν έχετε καταλάβει πως το ότι κάποιοι ζουν με αυτά τα λεφτά σε χωριό ή όχι δε σημαίνει ότι γουστάρουν κιόλας, από ανάγκη ζουν έτσι.
    Προφανως ρε φιλε...

αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι ειναι λιγα διοτι εχουν ΔΩΣΕΙ λιγα....

δεν μπορει να δινεις 50 και να περιμενεις 500
    και εγω δεν ειμαι διατεθιμενος να πληρωνω ΚΑΙ αυτα τα γ@μ@##τικα αλλων....

Ας δινουν περισσοτερα να παρουν μια λογικη συνταξη-αν δεν τους την φανε τα λαμογια που μας κυβερνανε.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος

Δεν βλέπω όμως κανέναν κλάδο να αγωνίζεται να εξομοιωθεί η σύνταξή του με αυτή των αγροτών, ακόμη και με λιγότερες εισφορές και με το περίσσεμα να κάνει μια ΝΝ, μια interamerican, ξέρω γω τι. Όλοι έρωτα με την κρατική ομπρέλα.

και -ακόμη κι αν είναι κατακριτέος ο τρόπος που διαμαρτύρονται- για πολλοστή φορά μπαίνουμε στο παιχνίδι του κοινωνικού διαμελισμού, σαν συνεπακόλουθο του εθνικού, συγκρίνοντας εισοδήματα-συντάξεις-εισφορές μετατρέποντας την αντίσταση η αντίθεση ενός κλάδου σε σύγκριση "ποιος είναι ο πιο πολύ ριγμένος".

Ειλικρινά αν ήμουν κυβέρνηση θα χαιρόμουν πολύ για το πως περνάει ενδόμυχα η γκρίζα προπαγάνδα που ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές στα κανάλια, στο σύνολο του λαού. Έτσι ακριβώς διεξάγονται στις μάζες οι ψυχολογικές επιχειρήσεις διαχρονικά και δεν κάνουμε τπτ άλλο απ το να το συντηρούμε.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Μήπως καταλάβατε κάτι λάθος? Για 600 τον μήνα λέμε ότι πάει ο ΟΓΑ. δηλαδή 7200 τον χρόνο.
    δεν μιλάω για τώρα ή στο μέλλον... μιλάω για τα παρελθόντα έτη που όλα ήταν ρόδινα...

και εννοείται πως κανεις δεν εύχεται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα διότι τότε δεν θα πίνει κανείς μας γάλα....

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 4
    από pipe_smoker στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1940
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2015, 16:06
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19