ευχαριστώ γιατί με γλίτωσες από το ψάξιμο.
Αρα επιβεβαιώνεται ότι με περίπου 1000 ευρώ ετησίως στην ανώτατη βαθμίδα μέχρι πριν κάμποσο καιρό, αγρότες έβγαιναν σε σύνταξη στα 45-50 τους, λαμβάνοντας ένα ικανοποιητικό ποσό, τη στιγμή που ο μέσος μισθωτός πληρώνει τα 2πλάσια και 3πλάσια για την ασφάλισή του και ο ελ. επαγγελματίας ίσως και τα 5πλάσια.
Συνάμα αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ότι κανείς δεν ασχολείται με την αύξηση εσόδων αλλά μόνο με το πόσα θα κόψω/θα μου κόψουν, αφορά μία συλλογική ευθύνη. Από τη μια η πολιτική ευθύνη η οποία εδώ και χρόνια ακολουθεί υφεσιακή πολιτική και φυσικά μένοντας πίσω στις εξελίξεις ΔΕΝ δίνει ώθηση στην καινοτομία, κλπ, αλλά και από την άλλη η κλασσική "χωριατίστικη" νοοτροπία "μάθε παιδί μου γράμματα" ειδ' άλλως αφου έσπερνε μπαμπάκι ο πατέρας μου αυτό θα κάνω κι εγώ... Έχουν φτάσει να στραγγίξουν οι κάμποι για να βγει το μπαμπάκι, δεν πιάνει μία μπροστά στον ανταγωνισμό, και ο άλλος φωνάζει για τα δίκια του στα παράθυρα και το δικαίωμά του να συνεχίσει να καλλιεργεί κάτι που είναι ασύμφορο για όλους.
Αντι να κάτσουν να ξεστραβωθούν να διαβάσουν για τις γαϊδουρόφαρμες, ή την καλλιέργεια αλλόης, μύρτιλων, γκοτζιμπέρι κλπ μένουν ακόμα στο ότι πάρεις 1 ευρώ...