Γιατί ρέει;
Εμένα μΕ κάνει
Αν το έβγαζαν κανα τάλιρο θα το τσίμπαγα (σαν μτχ)
info
To είδα σήμερα στο Σαρακάκη και ανέβηκα στατικά. Οι εντυπώσεις που μου άφησε:
- Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
- Μαζεμένη στο μάτι αλλά όταν την καβαλάς έχει μπροστά ευρύχωρο τιμονι-όργανα
- Ανάλαφρη αίσθηση στατικά
Έχουν μόνιμα 4 μοτοσυκλέτες σε ισάριθμους αντιπρόσωπους για δοκιμή.
Και μιά σύγκρουση γιγάντων που δεν τα γράφει όλα ρόδινα για τον νεοφερμένο.
http://africatwin1000.blogspot.gr/20...vec-la-gs.html
Στις φωτογραφίες η γωνία στα γόνατα δεν δείχνει και πολύ μεγάλη (κακό αυτό) και ο αναβάτης αν είναι ο αρθρογράφος δεν είναι πρώτο μπόι κατά τα γραφόμενα.
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αλλά η σύγκριση του Άφρικα (και των 800ριων) με τα 1200ρια έχει πιο πολλά θετικά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα τα 1200 κυβικά είναι άχρηστα και δύσχρηστα. Επίσης, η υστέρηση των μαστόδοντων σε διαδρομές εκτός ασφάλτου είναι πάλι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τις εδώ πανέμορφες διαδρομές. Να προσθέσουμε τέλος τα εξής χαρακτηριστικά των μεγάλων στα οποία το Άφρικα (και τα 800ρια) ρίχνει αρκετά: βάρος, κατανάλωση, καθημερινή χρήση, κόστος.
Φυσικά με ένα 1200ρι έχεις άλλα πλεονεκτήματα και δυνατότητες: μεγαλύτερη άνεση σε υψηλές ταχύτητες, για κάποιους που έχουν μπόι και κιλά χρειάζονται και τον ανάλογο όγκο μηχανής. Στα μάτια μου, 1200ρι θα πάρει κάποιος για να χωράει (αν είναι ψηλός κι ευτραφής) και για να έχει ένα ασφάλτινο μηχανάκι με όρθια θέση οδήγησης. Άντε και για να "φαίνεται"! Κατά τ άλλα, όταν φτάσεις στον προορισμό, μια πιο εύχρηστη μηχανή θα σε ευχαριστήσει περισσότερο.
Να υποθέσω ότι δεν έχεις μηχανή "μεγάλου κυβισμού".
Δεν ισχύουν τα μισά από όσα λες, μόνο το βάρος στα επιτόπια/σπρωξίματα/χώμα έχει όντως διαφορά. Που για το GS δεν έχω διαβάσει κανέναν να το πολυγκρινιάζει στο χώμα, όλοι οδοστρωτήρα το λένε. Όχι σε φάση μονοπάτι για μονοκύλινδρα, να εξηγούμαι.
Πρακτικά, η οποιαδήποτε μετακίνηση με το μεγάλο έχει άλλη χάρη, με πιθανή εξαίρεση το στρίμωγμα στο κέντρο. Πιθανή λέω γιατί είναι τόσες λίγες οι φορές που με κούρασε το 1000άρι στην κίνηση που το θεωρώ μη υπαρκτό θέμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που γίνονται απείρως πιο ξεκούραστα.
Το ΑΤ βουλωνει την τρύπα που άφησε το 990 φευγοντας και σαν τέτοιο όπως φαίνεται είναι εξαιρετικό. Οι συγκρίσεις με οτιδήποτε άλλο είναι ακυρες.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Λάθος υποθέτεις. Και λάθος τα υπολογίζεις.
Οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) αγοράζουν 1200 κυβικά για: 1) την άσφαλτο, 2) την όρθια θέση οδήγησης, 3) την δυνατότητα φόρτωσης και 4) τη μόδα του on-off (που off δεν θα δουν ποτέ γι αυτό και βάζουν ότι πιο ασφάλτινο λάστιχο μπορούν). Το οδικό δίκτυο της Ελλάδας ευνοεί τις μικρότερες (από 1200 κυβικά και 250 κιλά) και πιο ευέλικτες μηχανές. Τώρα αν θέλει κάποιος κάτι πολύ, με γεια του! Δεν θα μπούμε δα και στο πορτοφόλι του.
Πάντως αυτά που βλέπω και αυτά που διαβάζω για το Άφρικα με πείθουν ότι θα είναι μια πολύ καλή μηχανή για τα Ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να βγάλουν και μικρότερο.
Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα ότι το νέο άφρικα θα βρίσκεται στη γειτονιά μου για τεστ ντράιβ.
Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι θα φροντίσω να βρεθώ όσο πιο μακρυά γίνεται, για να
μην κινδυνέψω να το καβαλήσω και πω σε μπελάδες![]()