δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, αν σε ενδιαφέρει πολύ να μάθεις θα πρέπει να βρεις καποιον που εργάζεται εκεί.
Εγώ σου λέω το αποτέλεσμα της διαδικασίας ποιό είναι, και είναι διαπιστωμένο.
Χρονια τωρα βαζω σε διαφορετικα πρατηρια shell βενζινη και ποτε δεν διαπιστωσα καποια αρρυθμια στον κινητηρα ισα ισα νιωθω παντα την ιδια ποιοτητα στην κινηση μου..αν ισχυουν αυτα που λετε πως γινεται αυτο;
To θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για την προώθηση από το πλοίο μέσω του υποβρύχιου αγωγού στις εγκαταστάσεις ξηράς. Στη συνέχεια στη λεγόμενη δεξαμενή καθιζήσεως γίνεται ο διαχωρισμός μετά την ηρεμία και το καύσιμο η το αργό προωθείται στη δεξαμενή εναποθήκευσης η για διύλιση αντίστοιχα.
Ορισμενοι υποθαλασσιοι αγωγοι τραβανε θαλασσα. Οχι ομως οι επιγειοι... αυτο λεγεται εκτοπισμα αγωγου (displacement) αυτο υπολογιζεται ποσο θα παει... αλλα διαχωριζεται αυτο με τα ειδικα βαρη. Αυτος ειναι ενας τροπος, υπαρχουν και αλλοι τροποι... μπορει να πρεσαρουν γλυκο νερο, μπαλες (γουρουνακια), αδρανη αερια κλπ... το αδρανες αεριο ειναι αντιεκρικτικο και πιο ασφαλες και το καλυτερο απο ολα. Για να γινει αυτο πρεπει να εχει μοναδα αδρανους αεριου.
Αν φοβαται κανεις οτι αναμιγνύεται ειτε η θαλασσα ειτε το γλυκο νερο κλπ να ξερει οτι αυτο ΑΠΟΚΛΙΕΤΑΙ!
dimmie_72 τα ανωτερω ειναι λογια "παλιας" καραβανας των ΕΛΠΕ που φυσικα τον ξερεις αν σου πω επιθετο επειδη ειναι πολυ μικρος ο κοσμος :P
Τελευταία τροποποίηση από WiSe; 26/02/2016 στις 13:11.
ταξιδευα με καραβια ναυλωμενα απο την Shell η ιδιοκτητα της για 4 χρονια σαν ασφαλεια του πλοιου.Αυτο που μου εχει μεινει παντως ειναι οι ελεγχοι και ποσο αυστηροι ηταν απο πλευρας εταιρειας αλλα και του γραμματικου στην διαρκεια του ταξιδιου,τα καθημερινα και πολλαπλα τηλ και mail με μετρησεις και γενικα την τηρηση κανονισμων ποιοτητας.Στο καυσιμο ειδικα jet-A1 ειχαν μεγαλο ζορι.Inner gas χρησιμοποιουσαν στα αμπαρια μολις βαραγαν τα security alarm αλλα για αλλο λογο εκει.Με ΒΡ και exxon mobil τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα,σε σημειο ενταξει δεν τρεχει τιποτα.
Τελικά βάζουμε θαλασσινό νερό στα αμάξια/μηχανάκια μας ή όχι;![]()