Εγώ βλέπω σύντομα εξελίξεις στη χώρα και δυστυχώς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Στο παρελθόν μια κοινωνική αναταραχή ίσως να βόλευε τους καταπιεσμένους, σε αυτή τη χρονική συγκυρία μάλλον θα βολέψει τους "αρχόντους". Μπορεί να κάνω και λάθος όμως![]()
και τελικά ο Πάπας φίλε είπε τα αυτονόητα... Που όλοι ξέρουν αλλά κάνουν τους μαλάκες....
http://www.efsyn.gr/arthro/i-gennaiodoria-tis-elladas
Αργεντινός πάπας τόνισε:
«Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις.
Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών.
ανανήψαντας
Η Ελλαδα αναγκάστηκε να δεχτει τα κυματα μεταναστων και προσφυγων. Ειτε το ηθελε ειτε οχι· δεν μπορουσε - μπορει να κανει αλλιώς.
Αν ομως μπορουσαμε κι εμεις με καποιον (φανταστικο) τροπο να κλεισουμε τα συνορα μας
και σε συνδυασμο με την αθλια απ ολες τις αποψεις κατασταση που βρισκεται η χωρα
μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι θα βλεπαμε το ιδιο ('φιλοξενο' απο πλευρας μας) σεναριο.
Την αναγκη φιλοτιμο καναμε.
Αμα τρυπανε τα φουσκωτα και πεφτουνε στη θαλασσα δε θα τους σωζουν τα πλοια του νατο; Και αντε οσους περισυλλέγουν σε τουρκικα χωρικα υδατα τους ξαναγυρνανε στην Τουρκια. Δεν θα ξαναπροσπαθησουν να ξαναπερασουν Ελλαδα; Λούπα (οτι γινοτανε παλιοτερα με τους Αλβανους· τους πιανανε, τους στελναν πισω Αλβανια κι αυτοι ξαναρχοντουσαν κτλ κτλ). Περισσοτερο κερδος για τους διακινητες.
Από ότι έχω καταλάβει αυτός είναι ο στόχος του. (Αν μιλάς για Τσίπρα γιατί έχω και ένα κεφάλι καζάνι) Αν ήταν κάνας της προκοπής θα μπορούσε να είχε πετύχει διάφορα και ένα χαρτί θα ήταν και το προσφυγικό. Είναι όμως τόσο για τον μπέκο άνθρωπος που μάλλον σε μεγαλύτερα ζόρια θα μας βάλει.
Όπως και να έχει.
Παίδες χέστηκα για λεφτά, για τα ζόρια του κόσμου, για βόλτες και ταξίδια που δε γίνονται για χίλια δύο που ίσως να πιστεύω πως τα δικαιούμαι και τα αξίζει και άλλος κόσμος. Όσο ξέρω/βλέπω κόσμο να πνίγεται να τους γ@μάνε στην κυριολεξία τη ζωή, να τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπινα απορρίμματα ΔΕ μπορώ να ησυχάσω! Είναι φορές που νομίζω πως ζω σε ένα όνειρο πως δε μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν... Έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή την περίοδο να σταθούμε άνθρωποι ανάμεσα σε ανθρώπους, στην τελική ας βάλουμε εμείς οι σκ@τάδες της Ευρώπης πλάτη.
Και...
Καίγονται στρατόπεδα για να μην εγκατασταθούν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες;
Δηλαδή οι αιλυναις καίνε την χώρα και τα πληρωμένα από όλους μας μη τυχόν και λερωθουν από ξένους; Τι ξεφτίλα...