Σελίδα 40 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 303536373839404142434445 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 600 από 723

Θέμα: Τι θα γίνει με τις κλοπές;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από g_m900 Προβολή μηνύματος
    Με συγχωρεις Sniper αλλα το οτι πηγες Δυναμεις Καταδρομων και ισως εχεις ριξει και με S-300 ακομα...παλι δεν σε κανει κριτη κανενος που εχει απεναντι του κακοποιο ετοιμο για ολα.

-Για να το βγαλω το μαραφετι ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ(ξεκολλα με το παραμυθι) σημαινει οτι ολοι αυτοι οι κανονες εμπλοκης που αναφερεις εχουν καταπατηθει και εχει παει στο απροχωρητο.
    Αν νομιζεις οτι ειμαι κανενας Trigger-happy...μαλλον κανεις μεγαλο λαθος.

-Να κρινεις με βαση την οποια εμπειρια σου στρατιωτικες επιχειρησεις και οχι εμπλοκη σε αστικο περιβαλλον.

-Τελος το να κανεις ενα σωρο παραθεσεις και να προσπαθεις να πιαστεις απο προτασεις μου ωστε να δειξεις που θες να πας την κουβεντα ειναι απλα λαθος γιατι απλα θες να μου την πεις.

Δεν πειραζει...ψυχη βαθεια...
    Κατ' αρχας οι κανόνες εμπλοκής δεν καταπατώνται αλλά εφαρμόζονται, πχ αν γίνει αυτό τότε κανεις εκείνο... αν δεις όπλο, βγάζεις όπλο κλπ Πότε βγαζεις όπλο και πότε ασκεις βία.

Οι όποιες εμπειρίες μου σε επιχειρήσεις, δείχνουν ότι οι εκπαιδευμένοι είναι επαγγελματίες, όχι καουμπόυδες. Αν λοιπόν ο συναδελφός σου (που μπορεί να έχει απόλυτο δίκιο σ αυτό που έκανε) δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ή ακομα χειρότερα δεν ξέρει τι κυρώσεις επιφέρει ο νόμος γι αυτη την πράξη του (γιατί δεν σε βαζουν ετσι σε διαθεσιμότητα), τότε είστε όλοι ανυπερασπιστοι, και καλά θα κάνετε να προσέχετε. Γιατί στην συγκεκριμενη περίπτωση, ο κακοποιός χτύπησε τον έναν, κι ο αλλος εκδικητικά τον πυροβόλησε. Μπορεί να έκανα το ίδιο αν ημουν εγώ στη θέση του. Δεν ξερω αν καταλαβαίνεις τι λέω.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Ναι Sniper. Έτσι είναι. Το αν βρω τον κλέφτη που μου πήρε το 954 θα τον γδαρω δεν ισχύει δλδ πλέον;

Ισχύει αλλά δεν κανει την πράξη μου νόμιμη, τι συγκρίνουμε τώρα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Δεν παμε καλά ε;

Τα δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων μας προκύπτουν απο τους νόμους. Όχι το τι θα θέλαμε να γίνεται ο καθένας κατά το δοκούν.
    Ναι φυσικά δίκιο έχεις (σοβαρά)
    ΑΛΛΑ
    κάτσε να σκάσει πάνω στο μηχανάκι ΜΟΥ και μετά τα λέμε....

υγ
    Δεν ξέρω τι παίζει Ελλάδα αλλά Αμερική και Ιταλία το αμάξι
    είναι θανατηφόρο όπλο.
    ανανήψαντας

Τα εχετε μπερδέψει, το τι θα κάνει ο καθένας απο εμάς πολίτης εν βρασμό ψυχής τι σχέση έχει με το τι κάνει ένας εκπαιδευμένος ένστολος, εντεταλμένος για την τήρηση του νόμου;

Τα εχετε μπερδέψει, το τι θα κάνει ο καθένας απο εμάς πολίτης εν βρασμό ψυχής τι σχέση έχει με το τι κάνει ένας εκπαιδευμένος ένστολος, εντεταλμένος για την τήρηση του νόμου;
    εγώ λέω για το τι πιστεύουμε ότι ΘΑ έπρεπε να είχε κάνει....

Αν λοιπόν είχε κλέψει το δικό μας ταξί, είχε τρακάρει το δικό μας μηχανάκι
    η άποψη μας θα ήταν ΤΑΤΑΡΟ ΜΕΚΡΙ ΤΑΝΑΤΟ.

Τώρα που δεν έχουμε καμία σχέση... Τι θα έπρεπε να είχε κάνει... κλπ

υγ
    Όταν δεις το δικό σου μαγαζι στάχτη και μπούρμπερη
    χωρίς να έχεις κάνει τίποτε σε κανέναν
    όταν δεις το δικό σου πάρκινγκ άδειο (με τα γραμμάτια στο χέρι)
    (δεν το παώ παραπέρα άλλα έχει κι άλλα η λίστα)

ΤΟΤΕ θέλω να ακούσω την άποψη σου.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της g_m900
    Κατ' αρχας οι κανόνες εμπλοκής δεν καταπατώνται αλλά εφαρμόζονται, πχ αν γίνει αυτό τότε κανεις εκείνο... αν δεις όπλο, βγάζεις όπλο κλπ

Οι όποιες εμπειρίες μου σε επιχειρήσεις, δείχνουν ότι οι εκπαιδευμένοι είναι επαγγελματίες, όχι καουμπόυδες. Αν λοιπόν ο συναδελφός σου (που μπορεί να έχει απόλυτο δίκιο σ αυτό που έκανε) δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ή ακομα χειρότερα δεν ξέρει τι κυρώσεις επιφέρει ο νόμος γι αυτη την πράξη του (γιατί δεν σε βαζουν ετσι σε διαθεσιμότητα), τότε είστε όλοι ανυπερασπιστοι, και καλά θα κάνετε να προσέχετε. Γιατί στην συγκεκριμενη περίπτωση, ο κακοποιός χτύπησε τον έναν, κι ο αλλος εκδικητικά τον πυροβόλησε. Μπορεί να έκανα το ίδιο αν ημουν εγώ στη θέση του. Δεν ξερω αν καταλαβαίνεις τι λέω.
    ειδικα στο θεμα της διαθεσιμοτητας μπορει να ηταν απο υπερβαλλων ζηλο μεχρι και την κριση ενος αξιωματικου που φοβηθηκε για την θεση του. Αστο σου λεω δεν ξερεις πως λειτουργουνε στην Αστυνομια.
    Απο κει και μετα καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις με τα γραφωμενα σου απλα οι τοσες παραμετροι που βαζεις παραπεμπουν σε εκπαιδευσεις τυπου SWAT...EKAM...OYK...SAS που μοναδικος σκοπος ειναι το "Shoot to Kill" και η οποια επιχειρηση ειναι σχεδιασμενη.

Εδω εχουμε να κανουμε με απειλη κατα ζωης με αλλο αντικειμενο οπως ειναι το αυτοκινητο και οχι με πυροβολο οπλο η αιχμηρο αντικειμενο...και παει λεγοντας.

Δεν παω να βγαλω λαδι κανεναν...απλα ειναι περιστατικο που μπορεις να κρινεις αν εισαι αυτοπτης μαρτυρας.

Επισης ο συναδελφος αφεθηκε ελευθερος οποτε και η αρση της διαθεσιμοτητας ειναι θεμα χρονου.
    Ειναι το 1ο πραγμα που κανει ο Αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ μεχρι να διαλευκανθει η κατασταση και δεν σημαινει ενοχη.

Πραγματικο προβλημα θα ειχε αν ειχε ριξει και ο κακοποιος ειχε πλατη.
    Απο οσο ξερω δεν ηταν ετσι οποτε για μενα καλως επραξε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το προβλημα δεν ειναι οτι εριξε ο αστυνομικος......
    το προβλημα ειναι οτι σεσημασμενος και δη αλλοδαπος για κλοπες και ναρκωτικα κυκλοφορει ελευθερος και εχει το θρασος οχι μονο να κλεψει οχημα αλλα και να το κυκλοφορει χαλαρα σε κεντρικοτατο δρομο διπλα στην περιοχη που το εκλεψε
    προφανως το δικαστικο μας συστημα του επεβαλλε μονο περιοριστικους ορους γιατι καποιος δικηγορος τον παρουσιασε σαν απλο χρηστη και αρα θυμα
    ο αστυνομικος ειναι η τελευταια τρυπα στο κλαρινο και γι αυτο ειναι ο μονος που θα ελεχθει και θα τιμωρηθει

Να ρωτήσω κάτι ?

Είναι λογικό να δηλώνει κάποιος απλός χρήστης και να συνεχίζει να έχει δίπλωμα?

ανανήψαντας

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Να ρωτήσω κάτι ?

Είναι λογικό να δηλώνει κάποιος απλός χρήστης και να συνεχίζει να έχει δίπλωμα?

Την ίδια απορία έχεις και με το αλκοολ?

ειδικα στο θεμα της διαθεσιμοτητας μπορει να ηταν απο υπερβαλλων ζηλο μεχρι και την κριση ενος αξιωματικου που φοβηθηκε για την θεση του. Αστο σου λεω δεν ξερεις πως λειτουργουνε στην Αστυνομια.
    Απο κει και μετα καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις με τα γραφωμενα σου απλα οι τοσες παραμετροι που βαζεις παραπεμπουν σε εκπαιδευσεις τυπου SWAT...EKAM...OYK...SAS που μοναδικος σκοπος ειναι το "Shoot to Kill" και η οποια επιχειρηση ειναι σχεδιασμενη.

Εδω εχουμε να κανουμε με απειλη κατα ζωης με αλλο αντικειμενο οπως ειναι το αυτοκινητο και οχι με πυροβολο οπλο η αιχμηρο αντικειμενο...και παει λεγοντας.

Δεν παω να βγαλω λαδι κανεναν...απλα ειναι περιστατικο που μπορεις να κρινεις αν εισαι αυτοπτης μαρτυρας.

Επισης ο συναδελφος αφεθηκε ελευθερος οποτε και η αρση της διαθεσιμοτητας ειναι θεμα χρονου.
    Ειναι το 1ο πραγμα που κανει ο Αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ μεχρι να διαλευκανθει η κατασταση και δεν σημαινει ενοχη.

Πραγματικο προβλημα θα ειχε αν ειχε ριξει και ο κακοποιος ειχε πλατη.
    Απο οσο ξερω δεν ηταν ετσι οποτε για μενα καλως επραξε.
    Κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε
    1. Δεν ήμουν μέρος της ΕΛΙΤ των ΕΔ, αλλά εχω περασει πολλές ώρες/μερες στο Καντήλι
    2. Δεν παραπέμπουν πουθενά σ' αυτα που γράφεις, ένας ένοπλος ένστολος, θα πρέπει να ειναι εκπαιδευμένος στη χρήση του όπλου του. Όχι μόνο να ρίχνει αλλά και πότε και πως να ρίχνει.
    3. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εξοργιστικά λεπτή και δύσκολη απόφαση να βγαλεις όπλο, αλλά τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν νόμοι κι ακόμα χειρότερα προιστάμενοι, που δεν τους γουσταρετε απ' οτι καταλαβαίνω. Ε, υπάρχει και η λύση της παραίτησης. Το έκανε ξάδερφός μου.. (κι από μπατσος τώρα έχει χοιροστάσιο χωρίς πλάκα). Η αδερφή του παραμένει για λιγο ακομα αλλά δεν της φτανουν τα 680 για να ζήσει μακρυα απο το σπιτι των δικών της και το σκέφτεται.
    4. Δεν ειμαστε αυτόπτες μάρτυρες αλλά βγαίνει ο κάθε ένστολος σε καθε περιστατικό και το βγάζει λάδι.. ε δεν μπορεί να μην κάνει κάποιος λάθος σ αυτο το σώμα, τι διάολο, όλοι άριστοι;
    5. Στο συγκεκριμένο, ξανά δεν ήμασταν μαρτυρες, ο ένας τραυματιστηκε (και περαστικά του), ο άλλος δεν κινδύνευσε, και πυροβολησε. Αν ήταν πλατη, γεια σας. Αν δεν ήταν πλάτη, τότε αν δεν τον σημαδεψε, δεν ξέρει απο σημάδι.
    6. Εχεις ακούσει για περιστατικά που σε ένοπλες συμπλοκές σκοτώθηκαν αθώοι πολίτες απο πυρα αστ/κών, εκει τι λέμε; Σόρρυ φιλαράκι, εν θερμώ;

Λυπάμαι πολύ, είστε σε πολύ δύσκολη θέση για πολλούς λόγους.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε
    1. Δεν ήμουν μέρος της ΕΛΙΤ των ΕΔ, αλλά εχω περασει πολλές ώρες/μερες στο Καντήλι
    2. Δεν παραπέμπουν πουθενά σ' αυτα που γράφεις, ένας ένοπλος ένστολος, θα πρέπει να ειναι εκπαιδευμένος στη χρήση του όπλου του. Όχι μόνο να ρίχνει αλλά και πότε και πως να ρίχνει.
    3. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εξοργιστικά λεπτή και δύσκολη απόφαση να βγαλεις όπλο, αλλά τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν νόμοι κι ακόμα χειρότερα προιστάμενοι, που δεν τους γουσταρετε απ' οτι καταλαβαίνω. Ε, υπάρχει και η λύση της παραίτησης. Το έκανε ξάδερφός μου.. (κι από μπατσος τώρα έχει χοιροστάσιο χωρίς πλάκα). Η αδερφή του παραμένει για λιγο ακομα αλλά δεν της φτανουν τα 680 για να ζήσει μακρυα απο το σπιτι των δικών της και το σκέφτεται.
    4. Δεν ειμαστε αυτόπτες μάρτυρες αλλά βγαίνει ο κάθε ένστολος σε καθε περιστατικό και το βγάζει λάδι.. ε δεν μπορεί να μην κάνει κάποιος λάθος σ αυτο το σώμα, τι διάολο, όλοι άριστοι;
    5. Στο συγκεκριμένο, ξανά δεν ήμασταν μαρτυρες, ο ένας τραυματιστηκε (και περαστικά του), ο άλλος δεν κινδύνευσε, και πυροβολησε. Αν ήταν πλατη, γεια σας. Αν δεν ήταν πλάτη, τότε αν δεν τον σημαδεψε, δεν ξέρει απο σημάδι.
    6. Εχεις ακούσει για περιστατικά που σε ένοπλες συμπλοκές σκοτώθηκαν αθώοι πολίτες απο πυρα αστ/κών, εκει τι λέμε; Σόρρυ φιλαράκι, εν θερμώ;

Λυπάμαι πολύ, είστε σε πολύ δύσκολη θέση για πολλούς λόγους.
    συμφωνω στο 2 αλλα υπαρχει και τετοια σύγχυση στο ποτε και αν εφαρμοζεις κανονες εμπλοκης που πολυς κοσμος αδυνατει να κατανοησει το αν και ποτε.Ενας βασικος κανονας ειναι το οπλο ειτε το εχω στα χερια μου ειτε οχι να λειτουργει αποτρεπτικα πριν την πληρη χρηση του.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Ισχύει αλλά δεν κανει την πράξη μου νόμιμη, τι συγκρίνουμε τώρα;
    Το ίδιο λέμε. Άλλο τι θα ήθελα άλλο τι πρέπει να κάνω in case of. Μεχρι τοτε απλά θα είμαστε οι μαλακες της υπόθεσης.
    Ενοχλητική συζήτηση πάντως.
    Δε ξέρω πόσοι έχετε βρεθεί σε θέση να απειληθει η σωματική σας ακεραιότητα σε real time αλλά όλα συμβαίνουν γρήγορα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    ολοι εσεις εδω οι ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ...διαφωτιστε και μας τους ασχετους μην παμε φυλακη τσαμπα αμα σωσουμε συνανθρωπο η συναδελφο.

Αμα νομιζετε οτι υπαρχει εκπαιδευση που σε λιγοτερο απο 1 δλ σε κανει αριστο σκοπευτη και κριτη του καθε περιστατικου τοτε μαλλον πολλες ταινιες βλεπετε.

Οταν εχω να κανω με ξεκαθαρη απειλη κατα ζωης ...ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ...αμα μου κοψει να ριξω για ακινητοποιηση οχηματος...καλως.
    Αμα δεν εχω το χρονο...πυροβολισμος εξουδετερωσης και κρινετε με εσεις απο το πληκτρολογιο που ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ !!

Ρε σεις συνελθετε λιγο που κρινετε ενοπλο περιστατικο.

Καποιος θα παρει το Ταξι του πισω και αυτο το πληρωσε ευτυχως οχι με τη ζωη του ενας αστυνομικος που υποστηριχτηκε απο τον συναδελφο του.

Ολα τα αλλα ποθυ λετε ειναι εντελως ακυρα και...ενταξει το καταλαβαινω...ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...αλλα παω στοιχημα οτι αν ηταν το δικο σας οχημα το κλεμμενο...κωλοτουμπες θα κανατε.

Αντι να πειτε κανα καλη κουβεντα που ανεβρεθη κλεμμενο οχημα...μια και τοσο τους στολιζετε τους συναδελφους...αμεσως πιασατε την ευαισθησια του καλου Καζακου που αδικα πυροβοληθηκε.
    Πολύ καλά έκανε.και για εξηγήστε μου οι υπόλοιποι. Όταν ο αλλοδαπός τον εμβόλισε με το κλεμμένο ταξί, υπολόγισε τέτοιες παραμέτρους,ώστε μόνο να τον τραυματίσει;;;;Από τύχη ζει ο άνθρωπος
    Εεεε όχι και να σηκώνονται τα πόδια να χτυπάν το κεφάλι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ Προβολή μηνύματος
    συμφωνω στο 2 αλλα υπαρχει και τετοια σύγχυση στο ποτε και αν εφαρμοζεις κανονες εμπλοκης που πολυς κοσμος αδυνατει να κατανοησει το αν και ποτε.Ενας βασικος κανονας ειναι το οπλο ειτε το εχω στα χερια μου ειτε οχι να λειτουργει αποτρεπτικα πριν την πληρη χρηση του.

Δεν διαφωνώ. Αν και μόνο η εικόνα μονο του όπλου δεν αποτρέπει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τώρα, αν δεν μπορεις να κατανοήσεις του κανόνες εμπλοκής, τι να πω, υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Είτε του ένστολου είτε του κανόνα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    εγω προσωπικα θα πω οτι καλα εκανε.

το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι προβλεπετε απο τον κανονισμο και ποιες αρμοδιοτητες μπορει να εχει ο καθε ενστολος.

ομως αυτο που εχω παρατηρησει ειναι η ΕΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. με αποτελεσμα να υπαρχουν ισως αυθορμητες-ανεπιθυμητες ενεργειες.

ολα τα αλλα ναχαμε να λεγαμε.
    Γιαννης

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα γινει με αυτες τις γυναίκες;
    από Dirty_Gas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2016, 23:50
  2. Τι θα γίνει με τις Ετήσιες Moto.GR, κουβεντούλα
    από antsoar στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 346
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2013, 13:58
  3. Απαντήσεις: 413