They'll talk to ya and talk to ya and talk to ya about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.
Στα ελαστικά τω αεροσκαφών βάζουν άζωτο για τις μεταβολές της θερμοκρασίας και της πίεσης. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 400+ βαθμούς Κελσίου έως και -45 στο μέγιστο ύψος πτήσης. Οπότε να γιατί χρειάζονται άζωτο. Όσο για εμάς τους κοινούς θνητούς το άζωτο άρχισε να μπαίνει σε αγώνες και ιδίως σε ντραγκστερ. Για όλους τους άλλους καμία απολύτως διαφορά
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Ωραία, πρόμπλεμ σολβντ....
Την επόμενη φορά σε βόλτα, κοίτα να μας πουλήσεις και να πας με τα γιαμάΠα πάλι......
![]()
πουτσ@@@@@@@@@
Kι όμως εκτός του οτι τα λαστιχα ξεφουσκώνουν λιγότερο με το περασμα του χρόνου, οι μεταβολές στην πίεση λόγω θερμοκρασίας είναι διαφορετικές και αρκετά μικρότερες οταν έχεις άζωτο αντί για αέρα.΄
Δεν το λέω απ το μυαλό μου, το εχω μετρήσει στα λάστιχά μου.
Αυτό οφείλεται κατα κύριο λόγο στην υγρασία που περιέχει ο αέρας. Η υγρασία σε χαμηλές θερμοκρασίες παραμένει σε υγρή μορφή (σταγονίδια) και καταλαμβάνει ελάχιστο όγκο. Οταν ανέβει η θερμοκρασία αρκετά ώστε τα σταγονίδια να εξατμιστούν, η πίεση ανεβάνει περίσσότερο απ ότι αν είχαμε βάλει καθαρό άζωτό.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
εγω σε βιντεο από αναλογο τεστ που ειχα παρακολουθησει καποτε, ιδιο αμαξι, με ιδια λάστιχα και ιδιες πιεσεις σε ταυτοχρονη δοκιμη σε πιστα, το αζωτο ειχε σηκωσει μεγαλυτερη πιεση από τον αερα... ιδια αποψη δεν εχω!
μηπως καποιος μοντ να διαχωρισει τις τελευταιες απαντησεις να νέο θρεν με τιτλο "περι αζωτου και αερα", λεω γω τωρα...